Reprobox s nejhutnějším zvukem???

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Mr. AC/DC

Reprobox s nejhutnějším zvukem???

Příspěvek od Mr. AC/DC »

Jaký kytarový 2x12 reprobox (pro rockovou muziku) má podle vás nejhutnější (nejbasovější) zvuk? Možná v té souvisloti jaké repráky od celestion, případně od jiné firmy produkují nejbasovější, nejhutnější zvuk? Uvažuju o koupi Herley Benton 2x12 s Vintage 30, ale co jsem četl, některé názory tvrdí, že Vintage 30 nemají moc basů... Díky moc všem za odpovědi!
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Reprobox s nejhutnějším zvukem???

Příspěvek od McKozias »

neni to jen o reprech ale i vcem to repro sedi...a pochybuju ze harley benton je nejaky predstavitel hutnosti
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

co jsem se setkal, tak nejvic zespod hrnul Genz Benz G-Flex...

a presne jak pise mc, tak je to hodne i o repracich...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

A co zesilovač? Opravdu máš jistotu, že Tvůj zesilovač je vůbec schopen kvalitně přenést spodní pásmo? Na co hraješ?
Osobní zkušenost: nejtučější krásně konkrétní a v basech pevný zvuk mi přišel z repra JBL K130 v mělké otevřené ozvučnici. Na druhém místě JBL D 120F a EVM 12L, opět mělká otevřená ozvučnice. Ovšem pouze s kvalitním zesilovačem.
Záleží, co si vůbec pod pojmem "hutný zvuk" představuješ. Páč sáhnout po levném čínském boxíku osazeným vyloženými střeďáky je hodně podivný nápad. Vyzkoušej bedny z nabídky Mesa Engineering.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Pořádně basuje bedna 2 x Electro Voice 12 se štěrbinou dole. Je trochu vyší než běžná 2x12. Podobné dělal též Marshall ale s jinýma reprama.
Mr. AC/DC

Příspěvek od Mr. AC/DC »

mmjuz píše:A co zesilovač? Opravdu máš jistotu, že Tvůj zesilovač je vůbec schopen kvalitně přenést spodní pásmo? Na co hraješ?
Osobní zkušenost: nejtučější krásně konkrétní a v basech pevný zvuk mi přišel z repra JBL K130 v mělké otevřené ozvučnici. Na druhém místě JBL D 120F a EVM 12L, opět mělká otevřená ozvučnice. Ovšem pouze s kvalitním zesilovačem.
Záleží, co si vůbec pod pojmem "hutný zvuk" představuješ. Páč sáhnout po levném čínském boxíku osazeným vyloženými střeďáky je hodně podivný nápad. Vyzkoušej bedny z nabídky Mesa Engineering.
No, v podstate jsem amater, nemam temer zadny zkusenosti... Chci jen neco na doma, ale aby to s nizkou hlasitosti bylo co nejmohutnejsi. Momentalne mam kombo Hughes & Kettner Edition Tube 25th Anniversary, to ma slusnej spodek. Chci prejit na hlavu Blackstar HT-5H + nejaka 2x12 bedna. Stylove mam rad hard rock a modern electric blues, ale libi se mi co nejhutnejsi zvuk... Nemam prave moc tuseni jakou, nechtel bych koupit nejakou 2x12 bednu, se kterou by to bylo nakonec min hutny nez ten kettner...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Mr. AC/DC píše:
mmjuz píše:A co zesilovač? Opravdu máš jistotu, že Tvůj zesilovač je vůbec schopen kvalitně přenést spodní pásmo? Na co hraješ?
No, v podstate jsem amater, nemam temer zadny zkusenosti... Chci jen neco na doma, ale aby to s nizkou hlasitosti bylo co nejmohutnejsi. Momentalne mam kombo Hughes & Kettner Edition Tube 25th Anniversary, to ma slusnej spodek. Chci prejit na hlavu Blackstar HT-5H + nejaka 2x12 bedna. Stylove mam rad hard rock a modern electric blues, ale libi se mi co nejhutnejsi zvuk... Nemam prave moc tuseni jakou, nechtel bych koupit nejakou 2x12 bednu, se kterou by to bylo nakonec min hutny nez ten kettner...
No prosím, tak jsem Tě trochu podcenil. Teď už mi je Tvá představa trochu srozumitelnější. Tenhle zvuk bys mohl dostat z nějakých Fenderů. Třeba Twin s 2 X 12´´ JBL D 120F by Tě jistě uspokojil. Pokud jde jen o reprobox, tak nějaký Bandmaster. Ovšem také by řádně uspokojoval sousedy o pár domů dál. Zvaž ještě, jestli je nutné mít doma na hraní aparát s 2 X 12´´, pokud nebydlíš na hájence u lesa kilometr za vsí.
Mr. AC/DC

Příspěvek od Mr. AC/DC »

No, jo se sousedama je vzdycky problem... Rozumny by bylo koupit si domu Blackstara HT-1, zvukove se mi hodne libi, ale s tim 8" reprakem to moc mohutny neni :wink:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

todle je kompromis, na 0,1 volume stejne nevytahnes nejaky extra mohutny zvuk a kdyz jo, uz to bude nahlas tak aby si stim otravoval sousedy
lunchie

Příspěvek od lunchie »

mozna nejakej box s bassreflexem (treba ev tl806 - s jednim evm 12l)?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Potichu netlačí žádný box, to chce volume a ne nějaké kouzla a magie...
black sabbath

Příspěvek od black sabbath »

blackstar 5 HT ministack /ma tu 5 W hlavu + 2 x 10 palcove repraky/ je dobra vec..len nie do panelaku..ale mam ho novy a rad ho predam z tohoto dovodu..
inak skvely zvuk aj design..
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

ten G-Benz je hodně dobrý. Ale asi máme každý představu o hutnosti úplně jinou. Název je NEJhutnější zvuk a ty by jsi si chtěl vybrat NEJlevnější bednu. Hledal bych mezi Mesa recto , Orange PPC212, VHT Fatbottom a nebo stavěné boxy od tuzemský výrobců, které nabídnou lepší poměr cena / zvuk.
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

orange 212 cab hrál jsem na to a super zvuk s toho lezl, nevím jestli dostatečně basovej ale spodků to mělo požehnaně :-)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Pokud chce někdo extrémní basy, řeší se to subwoofery a né kytarovou bednou. Každé repro začíná hrát až s vetší hlasitostí, která je ve většině případů nad unosnou mez v bytě. O dost líp poslouží kvalitní monitory a nějaký soft nebo multiefekt se simulacema.

BTW Hydra zní moc dobře...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na extrémní basy... Rivera Los Lobottom Sub :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Na extrémní basy je potřeba hlavně a především mít zesilovač, který má natolik jakostní výstupák, že ty basy umí zahrát. Pak teprve je třeba řešit bednu.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Žeru ten název Lobottom :D

2 mmjuz : Které zesilovače mívají nejsilnější trafa, jen tak pro zajimavost. Typy, značky, atd. Věřím, že máš nějaké info i zkušenost. :wink:
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Můžu spíš ze zkušenosti zvukaře vychrlit pár aparátů, z kterých se snad nikdy nikomu, co jsem pozoroval, nepodařilo opravdu tučný zvuk dostat. Ovšem to zase povede k hádkám, jak už to tak bývá. On totiž každý si pod hutným zvukem představuje něco jiného. Navíc Tobě asi půjde úplně o jiné aparáty, než na které se zaměřuje můj zájem.
Co se mě v posledních letech líbilo, když vynechám vintage legendy, tak mám docela v paměti setkání s poměrně moderním zesilovačem HiWatt custom 40:20, který měl fakt grády, ovšem uživatel k tomu měl vintage box Allsound osazený 1 X 14´´ JBL. Občas překvapila nějaká Mesa, ale v těch typech se ztrácám, nerad bych spekuloval, vybavuji si ale spíš komba.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“