Stavba boxu 1x12

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba boxu 1x12

Příspěvek od Rocky_MK »

Slepeny a sešroubovány poloviny boxu. Teď už akorát sehnat něco na ten potah a su klidný :) už jsem se byl dívat v různých obchodech, ale nevybral jsem si. Takže příští týden Brno...
nové fotky : http://rockymk.galerie.cz/5157040-box-1x12
Mr.Fender

Příspěvek od Mr.Fender »

• Velikost: 12"
• Výkon: 80W
• Citlivost: Sensitivity 98dB
• Materiál: lisovaná ocel
• Kmitací cívka: 1,75"
• Materiál kmitací cívky: vinutá měď
• Typ magnetu: keramický
• Váha magnetu: 0,88kg
• Frekvenční rozsah: 80-5000Hz
• Rezonanční kmitočet: Fs 85Hz
• Stejnosměrný odpor: Re 6,1? & 11,78?

Montážní rozměry
• Průměr: 309mm
• Celková hloubka: 119mm
• Průměr magnetu: 134mm
• Průměr montážního otvoru: 283mm
• Váha: 3,1kg

kdyz uz jsem u toho rozsahu tech 5kHz bude stacit ?
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Jistěže ano.
Mr.Fender

Příspěvek od Mr.Fender »

Rocky_MK píše:Jistěže ano.
nakouknul jsem na youtube a celkem dost solidni repracek zaa 8 stovek :)
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

jj :) Tehda stál ještě 1168,- ,když sem si ho vybral místo původně plánovaného Hot 100. Dostal jsem ho ke svátku od našich, když ho slevnili na nějakých 960,-. Hraje nádherně...
Stavbu si dost užívám, s tím dřevem se to staví jedna báseň. Co teprve potah a logo, tam se vyřádím :twisted: :)
Naposledy upravil(a) Rocky_MK dne 27.04.2011 13:00, celkem upraveno 1 x.
Mr.Fender

Příspěvek od Mr.Fender »

Tak to gratuluji k novymu mazlikovi :D jinak potah a pruzvucnou latku prodava aji dexon .) ja teda jako potah vetsinou pouzivam silnou kobercovinu, ktera se me velice osvedcila :mrgreen: vyhoda je hlavne cena a kdykoliv muzes skaknout treba do shopu s kobercema kde ji maji :P
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Mr.Fender píše:Tak to gratuluji k novymu mazlikovi :D jinak potah a pruzvucnou latku prodava aji dexon .) ja teda jako potah vetsinou pouzivam silnou kobercovinu, ktera se me velice osvedcila :mrgreen: vyhoda je hlavne cena a kdykoliv muzes skaknout treba do shopu s kobercema kde ji maji :P
No s tou látkou před repro...zajdu do metráže,mrknu,fouknu a vyberu :) a koberec mě taky napadl. Nějaký ten chodbový, toho stojí metr třeba 150 Kč a máš to 1m x 3/5 m :D :) ale tak jak máš ty tvoje repra to nechcu dělat, né že by to nebylo pěkné, ale přece jenom chcu aby se to vzdáleně podobalo tomu carvinu o stránku dozadu. Nechci to mít celé černé :) Látku na čele třeba jo, ale obvod nee...
Mr.Fender

Příspěvek od Mr.Fender »

jo tak tohle jsou repra uplne k necemu jinymu a neni to combo vid :mrgreen: jako kdyz budu chtit tak to muzu pretrit nebo potahnout treba i na ruzovo :mrgreen: u me je proste vyhoda ta ze pokryju pasmo od 35Hz-20kHz mno :D o vykonu nemluve
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

no tak není to kombo, ale já to tam dával, aby bylo přibližně patrné, v jakém zhruba stylu bych to chtěl dodělat. Jinak k tomu výkonu...budu to živit homemade zesilovačem, ve kterém jako preamp bude JCM800 emulator a konec TDA7294... za předpokladu, že bych konec krmil symetrickým napětím U=40V, vymáčknul bych z toho 70-100W, ale budu to napájet pouze 25 volty. S ohledem na další věci, vymáčknu z toho ani ne 50W. Možná. Takže ta rezerva 30W je tak akorát :)
EDIT:Momentálně hraju pouze přes Rubyho, Flanger Ibanez FL-301, Boss DS-1a reprák nějaký tesla ovál ze starého lampáče,který má 4W a 4 ohmy (k vidění v mojí galerii). Tj. Takže aj tak to bude změna jak prase. :)
Mr.Fender

Příspěvek od Mr.Fender »

mno ty TDA trpi dost brumem ale na zacatek to bude myslim dobry :) tak to je samozrejmost ze to budes krmit symetrakem ono to ani jinak nejde :P tech 50W vytahnes urcite ,ale hlavne si vychytej stineni nebo to budes mit jak tatramatku XD

btw na fotky jsem koukal :mrgreen: doufam ze jak mas tu skrin z ty drevotrisky tak je ta hladka plocha jenom zvenku ,jestli ne tam musej vznikat stojaky jak krava :DD

mno tady ty tdaacka se hodne vyuzivaj do koncaku kde se to zapojuje do mustku pro subwoofery a PA a ty mas toroid nebo klasicky trafo ?
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

No tak je to na začátek,no. Z těch TDAček je 7294 ještě celkem dobrá volba.
Co se týče teho boxu - OSB je z obou stran stejná. Je broušená,ale úplně hladká není. No s těma stojákama...nejsem na to odborník, ale pokud vím, tak to u kytary nehrozí ne ? Tohle není ani basa, ani Hi-Fi.
EDIT: to TDA bude napájené klasickým trafem. 2X18 AC usměrněných a hlazených na 25V.
Mr.Fender

Příspěvek od Mr.Fender »

mno ja jsem myslel takovou tu bednicku jak mas na tom stole :wink: tam jestli nemas aspon koberec nebo vatu uvnitr sten tak by ses divil co to dokaze =D jinak tady ty otevreny boxy jsou v klidku tam se to pomalu nema ani o co odrazet pokud tam neni teda bass reflex v tom pripade bych urcite dal alespon vatu nebo specialku, ale to stejne pozna jenom hodne citlivy ucho :mrgreen: jinak drzim palce at se ti to povede a dej tam toroid radeji jinak sem ti poslal SZ
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Mr.Fender píše:mno ja jsem myslel takovou tu bednicku jak mas na tom stole :wink: tam jestli nemas aspon koberec nebo vatu uvnitr sten tak by ses divil co to dokaze =D jinak tady ty otevreny boxy jsou v klidku tam se to pomalu nema ani o co odrazet pokud tam neni teda bass reflex v tom pripade bych urcite dal alespon vatu nebo specialku, ale to stejne pozna jenom hodne citlivy ucho :mrgreen: jinak drzim palce at se ti to povede a dej tam toroid radeji jinak sem ti poslal SZ
u kytarovejch boxů se maximálně tlumí jen zadní stěna . a rvát tam rouno nevym co by to mělo za smysl u kytary.
Naposledy upravil(a) core88 dne 29.03.2011 22:10, celkem upraveno 1 x.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Mr.Fender

Příspěvek od Mr.Fender »

[/quote]
u kytarovejch boxů se maximýlně tlumí jen zadní stěna . a rvát tam rouno nevym co by to mělo za smysl u kytary.[/quote]

vzdyt jsem to dopnil vetou ze u ozvucnic s bassreflexem :wink: a ani jsem nemluvil o tady ty bedynce co dela tedka ale tu co ma doma na stolku :mrgreen:
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

já mluvil vo uzavřeným boxu bez bassreflexu
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

s tyma stojákama si mě úplně zblbnul,myslel jsem že mluvíš o tom 12" boxu. Příště rovnou ze začátku řeknite,o čem kdo mluvíte,a't z teho zas nejsu blbý :D
EDIT : Tak boxík je až na čelo a zadní příčky komplet slepený a svrtaný :)
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

ochutnávková fotka :)
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Tak už mám vybraný koberec na potah :) pozítří ho mám doma. Rovnou jsem koupil i látku před repro. Normálně v metráži, je to taková síťovina, přehnu ji napůl, aby tam před reprem ty vrstvy byly dvě. I tak to nemá skoro žádný odpor. Látka je černá, ten koberec takový tmavší šedý, ale líbí se mi. Stokrát lepší než nějaký hnusný zátěžák. Fotka je jenom orientační, ve skutečnosti vypadá líp. Su spokojený, protože látka mě vyšla na 89,- za 1x1,4m a koberec mě přijde na 130,- za 0,5x4m a zbyde i na zesilovač :) Takže cena víc než přiznivá a přitom se mi ta kombinace líbí. Lepší, než mít box celý černý. Sice to nebude vypadat jak ten Carvin, ale jak říkám, já su spokojený :)
http://rockymk.galerie.cz/5157040-box-1x12#75129126
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Začal jsem potahovat,mám 2 stěny,včil du zalépnůt třetí. Krásně se s tím pracuje, koberec se pěkně ohýbá, chemoprén lepí jak blbý. Je to smrad jak v babske šatně po tělocviku, ale fakt se s tím dělá jedna báseň. ( Co jedna báseň,celá symfonie :D )
fotky v mojí galerii http://rockymk.galerie.cz/
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

tak jsem se dostal k olepování hran,a taky mám za sebou to,čeho jsem se nejvíc bál - vrtání děr pro reprák - jednak to tam relativně přesně usadit a jednak nesnáším vrtání díry tak těsně vedle druhé díry. Ale povedlo se bez komplikací, reprák tam krásně sednul jak p***l na hrnec :) taky jsem ještě slíznul hoblovkou hrany čela, tkaninu před repro budu dávat přímo na čelo,tak jsem to trochu sbrousil po obvodu, aby to šlo líp vsadit do té kysně. Kupodivu je to aj rovně. Kdyby to někoho zajímalo, fotky : http://rockymk.galerie.cz/5157040-box-1 ... b#75804091

EDIT: Ještě bych se jen tak pro informace chtěl zeptat těch,co si polepovali box nebo zesák ( nebo cokoli podobného ) : Čím jste zatěžovali to,co jste právě přilepili ? Já na to dal kus padesátky oceli. Ještě děda to kdysi přitáhnul z fabriky. Jak je to těžké nevím, ale měl jsem co dělat, abych to zvednul :D
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“