Výměna komba za nové - hledání malé celolampy

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Márty007

Výměna komba za nové - hledání malé celolampy

Příspěvek od Márty007 »

Prosím o radu.

Mám nyní kytarové pololampové kombo 100W Trace Elliot Super Tramp. Nehraje vůbec špatně, ale je to velké, těžké a zbytečně nawattované pro domácí hraní. Rád bych si pořídil nové malé celolampové kombíčko z levnější řady (něco do 6-7tis.). Můžete mi poradit nějaký "evergreen" této třídy? Hraju převážně blues/jazz a tak na obyčejný Squier Deluxe Hot Rails Strat.

Díky.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna komba za nové

Příspěvek od Latam »

Pokud ti nevadí nakreslený zvuk, zkus blackheart. Ted jde o to, jaký chceš výkon. Mě si se singlama parádně rozumí moje BH5 (líbilo se mi to víc, než s marshallem jmp). Vysolím to naplno, hlasitost je dostatečná, jenom na uplně čistý zvuk to moc není. I při stáhnutí volume na kytaře a ubrání razance to pořád trošku kreslí. Ale to se mi líbí:) Ale na jazz to bude chcít asi i uplně čistý zvuk co?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Blackheart nebo VHT Special 6, Special 6 Ultra (sic!) nebo Classic 6, další možností je Vox AC4TV.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sadam.S

Re: Výměna komba za nové - hledání malé celolampy

Příspěvek od Sadam.S »

Co mmjuz? :idea:
sverdanek

Příspěvek od sverdanek »

Latam píše:Pokud ti nevadí nakreslený zvuk, zkus blackheart. Ted jde o to, jaký chceš výkon. Mě si se singlama parádně rozumí moje BH5 (líbilo se mi to víc, než s marshallem jmp). Vysolím to naplno, hlasitost je dostatečná, jenom na uplně čistý zvuk to moc není. I při stáhnutí volume na kytaře a ubrání razance to pořád trošku kreslí. Ale to se mi líbí:) Ale na jazz to bude chcít asi i uplně čistý zvuk co?
tak nevím lidi..
možná je to těma HB co mám na kytaře, možná ta hlava BH5H s tím boxem hraje trošku jinak, než kombo, co je zmiňováno výše, nicméně mně tato sestava na jazz nějak nepasuje...jak bych to popsal..prostě mně tam chybí taková cinkavost a možná "křišťálovost" výšek, řekněme průzračnost vyšších tónů...
Jinak na rock (AC/DC) skvělé, s krabičkou i tvrdší styly.
THE SIMPSONS and METALLICA ROCK !!!
Jurkovič Superstrat HB-HB, původní Kent Armstrong vyměněny za EMG, Engl Screamer 50W , FS Engl Z4, na doma Roland Cube 20 XL, Dowina DCE 555, struny Martin, stařičká 3/4 španělka úúúplně po smrti :)
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Na jazz celolampovy kombicko v cene 5-6 asi tezko seženeš, tam bych s temahle penezma volil nejspíš roland cube 60 da se sehnat snad za pet.
Jinak z kombickem na blues, bych se taky obratil na mmjuze.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Myslím že kombíčko na jazz by mmjuz také bez problémů zvládl. Dost se používá Twin, tak by použil jeho preamp, možná ho ještě poupravil pro větší headroom, a zkombinoval ho s co nejčistším koncem a reprákem s širokým rozsahem a vyrovnanou charakteristikou. A na blues až rock druhý kanál, s větším gainem, třeba spíš marshallovsky nebo voxovsky laděný.
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Doporucuju Laney Cub 8 nebo 10, skvely komba za ty prachy!
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Farrell píše:Doporucuju Laney Cub 8 nebo 10, skvely komba za ty prachy!
Taky muzu doporucit. Desitku mam a na tyto styly je jako delana. Osmicka podobne, ta je trosku vic vintage možo dežo.
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Zrovna nedávno jsem byl v kytarách a zkoušel jsem tam právě toho laney cub 10 , ale musím říct že mě moc nezaujal..... čistý kanál měl vcelku pěkný ten se mi líbil ale zktreslení me mě zklamalo na mě bylo strašně charakteristické jakoby pod nějakým poklopem nebo jak bych to charakterizoval...... uznávám že to mohlo být tím že jsem to pořádne nevitočil asi jen na 3/10 vol ale proste mě to nesedlo :)
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“