Baskytara+kombo do 6000

Precission, Jazz, Modern, ...
jarji

Baskytara+kombo do 6000

Příspěvek od jarji »

Ahojte. Som začiatočník a nad kúpou basy už uvažujem dlhší čas. Chcel by sim hrart punk-rock, pop-punk.
Som z Košíc a máme tu pár hudobnín. Určite by nebol problém nejake basy oskúšať ktorý by mi sadla a tak.
Určite nechcem 5-strunku, na začiatok mi stačí 4ka. Mám maximalne 200€ (cca 5800 Čk) na nástroj. Bazáru sa určite nebránim.Zatial čo som tak pozeral na internete tak sa mi páčila Yamaha RBX 170, tak by som chcel vediet aj vaše skúsenosti s ňou. Bolo by super ak by ste mi k nejake gitare hodili rovnu už aj kombo.Topic ako si vybrať gitaru som si už prečítal ale tak predsa založím novú tému pre konkrétnejšie tipy. Kupovať nebudem určite ako o 2 mesiace čiže mám dosť času na výber. Budem vďačný za každú radu.

Edit: Ešte by som dodal že časom by bola nejaká tá kapela pre radosť, pretože mám známeho ktorý hraje na bicie a ďalšieho s elektrickou gitarou ;).
Naposledy upravil(a) jarji dne 18.04.2011 13:15, celkem upraveno 1 x.
Carpe Diem
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Basgytara do 6000

Příspěvek od Nero »

Koukal bych třeba i na Squiery, Corty nebo Washburny. Yamaha je ale taky dobrá volba... Záleží i na tom, co se ti líbí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jarji

Příspěvek od jarji »

Idealne by bolo keby sa mi do tých 6000KČ podarilo zohnať aj nejaké kombo. Nemusí to byť niečo super, stačilo aby som si mohol brnkať.
Carpe Diem
jarji

Příspěvek od jarji »

Tak nakoniec budem brať asi s bazaru. Nemyslím že má zmysel na úplny začiatok kupovať nejaký čisto nový nástroj. Nemáte nejaké konkrétnejšie tipi v tejto cenovej relácií?
Carpe Diem
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Squier Jazz Bass, nebo nějakého Corta...
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
bukvice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bukvice »

pokud chces hrat punk rock tak bych bral Squier PB s jazz snimacem u kobylky :)
AHOJ.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

bukvice píše:pokud chces hrat punk rock tak bych bral Squier PB s jazz snimacem u kobylky :)
Také bych se k tomu přikláněl, JB se sice hodí do všeho, ale PB s otevřenou tónovkou je ten správně vepřový zvuk.
jarji

Příspěvek od jarji »

Ďakujem za rady. Nejaké konkrétnejšie tipy?
Carpe Diem
Durin

Příspěvek od Durin »

Zkusil bych se dívat na něco v tomhle stylu
http://kytary.cz/squier-standard-precis ... /HN021531/
jarji

Příspěvek od jarji »

Myslíte že Cort GB-PJ-2T bude stačiť? Ako vravím som úplný začiatočník tak zatial mi netreba nejaku mašinu. :lol:
Carpe Diem
Durin

Příspěvek od Durin »

jarji píše:Myslíte že Cort GB-PJ-2T bude stačiť? Ako vravím som úplný začiatočník tak zatial mi netreba nejaku mašinu. :lol:
Ano, ale asi určitě nechceš sra*ku, že? :mrgreen: Zkus si někde ozkoušet různé basy, včetně toho Squiera třeba. Uvidíš, co ti bude sedět :wink:
jarji

Příspěvek od jarji »

Tym chceš povedať že ten Cort je nejaký šmejd? :lol:
Carpe Diem
Durin

Příspěvek od Durin »

jarji píše:Tym chceš povedať že ten Cort je nejaký šmejd? :lol:
Tím nechci přímo tvrdit nic. Pravdou je, že v této cenové kategorii není šmejd jen to, co se zrovna povede, tedy záleží hodně, jaké máš štěstí na kus. Klidně se může stát, že nějaký Stagg bude, co do kvality, lepší, než nějaký jiný méně povedený Cort :wink:
jarji

Příspěvek od jarji »

Tak včera som bol v shope s gitarami a mali tam basu Cort. Nepozrel som sa na model. Skúsil som ju, sadla mi do ruky. Držala sa mi perfektne. Niesom si na 100% istý ale vyzerala nejako takto:

http://kytary.cz/cort-action-bk/HN102679/

Má s ňou niekto nejaké skúsenosti?
Carpe Diem
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

To je nějaké moc levné, já osobně bych se toho bál...
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

tuhle jsem měl, myslim že to je ona, no mě docela posloužila, tenkrát sem za ni dal asi do 5k. Za ty prachy to šlo, měl jsem ji dlouho. Mám pocit že tady v okolí na ni taky hraje někdo v nějaký kapele, ale nemůžu si vzpomenout. No každopádně bych jí ůplně nezavrhnul. Ale vzal bych do ruky všechno možný, i to o čem neuvažuješ, třeba pak začneš a vybereš nakonec něco jinýho co ti sedí.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
jarji

Re: Baskytara do 6000

Příspěvek od jarji »

Myslíš že by som s ňou dokázal odohrať koncert v malom klube na trochu lepšiom aparáte?
Carpe Diem
Durin

Příspěvek od Durin »

jarji píše:Myslíš že by som s ňou dokázal odohrať koncert v malom klube na trochu lepšiom aparáte?
Koncert by jsi dokázal odehrát s jakoukoliv baskytarou, která hraje :D
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

whisoure píše:tuhle jsem měl, myslim že to je ona, no mě docela posloužila, tenkrát sem za ni dal asi do 5k. Za ty prachy to šlo, měl jsem ji dlouho. Mám pocit že tady v okolí na ni taky hraje někdo v nějaký kapele, ale nemůžu si vzpomenout. No každopádně bych jí ůplně nezavrhnul. Ale vzal bych do ruky všechno možný, i to o čem neuvažuješ, třeba pak začneš a vybereš nakonec něco jinýho co ti sedí.
Cort tu má Dalibor (nebo ještě nedávno měl), ale aktivní, nevim, jakou přesně... rozhodně ale hraje dobře (to on taky, že )
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

jarji píše:Myslíš že by som s ňou dokázal odohrať koncert v malom klube na trochu lepšiom aparáte?
Jo to určitě jo, ja jich odehraj hodně, dokonce sem s ní nahrával.
Tomas.Tajfun píše:
whisoure píše:tuhle jsem měl, myslim že to je ona, no mě docela posloužila, tenkrát sem za ni dal asi do 5k. Za ty prachy to šlo, měl jsem ji dlouho. Mám pocit že tady v okolí na ni taky hraje někdo v nějaký kapele, ale nemůžu si vzpomenout. No každopádně bych jí ůplně nezavrhnul. Ale vzal bych do ruky všechno možný, i to o čem neuvažuješ, třeba pak začneš a vybereš nakonec něco jinýho co ti sedí.
Cort tu má Dalibor (nebo ještě nedávno měl), ale aktivní, nevim, jakou přesně... rozhodně ale hraje dobře (to on taky, že )
Jo asi už vim, už si nevzpomínám jaký to bylo, ale každopádně zlý ne, to bych si pamatoval...snad. Takže to hrálo dobře. Já měl pasivku.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“