Jakou lepsi klasiku (kolem 40 000)

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
JirkaSlama

Jakou lepsi klasiku (kolem 40 000)

Příspěvek od JirkaSlama »

Zdravim vsechny, jsem tu na foru novacek, verim, ze mi nekdo dokaze poradit. Brnkam si uz 10 let, z toho asi pulku na jumbu a posledni 4 roky na flamencove spanelce, nejsem virtuoz ale neco umim, chci se naucit neco z klasiky a chtel bych nejakou kvalitni spanelku - neco s peknym zvukem co bude umet zaznit i na 12 prazci.
Premyslel jsem o Yamaze serii CG 21, 31, 41, znamy ma totiz yamahu a je moc spokojeny ale jeden ucitel kytary mi rekl, ze se na ne tezko hraje a ze lepsi bude nakup Alhambry ze serie P (P 4 a vyse) - nevite, kde se v CR tyhle kytary prodavaj a kde maji vic kousku na vyzkouseni?

Meli byste nekdo nejaky jiny tip, jsem ochotny investovat i kolem 40 000 kdyz bude treba.

Moc diky za vase rady
Jirka Slama
www.jirislama.com
Paris
Rádce

Re: Jakou lepsi klasiku

Příspěvek od Paris »

distributorem znacky Alhambra je CMI Melodia a.s.

z dalsich znacek bych si dovolil zminit Camps (Orfeo s.r.o.) a Manuel Rodriguez (AUDIO PARTNER s.r.o.)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Můj tip by byl směrem k Manuel Rodriguez nebo Yamaha - jejich kytary hrají fakt nádherně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
JirkaSlama

Moc dekuju, ten chlapik prave rikal, ze jeho studenti mivaji Yamahy a ze se na ne dost tezko hraje, sam jsem je nikdy nedrzel. mam rad lehky dohmat, budu si je muset take vyzkouset. nemate nejaky tip na kamennou prodejnu (krome Jungmanace, kde Alhambry nemaji)?
Jirka Slama
www.jirislama.com
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, ty CG Yamahy hrají skoro samy :mrgreen: Nevím, co se dotyčnému nelíbilo... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Yamahy maji vsude mozne, naposled mi nejakou takovou vybalovali v Muzikeru na Andelu. Manuely Rodrigueze maji v Kytarach na Dekance, a Campsy maji na Hradcansky v Amadeu (a taky v Hudebnim Dome u Dzbanu).
Jazzman
Rádce

Re: Jakou lepsi klasiku (kolem 40 000)

Příspěvek od Jazzman »

Já to řeším také a několik prof.kytaristů, hrajících komorní hudbu, zároveň učících v různých školách apod. ( čili bez peněz a s nutností mít kvalitní nástroj ) mi doporučilo kytary Hanika. Převyšují běžnou tovární produkci. Hrál jsem na jednu a byla kvalitně zpracovaná a z dobrého materiálu. Hrála dobře, ale jestli nějak výrazně dobře nepoznám, hraji na jazzové kytary nemám ještě naposloucháno. Sám sháním kytaru s nylonkami na latinu, tak mám asi i jiné požadavky, blížící se flamenco modelům. Jakmile má kytara barevný tón, který se v akordech neslévá, rovný krk a ladí, tak se mi líbí :D

http://www.guitarcentre.cz/kytary/hanika/stredni-trida/
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
JirkaSlama

Diky Honzo, uz jsem take dostal tip na Haniky a po precteni recenzi se mi zda, ze je to nejlepsi volba ve stredni tride. Diky za odkaz, uz jsem se na nej dostal driv. Jinak ja sam mam prave flamenkovou kytaru a jsem s ni dost spokojeny - Almansa 447, koupil jsem ji na Jungmannove namesti asi pred 4 lety.

Jirka
Jirka Slama
www.jirislama.com
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Nebylo by v této cenové relaci nejlepší nechat si takovou kytaru postavit od někoho specializovaného na španělky?
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
JirkaSlama

Pro me ne, nejsem natolik zkuseny abych poznal, jestli je kytara dobra, chci si vybrat subjektivne z vice kusu a ne nechat si postavit jednu a pak rict, ze mi nevyhovuje...
Jirka Slama
www.jirislama.com
Pikus

Příspěvek od Pikus »

jakub.kubaaa píše:Nebylo by v této cenové relaci nejlepší nechat si takovou kytaru postavit od někoho specializovaného na španělky?
taktéž si myslím... jen bych v tom případě upozornil, že bych nekupoval mistrovskou kytaru kytaru od Schneidera, protože jsem se v poslední době setkal asi s deseti kytarami vyrobynými v roce 2010 a 2011, které nehrály (zkrátka nezněly a byly hodně nepohodlné). Také jsem už viděl dva schneidery z tohoto období, kterým praskla z ničeho nic zadní deska. Dalšímu upadly ladící mechaniky. Myslím, že Schnaider šel s kvalitou hodně dolů.

Podívej se po kytarách od Haniky.
nity

Příspěvek od nity »

a co kubla nebo matoušek?
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
JirkaSlama

Prave kvuli tomu co pise Pikus radeji investuji do nastroje, ktery je overeny (ty haniky jsou napr strojove takze nebude tolik variabilni kvalita) a kde si mohu vyzkouset vice kusu. Nevim, jak to funguje, kdyz si necham nastroj postavit a nebude se mi libit...
Jirka Slama
www.jirislama.com
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Tak záleží na tom výrobci... jinak , ten Schneider ti udělá šest "stejných" kusů, ze kterých si můžeš vybrat jeden. Zbytek pošle levněji do ZUŠek a konzervatoří... ale problémem je, že vady typu, že ti za rok prdne zadní deska, hned nepoznáš... Jinak ty Schnaiderky hrajou opravdu hezky... možná by se vyplatilo počkat, až vyhodí ty kytaráře, co tam zaměstnávaj nebo, až se je zase nenaučí dělat dobře...

Jinak to většinou chodí tak, že zaplatíš nějakou zálohu a pak už je jen na tobě, jestli si kytaru vezmeš a doplatíš nebo jestli ne a přijdeš o tu zálohu.

a ty Haniky jsou opravdu dobré nástroje... ještě v nedávný době na český trh expandovala další firma za Španělska, ale za boha si nemůžu vzpomenout, jak se jmenuje...
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Pikus píše:ale problémem je, že vady typu, že ti za rok prdne zadní deska, hned nepoznáš...
No to bych řekl že ale nepoznáš na žádné kytaře. Ale tak pro informaci, když si nechám udělat něco od kytaráře, tak mi nedá záruku?

A další věc, vždyť musí existovat kytaráři jako je třeba Furch, kteří vyrábí kytary i bez objednání, prostě vyrábí, vyrábí a pak to prodávají tomu kdo si jí vyzkouší a bude jí chtít...
Obrázek
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

jakub.kubaaa píše: A další věc, vždyť musí existovat kytaráři jako je třeba Furch, kteří vyrábí kytary i bez objednání, prostě vyrábí, vyrábí a pak to prodávají tomu kdo si jí vyzkouší a bude jí chtít...
A jaký je tedy potom rozdíl třeba mezi Furchem a Hanikou? Nebo Manuelem Rodrigezem?
Já si teda pod pojmem "kytarář" představuju něco jiného. Člověka, který ti staví na míru kytaru. Víš že to staví přímo on a on ví, že ji staví pro tebe.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Ano, kytarář ti dá standartní záruku dva roky , ale lze se domluvit a on ti dost sleví, když ti nedá paragon (nebude odvádět daně, ale taky nebudeš mít záruku), ale je to risk.

Jinak kytaráři u sebe mívají několik různých kusů kytar, aby jsi si mohl vyzkoušet, co chceš (tvar krku, materiál,...). Taky, pokud doneseš k někomu kytaru, kterou už někdy dělal, tak ti postaví tu samou. Pak, pokud budeš chtít něco hodně atypického, tak ti jí může udělat taky... ale to už je opravdu velký risk za nemalý peníz.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Jester píše:
jakub.kubaaa píše: A další věc, vždyť musí existovat kytaráři jako je třeba Furch, kteří vyrábí kytary i bez objednání, prostě vyrábí, vyrábí a pak to prodávají tomu kdo si jí vyzkouší a bude jí chtít...
A jaký je tedy potom rozdíl třeba mezi Furchem a Hanikou? Nebo Manuelem Rodrigezem?
Já si teda pod pojmem "kytarář" představuju něco jiného. Člověka, který ti staví na míru kytaru. Víš že to staví přímo on a on ví, že ji staví pro tebe.
No asi tak že vím že to staví Furch, nějaký člověk o kterém vím že to vážně staví a za kým se můžu jet podívat jak to staví. V případě kytar Manuel Rodrigez bych si tak jistý nebyl jak to tam funguje. Tím netvrdím, že to jsou špatné kytary.
Obrázek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Pikus píše:Tak záleží na tom výrobci... jinak , ten Schneider ti udělá šest "stejných" kusů, ze kterých si můžeš vybrat jeden. Zbytek pošle levněji do ZUŠek a konzervatoří...
Tohle mi přijde docela zvláštní - já kytaráři platím za to, aby mi za daný peníz postavil jeden maximálně kvalitní nástroj. Ne 5 průměrných a jeden o něco nadprůměrný, který si můžu vybrat. :?
jakub.kubaaa píše: No asi tak že vím že to staví Furch, nějaký člověk o kterém vím že to vážně staví a za kým se můžu jet podívat jak to staví. V případě kytar Manuel Rodrigez bych si tak jistý nebyl jak to tam funguje. Tím netvrdím, že to jsou špatné kytary.
Není úplně jedno, kdo a jak to staví? U kytary jde o to, jak to hraje... Jestli to staví Pepa z Horní Dolní nebo armáda kytarářů někde ve Španělsku je mi jedno.

Mimochodem, Manuel Rodriguez minimálně dřív (nevím jak teď) nabízel zájemcům factory tour.

PetrPeter 1975 - 2008
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Schneider nemá zaměstnance, je to rodinná firma a myslím, že nijak úspěšná. Dřív neměl moc konkurenci, v podstatě všichni učitelé v hudebkách měli kytaru od něj, ale od revoluce, naštěstí, zamíchala karty jinak :-) a asijati už připravili nejednoho řemeslníka o trh.

Proč ta urputná snaha posílat Jirku ke kytaráři? Copak nástroj z manufaktury nemůže být nejlepší volba?
Já to mám s našimi kytaráři přesně na 50% a dohady nad zničeným nebo nehrajícím nástrojem, který jsem si nevzal, nebo už nešel opravit, bych nikomu nepřál.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“