Nemůžu na tom místě tu strunu moc vychylovat (bend), protože se v té rýze zasekává...
Dá se to nějak vyšmoulit? Opravit? Nebo musím do servisu
Dík za rady.

Tak alespoň, že je to Géčko ne ?Moleek píše:Tak jestli tohle je dvanáctej pražec, tak máš menzuru tak metr a půl ne?
treba ma vysoky dohmat a je to opticky klamshoooter píše:Tak alespoň, že je to Géčko ne ?Moleek píše:Tak jestli tohle je dvanáctej pražec, tak máš menzuru tak metr a půl ne?![]()
![]()
Přesně tak.. Géčko by to bejt mohlo... je to focený pod úhlem...McKozias píše:treba ma vysoky dohmat a je to opticky klamshoooter píše:Tak alespoň, že je to Géčko ne ?Moleek píše:Tak jestli tohle je dvanáctej pražec, tak máš menzuru tak metr a půl ne?![]()
![]()
Já zapomněl, že je to 12. pražecMcKozias píše:treba ma vysoky dohmatshoooter píše:Tak alespoň, že je to Géčko ne ?Moleek píše:Tak jestli tohle je dvanáctej pražec, tak máš menzuru tak metr a půl ne?![]()
![]()
Kód: Vybrat vše
http://www.instrumento.cz/img/fotogalerie/3016.jpgA jéje...teď nevím jestli to není bráno s ohledem na ten obrázek, jako všicí ostatní911 píše:Sundat struny ,přebrousit brouskem,začistit a odnést prodat do bazaru.
Tohle je běžná záležitost, ohrané nebo poškozené pražce se brousí, aby měly všechny stejnou výšku a normální tvar. Velký (slovo "megální" je hnus) zásah je hoblování hmatníku, mezi poměrně normální, prováděné jednou za pár let, se řadí výměna pražců (opotřebované se vytrhají a natlučou se nové). Na jedné kytaře už mám broušeno čtyřikrát, příště už půjdou pryč a nechám tam nabouchat nové.magg0t píše:Je mi jasný že jeden pražec snížit nejde, pak by zněl ten následují, ale brousit kvůli tomu všechny se mi nelíbí ještě víc. Docela megální operativní zásah..Ale asi ani kytarář nic lepšího nevymyslí co?