Trsátko neustále klouže do stran při rychlém hraní

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
uhmi
Kontaktovat uživatele:

Re: Trsátko neustále klouže do stran při rychlém hraní

Příspěvek od uhmi »

zkus vzít lepidlo a nalepit na trsátko kousek šmirglu :)
je to fajne do tý doby než to upadne ;)
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Zkus dočasně Brainy, to jejich zdrsnění je fakt funční. Časem se budeš moct zase vrátit k tomu co ti vyhovuje.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
epislash

Příspěvek od epislash »

Když jsem začínal,tak jsem měl první trsátko 0.88 dunlop tortex,dělalo mi to to samé,až jsem si potom objednal brain 0.73 z nylonu, takže to bylo o hodně měkčí, ale problém najednou zmizel...a po čase můžete třeba přejít na to tlustší :)
anmelden

Příspěvek od anmelden »

podle mě je nejlepší způsob nechat trsátko, ať si jede tak jak potřebuje...samozřejmě je třeba nad ním mít určitou kontrolu, ale nechat mu trochu volnosti a řekněme "vlastní hlavu"... :wink:
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
muddox

TRSÁTKO MI VYKLOUZÁVÁ Z RUKY

Příspěvek od muddox »

Má nebo měl někdo tenhle problém? Hraju nebo cvičím už poměrně dlouhou dobu a nedokážu při vybrnkávání na jednotlivé struny udržet trsátko ve stále stejné poloze.Vždycky mi to po pár vteřinách sklouzne směrem od palce přes ukazováček od kytary ven a znemožní mi to další záběr struny,protože už je v úplně jiné pozici.Přijde mi ,že se s tim snad ani nedá nic dělat ... :?
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 27.05.2013 12:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Netřeba zakládat nový.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Koupit jiné trsátko s drsnějším povrchem (no, ne nutně drsnějším, prostě méně klouzavým).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
muddox

Příspěvek od muddox »

To nepomůže...je to úplně jedno jaký je to trsátko ,jestli měkčí nebo drsnější dělá to vždycky...

Pořád věřim,že je to otázka cviku a vyhranosti tý ruky ,ale přijde mi, že to trvá nějak už dost dlouho... no možná zkusim ten smirgl a lepidlo.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 27.05.2013 14:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny dva příspěvky. Používej funkci upravit.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no rada lepidlo je haluz :) šak trsátko si natáčaš a moduluješ zvuk , pískot a iné , trsátko podla mna ani nemáš vnímať , ja používam Ibanez Vai , také špicaté , je to len a len o zvyku , vyhratí , drsnejšie trsátko može byt aj na škodu , ked si ho chceš pretočit tak ti to drsné bráni
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
epislash

Příspěvek od epislash »

tak potom zkus chytit do jiné polohy:
muddox

Příspěvek od muddox »

No ještě bych dodal takovej detail... mě to trsátko necestuje,nehejbe se samo o sobě jako takový,ale spíš mi vlastně sjíždí dohromady s palcem po ukazováku.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

V tom případě zapracuj na držení. Jiná možnost není.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
impact

Příspěvek od impact »

Šmirgl je dost drastický řešení, použij grip tape.

http://www.scootshop.cz/cz-kategorie_33 ... ptape.html

A lepidlu se moc nesměj, když zahledáš, tak zjistíš, že spousta lidí ho používá (třeba Gorilla Snot se vyrábí speciálně pro tento účel).
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Změna trsátka je blbost. Toto je problém techniky držení trsátka. Mám Jazz III, které je v podstatě naprosto hladké a žádný problém. Chce to držet citlivě ne moc, ne málo.
With all his greatness and accomplishments on the guitar, Dime will be missed more for his giving personality, charisma, caring for others, love and most of all his HEART!! Twice as big as the state of TEXAS!!!!!!!!!!!! Dime gave it all every day to each and every one of us and our lives have forever been hollowed without him...Thanks to all of you for reaching out to us in this time of our immeasurable loss.
REST IN PEACE BROTHER DIME!!!!!!
-Vinnie Paul
Jackson DK2M Dinky, Randall RX120RH, Randall R412CPB
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

impact píše:Šmirgl je dost drastický řešení, použij grip tape.

http://www.scootshop.cz/cz-kategorie_33 ... ptape.html

A lepidlu se moc nesměj, když zahledáš, tak zjistíš, že spousta lidí ho používá (třeba Gorilla Snot se vyrábí speciálně pro tento účel).
no mne to smiešne je , lebo ja si umývam ruky asi 60-70 krát za den :) neznášam lepkavé ruky asi nejaká Monk úchylka , aj v aute si nosím vodu na umývanie rúk, v robote sa mi z toho smejú , neviem si predstavit nejakú lepkavú gebuzinu na rukách
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Karel55 píše:Změna trsátka je blbost. Toto je problém techniky držení trsátka. Mám Jazz III, které je v podstatě naprosto hladké a žádný problém. Chce to držet citlivě ne moc, ne málo.
Blbost to není. Hraju na Tortex Jazz III, teda hladká trsátka, a v klidu. A třeba George Dennis, přestože mají zdrsněný povrch, mi při držení v prstech cestují. Pokud je nedržím téměř křečovitě, což je pochopitelně špatně.

PetrPeter 1975 - 2008
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Zkoušel sem několik druhů trsátek a neklouzaly :). Podle mě je hlavní problém v technice držení a možná taky, že časem si vyhranější a nepotí se ti tolik ruce stresem :D
With all his greatness and accomplishments on the guitar, Dime will be missed more for his giving personality, charisma, caring for others, love and most of all his HEART!! Twice as big as the state of TEXAS!!!!!!!!!!!! Dime gave it all every day to each and every one of us and our lives have forever been hollowed without him...Thanks to all of you for reaching out to us in this time of our immeasurable loss.
REST IN PEACE BROTHER DIME!!!!!!
-Vinnie Paul
Jackson DK2M Dinky, Randall RX120RH, Randall R412CPB
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Je to hodně o zvyku - když člověk hraje léta s nějakým typem, vytvoří si návyk ohledně držení, síla stisku, přesná poloha, úhel proti strunám. A když se změní povrch, tloušťka nebo tvar trsátka, nemusí to hned vyhovovat.

PetrPeter 1975 - 2008
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Za život jsem vyzkoušel mraky trsátek. Některá se nedala skoro vůbec držet v ruce a zvuk, který jsem chtěl, mi dala asi tak jeden den. Nakonec hraju na obyčejné Dunlopy. A zredukoval jsem sortiment na tři tloušťky. Je to o prstech, o technice, ne o trsátkách.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
muddox

Příspěvek od muddox »

Určitě je to o cviku a o technice... řekl bych ,že tohle je hodně dobrej kytarista, tady vidět jak už má tu ruku dobře vyhranou...
https://www.youtube.com/watch?v=v8HQ5BheE5c
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“