pupack: Tak ale argumentovat spatnyma studiama mi prijde jako rikat, ze mi vic chutna gulas nez vepro knedlo zelo, protoze znam lidi, kteri vepro knedlo zelo neumi uvarit. A ja reagoval prave na to, ze na jednu stranu nekriticky beres Zoom H4n jako automatickou zaruku, ze bude dobra nahravka (na coz jsem patricne reagoval), ale na druhou stranu beres nejhorsi moznost ohledne nahravani ve studiu. Je treba byt stejne kriticky ke vsem moznostem...
Autor bohuzel neudal, co presne chce nahravat, takze je treba pocitat se vsim. A dovolim si predpokladat, ze jde o nejakou rockovou kapelu, coz znamena, ze plati vsechny faktory, ktere tu nahravku muzou dost degradovat.
S tim, ze je to zvukovka+mikrofony jako kazda jina, zasadne nesouhlasim. Uz jen diky prime integraci do DAW ma nahravani se zvukovkou svoje zasadni vyhody (ktery jsou samozrejme vykoupeny zas tim, ze s tim clovek aspon trochu musi umet).
Ta citace, co jsi hodil, vubec nerika, ze Zoom H4n je na nic, ale komentuje to, ze jsi rikal, ze s tim jde pohodlne nahravat po jednotlivych stopach. To rozhodne nejde a je treba to zduraznit - ackoli to treba vyrobce vydava za "plnohodnotny studio do kapsy", tak pravda je ta, ze jakykoli jiny pouziti nez stereo zaznam na zabudovany mikrofony (maximalne s nejakou dotackou - treba hlasu) je tezkej kompromis. A je treba zminit, ze si myslim, ze na rychly nahravani cele kapely je to fakt dobre reseni (i kdyz bych mozna ptom sel do levnejsiho modelu od nich), nicmene je spise vhodnejsi pro klidnejsi hudbu. Kdyz vezmu extremni pripad - na BZ mame ted nove nahravky, ktere jsou nahravane kompletne na Focusrite Saffire LE a dva mikrofony. A i kdyz jsem pouzil i spatne nahranej material, tak to podle me hraje slusne - takovy zaznam by se ve zkusebne proste udelat nedal, to vim. I proto si treba myslim, ze pokud uz clovek nechce investovat primo do nahravani ve studiu a chce jit cestou DIY, tak je lepsi koupit zvukovku a mikrofony. Pak uz je to z 90% jen otazka schopnosti, zdali clovek vykouzli studiovej zvuk.
Mimochodem ja osobne planuju nakup Zoomu H2, ale spis na orientacni nahravky zkousek a na zaznam napadu.
CzechJoker: Od te doby se ale zpusob produkce dost zmenil

A s tim samozrejme i zvuk. Slysel nekdo v posledni dobe rockovou nahravku, ve ktere nejsou komprimovany bici? To maximalne od nejakych retro vintage puristu. A i tam bych byl na pochybach.
Boss Micro BR jsem mel, skvely cvicitko, protoze clovek muze nahrat smycku a do ni hrat. Vcetne bicich. Ale uz jen kvuli ovladani bych radsi nahraval v pocitaci. Dospelejsi kousky jsou bohuzel docela palka.