kojas píše:Ma to spolecne stand by a power pro oba kanaly....
Shanel jsem nejaky lampovy konec a objevil se tenhle za dobrou cenu...
Takze urcite bude lepsi, kdyz s tim budu hrat do sterea...? A jde to vyresit jeste jinak? Hrat do mona...?
A co třeba dát volume nepoužívané půlky na nulu? Nebo lépe všechno na nulu.
Myslis ze to bude stacit? Ma to jen volume pro kazdy kanal....
Rozdil mezi EL34 a 6L6 je na hi-gain dost maly, viz http://www.youtube.com/watch?v=IPTtbk-b1H4
Na clean je tam poznat vetsi cinkavost, u hi-gainu je to spis jako by clovek trochu pootocil Presence potakem.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
fade píše:
osobně si myslim, že to moc dobře fungovat nebude, i když dáš volume na 0 tak tim maximálně přizemníš první triodu PI (záleží jak je to udělané) ale pořád ti půjde přes trafo napětí na lampy, takže si myslim, že pokud to vůbec neplánuje používat tak nejlepší řešení je prostě u toho druhého kanálu vytahat lampy (aspoň nebudou trpět při převozech)
fade píše:
osobně si myslim, že to moc dobře fungovat nebude, i když dáš volume na 0 tak tim maximálně přizemníš první triodu PI (záleží jak je to udělané) ale pořád ti půjde přes trafo napětí na lampy, takže si myslim, že pokud to vůbec neplánuje používat tak nejlepší řešení je prostě u toho druhého kanálu vytahat lampy (aspoň nebudou trpět při převozech)
Jojo, právě jsem to myslel, že stačí vytáhnout lampy a dát volume na nulu Nevím jak u zesáků se Stand by, ale u těch, které ho nemají se dává při žhavení volume na nulu, ne? Teď si nejsem jistý, protože žádnou lampu bez SB jsem ještě neměl.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Nebo by byla taky moznost hrat pres oba kanaly a propojit ten konec s boxem kabelem 2x mono jack - 1x mono jack... ??? dva mono kabely do vystupu na zesu a jeden do mona boxu...
kojas píše:Nebo by byla taky moznost hrat pres oba kanaly a propojit ten konec s boxem kabelem 2x mono jack - 1x mono jack... ??? dva mono kabely do vystupu na zesu a jeden do mona boxu...
Jen mne zajimalo jestli to jde takle vyresit.... Box mam v poho. Marshall 1960 B takze to muzu klidne zapojit do sterea nebo vyndat ty lampy a hrat do mona....
Zdarvim, dnes jsem přelampovával aparát, místo EL 34 jsem dával 6L6. Mám takový problém: Nechal jsme ho cca 10 minut nažhavit a pak zapnul standby, z repráku se začal otívat takový praskot a asi po 5 minutách přestal, zkkoušel jsem jestli to neni kabelama nebo i jinýma věcma ale nee...tak že by lampy??jinak hrajou tak jak maj... poraďte...díky
PS: Přepnuto na na příslušný typ lamp mám a bias nastaven taky
Lampy nemuzes jen tak vymenit, tim spis ne za jinej typ. Pokud jsi nenastavoval bias, tak to uz vubec nezapinej a radsi to odnes nekomu, kdo tomu rozumi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
michalac píše:Zdarvim, dnes jsem přelampovával aparát, místo EL 34 jsem dával 6L6. Mám takový problém: Nechal jsme ho cca 10 minut nažhavit a pak zapnul standby, z repráku se začal otívat takový praskot a asi po 5 minutách přestal, zkkoušel jsem jestli to neni kabelama nebo i jinýma věcma ale nee...tak že by lampy??jinak hrajou tak jak maj... poraďte...díky
PS: Přepnuto na na příslušný typ lamp mám a bias nastaven taky
Mě se stalo to samý (a to jsem měnil 6l6 za 6l6), ale četl jsem že nový lampy se při prvním hraní "vypalují". Jak se poprvé nažhaví, tak se tam vypálí nějakej bordel nebo něco. Je to prý normální.
když bych chtěl dát do aparátu co teď stavím jako boost ECC85 (protože narozdíl od 83/82 je mám doma dvě)a žhavím střídavým. je fuk jestli tam pak dám místo ní třeba ecc83/82 nebo ne? slyšel jsem cosi o obracenem žhavení....
no bejt tebou tak si seženu ty ecc83, protože ta 85ka je hodne odlisna lampa, zere 10mA, ecc83 1mA, má zhaveni 6,3V mezi piny 4 a 5 a na pinu 9 ma stinici mrizku mezi triodama (ecc83 ma zhaveni mezi 4 a 9 pro jednu triodu a pro druhou mezi 5 a 9) a urcite by se naslo jeste vic odlisnosti...
Stanley06 píše:no bejt tebou tak si seženu ty ecc83, protože ta 85ka je hodne odlisna lampa, zere 10mA, ecc83 1mA, má zhaveni 6,3V mezi piny 4 a 5 a na pinu 9 ma stinici mrizku mezi triodama (ecc83 ma zhaveni mezi 4 a 9 pro jednu triodu a pro druhou mezi 5 a 9) a urcite by se naslo jeste vic odlisnosti...