pomoc při výběru digitálního piana

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
dusek29

pomoc při výběru digitálního piana

Příspěvek od dusek29 »

Dobrý den všem!
Potřeboval bych poradit při výběru dig. piana pro dcery.Začínaly na CASIU CTK 800 které už jim nyní nestačí.
Jsem naprostý laik a všechno si zjišťuji sám na netu.Po dlouhém vybírání jsem skončil na těchto.
CASIO PRIVIA PX-720(Zajímavá cena,polyfonie 128,ale výběhový typ)
CASIO CELVIANO AP-220(zvukový procesor,nová kladívková mechanika)
YAMAHA ARIUS YDP-141(je to YAMAHA,jen 64 hlasů polyfonie)
Obě dcery chodí do Lidušky,starší hraje asi 6 roků a mladší 3.Dá se říct že starší už není úplný začátečník.
Jak jsem psal jsem naprostý laik a tak prosím o radu.Jde mi hlavně o co nejlepší klávesnici a kvalitu zpracování.Zvuk budou mít předpokládám skoro stejný?
Děkuji. :?: :?:
Paris
Rádce

Re: pomoc při výběru digitálního piana

Příspěvek od Paris »

YAMAHA ARIUS YDP-141 ma klaviaturu "jen" GHS. podival bych se radsi po ARIUS YDP161, ta ma klaviaturu GH (vernejsi, lepsi. poznas to i sam, kdyz budou stat vedle sebe).
Jinak nejakou Clavinovu.

Casia tak moc neznam, ale jejich klaviatura je pry tuzsi... (a muzikanti se jim smejou...) ;)
jara
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara »

Já bych ještě odpověděla jinak, pokud je možnost, doporučila bych raději akustické pianino. Pokud nejsou peníze na koupi, tak ho pronajmout. Nevím, kam až chtějí dcerky s hrou dojít a jak to myslí vážně, jaký žánr víc hrají...
Jara
gootter

Příspěvek od gootter »

Ano... záleží hodně na žánru hudby. Já mám yamahu NP 30 a "do roka a do dne" bych si chtěl pořídit pianino. Klasický akustický se mi líbí víc, protože je kus nábytku, má to tvrdou klaviaturu a zvuk vychází PŘÍMO ze strun. Takže z tohohle bych měl větší požitek.
Elektrický vám dá sice více zvuků, ale za to klaviaura nebude dobrá. I když byste koupil nejlepší elekterický, tak to nebude pořád to pravé. Ale záleží, co chtějí hrát. Jestli klasiku, tak akustické. Jestli si zabrkat nějakou písničku, tak postačí něco elektrického. A pak u toho elektreického ještě jedna otázka. Využili by všchny ty zvuky nebo ne? Jestli ne a chtějí klasiku, tak znova... akustické. Hodně záleží na žánru.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“