Poškození hrací blány bass bubnu

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Moleek

Poškození hrací blány bass bubnu

Příspěvek od Moleek »

Poškození hrací blány bass bubnu.
Zdravím... Renovuju si bubny a mám trochu problém s hrací blánou.... Omlácená od beaterů není, protože používám kick pad, ale blána se viditelně poškozuje kus pod dopadovou plochou (na úrovni špičky pedálu). Zkoušel jsem pedálem hýbat, jak jen to šlo, ale není možné, že by se někde dotknul blány.
Je to běžné, nebo si jen nějaký jiný bubeník ve zkušebně není schopen přidělat pedál pořádně k ráfku a takhle mi to pak ničí? Užje to třetí blána, na které to pozoruji
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Spoonee

Re: Poškození hrací blány bass bubnu

Příspěvek od Spoonee »

Divný, děje se mi něco podobnýho. V klidové ani v poloze, kdy se beater dotýká blány se nic kromě beateru nedotýká blány, ale kousek pod terčíkem je to jakoby poškrábané.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Každopádně, pánové, to není v pořádku!! odřeniny sice nevadí, ale dlouhodobé odírání blánu zeslabí a hrozí destrukce!! :shock:
podle mě to skutečně může být zaviněno nevhodným přimontováním pedálu ke kopáku, nebo ale to může být zapříčiněno i zlou technikou hry nohy spolu s podivněji nastaveným pedálem! Může se totiž stát, že (hlavně u začínajících a nezkušených hráčů) si bubeník vypomáhá k razanci rány nhou tak, že zatlačí špičku nohy až na samotný vrchní okraj pedálu a pokud má převod řetízkem (což většina bicmenů má) tak mu bota v určité fázi úderu může volný řetízek natlačit až k bláně a tím ji poškozuje!!!! :idea:
takového bubeníka poznáš, že má ošoupanou, nebo od oleje zašpiněnou, špičku boty :wink: :!:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Moleek

Příspěvek od Moleek »

V tom případě tam zatím nalepím něco, co plní podobnou funkci jako kick-pad a uvidíme jak dál....
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:V tom případě tam zatím nalepím něco, co plní podobnou funkci jako kick-pad a uvidíme jak dál....
T9m zatlumíš blánu...tedy to bude mít nedobrý vliv na zvuk...tedy může to mít ten vliv. Zkus tam nalepit papírovou lepící pásku. Nic to neochrání, ale uvidíš, pokud tam přijdeš po jiném kolegovi, jestli tu papírovou pásku prodřel nebo zničil on, či jestli to máš zkusit u jiného bubeníka, a s tím kolegou pak můžeš směle řešit jeho nevhodnou techniku, resp. finanční účast na amortizaci tvého nástroje ve společné zkušebně :)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
stinm

Příspěvek od stinm »

Já to měl ještě hůře. Koupil jsem si novou emperorku, nandal, naladil, přidělal jsem dvojpedál a hrál jsem. Jelikož v té době jsem měl hroznou dvojšlapku, tak se pod nohama rozebírala. Hraju a řikám si co s tim kopákem je, tak přestanu hrát a přesně jak říkáš, u špičky pedálu blána roztrhlá. Normálně se mi odtrhl pedál ze základny a pak už to šlo samo. Stačí chvilka a je po bláně.
MAPEX VX-plasma limited edition
AXL v440 modern bass
DVP
Spoonee

Příspěvek od Spoonee »

To s tím řetězem podle mě není můj případ, doma hraju většinou bos nebo v pantoflích bez špičky a poznal bych kdybych se dotýkal prstama řetězu. Asi se to poškrábalo při přepravě. Blánu sem sundal a otočil a zatím se to nepoškrábalo (vypadá to fakt divně) ale snad to bude dobrý.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Spoonee píše:To s tím řetězem podle mě není můj případ, doma hraju většinou bos nebo v pantoflích bez špičky ......
Ale ten řetěz při určitém nastavení pružin a úhlu beaterů může, opakuji může ale nemusí, být chvilku jakoby prověšený a tedy může nekontrolovaně škrábnout blánu...... protlačení prstů nohy nebo špičky boty i s řetězem až do bvlány, to je extrém!! :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“