Dodatkové/vnitřní strunění MB
Pravidla fóra
Dodatkové/vnitřní strunění MB
Ahoj, chtěl bych se zeptat: V poslední době jsem již po několikáté narazil na tzv. dodatkové strunění (někde jsem také zahlédl označení jako vnitřní strunění
je to totéž
). Nikde jsem ho ale nenašel v sortimentu a tak by mě zajímalo, kde a popřípadě za kolik by se dalo pořídit...a taky, jestli s ním má někdo zkušenosti, jak funguje? a může plnohodnotně nahradit "normální strunění"? Díky.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Re: Dodatkové/vnitřní strunění MB
Zkušenostiv praxi nemám, ale určitě je to skvělá věc pro určité styly hry, bojím se však, že klasický struník to nenahradí. Už jen třeba proto, že reaguje přímo na hrací blánu. tedy "zahrastí" jen přímo s úderem paličky do blány Žádný krátký hall se struněním tak, jak se chvěje rezonančka. navíc se oprávněně i obávám, že to tu hrací blánu i trošku tlum.... Myslím že to je opravdu "doplňkové" strunění k dobarvení zvuku snareového charakteru (tedy nejen klasického snare bubnu).
jak to funguj je myslím dobře zřejmé z obrázku.
Koupit jsem to také nikde neviděla, ale myslím, že na www.drumcenter.cz by ti majitel, Ivo Honajzer dokázal pomoct. je to skvělý člověk, co se vyzná a jeho vášní je i výroba a rekonstrukce různých bicích nástrojů. Alespoň neznám většího machra přez bubny!!
jak to funguj je myslím dobře zřejmé z obrázku.
Koupit jsem to také nikde neviděla, ale myslím, že na www.drumcenter.cz by ti majitel, Ivo Honajzer dokázal pomoct. je to skvělý člověk, co se vyzná a jeho vášní je i výroba a rekonstrukce různých bicích nástrojů. Alespoň neznám většího machra přez bubny!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Přemýšlel jsem, že bych mu napsal, ale říkal jsem si, že se zkusím zeptat nejdřív tady. Navíc ten spodní obrázek je "jeho práce". 
ten první bude mít suchý třaskavý prásk bez echa, jednoduše řečeno takový akustický práskač. Hrají se na něj akcenty, jak jinak
ten druhý je zajímavější. Dozvuk hrací blány je přitlumený a kapku rozkreslený tím polostruníkem ale ve zvuku se projeví echo dvou blan a rezo a její struník.
Díky ladění obou blan a různému napnutí obou struníků lze docílit zajímavých zvuků a plněji využít potenciál toho snare, tuším že by mohlo jít o lepší probarvení vířivých technik a proto třeba rudimentální akcenty zde mohou zaznít opravdu zajímavě!
Kdysi se tunil sound mizerných krešů pomocí řetízků od vanových špuntů, výsledek byl občas úžasný...někdy stačí přidat blbost a člověk se nestačí divit.
Že je to práce Ivo Honajzera? Tak tomu není problém uvěřit
ten druhý je zajímavější. Dozvuk hrací blány je přitlumený a kapku rozkreslený tím polostruníkem ale ve zvuku se projeví echo dvou blan a rezo a její struník.
Díky ladění obou blan a různému napnutí obou struníků lze docílit zajímavých zvuků a plněji využít potenciál toho snare, tuším že by mohlo jít o lepší probarvení vířivých technik a proto třeba rudimentální akcenty zde mohou zaznít opravdu zajímavě!
Kdysi se tunil sound mizerných krešů pomocí řetízků od vanových špuntů, výsledek byl občas úžasný...někdy stačí přidat blbost a člověk se nestačí divit.
Že je to práce Ivo Honajzera? Tak tomu není problém uvěřit
- Monikad
- Rádce
Souhlas se vším co píšeš v příspěvku.pehve píše:.....Kdysi se tunil sound mizerných krešů pomocí řetízků od vanových špuntů, výsledek byl občas úžasný...někdy stačí přidat blbost a člověk se nestačí divit.....
To co jsem vypíchla do citátu,tak tam nesluší to slůvko ůKDYSI"... tenhle způsob je běžný i te´d, jen ty řetízky nejsou z Instalatérského krámu, ale přímo spejšl bubenické. Doporučuji zají třeba na Blue Effecty a Vašek Zima ti názorně ukáže, ja tohle mají pořešená v nabídce "soudruzi" od Sabian
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Moniko tak to je super že starý dobrý umaky nevymřely
..když tak koukám na ten druhej bubínek přepadá mě myšlenka vyzkoušet to. V poslední době nacvičuju takový nechutnosti jako víry jednou rukou atd ....teda ne že by mi to nějak zázračně šlo, dostat to do plynulé lajny je běh na velmi dlouhou trať ale ten přídavnej struník by mohl tu kostrbatost trošku slít nebo aspon vylepšit..
Jestli se k tomu někdy dokopu tak sem nějaký info hodím.
..když tak koukám na ten druhej bubínek přepadá mě myšlenka vyzkoušet to. V poslední době nacvičuju takový nechutnosti jako víry jednou rukou atd ....teda ne že by mi to nějak zázračně šlo, dostat to do plynulé lajny je běh na velmi dlouhou trať ale ten přídavnej struník by mohl tu kostrbatost trošku slít nebo aspon vylepšit..
Jestli se k tomu někdy dokopu tak sem nějaký info hodím.
- Monikad
- Rádce
joo tak to je on! no oni to snad opsali od těch komárůMonikad píše:PEHVE: Nakonec nejen SABIAN...... hele http://www.drumcenter.cz/eshop/pro-mark ... ank0p8ink7
![]()
Nakonec jsem si nemohl pomoct a panu Honajzerovi jsem napsal. Výsledkem naší krátké rozpravy bylo, že toto strunění je domácí výroby a tudíž není nikde v obchodech k mání a slouží pro zpestření zvuku a rozšíření zvukových variací bubnu. Tak tolik pro upřesnění, pro ty, které to zajímá.