Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od Fade »

bubucci píše:
Fade píše:Myslel jsem to spíše tak jako Uncle. Zaškobrtnutí moc neřeším, i když ve studiovce by se to vyskytovat nemělo. Trošku mi vadí bendy a konečné tóny každého z těch pospojovaných licků. Trošku mi vadí i mix, respektive úroveň trubky.
Díky za objektivní kritiku. Co se týká těch bendů a výběru tónů, je to můj způsob hraní a nikdy jsem se nesnažil hrát tak “jak by to asi mělo být podle učebnice“.
A ten čistý zvuk, no co by chtěl člověk po mahagonové ibanezce :D

Jak to někdo zasponzoruje, tak se to potom udělá v pořádném studiu a na 101%
Je to hlavně na prezentaci pro koncerty a bandzone.
Tu filozofii hraní podporuju. Ale pořád se nechápeme :) Poslední tóny jsou vybrané tebou a nejsou tam špatné. Jenže mě trošku tahají za uši a zní mi podobně jako nedotažené bendy. Spravilo by to lehké vibráto, ale to už se zase nebízí otázka, jestli by se to tam hodilo. Trošku jako kdyby neladila ve vyšších polohách. Třeba v čase 3:30 když končíš na Ačku a bendy od 3:19 do 3:23 přibližně.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

máš pravdu, nahrál jsem to snad na druhý pokus. Oktávy jsem měl pěkně rozm**ane, teď už to mám v pohodě.
To je jedno s druhým a člověk to potom slyší až s odstupem času a s názorem někoho z “venčí“. To samé s tou trubkou, moc jsem to nevnímal, ale když jsi na to upozornil, tak už to slyším úplně jasně. No každopádně by to chtělo nějakého mecenáše na celé album 8)
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

To je tak vždycky. Jak s odstupem času, tak s penězi na pořádné nahrávky. Takhle zadarmo u hluchého zvukaře je to fakt jen pro BZ. Taky bych si když už jdu do studia sehnal více kytar. Jak jsi sám říkal, mahagonová Ibanez asi nebude to pravé na čistý funky ska beglajt. :)
James.v6

Příspěvek od James.v6 »

Makám teď na Animate Inanimate od Petrucciho ...tak se tu co nevidět ukáže ..zatím se mějte ...a 15 steps nebyly špatně zahraný :wink: Zdar !
Ibanez Prestige RG 1570-----RP350------
xaero

Příspěvek od xaero »

Ahoj, tak jsem se odhodlal a nahrál COVER písně Lepper Messiah od Metallicy ;)
Opět to není bez chyb ... nemám náladu na X nahrávek prostě zapnu a min. na podruhý to chci mít :).
Sólo jsem se ještě nenaučil ale asi na něm zapracuju protože zvládnutelný je a zní moc pěkně ;)
Budu rád za každý názor, mějte se díky ;)

BTW: Nahráváno do PC pomocí Amplitube 3 ;)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
frajerik
last.fm: http://www.last.fm/user/nerbo

Příspěvek od frajerik »

Zozačiatku sa mi to zdalo nejak rozledenea trochu si tam zaostaval za originalom. Nepozeral som to sice cele trochu som to pretačal :D .
Amorph

Příspěvek od Amorph »

bubucci píše:Tak tady je něco ze studia, dostali jsme nabídku zadarmo, tak zen zvuk není úplně 100%

http://www.box.net/shared/34v6712i1v
Tak na demonahravku a zadarmo, je to celkem v pohode i kdyz to rezervy samozrejme ma. To kytarovy solo mi z toho celyho vadi asi nejmin, nejvetsi problem je totalne nesrozumitelnej a upozadenej zpev. Jinak z mixu couha basa a sustive vejsky hihaty, zbytek veci krom ty trubky na konci je takovej tenkej a nekonkretni, na bicich je divnej reverb a celej mix vyzniva trochu studene a sterilne, ale jako demo v pohode.
Amorph

Příspěvek od Amorph »

Pracujem s kapelou na novem albu a tohle je dalsi vec, kterou jsem ted asi tak nejak domichal. Budu rad za jakekoliv nazory ke zvuku i hudbe...

kvasna

Příspěvek od kvasna »

takže neco ode mě...... takovej klasickej blues jsem si trochu hral tak sme to s klukama z kapely jentak pro p***l natocili tak budu rad za případne komentare a kritiku :)

http://www.ulozto.cz/8453731/ste-005-mp3

btw: text je pouzitej z Blietzrkieg Boba je to takovej mensi bluesovej cover :D sme nahravali sporadicky a nevedeli co k tomu hned za text tak sme pouzili tenhle xDDD
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Uncle

Příspěvek od Uncle »

xaero píše:Ahoj, tak jsem se odhodlal a nahrál COVER písně Lepper Messiah od Metallicy ;)
Opět to není bez chyb ... nemám náladu na X nahrávek prostě zapnu a min. na podruhý to chci mít :).
Sólo jsem se ještě nenaučil ale asi na něm zapracuju protože zvládnutelný je a zní moc pěkně ;)
Budu rád za každý názor, mějte se díky ;)

BTW: Nahráváno do PC pomocí Amplitube 3 ;)
No je to rozladěné teda pořádně
xaero

Příspěvek od xaero »

Uncle píše:No je to rozladěné teda pořádně
Rozladěné to není to se nebujte (kytaru jsem čerstvě naladil) ;) spíš ta písníčka je v originále tak zajímavě zdeformovaná když si to poslechnete naživo tak zní "stejně" jako moje nahrávka ale verze na albu má ty kytary nějaký jiný - nevím čím to je :). Amplitube s mojí zvukovkou tomu taky moc nepomohlo. Ale mikrofon nemám tak to musím řešit takhle :)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

To je jako Pantera. Mají prostě ladění posunuté o nějaké centy.
xaero

Příspěvek od xaero »

Fade píše:To je jako Pantera. Mají prostě ladění posunuté o nějaké centy.
Asi jo .... ten zvuk z toho amplitube docela šel ale přijde mi že se to ještě trošku zmršilo při konverzi a zvuk trošku pulzuje :( ... no snad to bude příště lepší ... chystám se na MoP se sólem (na fóru asi nepříliš oblíbený song :D)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
FPC
last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FPC »

tele.kom: moc pěkný, skoro jako originál :))
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

kvasna píše:takže neco ode mě...... takovej klasickej blues jsem si trochu hral tak sme to s klukama z kapely jentak pro p***l natocili tak budu rad za případne komentare a kritiku :)

btw: text je pouzitej z Blietzrkieg Boba je to takovej mensi bluesovej cover :D sme nahravali sporadicky a nevedeli co k tomu hned za text tak sme pouzili tenhle xDDD
Tak každý nějak začínal, ale základ jsou bicí, ty musí držet rytmus a tempo.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

xaero píše:
Fade píše:To je jako Pantera. Mají prostě ladění posunuté o nějaké centy.
Asi jo .... ten zvuk z toho amplitube docela šel ale přijde mi že se to ještě trošku zmršilo při konverzi a zvuk trošku pulzuje :( ... no snad to bude příště lepší ... chystám se na MoP se sólem (na fóru asi nepříliš oblíbený song :D)
Protože málo kdo ho dokáže podat tak, aby se to někomu líbilo :) Není to zrovna jednoduchý song. Doma si to zahraje každý, sólo si tam taky většina lidí zahraje. Jenže v momentě, kdy se to nahraje, vyladí se hlasitosti a slyší to jiní lidé, vylezou všechny chybičky na povrch.
Amid

Příspěvek od Amid »

Amorph píše:Pracujem s kapelou na novem albu a tohle je dalsi vec, kterou jsem ted asi tak nejak domichal. Budu rad za jakekoliv nazory ke zvuku i hudbe...

ohledne partu 1:30 1:40 - chtelo by si to asi pohrat jeste s frazovanim, hodit tam nejake vibrato ci tak, takhle mi to pripada nezajimavy (ale to je samozrejme subjektivni). Jinak celkove se mi skladba libi :)
kvasna

Příspěvek od kvasna »

bubucci píše:
kvasna píše:takže neco ode mě...... takovej klasickej blues jsem si trochu hral tak sme to s klukama z kapely jentak pro p***l natocili tak budu rad za případne komentare a kritiku :)

Tak každý nějak začínal, ale základ jsou bicí, ty musí držet rytmus a tempo.
jj jsem zapoměl dodat že za bicíma sedel nas zpevák kterej se prohodil s bubeníkem kterej zas pro zmenu zpíval :D sps to byla takova p***l xDDD hjazel jsem to sem spsi kvuli ty kytrare jestli nejsou nejake vytky ke hre bici tu prosím, vynechte :D:D
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Amorph

Příspěvek od Amorph »

Amid píše:
Amorph píše:Pracujem s kapelou na novem albu a tohle je dalsi vec, kterou jsem ted asi tak nejak domichal. Budu rad za jakekoliv nazory ke zvuku i hudbe...

ohledne partu 1:30 1:40 - chtelo by si to asi pohrat jeste s frazovanim, hodit tam nejake vibrato ci tak, takhle mi to pripada nezajimavy (ale to je samozrejme subjektivni). Jinak celkove se mi skladba libi :)
Dik za postreh, zkusime doladit;)
James.v6

Příspěvek od James.v6 »

Tak sem skočil na to Animate Inanimate od Trucciho ...ten part je boží ! :)

http://www.youtube.com/watch?v=VYzbgOVkdH0
Ibanez Prestige RG 1570-----RP350------
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“