Kytarové školy

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
jana
Kontaktovat uživatele:

Kytarové školy

Příspěvek od jana »

...našla jsem tu thread s odkazy na různé školy na netu zdarma, ale ne na školy a učitele nevirtuální... Takže - kdo kam nebo ke komu chodíte, kde je jaká dobrá kytarová škola, co ostatním doporučíte? Pište!

A začnu tedy jako první a dávám dál info o kytarovce v Jeseníkách... Poprvé jsem jela vloni v létě a pak jsem se vracela na víkendovky a na silvestrovskou školu, a musím doporučit. :)

(aktualizováno, Velikonoce už byly...)

LETNÍ MUZIKANTSKÁ ŠKOLA

14. - 21. 7.: kytarová škola - akustická kytara
lektoři: Petr Rímský a Zdeněk Hamřík

21. - 29. 7.: muzikantská škola s festivalem - obory:
- elektrická kytara (lektoři: Petr Kocman a Petr Slabý)
- akustická kytara (lektoři: Petr Rímský a Zdeněk Hamřík)
- bicí (lektor: Ota Jarka)
- baskytara (lektor: Ondřej Podhajský)
- klávesy (lektor: Jakub Přibyl)
- souhra v kapele (lektor: Jiří Vondráček)

a komu by to bylo málo, na srpen se chystá ještě týden s kytarou na plachetnici...

...a na konec září a přes Silvestra též něco bude.

---------------------------------------

a co organizátoři slibují a na co lákají...
Pro koho je kurz určen?

Způsob práce s účastníky kurzu pro akustické kytary je takový, že není problém ani společná účast úplných začátečníků a velmi pokročilých hráčů. Každému bude věnováno dostatek individuální péče, každý si odnese spoustu nových zkušeností a znalostí. Společně se přesvědčíme i o tom, že hudební nauka je asi tak stejně těžká, jako počítání do dvaceti.

Na elektrickou kytaru se obvykle nezačíná, a tak už máš jistě alespoň nějaké zkušenosti s akustickou kytarou. Ale pravděpodobně i s elektrickou. S námi se naučíš či zdokonalíš v technikách specifických právě pro elektrickou kytaru, pohrajeme si i se zvuky a krabičkami, uděláme si procházku různými žánry a podíváme se, co je charakterizuje v doprovodu na elektrickou kytaru i v kytarových sólech či v improvizaci. Dozvíš se i spoustu věcí o nastavování a údržbě elektrické kytary.

Strávíš báječný týden se stejně "postiženými" instruktory a novými přáteli. Odneseš si nejen spoustu užitečných zkušeností a inspirace, ale také zážitků a legrace.

Co už musíš umět, když chceš hrát na elektriku?

Nic moc. Jsi-li úplný začátečník, nevadí. Nějak se začít musí. Ale spíš předpokládáme, že už nějaké akordy znáš. Další se s námi naučíš a hlavně se je naučíš správně používat. Umíš už hru trsátkem i prstovou techniku? Skvělá sóla "mydlíš" bez přípravy a k jakémukoli doprovodu? Fajn. Ještě stále se máš co učit. Program kurzu bude přizpůsoben každému účastníkovi podle jeho schopností a potřeb.

Co u akustické kytary znamená začátečník, mírně pokročilý, nebo pokročilý?

Za začátečníka se můžeš považovat, pokud jsi kytaru neviděl(a) ani z rychlíku, nebo ji maximálně máš tak trochu osahanou, máš vyzkoušených pár prvních akordů a s bolavými prsty a slzou v oku to vzdal(a). Nebo jsi zběhl z prvních ročníků základní umělecké školy, která tě nebavila či dokonce otrávila? Tak to se klidně přihlas mezi začátečníky. S námi tě to bude bavit, protože dosáhneš velmi brzy výsledků, se kterými se už dá pochlubit.

Jako mírně pokročilý hráč už jistě znáš pár akordů a nějakou tu písničku taky svedeš. Možná máš trochu potíže s rytmem, vybrnkávání taky trochu vázne, možná se chceš naučit třeba i nějaké to sólíčko a dobré by bylo znát více akordů. A hlavně vědět, který kam "vrazit". Jó a co takhle nějaká rada, jak hrát barré akordy, aby to znělo a nebolela od toho ruka? Nebo máš za sebou pár ročníků "hudebky" a přestaly tě bavit ty věčné etudy a nauka, kterou vůbec nechápeš?

Nebo jsi pokročilý? Písniček i akordů už umíš hodně, ale chceš se naučit spoustu dalších? Chceš vědět jak hrát různé žánry, styly, a různé techniky? A jak se dá efektně zaranžovat písnička pro kytaru? Chceš se naučit, jak vymyslet harmonii u složitější písně? Nebo složitější harmonii u jednoduché? Nevíš, jak odposlechnout píseň z nahrávky? Anebo jak si ji upravit pro svůj nezaměnitelný styl hraní? Zajímá tě, jak si poradit se zjednodušenými zápisy písní ve zpěvnících? A jak poznat a opravit chyby, kterých je v nich habaděj? A jak se pokusit napsat něco vlastního?

Spolu zjistíme, co ti jde dobře a kde jsou tvá slabší místa. Pomůžeme ti najít správnou cestu k dalším kytaristickým dovednostem. Naučíme tě spoustu nových akordů a jak je kde použít, se sóly i s "klasickým" prstovým stylem. Ukážeme ti další fígle, jak hrát efektně a efektivně. Strávíš hezký týden v partě výborných lidí a naučíš se víc, než čekáš, protože to umíme vysvětlit jasně a srozumitelně a ty nejsi žádné "béčko". A taky je s námi sranda, takže to bude hezky strávený čas.
Kolik to stojí, podrobnosti o termínech, přihlášky, co mít s sebou, jak to probíhá a tak dále:
http://skola.hitbox.cz/

(A co tam nenajdete: průběh je takový, že spíš než aktivním odpočinkem takovou dovolenou strávíte s muzikou - dospává se obvykle až doma... :D Snídaně, hraní, oběd, pauza, teorie, hraní, večeře, pokud toho někdo nemá dost tak hraní, možná chvíli spát, snídaně, hraní... A stojí to za to. Snad v létě na viděnou, pokud tam vyrazíte. :))

.
Naposledy upravil(a) jana dne 17.05.2007 0:59, celkem upraveno 4 x.

Obrázek
kytarová škola - pojeďte! :)
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
marianguitar
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytarové školy

Příspěvek od marianguitar »

K tej gitarovej pobytovej škole = Pekne napísane, môžem len doporučiť! 8)
humus

Příspěvek od humus »

chlasta se tam? :P
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
marianguitar
Kontaktovat uživatele:

humus píše:chlasta se tam? :P
Myslim že v danej konkretnej situácii adekvatne äale vždy s mierou)! 8)
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

...a když bez míry, tak na vlastní zodpovědnost. ono - zaplať si kurs a pak ho prochlastej, žejo. kdo to tak chce, nikdo mu bránit nebude (pokud by výsledkem nebyly nepříjemnosti pro ostatní zúčastněný), ale asi by to postrádalo smysl 8)

Obrázek
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
marianguitar
Kontaktovat uživatele:

jana píše:...a když bez míry, tak na vlastní zodpovědnost. ono - zaplať si kurs a pak ho prochlastej, žejo. kdo to tak chce, nikdo mu bránit nebude (pokud by výsledkem nebyly nepříjemnosti pro ostatní zúčastněný), ale asi by to postrádalo smysl 8)
Je to tak! 8)
Milda

Příspěvek od Milda »

Zajímalo by mne jestli existuje nějaká víkendová nebo prázdninová škola se zaměřením na rockovou kytaru.
Na tu letní co se o ní píše jsem byl přihlášenej (letní kurs na el. kytaru), nakonec jsem se nemohl zúčastnit. Dodnes mi chodí poštou všelijaký ukázky a podle záběrů jsem sice přišel o cca 4 tácy , ale ušetřil týden času.
archangel.lucifer

Příspěvek od archangel.lucifer »

Zdravím s Petrem Rýmským i Zdeňkem Hamříkem jsem se osobně setkal na letní muzikantské škole. Můžu jenom doporučit. www.hitbox.cz a odkaz letní muzikantská škola ..
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

Mildo - každej svýho štěstí strůjce a toho, co se na téhle škole naučí, taky. :) jenže kdo tam nebyl, nemohl si říct, co se chce naučit... kdybys tam byl, třeba by i ty ukázky vypadaly jinak 8)

Obrázek
Milda

Příspěvek od Milda »

jana píše:Mildo - každej svýho štěstí strůjce a toho, co se na téhle škole naučí, taky. :) jenže kdo tam nebyl, nemohl si říct, co se chce naučit... kdybys tam byl, třeba by i ty ukázky vypadaly jinak 8)
Pozor aby nedošlo k omylu, já netvrdím že je ta škola špatná.
Mně se jedná jen o užší zaměření, protože týden na učení je dost krátká doba a proto bych z něj chtěl vyždímat co nejvíce v oblasti která mne zajímá a setkat se tam i s lidmi kteří jsou stejně zaměřeni.
marianguitar
Kontaktovat uživatele:

Milda píše:
jana píše:Mildo - každej svýho štěstí strůjce a toho, co se na téhle škole naučí, taky. :) jenže kdo tam nebyl, nemohl si říct, co se chce naučit... kdybys tam byl, třeba by i ty ukázky vypadaly jinak 8)
Pozor aby nedošlo k omylu, já netvrdím že je ta škola špatná.
Mně se jedná jen o užší zaměření, protože týden na učení je dost krátká doba a proto bych z něj chtěl vyždímat co nejvíce v oblasti která mne zajímá a setkat se tam i s lidmi kteří jsou stejně zaměřeni.
Je to moc filozofovania okolo toho. Treba si to vyskusat a myslim ze to vzdy cloveku nieco da ak je s jeho strany skutocny zaujem. 8)
Boom!

Příspěvek od Boom! »

a o nejakem uciteli na Praze 2,3 byste nahodou nekdo nevedel?
marianguitar
Kontaktovat uživatele:

Boom! píše:a o nejakem uciteli na Praze 2,3 byste nahodou nekdo nevedel?
V Piestanoch (SR) ano v Prahe poznam vela muzikantov ale casu z nich ani jeden nazvys na takuto cinnost bohuzial nemaju. :cry:
Boom!

Příspěvek od Boom! »

to je skoda do Piestan se mi moc dojizdet nechce :P
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“