Hocke aparatura

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
pavvel

Hocke aparatura

Příspěvek od pavvel »

Zdravím,

přemýšlím o nové výbavě (případně i bazarové). Narazil jsem na stránky pana Hockeho, ceny jeho aparátů jsou velice zajímavé. Chtěl bych pořídit zesík + box 4x10 + 1x15. Ovšem Neznám nikoho kdo by aparát Hocke měl, tak mě zajímají vaše zkušenosti a také jaký zvuk se z toho aparátu nechá dostat??
Zvuk který by se mi líbil je něco podobného jaký má M. Hoppus z Blink 182, je mi jasné, že používá Ampeg a má svou basu (ameriku, ne jeho signature mexiko), ale nechci zvuk který bude totožný, stačí podobný.
Ovšem kupovat Ampeg se mi moc nechce, je to přecijen hodně peněz.
Nebo nevíte někdo o nějakém aparátu, za rozumný peníz, ze kterého se dá udělat podobný zvuk jako z toho Ampegu??
Pokud tu už podobné téma je,tak se omlouvám, nejprve jsem prohledával než jem zakládal toto téma, ale nic podobného jsem nenašel.
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Re: Hocke aparatura

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Ahoj, to téma tu je
komba-zesilovace-reproboxy-pro-baskytar ... t6190.html
ale co...

Hocke mám (kombo 400W, 4x10). Je to dobrá a spolehlivá aparatura, která se zvukově vyrovná (a to vím jistě) značkám jako třeba SWR (jedno eSWéeRko na zkušebně máme, konkrétně Pro 400). Kromě toho ta cena je opravdu velmi příznivá a za tuhle cenu je to opravdu velmi dobrá volba. Ing. Hocke to dělá doma sám na koleni, takže 100% Hand-Made...
Moje kombo je zhruba 5-6 let starý a nedávno odešly konce v zesilovači (no odešly - shořely na pódiu, alespoň jsme měli pyrotechnické efekty) a zatím nevím, čim to bylo, to se dozvím až bude doma ze servisu.

Tak, Hocke mají zpravidla velmi rozsáhlý EQ a ještě k tomu tlačítka Bright a Deep, takže máš veeeelmi širokou škálu různých korekcí zvuku.

Já osobně jsem po koupi nového Fenderu EQ ani nepoužíval, protože nejlepší zvuk to mělo bez korekcí.
Závěrem: Hocke hraje a s Fenderem ještě líp.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Zdarvím Vás.
Na podzim jsem navštívil pana ing. Hockeho v Pardubicích v jeho provozovně. Měl jsem možnost vyzkoušet všechny zesilovače, boxy a jejich vzájemné kombinace. Nenašel jsem jediný výrobek, který bych zavrhnul a byl jsem potěšen i z jeho nejmenšího komba 100W s jednou desítkou. Mně osobně se nejvíce líbila celolampová hlava. Všechno to hrálo tak jak má. Konkrétní zvuk, respektující charakter nástroje, skvělá dynamická odezva, výkon slyšitelně odpovídá deklarovaným watům.
Ze zkušeností těch, kteří tyto aparáty vlastní vím o jejich spolehlivosti a bezporuchovosti.
Pro mně je také důležité, že v případě obchodu s ing. Hockem neplatím prostředníka z velkoobchodu, dalšího z maloobchodu, dopravce ze zahraničí, ani další náklady spojené s propagací a pod. To co pan inženýr účtuje, je buď instalováno uvnitř, nebo tvrdě odpracováno. Navíc utržené peníze zůstanou u nás v republice.
Pokud se Vám zdá, že se zde snažím propagovat tyto výrobky, pak máte pravdu. Jsem přesvědčen o tom co jsem výše napsal. Nejsem obchodník a mistra jsem viděl jen jednou. Jeho aparáty se mi moc líbili.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Přesně tak.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
dzzerza

Příspěvek od dzzerza »

Taky pridam dotaz. Videl jsem na webu ze pan Hocke dela boxy 4x8" (http://hocke.eu/neodym/).
Hral jste na to nekdo? Hodne se mi libi rozmery.

Uz delsi dobu uvazuju o Markbass 4x6", ale tohle se mi zda jako zlata stredni cesta mezi sestkovyma a desitkovyma reprakama.

Tak kdybyste nekdo mel zkusenost?
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“