Malá rýha na pražci, co s tím?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Malá rýha na pražci, co s tím?

Příspěvek od kocour »

Ten materiál je od strun odbroušen, tudíž ho nelze "nahnat zpátky", když tam není
Na úpatí profilu je dost materiálu k nahnání :!:
Když by to nestačilo, tak vsadit nový pražec a opracovat ho individuálně na potřebnou výšku. Celkové přebroušení je ale ta poslední možnost.
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

shoooter píše:Ten materiál je od strun odbroušen, tudíž ho nelze "nahnat zpátky", když tam není
Není, je to vymáčknuté od pádu, ta kocourova metoda by byla proveditelná - akorát to není zrovna jednoduchá práce. A chce to maximální opatrnost. Možná zploštit ten pražec ze stran, aby v tom místě byl vyšší a rýha se dostala nad úroveň ostatních pražců, a pak to zkusit shora, kolik se toho dá sklepat do plocha, pak ho zase trochu vykovat do výšky a vršek přebrousit (zaizolepované ostatní pražce jako hrubé vodítko, pak jemně a kontrolovat podle pravítka).
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Vlákno je o opravě obroušeného pražce. .... "vylisovanou rýhu od H-struny" - není vylisovaná ale vyroušená.
Když už je pražec jednou venku, tak ho dávat zpátky po "překování" je prasečina.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Proč ty vždycky předpokládáš že jsou ostatní úplně blbí a nepřipustíš si, že sis mohl něčeho nevšimnout?
magg0t píše:Nazdar..mám problém s 12. pražcem..u Géčka se mě na něm udělala rýha ve směru struny...
Nemůžu na tom místě tu strunu moc vychylovat (bend), protože se v té rýze zasekává...
Dá se to nějak vyšmoulit? Opravit? Nebo musím do servisu :x ?
Dík za rady.
woro90-1 píše:Měl jsi ji opřenou a na něco spadla, co?
magg0t píše:Spadla mi tak krásně na efekt právě no. Pod ostatníma strunama dobrý, jenom ta jedna se zahryzla :x
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

shoooter píše:Vlákno je o opravě obroušeného pražce. .... "vylisovanou rýhu od H-struny" - není vylisovaná ale vyroušená.
Když už je pražec jednou venku, tak ho dávat zpátky po "překování" je prasečina.
Hm, prasečina, ale v tom případě se jednalo o první pomoc, i když s tím pražcem hrál bez problému ještě několik roků a nikdo si toho nevšimnul.
Úrazová chirurgie je taky navenek prasečina, ale tady neplatí měřítko pro REHA nebo WELLNESS.
Není, je to vymáčknuté od pádu, ta kocourova metoda by byla proveditelná - akorát to není zrovna jednoduchá práce. A chce to maximální opatrnost. Možná zploštit ten pražec ze stran, aby v tom místě byl vyšší a rýha se dostala nad úroveň ostatních pražců, a pak to zkusit shora, kolik se toho dá sklepat do plocha, pak ho zase trochu vykovat do výšky a vršek přebrousit (zaizolepované ostatní pražce jako hrubé vodítko, pak jemně a kontrolovat podle pravítka).
woro, přesně tak jsem to dělal, jen bez té izolepy.
kcr
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tohle mě baví. Taky jsem tlumil pád multiefektem. Až teď jsem si všiml, že i struna je nějak zvlněná.
P1030522e.jpg
P.S. plast na efektu dopald hůř.
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

přál bych ti pražce na mym 77 stratu
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

kmensik píše:Tohle mě baví. Taky jsem tlumil pád multiefektem. Až teď jsem si všiml, že i struna je nějak zvlněná.
P1030522e.jpg
P.S. plast na efektu dopald hůř.
to jsou ty prazce az tka mekke? :shock: to sem nevedel :?
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

pražce z modelíny :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pakfong, vážení.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“