Mám problém... když hraju rychle, trsátko se mi vlivem úderu dolů pohne do strany a po chvílce musím zastavit a zase si ho nastavit... co jsem zkoumal tak jsem snad jediný stímhle problémem
Trsátko neustále klouže do stran při rychlém hraní
Pravidla fóra
Trsátko neustále klouže do stran při rychlém hraní
Zdravím,
Mám problém... když hraju rychle, trsátko se mi vlivem úderu dolů pohne do strany a po chvílce musím zastavit a zase si ho nastavit... co jsem zkoumal tak jsem snad jediný stímhle problémem
... má někdo tušení proč? resp. čím to může být?
-
Joe DiMaggio
- Kontaktovat uživatele:
Re: Trsátko neustále klouže do stran při rychlém hraní
Z předchozích příspěvků jsem se dočet že za to může špatné držení - mě to dělá taky, pomáhá gumička nebo zářezy. Osobně nepoužívám ani jedno, prostě to v nějaké mezihře narovnám.
Když není mezihra tak už jsem se skoro naučil to převracet za "jízdy"
Když není mezihra tak už jsem se skoro naučil to převracet za "jízdy"
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
-
arcilucifer
Nejses sam, kamarad kterýmu je 38 hraje prsty, zacal trsatkem a ma stejnej problem.
Myslim ze to chce cas a cvik.
Myslim ze to chce cas a cvik.
kdyz se ti spoti prsty nepomuzou ani zarezy, cely je to ve vyhranostipomáhá gumička nebo zářezy.
Naposledy upravil(a) arcilucifer dne 21.03.2011 16:27, celkem upraveno 1 x.
Buďto špatná technika nebo nevhodný materiál nebo nevhodná velikost trsátka. Čím menší trsátko, tím větší stabilita v ruce, mně se to osvědčilo, ač jsem tomu nechtěl ze začátku věřit. Takže za mě už jen a jedině Jazz III v menším provedení.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Je to predevsim o cviku. Pri rychlejsi hre nema clovek cas si to trsatko spravit (velmi casto to clovek dela, aniz by o tom vedel!) a kdyz zacne jit do tuhyho a trsatko uz je uplne jinde, nez by ho clovek chtel, tak zacne panika
Doporucuju prozkouset vice trsatek, nicmene tohle je vec, kterou vyresi jen hrani a hrani.
P.S.: Rozhodne nedrzet trsatko krecovite - presne takovyhle situace cloveka svadi k tomu, aby to trsatko sviral fest pevne, jenze z toho je ve vysledku vic problemu nez uzitku.
P.S.: Rozhodne nedrzet trsatko krecovite - presne takovyhle situace cloveka svadi k tomu, aby to trsatko sviral fest pevne, jenze z toho je ve vysledku vic problemu nez uzitku.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Já jsem za posledního půl roku vyměnil tolik držení trsátka a tak něak už jsem si našel to "univerzální" držení jediný háček je tady vtom. Zkoušel jsem si ho třeba prstem podchytit ale to nebylo o no. Bolel z toho prst a ani moc efektivní to nebylo.
Pouzívám Jazz III velké trsátka nemám rád jsou pro mě takové "nemotorné".
Takže říkáte že se to trsátko po chvíli něak "usadí"?
Pouzívám Jazz III velké trsátka nemám rád jsou pro mě takové "nemotorné".
Takže říkáte že se to trsátko po chvíli něak "usadí"?
-
arcilucifer
usadi -presny je myslim to co pise Wohma
Rozhodne nedrzet trsatko krecovite
to se snažím... na druhou stranu mi ale bylo řečeno studentem konzervatoře, že trsátko mám držet pevně a když jsem potom druhému člověku řekl že mám křeč v zápěstí, řekl mi že nejsem zvyklý, takže co mě se týče mám vtom dost nepořádekarcilucifer píše:usadi -presny je myslim to co pise WohmaRozhodne nedrzet trsatko krecovite
Ale asi by se nemělo držet úplně volně pravda?
-
arcilucifer
Tak jsem si vytah kytaru a na nejaky rychlejsi hraniho mirne tisknu, hraju s ultex73 a neklouze mi.
No tohle chce resit osobne abys to videl, kazdej to drzi jinak.
No tohle chce resit osobne abys to videl, kazdej to drzi jinak.
Drzis trsatko tak, aby sviralo s palcem uhel 90 stupnu?
Pokud to myslíš tak že špička trsátka je kolmo na palec pak anoAmid píše:Drzis trsatko tak, aby sviralo s palcem uhel 90 stupnu?
Jak ohledne drzeni trsatka, tak s mackanim strun je dobry obcas vedome cvicit s tim, ze mackas struny co nejmene a trsatko drzis co nejvolneji tak, aby ti nevylitlo. Tenhle postup samozrejme neni dobrej pri "ostrym" hrani (zvlaste pri agresivnejsich riffech), ale sam budes asi prekvapen, s jakou lehkosti se da hrat. Trsatko drzet jen tak pevne, aby ti nelitalo z rukou (jenze pri spatnym drzeni ti muze litat i pri velmi silnym sevreni
). Zbytek uz je jen opravdu o cviku.
Posledni dobou zacinam byt temer presvedcenej o tom, ze drzeni trsatka si clovek najde svoje a pak ho podvedome drzi - a cim vic nad tim bude spekulovat, tim min chytrej bude
) Nicmene sila stisku samozrejme jaksi regulovat jde.
Posledni dobou zacinam byt temer presvedcenej o tom, ze drzeni trsatka si clovek najde svoje a pak ho podvedome drzi - a cim vic nad tim bude spekulovat, tim min chytrej bude
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
twe taky nejvic laboruju s pravou rukou, to je veda
kolikrat uz jsem si myslel ze to mam a kulovy
pak sem potreboval neco rychlejsiho nebo tlumit pres 2 struny upstrokama a zase vsechno jinak, trsatko mi taky klouzalo dlouho, ale vono si to casem vsechno sedne, jenom to nejde za tejden no 
tedka mam jinej problem porad si pravackou ztlumuju volume na nakejch kytarach, hroznyyy
tedka mam jinej problem porad si pravackou ztlumuju volume na nakejch kytarach, hroznyyy
- Stimpiman
- Bandzone: https://bandzone.cz/nouzovyrezim
Zdar,
moje zkušenost je taková, že mi trsátko cestuje a vrtí se nejvíc při jemnejch vyhrávkách kde se snažim jet hodně citovku, v rychlejších věcech sem si nevšim, že by mi cestovalo ... používám obyč Dunlop Nylon, který jsou v horní polovině docela zdrsněný (nápis a vroubkování).
Náš bassman používá zasejc trsátka který maj otvor ve tvaru hvězdy a tvrdí, že se mu s nima nejlíp hraje, že dobře "drží v ruce". Mě se s nima ale hraje blbě (jde i o tloušťu ... preferuju spíš něco jako 0,7mm)
moje zkušenost je taková, že mi trsátko cestuje a vrtí se nejvíc při jemnejch vyhrávkách kde se snažim jet hodně citovku, v rychlejších věcech sem si nevšim, že by mi cestovalo ... používám obyč Dunlop Nylon, který jsou v horní polovině docela zdrsněný (nápis a vroubkování).
Náš bassman používá zasejc trsátka který maj otvor ve tvaru hvězdy a tvrdí, že se mu s nima nejlíp hraje, že dobře "drží v ruce". Mě se s nima ale hraje blbě (jde i o tloušťu ... preferuju spíš něco jako 0,7mm)
Jolana Diamant(NBE),Schecter Hellreiser C-1 FR Special, Fokus Strat KA, Jolana Diamant, Jolana Syrinx
Hocke 65W + Hocke 2*12"
... a děsně volšový ruce
Hocke 65W + Hocke 2*12"
... a děsně volšový ruce
Abych to uvedl na pravou míru.. mě v ruce trsátko drží .. ale špička se mi vychyluje doprava
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
To se mi dřív stávalo taky, řešení bylo že jsem se ho snažil držet co nejpevněji, ale tak to dál nešlo, bylo to prostě křečovité. Postupem času sem si na to nějak zvyknul (dělám do těch hladkých 2mm atd. rýhy pilníčkem) a ono se to nějak podalo. Teď už ho držím tak nějak automaticky že mi neklouže ani když je hladké úplně a nemusím myslet na to jak ho a jak pevně držet. Chce to zvyk holt, jako všechno ostatní.
zkus tenčí trsadlo 
To né já mám rád Jazzy...uhmi píše:zkus tenčí trsadlo
Tak zkus aspoň jinou značku. Trsátka jsou levný, kup si jich víc různejch a experimentuj.
Já používám George Dennis a vřele doporučuji, mají totiž zdrsněný povrch, který neklouže, i když se potíš.
Sleduj.

Jazz III

GD Sharp
Já používám George Dennis a vřele doporučuji, mají totiž zdrsněný povrch, který neklouže, i když se potíš.
Sleduj.

Jazz III
GD Sharp
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Když já mám rád ty malé.. mě se sněma opravdu moc hraje a ten problém s klouzáním se zatím něak vyřešil.. no uvidíme.. zítra to zas chytnu do ruky a to bude opět průser..