Precission, Jazz etc. Bass

Precission, Jazz, Modern, ...
Normal

Re: Precission, Jazz etc. Bass

Příspěvek od Normal »

aivn86 píše:Modern basy docela často používají humbuckery. To třeba na JB prostě nepotkáš. A HB má prostě o dost jiný zvuk. Na tvaru nezáleží, ten zvuk netvoří. V zásadě v tom není žádný velký rozdíl. Vždy to bude basa, ale trochu jinak pojatá. Hrát se na modern bass dá od folku až po metal. Je to jedno. Vždy záleží na aranži a na rukách. Modern bass jsou basy, které tvoří alternativu hlavně kvůli modernímu vzhledu.
určitě děkuji, to jsem chtěl vědět
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

bukvice píše:
aivn86 píše:Modern basy docela často používají humbuckery. To třeba na JB prostě nepotkáš.
Já ho teda už párkrát na JB potkal.
to jsou jen detaily, kde pár výrobců a pár nadšenců možná někdy si vylepšili svůj nástroj... v drtivé většině to ale nepotkáš
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
bukvice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bukvice »

Tomas.Tajfun píše:
bukvice píše:
aivn86 píše:Modern basy docela často používají humbuckery. To třeba na JB prostě nepotkáš.
Já ho teda už párkrát na JB potkal.
to jsou jen detaily, kde pár výrobců a pár nadšenců možná někdy si vylepšili svůj nástroj... v drtivé většině to ale nepotkáš
jojo, proto tam bylo to párkrat :) ... ale prostě vyloučené to není
AHOJ.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jako já o tom vím. Je jasné, že jsou stovky různých úprav. Ale pak už to prostě není klasický JB.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

aivn86 píše:Jako já o tom vím. Je jasné, že jsou stovky různých úprav. Ale pak už to prostě není klasický JB.
Ámen
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
subroofer

Příspěvek od subroofer »

aivn86 píše:Na tvaru nezáleží, ten zvuk netvoří. V zásadě v tom není žádný velký rozdíl.
Na tvaru samotném asi ne, ale rozhodně na tloušce těla a hlavně krku :wink:
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

subroofer píše:
aivn86 píše:Na tvaru nezáleží, ten zvuk netvoří. V zásadě v tom není žádný velký rozdíl.
Na tvaru samotném asi ne, ale rozhodně na tloušce těla a hlavně krku :wink:
Ano tak to se sluší dodat. S tím se dá souhlasit. A ještě bych to řekl obecněji, že záleží na velikosti té hmoty co tvoří kytaru. Ovšem neplatí, že čím těžší tím lepší. A zase jsme u toho, že na každou věc se hodí jiné nástroje :-D
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

taaak, dnes jsem měl vystoupení a zahrál jsem si na precession bass od tensona a od squiera. tenson hrál dost blbě, nepříjemně a squier hrál celkem dobře, teda mě se zdál o dost příjemnější
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Zrovna ty PB od Tensonu jsou dost mizerné, nevím jak je možné něco tak jednoduchého tak zkazit...
Durin

Příspěvek od Durin »

woro90-1 píše:Zrovna ty PB od Tensonu jsou dost mizerné, nevím jak je možné něco tak jednoduchého tak zkazit...
To by ses divil. Tihleti šikmoocí dokážou, s prominutím, zkur*it i blbej kapodastr :lol:
paby

Příspěvek od paby »

Ahoj,
mám spadeno na Fender P bass Highway one, a tak jsem se ptal jednoho zkušenějšího basisty a ten mi napsal toto: ,,mě by vadilo, že nemá kobylkový snímač. Kobylkový snímač je častým zabarvením.." ovšem co jsem mohl slyšet, tak Ten precision má docela silnou tónovou clonu a dokáže ten ostřejší zvuk udělat. Potřebuji nutně kobylkový snímač, když ho v podstatě já využívat nechci? (vždycky jsem měl kobylkový vypnutý, aby vylezl spíš hutný kulatý zvuk)
Durin

Příspěvek od Durin »

Tak selským rozumem vydedukuješ, že ho nepotřebuješ, když jsi ho nikdy nepoužíval a spíš ho vypínal :)
Ono ten zkušený basák může být nějaký jazzman, který od tý basy třeba chce velkou variabilitu v soundu a tak je spíše pro JB, než pro PB. :wink:
Jestli se ti líbí zvuk Preclíků, tak bych do toho určitě šel
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

paby píše: precision má docela silnou tónovou clonu a dokáže ten ostřejší zvuk udělat.
Tónová clona výšky stahuje - jak by se tím tvořil ostřejší zvuk? :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

Nero píše:
paby píše: precision má docela silnou tónovou clonu a dokáže ten ostřejší zvuk udělat.
hele mě na axlu taky poslední poták tone dává vyšší výšku když mám zapnutej střed a kobylka :D(/myslim tim tu elektrickou) a taky je to ostřejší
Obrázek
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Adys301 píše:
Nero píše:
hele mě na axlu taky poslední poták tone dává vyšší výšku když mám zapnutej střed a kobylka :D(/myslim tim tu elektrickou) a taky je to ostřejší
Nero tím chce říct že kdyby tam clona nebyla a byl by snímač zapojený přímo na výstup tak by byl zvuk nejostřejší jaký by mohl být - clonou se zvuk právě zakulacuje a ztrácí ty výšky.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
paby

Příspěvek od paby »

pardon.. už blbnu.. myslel jsem to obráceně.. prostě že tam je "dobrá" tónová clona, která prostě dokáže z ostřejšího zvuku udělat kulatý. potřebuju teda nutně ten kobylkový snímač?
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

paby píše:pardon.. už blbnu.. myslel jsem to obráceně.. prostě že tam je "dobrá" tónová clona, která prostě dokáže z ostřejšího zvuku udělat kulatý. potřebuju teda nutně ten kobylkový snímač?
Na ten snímač sis taky odpověděl sám - když píšeš že ho nepoužíváš, tak ho očividně nepotřebuješ.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
garde

Příspěvek od garde »

Nero píše:

....ano aj sťahuje, ja to mám na base tak basy 0 -10 výšky, takže ak mám na 0 tak je to čisto basové a ako pridávam, tak pridávam výšky....bez kobylkového snímača môže basa v pohode existovať a s tonovou clonou sa dá v pohode ten zvuk priostriť....ak máš možnosť choď do obchodu a vyskúšaj si to....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tónovou clonou výšky nepřidáš = zvuk nezostříš = z krkáče kobylkáč neuděláš. Což teda nikterak nerozporuje to, že bez kobylkáče se dá fungovat.

To, že si na aparátu nastavuješ ostřejší zvuk a stahuješ ho tónovkou "defaultně", abys mohl mít po ruce ostřejší nastavení, přece neznamená to samé. To je jak tvrdit, že Volume pot na elektrické přidává zkreslení :roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
garde

Příspěvek od garde »

....ok takže inak....takže zvuk ktorý máš nakrútený na ampe Ti prechádza ak máš Tone naplno a uberaním na 0 vlastne orezávaš tie výšky ktoré normálne snímače a nastavenie na ampe majú....máš pravdu mohol som to hneď takto napísať....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“