Charakteristiky podľa značiek
Pravidla fóra
Charakteristiky podľa značiek
Zdravím,
na bazároch a všade je strašne veľa rôznych ponúk. Človek nový v tejto brandži si síce vie vyhliadnuť, čo asi bude kvalita a čo šunt, ale absolútne netuší, aký majú aparáty od rôznych značiek charakteristický zvuk. Vedeli by ste mi prosím pomôcť tí, ktorí ste toho už počuli viacej, spísaním nejakého prehľadného zoznamu značiek, po ktorých sa oplatí pozerať aj s typickým charakteristickým zvukom ("zvukovou signatúrou")?
Nemám možnosť cestovať a všetko ísť vypočuť pre zorientovanie...ďakujem.
na bazároch a všade je strašne veľa rôznych ponúk. Človek nový v tejto brandži si síce vie vyhliadnuť, čo asi bude kvalita a čo šunt, ale absolútne netuší, aký majú aparáty od rôznych značiek charakteristický zvuk. Vedeli by ste mi prosím pomôcť tí, ktorí ste toho už počuli viacej, spísaním nejakého prehľadného zoznamu značiek, po ktorých sa oplatí pozerať aj s typickým charakteristickým zvukom ("zvukovou signatúrou")?
Nemám možnosť cestovať a všetko ísť vypočuť pre zorientovanie...ďakujem.
Bass: Ibanez SR505
Re: Charakteristiky podľa značiek
Mám na mysli niečo v zmysle:
"Warwick - neutrálny nevýrazný guľatejší zvuk, ktorý neurazí, hrá čisto ...."
atď. (to bol len príklad, ale asi to na ten Warwick aj sedí, nie?)
Viem, že ťažko generalizovať a záleží aj od modelu, ale dosť by mi to pomohlo, po čom sa mám pozerať.
"Warwick - neutrálny nevýrazný guľatejší zvuk, ktorý neurazí, hrá čisto ...."
atď. (to bol len príklad, ale asi to na ten Warwick aj sedí, nie?)
Viem, že ťažko generalizovať a záleží aj od modelu, ale dosť by mi to pomohlo, po čom sa mám pozerať.
Bass: Ibanez SR505
Ono totiž na toto se nedá jednoznačně odpovědět. Každá značka dělá několik řad aparátů a každá řada hraje jinak. A co je důležitější je, že každý má jiné ucho. Co se jednomu může zdát jako agresivní zvuk, tak může druhý posoudit úplně jinak. Já osobně bych se do takového rozdělení neměl odvahu pustit. Protože na tom se stejně nikdy víc lidí neshodne.
Dala by se spíš porovnat kvalita jednotlivých značek a to jak dlouho většinou takový aparát člověk má. Ale porovnávat zvuk jednotlivých značek mi přijde jako chůze po velice tenkém ledě.
Dala by se spíš porovnat kvalita jednotlivých značek a to jak dlouho většinou takový aparát člověk má. Ale porovnávat zvuk jednotlivých značek mi přijde jako chůze po velice tenkém ledě.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Tomas.Tajfun
- last.fm: tarzancz
- Bandzone: bandzone.cz/tajfun
- Kontaktovat uživatele:
no šlo by možná založit thread (jestli tu už není) s nějakou anketou ohledně amps, ale nevejdou se tam všechny a zase se akorát budem dohadovat, který jo, a který ne... a zase to nijak nedopadne a nebo možná jo.
za zkoušku by to stálo, udělat anketu s 9 nejzákladnějšími pro ČR trh + 10. odpověď "nějaký jiný"
za zkoušku by to stálo, udělat anketu s 9 nejzákladnějšími pro ČR trh + 10. odpověď "nějaký jiný"
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Takový thread tu už někde je.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Tomas.Tajfun
- Kontaktovat uživatele:
taky jsem si myslel, ale po rychlým projetí se mi zdálo zase že ne...Nero píše:Takový thread tu už někde je.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Asi ve 1/4 první stránky - komba-zesilovace-reproboxy-pro-baskytar ... 21440.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Tomas.Tajfun
- Kontaktovat uživatele:
díky, jaktože jsem to přehlídl?Nero píše:Asi ve 1/4 první stránky - komba-zesilovace-reproboxy-pro-baskytar ... 21440.html