Rada pre cinematic sound

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
axus

Rada pre cinematic sound

Příspěvek od axus »

Ahojte priatelia hudby

Som filmar a pracujem na projekte ktory vyzaduje kvalitne spracovanie zvuku nakolko film sa bude premietat na festivaloch...

To znamena surround 7.1

Hudobne podklady mi hudobnici umnelci ako obycajne stereo vo formate waw...

Tak som chcel poziadat o radu skusenejsich a sikovnejsich ja o praci so zvukom neviem nic...

Aky software by ste doporucovali? {je to jedorazova zalezitost, takze postci trial verzia}

A v akom formate musi byt audio aby pri prehrani liezol zvuk do seckych 8 SPEAKEROV?

Dakujem za odpovede a prajem velauspechov :wink:
boolocks

Re: Rada pre cinematic sound

Příspěvek od boolocks »

v dnešnim filmu běží několik zvukovejch stop zároveň(zvlášť jsou třeba i hlasy, aby to pak cizí produkce mohla dabovat atd atd)....
máš nějakej daw, ve kterym to chceš dělat? To je právě to podstatný, aby to 7.1 umělo(a neni to moc?).

Dneska jsem objednal cubase 6, v pondělí by měl dorazit (přecházim z nuenda) - mělo by to umět při 192khz 5.1, ale je možný, že tam je mód pro 7.1 při nižšim vzorkování - schálně se na to pak mrknu a dám vědět...

Mimochodem - míchat zvukovou složku k filmu už fat potřebuje velký know how, když si představíš, kde všude se to bude pouštět,,,já osobně si to vůbec nedokážu představit :-D
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

axus píše:Aky software by ste doporucovali?
Sony Vegas
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

dej si hlavně pozor na jednu zásadní věc- moc to s tim prostorem nepřežeň - většinou se míchá na hlavní levou/pravou a na ty ostatní kanály se dávaj jen nějaký efekty k podpoření prostoru...

ono těžko ti radit, když se ani na nic konkrétního neptáš... jinak co se SW týče, tak by to mělo umět Wegas, umí to TDM ProTools, měla by to umět Adobe Premiere Pro, ale nejsem si jistej, jak je to operativní...

P.S.: myslim, že to umí i Cubase 5

... další věcí je, máš - li vůbec prostory, kde do 7.1 budeš míchat??? to v obejváku na domácím kině taky neuděláš...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Protools TDM je zbytecne zminovat ... tam je minimalni investice (pokud by se jednalo o porizeni) v radech statisicu....

... ale mozna by stalo zato s tim do nejakeho studia zajit, pokud na tom tak zalezi a je to jednorazova zalezitost....

jinak ano, na domaci praci tohle moc neni .... ale pravda, tezko rict, kdyz nemame dost informaci k tomu, jak to vlastne ma vypadat.... osulit se to da lecjak, taky to lecjak muze dopadnout...
axus

Příspěvek od axus »

NEviem co by som k tomu viac povedal resp co by ste potrebovali vediet...
Festivalovy film. V podstate stereostopa hovoreneho slova, stopa efektov ako zvuky aut atd, a hudba...
Secky tieto tri stopy su pod videom uz zmiesane a upravene do dokonalosti
(nepotrebujem ziadne studio ani miesat to v obyvaku :wink: )
Cize mam tri stereostopy a jedine co treba je ich poslat von cez 8 reprakov
Co sa tyka protoolsu nieje premna ako filmara problem sa knemu dostat...
so zvukom 7.1 bohuzial nikto na Slovensku nepracuje a preto sa obraciam na hudobne cesko forum

Cize zhrniem 3 stopy, komplet namiesane

Otazka: Ako z to poslem do 8 reproduktorov
to je cele.

Understan my friends :wink: Vdaka za vase odpovede cenim si to
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

nepotrebujes studio? a jak odhadnes umisteni zvuku v prostoru? a jestli s tim nebudes hybat, nebylo by nejlepsi nechat to stereo? at si s tim signalem poradi technik na miste, urcite to nebude poprve...

(jinak nepredpokladam, ze debata tady k necemu bude. myslim ze se vetsinou nedokazeme shodnout ani v zakladnich pojmech. napriklad cemu rikat smichane...)

mimochodem - do 8 stop se to da dostat i bez vybaveni v jakymkoliv editoru, staci mit predstavu a umirnene naroky.
Amorph

Příspěvek od Amorph »

ahoj, zkus se jeste zeptat na www.audiozone.cz pohybuje se tam i par lidi, kteri se s timhle setkali v praxi a bez toho by to bylo asi trochu vareni z vody. Ja jsem dodaval zvuk pro film jen jednou a to tak, ze jsem dal k dispozici prave ty stereo stopy a pri finalnim authoringu uz si to zpracovali jak potrebovali. Takze ted nevim, ty uz delas finalni authoring? Na film nebo na dvd? Ono tam bude asi jeste par dalsich veci, nez jen rozdistribuovani sterea na 7.1, rek bych, ze tam bude i problematika spravneho vystupniho formatu, dodrzeni nejakych hlasitostnich hladin atd. Nicmene pokud bych bral jen puvodni dotaz jak poslat stereo do 7.1, tak cubase imho umi jen 5.1, nuendo umi 7.1 a protools by to mely taky umet.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Tak 3 stereostopy nebo jedna stereostopa (už zmiešaná)? To je důležitý
Máš jeden wav, nebo tři wavy?
Pokud máš jenom jeden stereosoubor - pak s tím nic moc nenaděláš - resp. bylo by to velmi pracné a s velmi problematickým výsledkem.
Pokud máš tři fajly, kdy jeden je muzika, druhý dialogy a třetí ruchy, pak už se s tím dá leccos dělat.

Většina současných DAW umí export audia do DolbyDigital 5.1 či 7.1 a některé dokonce do formátu DTS
so zvukom 7.1 bohuzial nikto na Slovensku nepracuje a preto sa obraciam na hudobne cesko forum
Nemáš tak docela pravdu, existuje uživatel "Pytkin", který se prezentuje svými znalostmi a zkušenostmi v tého oblasti.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“