Univerzální mikrofon so 1000 KĆ

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Dawe1995
Bandzone: http://bandzone.cz/rockshook

Univerzální mikrofon so 1000 KĆ

Příspěvek od Dawe1995 »

Ahoj, potřebovali by jsme do zkušebny nějáký universální mikrofon, Aby se dal využít ke zpěvu a i k snímání komba od el. kytary apod. Nejlépe dynamický, protože kondenzátorový přibyde v létě. Zde mám pár návrhů AKG D 55 S, AKG P5 . Co si o nich myslíte? Nebo mi popřípadně doporučte jiný. Díky
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Univerzální mikrofon so 1000 KĆ

Příspěvek od pupack »

mám shure c606 na vokál i na snímání komba a jsem spokojený, zvukově ala SM58
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Ten 606 jako SM58 opravdu není - je to strašnej mikrofon.

Z levných je k mání asi za 600 Kč Soundking EH002 - je odzkoušený na mnoha akcích.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

me se docela pozdava ten AKG P5, co ho ma v tom dotazu....
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

pavel2 píše:Ten 606 jako SM58 opravdu není - je to strašnej mikrofon.

Z levných je k mání asi za 600 Kč Soundking EH002 - je odzkoušený na mnoha akcích.
tyhle odpovědi už mě doslova výtáčí.. "je to strašnej mikrofon" - uveď aspon nějaký argument, stovky lidí když to zadáš do googlu ho opěvují včetně diskusí jako gearslutz apod. a ty to smázneš takovouhle hláškou..
Kdybys napsal aspon "myslim že Soundking EH002 by byl lepší volba protože to a to..."

co to s váma k***a lidi je poslední dobou tady?... Mě je u zadnice co si kdo koupí, ale kurna mám respekt k názoru ostatních trošku a nesetřu to takovymhle způsobem.. stejně sem se rozčiloval včera ve studio rekording...samej odborník poslední dobou tady..a všichni ostatní jsme tady za debily co nemaj pravdu nikdy...ano nejsem profi zvukař ale můžu mít svůj názor aniž by se ostatní povyšovali? díky..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Nucly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nucly »

Máme ve zkušebně 2x AKG D77, což podle ceny bude asi vyšší model .. A stojí za smradlavou bačkoru - zbytečně vytahuje vejšky a zpěvy přes něj zní prostě divně.. Korekce na mixu pomůžou, ale nijak zásadně.. Pro porovnání máme Shure PG58 (stejná cena cca a taky celkem naprd :) ) a ten je prostě lepší ve všech směrech - zní to aspoň jako zpěv :)) V jednom jsou celkem srovnatelný - velice rádi vazbí..

Zase na druhou stranu.. Do zkušebny, aby jste se slyšeli ... Tak svojí práci to taky odvede... Zkoušeli jsme na tyhle 3 něco nahrát - http://www.twilightde.com/dem-ukazka.mp3 (bicí všecky tři majky - D77 na OH a snare, kytary D77 a PG58, zpěv PG58)
ESP-LTD EC-1000FM Amber Sunburst (SD-SH4 JB kobylka, SD '59), Medeli dd305, Roland Cube 15x, Ibanez TS7, Behringer US600, Behringer TU300, a nej. prográmek - Guitar Pro :)
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Člověče pupack, kolik jsi těch 606 měl v ruce, kolik těch EH002 a kolik SM58 že to tak víš ?

Kolik zpěváků jsi nazvučil ?

Co se kde píše netuším, já mluvím sám za sebe.

Jestli někomu přišlo, že 606 je jako SM58, tak má asi tak blbý aparát, že to hraje všechno stejně, nebo je úplně hluchej.

A to je SM58 docela nízkej standard.

Jestli chcete vyhazovat zbytečně peníze za šmejdy, tak prosím, je to vaše věc.

Jestli někomu vadí slyšet, jak se věci mají, tak ať chodí na jiné fóra, mně tohle neživí a vcelku je mi jedno.

Nevím, proč bych měl psát politicky korektně.

A nakonec si dovolím poznamenat, že nepotřebuju uvádět argumenty - nejsem u soudu !
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Jen tak mimochodem, jedna cikánská kapela 606 donedávna měla a když jsem jim půjčil D5, tak si hned druhý den šli koupit jiný mikrofony.

Behringer má taky u svýho dynamickýho mikrofonu napsáno, že jej použil Alice Cooper a stejně to není nic platný, na festivalech je nepotkáš...
boolocks

Příspěvek od boolocks »

věřte nebo ne, ale prostě ty klasický věci fungujou........ Kupujte si ty srágory, ať vám to zrezne nebo se to rozpadne...hromada chlapáků jezdi s shurama třeba už deset let skoro každej tejden a jsou furt ready :-)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

pavel2 píše:Člověče pupack, kolik jsi těch 606 měl v ruce, kolik těch EH002 a kolik SM58 že to tak víš ?

Kolik zpěváků jsi nazvučil ?

Co se kde píše netuším, já mluvím sám za sebe.

Jestli někomu přišlo, že 606 je jako SM58, tak má asi tak blbý aparát, že to hraje všechno stejně, nebo je úplně hluchej.

A to je SM58 docela nízkej standard.

Jestli chcete vyhazovat zbytečně peníze za šmejdy, tak prosím, je to vaše věc.

Jestli někomu vadí slyšet, jak se věci mají, tak ať chodí na jiné fóra, mně tohle neživí a vcelku je mi jedno.

Nevím, proč bych měl psát politicky korektně.

A nakonec si dovolím poznamenat, že nepotřebuju uvádět argumenty - nejsem u soudu !

to je tedy přístup..

každopádně si nedovolim o něčem napsat že je to strašný, bez udání toho proč si to myslim, to je základ diskuse.. napsat třeba, zdá se mi to zahuhlaný, hodně to vazbí nebo cokoliv tak to beru vzhledem ke zkušenostem které s tím máš...Já mám zkušenosti pozitivní - se soudem to nemá nic společnýho..je to diskuse - k těm dalším namachrovaným připomínkám ala hluchost či kolik sem toho nazvučil se ani nebudu vyjadřovat..bavíme se o levnym majku do zkušebny..

Já sem uživatel mikrofonu jak pro kytaru tak hlavně zpěv, ty to vidíš z druhý strany jako zvukař... to je jedinej rozdíl mezi náma..Já si rád zazpívám do c606 nebo sm58ky, protože mi sedí k hlasu i ke zvuku kytary a aparátu, jestli je pro tebe sm58 nízkej standard tak je půlka hudebního průmyslu na světě asi plná hloupejch lidí ;) to nemluvim o tom, že na něj daleko jiní profici s přehledem nahrávají vokál i kytarové party na alba která nosí platinové desky..

Jestli seš zvyklej, že Tvůj názor je vždycky branej jako správnej a jako danej fakt, tudíž nepotřebuješ argumentovat, tak je to dost smutný, možná to funguje na jinejch forech kam chodíš, ale já sem chodim proto, že to je diskusní forum..Tím že napíšeš k svému názoru na věc i argument, dáváš najevo respekt k názoru ostatních.... rád si poslechnu názory druhejch obzvlast profiků či poloprofiků, a rád uznám že mají pravdu a rád se nechám přesvědčit a naučimse nové věci jako sem se jich tu díky spoustě lidem naučil mraky, ale věty jako "to je sratšný to nekupuj" mě urážej a takhle muzikant nikdy NIC NEZHODNOTÍ..to se na mě nezlob..protože takovýhle zhodnocení nemá žádnou VYPOVÍDAJÍCÍ HODNOTU
Naposledy upravil(a) pupack dne 26.03.2011 11:04, celkem upraveno 14 x.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

pavel2 píše:Jen tak mimochodem, jedna cikánská kapela 606 donedávna měla a když jsem jim půjčil D5, tak si hned druhý den šli koupit jiný mikrofony.

Behringer má taky u svýho dynamickýho mikrofonu napsáno, že jej použil Alice Cooper a stejně to není nic platný, na festivalech je nepotkáš...

ano a kytaru sem měl Squier a jak sem si zahrál na Fender tak jsem si ho koupil.. a to nejsem cigán, že..

bavíme se o mikrofonu do 1000kč..vždycky bude něco lepší.. mě je šumák kdo co použil (cooper), natož když je to napsaný na webu výrobce, to je marketing... píšu svoje osobní zkušenosti s SM is C606.. a to srovnání bylo slovem ALA čili že je to zrovna tak zastřenější mic, charakterem, ne že hraje stejně, levelově jsou oba uplně jidne samozřejmě... bavíme se o mikrofonu za pár kaček do zkušebny, tam s ním mám zkušenosti bohaté.. ty píšeš o festivalech a živejch akcích..jako zvukař..jde mi o princip toho jak odpovídáš...nic víc..
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Mnoho písmenek pupacku - Ty seš evidentně zvyklej tlachat.
Já ne.

Znova opakuju, že nevím proč bych měl argumentovat - prostě můj příspěvek přeskoč a je to.

Asi jsi nečetl mnoho mých příspěvků, protože by jsi zjistil, že nemám nic proti levným mikrofonům - když fungují slušně v poměru k penězům, které zaplatíš.

To je případ Soundking EH002 a není to případ Shure C606 ani PG58.

Jestli to někoho zajímá, proč to tak je, použije fukci vyhledat a informace si vyhledá, jestli nezajímá, je to jeho věc.

SM58 používám asi nejvíc hned po Beta 58 - je to standardní dobrej mikrofon, od kterýho vím, co můžu čekat a co už ne. A čím horší akustické podmínky a do jisté míry i aparát, tím použitelnější zpravidla je.

Ale je mnoho lepších a vhodnějších mikrofonů, které na přiměřeném aparátu a s dobrým interpretem podají mnohem lepší výsledek.

Jelikož jde vždy o peníze až v prvé řadě, proto si dovolím konstatování, že C606 je drahej šmejd.

Že tím možná někoho naštvu mně sice mrzí, ale obalovat to omáčkou, aby se někdo neurazil, nepotřebuju
Dawe1995

Příspěvek od Dawe1995 »

Takže, už jsem se něják tak zorientoval. Mám rozpočet 1200, tzn. že 1200 je horní strop. Tak co by jste mi teda doporučili? Mě se ten Soundkong zdá něják moc levnej ale hrát jsem ho neslyšel takže nemůžu posoudit. Hlavně jestli splní můj učel - universálnost a za malý peníze co nejlepší kvalita (vím, že co nejlepší je v uvozovkách). A co ty AKG? Ty se nelíběj nebo sou na nic? Díky moc za odpovědi, začátkem dubna už bych ho chtěl mít doma.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Opus 29S nebo Opus 39S (Beyerdynamic). Taky možnosti :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Dawe1995

Příspěvek od Dawe1995 »

Díky. A co řikáte na http://www.pmuzik.cz/p1655-THE-TBONE-MB85.html ? Kopie Shure sm58 , to by nemuselo bejt špatný
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Proč se všichni cpete do kopií? :|

P.

pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Ze zpěvových AKG používám D5, který je dost podobný Beta58, ale je plnější v basech.
Ten sluší holkám, které na Betě 58 mají příliš tenký hlásek a téměř všem mužským.
Ten stojí dneska asi 1900,- Kč a za tyhle peníze nejspíš nic lepšího nekoupíš.
Nutností je používat HPF.

Pak mám D320, který neumí pobrat řvaní, ale zato velmi sluší zpěvákům, kteří fakt zpívají a s mikrofonem pracují (Gott, Machálková...)

D770II je docela zajimavý mikrofon, trochu ostřejší, ale dost slušný na backvocal, i na flétny, akustické kytary, piána...

D55 ani P5 neznám, takže nevím

Ke kopiím - jsou to JENOM kopie vzhledové, vložky jsou jinak udělané a žádná kopie nemá trafo jako originál SM58.
Takže prostě jako SM58 nefungují.

Dal jsem si tu práci a v neděli jsem si půjčil C606 - jednak jsem na webu Shure nenarazil na jedinou zmínku o tom, že by jej kdy vyráběli a za druhé si syn všimnul, že je hodně podobný Omnitronic M-60 a skutečně - vypadá to na identický výrobek s jinými nápisy.
T-Bone v odkazu je nejspíš totéž, s grilem, připomínajícím Betu 58.
Dawe1995

Příspěvek od Dawe1995 »

pavel2 píše:Ze zpěvových AKG používám D5, který je dost podobný Beta58, ale je plnější v basech.
Ten sluší holkám, které na Betě 58 mají příliš tenký hlásek a téměř všem mužským.
Ten stojí dneska asi 1900,- Kč a za tyhle peníze nejspíš nic lepšího nekoupíš.
Nutností je používat HPF.

Pak mám D320, který neumí pobrat řvaní, ale zato velmi sluší zpěvákům, kteří fakt zpívají a s mikrofonem pracují (Gott, Machálková...)

D770II je docela zajimavý mikrofon, trochu ostřejší, ale dost slušný na backvocal, i na flétny, akustické kytary, piána...

D55 ani P5 neznám, takže nevím

Ke kopiím - jsou to JENOM kopie vzhledové, vložky jsou jinak udělané a žádná kopie nemá trafo jako originál SM58.
Takže prostě jako SM58 nefungují.

Dal jsem si tu práci a v neděli jsem si půjčil C606 - jednak jsem na webu Shure nenarazil na jedinou zmínku o tom, že by jej kdy vyráběli a za druhé si syn všimnul, že je hodně podobný Omnitronic M-60 a skutečně - vypadá to na identický výrobek s jinými nápisy.
T-Bone v odkazu je nejspíš totéž, s grilem, připomínajícím Betu 58.
Takže ten T bone nebrat? A teď se rozhoduji mezi nějákým AKG a tím Soundkingem. A co ještě ten Opus 29S? Ten Shure jsem na tvoje rady radši vyloučil. Ale opakuji. Horní strop mám 1200 Kč a důležitá je taky universálnost, takže prosím, aby se do této ceny vešel a alespoň minimálně účel splnil. Je to do zkušebny takže ani žádnou extra kvalitu za ty prachy od toho neočekávám.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Já můžu mluvit za Opusy, neboť jich mám pár; tyto zmíněné sice ne, ale to zase až tak neva. Pokud jsi z Prahy, tak AUdiopro (distributor) může nechat vyzkoušet/zapůjčit k vyzkoušení.

P.

Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

pavlii píše:Opus 29S nebo Opus 39S (Beyerdynamic). Taky možnosti :wink:
P.
Mam tu 29ku. Funguje uspokojive, prijde mi rozhodne lepsi nez PG-58 (pri primem srovnani, mame ji taky ve zkusebne).
Hraju výhradně na šrot.
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“