"Nové" VHT aparáty
Pravidla fóra
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: "Nové" VHT aparáty
Po zásazích božského Rudy už nevyreklamuješ vůbec nic. Vrátil bych to a pohrozil právníkem.
- Dark Fender
Zdravím všechny
Již delší dobu jsem na foru nebyl, ale i tak bych se chtěl pochlubit se svýnu zkušenostmi. K narozeninám jsem si udělal radost a koupil jsem si VHT Classic 6. Jsem absolutně spokojen. V lampách jsem nováček, ale po prvním připojení mi bylo jasné, že můj tranďáček Randall 25W je úplně někde jinde, tedy přesně řečeno asi o deset pater níže.
První zkušenosti:
Kombo je cleaning, takže pro zkreslení používám Marshall BluesBreaker II. Pro můj styl super. Co mě překvapilo je opravdu ten výkon. Měl jsem zato, že 6W bude chrchláček, protože jak jsem psal lampu jsem nikdy neměl. Moje nové kombíčko mě ukázalo, co je to 6W na něm. Zapnul jsem do LOW a volume a tone na 1/3. Projel struny trsátkem a šestiměsíční dcerka nadskočila v ohrádce. Manželka si poklepala na hlavu se slovy "Tohle je 6Wattů? Alespoň nelži, vždyť mě je jedno, že jsi si koupil silnější kombo". No nepochopil jsem.
Popisovat tu krásnou dynamiku, plnost, jasnost tónu při clean i drive, by tady bylo nošení dříví do lesa.
Chtěl jsem kombíčko na trening doma, ale je mi jasné, že tohle zvládne víc. Už jenom konstrukce, velikost a 12" repro je toho zárukou.
No co říci závěrem? Překvapuje mě i jeho jednoduchost 1lampa v pre-ampu, 1lampa v powerampu. Vím, že jsem tu četl i kritiku, ale je to asi opravdu na štěstí, možná, že díky dnešní produkci China se může stát, že člověk narazí na víc nepovedených kousků. Pro mě je to mazlík a neměnil bych a i vřele doporučil. Navíc za tu akční cenu co teď asi ještě běží není o čem. Jinak ještě srovnával jsem s Blackstar HT 5, na které jsem hrál prakticky. Kombo znělo rovněž krásně, ale jak je tady popsáno na foru panem Nerem, jednoznačně souhlasím, že čím menší repro tím hůře, a to bylo, protože HT 5 10", Classic 6 12". No a i cena je jinde.
Takže doufám, že mě neukamenujete, ale pro mě je VHT Classic 6 prostě super celolampa za super cenu.
Všem krásný večer
Již delší dobu jsem na foru nebyl, ale i tak bych se chtěl pochlubit se svýnu zkušenostmi. K narozeninám jsem si udělal radost a koupil jsem si VHT Classic 6. Jsem absolutně spokojen. V lampách jsem nováček, ale po prvním připojení mi bylo jasné, že můj tranďáček Randall 25W je úplně někde jinde, tedy přesně řečeno asi o deset pater níže.
První zkušenosti:
Kombo je cleaning, takže pro zkreslení používám Marshall BluesBreaker II. Pro můj styl super. Co mě překvapilo je opravdu ten výkon. Měl jsem zato, že 6W bude chrchláček, protože jak jsem psal lampu jsem nikdy neměl. Moje nové kombíčko mě ukázalo, co je to 6W na něm. Zapnul jsem do LOW a volume a tone na 1/3. Projel struny trsátkem a šestiměsíční dcerka nadskočila v ohrádce. Manželka si poklepala na hlavu se slovy "Tohle je 6Wattů? Alespoň nelži, vždyť mě je jedno, že jsi si koupil silnější kombo". No nepochopil jsem.
Popisovat tu krásnou dynamiku, plnost, jasnost tónu při clean i drive, by tady bylo nošení dříví do lesa.
Chtěl jsem kombíčko na trening doma, ale je mi jasné, že tohle zvládne víc. Už jenom konstrukce, velikost a 12" repro je toho zárukou.
No co říci závěrem? Překvapuje mě i jeho jednoduchost 1lampa v pre-ampu, 1lampa v powerampu. Vím, že jsem tu četl i kritiku, ale je to asi opravdu na štěstí, možná, že díky dnešní produkci China se může stát, že člověk narazí na víc nepovedených kousků. Pro mě je to mazlík a neměnil bych a i vřele doporučil. Navíc za tu akční cenu co teď asi ještě běží není o čem. Jinak ještě srovnával jsem s Blackstar HT 5, na které jsem hrál prakticky. Kombo znělo rovněž krásně, ale jak je tady popsáno na foru panem Nerem, jednoznačně souhlasím, že čím menší repro tím hůře, a to bylo, protože HT 5 10", Classic 6 12". No a i cena je jinde.
Takže doufám, že mě neukamenujete, ale pro mě je VHT Classic 6 prostě super celolampa za super cenu.
Všem krásný večer
Gibson Les Paul Custom Wine Red GHW, Fender Stratocaster Deluxe Fat Strat HSS Black Rosewood, VHT Classic 6, Peavey ValveKing 212
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
A to si představ, že tady to je jenom čínské VHT

- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Myslíte, že hraje přes to VHT co je vidět na začátku za ním?
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jo, hraje. Ještě bych dodal, že by zněl stejně i kdyby hrál na Marshalla. Tam je to jedno.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, asi bych neřekl hůře / lépe - prostě jinak. Někomu desetipalcové repro sedne, má svoje klady i zápory.Dark Fender píše: Kombo znělo rovněž krásně, ale jak je tady popsáno na foru panem Nerem, jednoznačně souhlasím, že čím menší repro tím hůře, a to bylo, protože HT 5 10", Classic 6 12".
To ale nic nemění na tom, že Classic 6 je za ty prachy hodně dobrý aparát. Podobně jako Special 6, která je ještě levnější a bohužel dost nedostatková - jakmile se dovezou na kytary.cz, za pár dní zmizí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Jasně že hraje, na co by to tam jinak měl ? Na parádu asi né, když VHT moc lidí nezná. Tipuju tak 1 z 10 kytaristů ví co je to zač. Když jsem jezdil koncerty s Mesou, každý měl nějakou přípomínku, mladí wow to je mesa? atd... Teď, když vytáhnu Pitbulla, neštěkne po něm ani pesMyslíte, že hraje přes to VHT co je vidět na začátku za ním?
- ...EDGE...
Presne tak, me desitka sedne svymi zvukovymi specifikami. Samozrejme spatny reprak nebude hrat dobre, at je velky jak chce. Naopak dobry reprak hraje i kdyz ma maly prumer.Nero píše:No, asi bych neřekl hůře / lépe - prostě jinak. Někomu desetipalcové repro sedne, má svoje klady i zápory.Dark Fender píše: Kombo znělo rovněž krásně, ale jak je tady popsáno na foru panem Nerem, jednoznačně souhlasím, že čím menší repro tím hůře, a to bylo, protože HT 5 10", Classic 6 12".
To ale nic nemění na tom, že Classic 6 je za ty prachy hodně dobrý aparát. Podobně jako Special 6, která je ještě levnější a bohužel dost nedostatková - jakmile se dovezou na kytary.cz, za pár dní zmizí.
Měl bych dotaz:
Jak by hrálo Special 6 Ultra na box 4x10"? Chytalo by se středním pódiu s čistým zvukem na přiměřenou hlasitost proti bicím?
Odzkoušet nejde, protože ho na kytarách.cz nemají... 6w je poměrně málo:-/
Sháním pro kamaráda něco menšího na doma+občas na hraní s kapelou spíše do klubů, ale i na pódium.
Jak by hrálo Special 6 Ultra na box 4x10"? Chytalo by se středním pódiu s čistým zvukem na přiměřenou hlasitost proti bicím?
Odzkoušet nejde, protože ho na kytarách.cz nemají... 6w je poměrně málo:-/
Sháním pro kamaráda něco menšího na doma+občas na hraní s kapelou spíše do klubů, ale i na pódium.
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
- Nero
- Rádce
Pokud by ta 410 byla kvalitní a měla slušně citlivá repra, tak by to podle mě stačilo. Ono 6 Wattů v lampě fakt není málo.
Samozřejmě je tu otázka headroomu a udržitelnosti čistoty zvuku, ale to se nedá moc odhadovat.
Samozřejmě je tu otázka headroomu a udržitelnosti čistoty zvuku, ale to se nedá moc odhadovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
VHT Special 6 Ultra mi za tu cenu prijde paradni. Akorat bych rad vedel, proc je o poznani levnejsi nez Classic 6
- Nero
- Rádce
Special Ultra takyDark Axel píše:Classic má 12" repro
Každopádně jakmile bude na kytarách, tak tu potvoru musím běžet ozkoušet. Za ty prachy a s tou výbavou je to ultimativní malá lampička.
PetrPeter 1975 - 2008
Ted si uz jen pockatDostupnost: dodání do 52 dnů
- Nero
- Rádce
Bohužel distribuce dost vázne - nestíhají vyrábět tak rychle, jak by bylo třeba, jednou za čas přijede loď z Asie, vyklopí to do Evropy a pak se to během pár dní rozebere. Je to na nic...
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Kruci, nějak jsem přehlíd to slovíčko ultra
pardon
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
http://kytary.cz/vht-special-6-ultra/HN114949/

- omg, si delaj p***l, ne? Dnes uz mely nove VHTecka dorazit a skutek utek. Ti dodavatele me uz vazne s***u, cekam na kombo uz pres mesic. By me opravdu zajimalo, co jim to tak trva...Dostupnost: dodání na dotaz
-
Teorge
U thommana měli posunuté datum na 20. už před týdnem. Včera mi ale psali, že s tím 20. 6. nemůžu na 100% počítat.
BTW: myslím, že tu na fóru byli lidé, kteří na něj čekali přes půl roku
EDIT: nemyslím si, že bude problém u dodavatelů, ale u samotného VHT
BTW: myslím, že tu na fóru byli lidé, kteří na něj čekali přes půl roku
EDIT: nemyslím si, že bude problém u dodavatelů, ale u samotného VHT
- white_wolf
Nerozčiluj se 
Dnešní mail z kytar.cz na dotaz jestli v dohledné době kombo bude (nutno podotknout, že mám již přes měsíc objednáno):
Dobrý den,
ano zásilku očekáváme v příštím týdnu.
Děkujeme za trpělivost.
Dnešní mail z kytar.cz na dotaz jestli v dohledné době kombo bude (nutno podotknout, že mám již přes měsíc objednáno):
Dobrý den,
ano zásilku očekáváme v příštím týdnu.
Děkujeme za trpělivost.
...