Ono tak jako tak ti takováhle kytara nevydrží navždy a pokud od toho neutečeš, za rok, dva budeš kupovat novou
Kytara pro leváka do 5000,-
Pravidla fóra
Re: Kytara pro leváka do 5000,-
Tak jako pokud se ti líbí, proč ne... pokud projdeš výrobní vady, sedne ti do ruky, líbí se ti zvuk...
Ono tak jako tak ti takováhle kytara nevydrží navždy a pokud od toho neutečeš, za rok, dva budeš kupovat novou
- Erroes
- Kontaktovat uživatele:
Já už šťastnej že vím co si koupit a ty napíšeš výrobní vadySadam.S píše:Tak jako pokud se ti líbí, proč ne... pokud projdeš výrobní vady, sedne ti do ruky, líbí se ti zvuk...
-
woro90-1
Special 2 je hrozný krám. Ten falešný Gibson aspoň nějak vypadá, ale tohle je hrozná kytara s dost laciným vzhledem.
Výrobní vady jsou v tomto případě většinou detaily; špatně natlučené pražce, jejich konce vyčnívající z hmatníku, špatně posazená kobylka, tlustá vrstva nerovného laku v loži krku a podobně. A nedělej si iluze že by to bylo dělané z proschlého dřeva. Chvilka v rychlosušárně a šup s tím do výroby.
Výrobní vady jsou v tomto případě většinou detaily; špatně natlučené pražce, jejich konce vyčnívající z hmatníku, špatně posazená kobylka, tlustá vrstva nerovného laku v loži krku a podobně. A nedělej si iluze že by to bylo dělané z proschlého dřeva. Chvilka v rychlosušárně a šup s tím do výroby.
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 26.03.2011 23:29, celkem upraveno 1 x.
- Erroes
- Kontaktovat uživatele:
Všichni jste tak zlí!!!
Ale Woro máš pravdu taky bych asi radši šel do te "Gibsonky" , ale prodejce je z Prahy a já bych si tu kytaru rád před koupí vyzkoušel 
-
woro90-1
Jestli šest tisíc nebo šest tisíc + kilo tam, kilo zpátky a nějaká ta sváča, to už snad není takový rozdíl, ne?
Jezdí ti tam Student Agency a do 15 let to máš za kilo se vším komfortem, a jsi tam za dvě hoďky - tak nevím co řešíš 
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 26.03.2011 23:36, celkem upraveno 1 x.
- Erroes
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, já si je koupím všechny, vyzkouším je a jaká pude nejlíp tu si nechám a ostatní spálímworo90-1 píše:Jestli šest tisíc nebo šest tisíc + kilo tam, kilo zpátky a nějaká ta sváča, to už snad není takový rozdíl, ne?
Ale to co píšeš dává smysl
-
woro90-1
Co to meleš? Prostě mu zavoláš, že by ses na ni rád podíval osobně, uděláš si výlet do Prahy, tam zajdeš do Kytar.cz se přesvědčit, že Special 2 je fakt tak hrozný krám, pak zajdeš za tím s tou falešnou gibsonkou. Když bude zvukově lepší apsoň o tisícovku, koupíš ji, a když ne, vrátíš se do Kytar pro ten pekelný drek.
- Erroes
- Kontaktovat uživatele:
Kytary.cz máme i tady v Brně (resp. audiotek.cz) ale asi bych to tak udělat mohl 
ahojte,
kluci nebude lepší, když se Erroes první podívá do skladu fokusu-h? možná by stálo za to, aby tam cinknul a poptal se jaké má možnosti. sklad je v Petrůvkách = 65 km od Brna, kde Erroes bydlí
http://www.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@sa=r@st=s ... 752832@z=8
http://www.fokuskytary.cz/fokus/article?5
kluci nebude lepší, když se Erroes první podívá do skladu fokusu-h? možná by stálo za to, aby tam cinknul a poptal se jaké má možnosti. sklad je v Petrůvkách = 65 km od Brna, kde Erroes bydlí
http://www.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@sa=r@st=s ... 752832@z=8
http://www.fokuskytary.cz/fokus/article?5
- Erroes
- Kontaktovat uživatele:
MOhl bych se tam podívat ale pochopte že já nemám zas takový možnosti cestovat 
A nemáš nějakýho (staršího) kámoše, kterej by taky na kytaru hrál? (i na pravorukou)
- Erroes
- Kontaktovat uživatele:
Jo mám, a navíc do Prahy jedu co nevidět s našima, takže je to podle tebe dobra volba?
ještě nikam nejezdíííííííííííííííí!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to je ale náhodička (prodávající je z Brna)
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =15&order=
kluci, hoďte sem Erroesovi nějaké bližší info o té yamaze. určitě to ocení (já bohužel nemůžu sloužit). co se týká osazení, myslím že není co řešit - na metal pro začátek pohodička
tady je nějaké info ze současnosti
http://www.audiotek.cz/product-15211-ya ... x-121zl-fs
kluci, hoďte sem Erroesovi nějaké bližší info o té yamaze. určitě to ocení (já bohužel nemůžu sloužit). co se týká osazení, myslím že není co řešit - na metal pro začátek pohodička
tady je nějaké info ze současnosti
- Erroes
- Kontaktovat uživatele:
Ale já tam chci, ještě jsem tam nebylreason píše:ještě nikam nejezdíííííííííííííííí!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to je ale náhodička (prodávající je z Brna)
tady je nějaké info ze současnosti![]()
Ale ta kytara vypadá dobře je i levná jen ta LP se mi prostě líbí asi víc
no, každopádně si jeď kam chceš (v tom ti nikdo nebrání - naštěstí
) a kup si kytaru, která se ti líbí víc - to bych udělal taky (samozřejmě odtud potud). ta yamaha byla jen jedna z variant... superstraty (např. ta yamaha) jsou z mého pohledu daleko víc nudnější než Les Paul. o zvuku se v těchto cenových relacích v podstatě nemá smysl bavit, protože to bude všechno hrát tak zhruba podobně = nechci tím říct vyloženě na ho... ale ruku na srdce, která kytara za 6000,- hraje jako kytka za 2 x vyšší cenu (určitě nějaká existuje a ne jedna, ale myslím, že tohle není předmětem naší debaty a začátečník to stejně těžko posoudí).
LP je v klidu ne metal i na blues. death metal bych s tím asi nehrál, ale metallicu s přehledem (taky že tomu tak u mě bylo). jak říkám ... flying V nebo LP = nádhera (superstrat = klasika, která samozřejmě taky umí.... a hodně
)
snaž se hlavně koupit kytaru s dobrým krkem, která drží ladění a nemá dohmat 2 cm nad pražcem... pokud se ti to nepodaří, zřejmě bys měl kytku na ozdobu nebo na trápení. víc už ti pomoci asi nemůžu... přeji ti hodně štěstí při výběru
LP je v klidu ne metal i na blues. death metal bych s tím asi nehrál, ale metallicu s přehledem (taky že tomu tak u mě bylo). jak říkám ... flying V nebo LP = nádhera (superstrat = klasika, která samozřejmě taky umí.... a hodně
snaž se hlavně koupit kytaru s dobrým krkem, která drží ladění a nemá dohmat 2 cm nad pražcem... pokud se ti to nepodaří, zřejmě bys měl kytku na ozdobu nebo na trápení. víc už ti pomoci asi nemůžu... přeji ti hodně štěstí při výběru
- Erroes
- Kontaktovat uživatele:
Reason, díky
seš fakt borec
Já vím že za 6 litrů nepořídím žádnou superguitar ale začínám, to až budu slavnej tak si koupím něco pořádnýho
A myslím si že ta Les Paul bude dobrá, vyzkouším si i (doufám) a snad bude dobrá
A METAL! hrát nechci!! je to hrůza se to nedá ani poslouchat!!

tak pokud nechceš hrát metal (ty nowé metály jsou mi mimochodem krajně nesympatické (tzv. sh*t
) - to víš old school = starý megadeth + stará metallica + zeppelin + purple + doležal z čr atd.) chápu, že tíhneš k LP. jsou to suprové kytky. mít vatu, tak mám doma FLYING + LP. jinak s tou slávou je to u tebe fajn = líbí se mi tvé nadšení (nebyl jsem jiný) a přeji ti, aby ti to vyšlo a neskončilo to jen u slov. pokud budeš dobrý a nápaditý, koupím si určitě tvé CD
tak fanouška už máš, ale nezapomeň na tu kytaru...
ještě jedna věc: vyvaruj se kytary se špatným krkem a neseříditelným dohmatem. taky si dej pozor na ladění = musí držet a ladící mechaniky (kolíky) - nesmí být vychozené, aby se ti třeba po otočení nevracely = mohou mít vůli (dají se vyměnit, ale je to další investice a starost). zvuk je pro tebe zatím sekundární (snímače časem můžeš vyměnit za lepší, ale samozřejmě největší vliv má dřevo, jeho vysoušení, typ i původ. jinými slovy - kytary za 50 000,- nestojí tolik jen kvůli snímačům).
pokud budeš při výběru sám a ztratíš se v tom, existuje taková možnost - jít s prodávajícím ke kytarářovi (prodavač z obchodu ale asi nepůjde
). někteří z prodávajicích to s tebou podstoupí, jiní tě pošlou někam = ale v klidu - musíš je postavit před to, že si začátečník (pokud to teda nastane). hlavně se nenech hned odbýt a jakmile uvidíš poprvé svou (asi) budoucí kytaru, nebuď z ní paf jak ze své holky, ale tvař se jakoby nic. člověk, který vnímá design pak přehlédne podstatné věci...navíc si začátečník (je to prostě podobné jak s ženskýma
)
česká scéna potřebuje nadějné instrumentalisty, tak nám hoď naději a nedělej ostudu někde v superstár
jinak co mám zkušenost - na fóru se v kytarách hodně vyzná woro a zajímavé postřehy má i jazzmann ( + další kluci, ale tihle dva mě oslovili hodně, takže jen tak pro dokreslení - woro ti tu myslím i radil, což je fajn, protože jeho odpovědi vidím jako řeč člověka, který má zkušenosti.
jinak ten týpek na fotce je kirk hammett s metallici (používá LP na balady = masakr - to ti žádný aktivní snímač neposkytne)
ještě jedna věc: vyvaruj se kytary se špatným krkem a neseříditelným dohmatem. taky si dej pozor na ladění = musí držet a ladící mechaniky (kolíky) - nesmí být vychozené, aby se ti třeba po otočení nevracely = mohou mít vůli (dají se vyměnit, ale je to další investice a starost). zvuk je pro tebe zatím sekundární (snímače časem můžeš vyměnit za lepší, ale samozřejmě největší vliv má dřevo, jeho vysoušení, typ i původ. jinými slovy - kytary za 50 000,- nestojí tolik jen kvůli snímačům).
pokud budeš při výběru sám a ztratíš se v tom, existuje taková možnost - jít s prodávajícím ke kytarářovi (prodavač z obchodu ale asi nepůjde
česká scéna potřebuje nadějné instrumentalisty, tak nám hoď naději a nedělej ostudu někde v superstár
jinak co mám zkušenost - na fóru se v kytarách hodně vyzná woro a zajímavé postřehy má i jazzmann ( + další kluci, ale tihle dva mě oslovili hodně, takže jen tak pro dokreslení - woro ti tu myslím i radil, což je fajn, protože jeho odpovědi vidím jako řeč člověka, který má zkušenosti.
jinak ten týpek na fotce je kirk hammett s metallici (používá LP na balady = masakr - to ti žádný aktivní snímač neposkytne)
- Erroes
- Kontaktovat uživatele:
Ten je fakt dobrej, to se musí uznat
Ale třeba Zacky Vegance nebo třeba Synster Gates
To jsou kytarsti
A Ta LP se fakt hodí na vše jak vidím na různých videích 
To jsou kytarsti
jak jsem řekl, pokud nebudeš hrát brutus ortodhox death masakr metal, LP se ti opravdu uživí všude. ber to spíš tak, že LP má krásný zvuk daný tloušťkou těla a taky celkovou konstrukcí, takže s těmito dispozicemi ji opravdu uplatníš "všude". je sice o trochu těžší (tloušťka těla), ale to k tomu patří (vozit beton do 5. patra je horší). navíc styl, který posloucháš (odvozeno z foto, co si přiložil) ti k LP vyloženě nahrává. kytara se ti opravdu musí líbit, jinak to nemá cenu...
samozřejmě je blbost koupit špatnou kytaru, která se mi libí, ale na druhou stranu koupit si dobrou kytaru do začátku, která se mi ale nelíbí nemusí být taky nejlepší volba. zní to blbě,ale může to tak bohužel fungovat. navíc čekat na nějaký dobrý, krásný a levný stroj může trvat den i rok. kytara se ti prostě musí líbit alespoň do té míry, že ji akceptuješ (pak si to dřevo stejně zamiluješ ať je to LP superstrat nebo magastrat nebo LPstrat
... o tom žádná.
nezapomeň na kvalitu (krk, mechaniky atd.)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
samozřejmě je blbost koupit špatnou kytaru, která se mi libí, ale na druhou stranu koupit si dobrou kytaru do začátku, která se mi ale nelíbí nemusí být taky nejlepší volba. zní to blbě,ale může to tak bohužel fungovat. navíc čekat na nějaký dobrý, krásný a levný stroj může trvat den i rok. kytara se ti prostě musí líbit alespoň do té míry, že ji akceptuješ (pak si to dřevo stejně zamiluješ ať je to LP superstrat nebo magastrat nebo LPstrat
nezapomeň na kvalitu (krk, mechaniky atd.)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
woro90-1
Doprdele Důvode, nauč se už psát jako člověk a papouškovat, co jsi tu vyčetl a blbě pochopil. Jak má asi do psí řiti poznat neseříditelný dohmat? Nehledě na to že už se v dnešní době u elektrik nevyskytuje. Ohnutý krk řeší dotažení výztuhy, průser je jedině krk zkroucený do vrtule. A jak má asi poznat kvalitní mechaniky (nebo mechaniky s milionem vykřičníků?)?
Ta Yamaha je dobrá a je to jistota, po té bych okamžitě sáhnul. Tamto ti totiž dřív uteče, než se rozhoupeš. Navíc, jak už jsem psal, ten falešný Gibson sice vypadá dobře, ale asi nebude nic moc. Jen to nebude tak hrozné jako Epi Special 2. A bude stejně jako všechny LP těžká jako prase. Pokud má epiphoňácké snímače, bude zvukově daleko nudnější než ta yamaha (mimochodem na kolik takových jsi hrál, že víš že je zvukově daleko nudnější než LP?).
Navíc jako první kytaru bych určitě doporučoval superstrat se smíšeným osazením a ne úplně agresivním vzhledem, prostě univerzální nástroj, na kterém se člověk vyprofiluje, a až z ní vyroste, vydá se za nějakým konkrétním zvukem či konstrukčním řešením. Ta Yamaha se totiž hodí naprosto na všechno a je opravdu pohodlně tvarovaná. Jsou na ní oba typy snímačů, stratovské tremolo, které může fungovat jako pevná kobylka, ale má dostatečný rozsah na naučení všech triků s pákou, tenký pohodlný krk... Neznám lepší kytary na naučení než HSS nebo HSH superstraty.
A jen tak na okraj:
Ta Yamaha je dobrá a je to jistota, po té bych okamžitě sáhnul. Tamto ti totiž dřív uteče, než se rozhoupeš. Navíc, jak už jsem psal, ten falešný Gibson sice vypadá dobře, ale asi nebude nic moc. Jen to nebude tak hrozné jako Epi Special 2. A bude stejně jako všechny LP těžká jako prase. Pokud má epiphoňácké snímače, bude zvukově daleko nudnější než ta yamaha (mimochodem na kolik takových jsi hrál, že víš že je zvukově daleko nudnější než LP?).
Navíc jako první kytaru bych určitě doporučoval superstrat se smíšeným osazením a ne úplně agresivním vzhledem, prostě univerzální nástroj, na kterém se člověk vyprofiluje, a až z ní vyroste, vydá se za nějakým konkrétním zvukem či konstrukčním řešením. Ta Yamaha se totiž hodí naprosto na všechno a je opravdu pohodlně tvarovaná. Jsou na ní oba typy snímačů, stratovské tremolo, které může fungovat jako pevná kobylka, ale má dostatečný rozsah na naučení všech triků s pákou, tenký pohodlný krk... Neznám lepší kytary na naučení než HSS nebo HSH superstraty.
A jen tak na okraj:
Kirk Hammett byl jedním z průkopníků aktivních snímačů. A zrovna na té fotce má v rukou lespaulku s aktivními EMG. Něco jako bys chtěl tvrdit o Hendrixovi, že tak expresivní zvuk ze stratovských singlů nedostaneš, že na to potřebuješ HB. Poradím ti jednoduché pravidlo: Nejdřív mysli, pak teprve piš.reason píše:jinak ten týpek na fotce je kirk hammett s metallici (používá LP na balady = masakr - to ti žádný aktivní snímač neposkytne)