Laney - drnčení

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
lei

Laney - drnčení

Příspěvek od lei »

Kdysi jsem se tu už ptal, ale třeba se objeví další s nějakými zkušenostmi, u mně problém přetrvává:

U komba Laney (TF200, nebo jak) mi dost značně drnčí - mechanicky - kdesi cosi, zní to jako vlna prdění. Děje se tak přitom jen při nejnižších tónech hraných na zkreslení a s tlumením. Když se to tń zasekne, následují vibrace. Když je pauza za staccatovaným tónem opravdu jen malá, vcelku to nic nedělá. Dá se tomu zabránit okamžitým zatlumením struny jiným prstem, omezit se to dá stažením basů na ekvalizéru na minimum, ale zázrak to není.

Dotahoval jsem šroubky co to dalo, a stejně nic moc, je ovšem možné, že je tam někde nějaký strhlý. Pomohlo mezi zasdní okraj komba a záda reproduktoru narvat polystyrenové desky, ale taky to není stabilní řešení. Asi tedy nedrží reproduktor u přední desky? Kdo mi to opraví, kdyžtak?
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Re: Laney - drnčení

Příspěvek od Ivan.ps »

Ak to má pružinový reverb, tak tipujem, že to bude robiť on...
lei

Příspěvek od lei »

Aha - mně už to někdo říkal, ale myslel jsem si, že tohle "syntetické" kombo nemá pružinový reverb, nýbrž nějakou elektronika, teď na to ovšem koukám na webu a zjišťuju, že v tom pružina je.

Dá se to nějak lehce opravit doma?
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Opraviť ako opraviť. Ono nieje ničím výnimočné, že pružiny v reverboch pri istých nastavených korekciách drnčia. Maximálne sa môžeš pozrieť, či je ten reverb pevne uchytený - tak ako má, ale ak to robí samotná pružina, tak s tým asi nič neurobíš. Ak to drnčí naozaj reverb, tak by sa to drnčanie nedotáva do repráku a pri vyššej hlasitosti by ho gitara bez problémov mala prekričať. Ak sa drnčanie dostáva aj do repráku, tak je problém niekde inde.
lei

Příspěvek od lei »

Do repráku se to nedostává, nicméně je to slyšet fest, i při normální zkušební či koncertní hlasitosti - a mimo zkušebnu se to koneckonců zvučí mikrofonem, takže reprák nereprák, nechat to být se nedá.

Špatná zpráva je, že s pružinou bude případně oser. Je-li to pružina.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

U jednoho LANEYe drnčelo transportní ucho. Bylo takový vintage typ.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“