Rozdíl mezi kabely?
Pravidla fóra
-
woro90-1
Re: Rozdíl mezi kabely?
Přejetí židlí ublíží každému kabelu, mám podezření, že o něco odolnější jsou kabely s textilní omotávkou, protože jsou odolnější vůči prodření a přitom dostatečně měkké. Ale měkčímu kabelu kolečka židle ublíží víc. Každopádně mám rád svůj hadrový káblík, hlavně proto, že vzhledově na něj žádný plasťák nemá 
Děláš si p***l? To je smrt pro každý kabel ať stojí 100 nebo 10000Kč.darthtuk píše:nic extra zase jenom přes něj občas přejedu židlí hodně ho tahám na zkoušky šlape se po něm a tak ....
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Já co mám textilák (je tedy pravdou, že žádnej extra), tak to byl děs a hrůza. Ne zvukově, ale jak byl smotaný v prodejně, tak si "zapamatoval" ten tvar a už to nešlo pořádně srovna, takže se mi pořád kroutil atd.. Zkoušel jsem fénem rozehřát a narovnat, nic nepomohloworo90-1 píše:Přejetí židlí ublíží každému kabelu, mám podezření, že o něco odolnější jsou kabely s textilní omotávkou, protože jsou odolnější vůči prodření a přitom dostatečně měkké. Ale měkčímu kabelu kolečka židle ublíží víc. Každopádně mám rád svůj hadrový káblík, hlavně proto, že vzhledově na něj žádný plasťák nemá
Já vim že to neni pro žádnej kabel dobrý, ale některý to holt snesou líp než jiný, tak by mě zajímalo kterýsymar píše:Děláš si p***l? To je smrt pro každý kabel ať stojí 100 nebo 10000Kč.darthtuk píše:nic extra zase jenom přes něj občas přejedu židlí hodně ho tahám na zkoušky šlape se po něm a tak ....
Cremona Luby 1975________________________________Tortex 1.14mm
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson
(ale hraje špičkově)
Harke HA3500+Peavey TVX410
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson
Harke HA3500+Peavey TVX410
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
No myslím, že to je jen o náhodě jak ho zrovna přejedeš. Ale říct, kterej vydrží jedno a půl a kterej jedno, je hodně těžkédarthtuk píše:Já vim že to neni pro žádnej kabel dobrý, ale některý to holt snesou líp než jiný, tak by mě zajímalo který
Si kup místo hype kablu za 3000 5 kablu Sommer a neutricky k tomu: jak zlámeš vem nový. Nebo si kup odolný kábl CGTG.
nebo spíš vysílačku 
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Můj PW to snáší už víc jak dva roky a bez praskání. Ale nebyla to metráž, takže to tě asi nezajímá.darthtuk píše:Já vim že to neni pro žádnej kabel dobrý, ale některý to holt snesou líp než jiný, tak by mě zajímalo kterýsymar píše:Děláš si p***l? To je smrt pro každý kabel ať stojí 100 nebo 10000Kč.darthtuk píše:nic extra zase jenom přes něj občas přejedu židlí hodně ho tahám na zkoušky šlape se po něm a tak ....
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Prave uvazujem, ze si vyrobim home-made kabel. Chcem fakt kvalitny a nicim neruseny prenos signalu. Co som pozeral parametre tak moja volba padla na:
http://www.thomann.de/gb/sommer_cable_s ... bbraun.htm (3m, kapacitu maju okolo 70-80pF, co sa mi zda dost nizke, takisto odpor je imho super))
+konektory:
http://www.thomann.de/gb/neutrik_np_2_xb.htm
Je to dobry vyber?
http://www.thomann.de/gb/sommer_cable_s ... bbraun.htm (3m, kapacitu maju okolo 70-80pF, co sa mi zda dost nizke, takisto odpor je imho super))
+konektory:
http://www.thomann.de/gb/neutrik_np_2_xb.htm
Je to dobry vyber?
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Nedokážu si představit, že mám hadrový kabel. Po každé akci mám kabely špinavé jako prase a nevím jak bych to dostával z té látkyworo90-1 píše:Přejetí židlí ublíží každému kabelu, mám podezření, že o něco odolnější jsou kabely s textilní omotávkou, protože jsou odolnější vůči prodření a přitom dostatečně měkké. Ale měkčímu kabelu kolečka židle ublíží víc. Každopádně mám rád svůj hadrový káblík, hlavně proto, že vzhledově na něj žádný plasťák nemá
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fade: Tak mne sa praveze bavlneny kabel vzhladovo viac paci aj ked uvazoval som este o tomto:
http://www.thomann.de/cz/sommer_cable_t ... it_xxl.htm
Alebo je este nejaka lepsia moznost kvalitnejsieho kablu?
http://www.thomann.de/cz/sommer_cable_t ... it_xxl.htm
Alebo je este nejaka lepsia moznost kvalitnejsieho kablu?
Myslím že velmi, taky není úplně levný.Tubular píše: Je to dobry vyber?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, proto jsem taky obcházel všechny možné obchody kde mají metráž a chtěl stále a stále hadrový... Obyčejný je prostě černý, ale hadrový je jak kabel od staré žehličky, a to je coolworo90-1 píše:Každopádně mám rád svůj hadrový káblík, hlavně proto, že vzhledově na něj žádný plasťák nemá
Tubular: taky jsem kdysi uvažoval uplně stejně. Nakonec ale zvítězila ta druhá varianta - tedy Sommer Spiriti XXL a ty černé pozlacené Neutricky... Mám je už asi 2 roky (nevím přesně) a jsem naprosto spokojenej. 
Jinak ten Spirit XXL vypadá trošku jinak, než má Thomann na webovkách... např. HIER. Je lehce průsvutnej - jde vidět stínění
Jinak ten Spirit XXL vypadá trošku jinak, než má Thomann na webovkách... např. HIER. Je lehce průsvutnej - jde vidět stínění
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
2 Tubular : Vem ten Spirit XXL, ten rozdíl oproti kabelům za 300-500 ne bez debaty slyšitelný a zvuk se hodně otevře. Dneska mi došel kabel, konektory mám od včerejška, dal jsem to dneska dohromady a jsem hodně spokojený. 65kč za metr, konektory Neutrik Silent Plug.
bubucci: No ja som prave na 90% rozhodnuty pre Sommer Classique (zlta farba). Ale stale vaham medzi Spirit XXL, zaujimalo by ma, ci je medzi tymi dvoma rozdiel co sa tyka kvality zvuku..
Ak nie, tak pre mna jednoznacne Classique, "bavlnene" kable sa mi vzdy pacili.
Konektory budem kupovat Neutrik NP2X a NP2RX, skoda, ze na webstranke proaudio ich neponukaju cierne s pozlatenymi kontaktami..
Ak nie, tak pre mna jednoznacne Classique, "bavlnene" kable sa mi vzdy pacili.
Konektory budem kupovat Neutrik NP2X a NP2RX, skoda, ze na webstranke proaudio ich neponukaju cierne s pozlatenymi kontaktami..
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Classique vypadá líp, pokud preferuješ, látkové kabely. Jejich nevýhoda je, že se na koncertech hodně zašpiní, výhoda, že se tak moc nekublají. Ten Spirit XXL má 0.75 průměř vnitřního vodiče, ty Clas. mají 0.50. Pružnost XXL je velice dobrá, Monster Cable i PW co mám jsou o dost tvrdší a nepoddajnější. Kabely jsem testoval jenom na kombu, ale i tam jde rozdíl poznat.
bubucci: A co sa tyka porovnania zvuku Spirit XXL vs Monster vs Planet Waves?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Spirit se mi zdál maličko průzračnější než Monster, ten byl zase vyrovnanější, ale celkově se mi víc líbil Spirit a když přihlédnu k ceně Monsteru, tak je XXL jasná volba. S PW jsem to nezkoušel, zkusím zítra a doplním. Na té malinké lampičce to jde pěkně porovnávat. O víkendu to otestuju aj na “elektroničném mordulcovi“ ve zkušebně.Tubular píše:bubucci: A co sa tyka porovnania zvuku Spirit XXL vs Monster vs Planet Waves?
UPDATE: Takže PW s circuit breakerem a tím rychlonapojováním je kvalitou spíš u Stagg kabelu, k Spiritu se ani nepřibližuje.