Helloween like zkreslení

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Helloween like zkreslení

Příspěvek od xaero.cz »

Zdravím, mohl by mi někdo navrhnout efekty, abych docílili podobného zkreslení jako je slyšet u novějších desek Helloween, či něco podobného? Neví někdo jakou používají výbavu? Aparáty či krabky? Nikde se mi nepodařilo v rychlosti najít na co vlastně hrají. Díky

edit:

Div and 1973 Marshall amp 50 Watt Div and 1982 Marshall amp 100 Watt Div ENGL amps VOX AC 30

vcelku známé aparáty, tak někdo nemá cenově reálné řešení něčeho co to aspon trošku simuluje :) bavime se o výbavě box, hlava a popř nějaka krabička dohromady okolo dvaceti tisíc :)
Naposledy upravil(a) xaero.cz dne 19.03.2011 16:48, celkem upraveno 1 x.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Helloween like zkreslení

Příspěvek od Fade »

Engl je tuším základ.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero.cz »

Ten Engl asi bude opravdu ta aktuálnější část výbavy, hádám že ty předchozí záležitosti se týkaly spíše těch starších desek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Xaero - kolik na to máš peněz? Občas se na bazaru pohybuje nějaký Engl lampový podlahový preamp (rádoby englácký V-Twin) - to by ti mohlo pomoci.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero.cz »

Ono jak se to vezme, více či méně by se to spíše skládalo postupně, tzn pokud se preamp objeví tak se koupí, a na zbytek se našetří později případně až se zase objeví něco na bazaru, v plánu je ještě hlava a box, jenže dohromady by to chtělo tak kolem dvaceti tisíc, což není nic moc :(
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Jenže pokud si koupíš teď drahej preamp a pak dokoupíš hlavu, která bude umět v podstatě to samý, tak je to škoda peněz => IMHO začni hlavou, ušetříš. Englů je v Čechách spousta, ceny už docela OK. Marshall + TS hraje taky dobře, ale to je už pro fandy, protože se to tehdy dělalo volume doprava a ještě lehce dobudit - paráda, ale řve to víc než Engl, kterej dělá zkreslení v preampu.
Na jejich styl se dá aplikovat strašná spousta dalších lampových hlav, nemusí to být jen Engl nebo 50W JMP z 73 roku, na který mám ale bezva vzpomínky, protože jsem ho z tohoto roku měl taky (a používal stejně, jako každej tehdejší rocker - volume dorpava +TS 8) )...
Obrázek
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

TS nějak silněji nastavený, nebo jen lehoučce s gainem na minimum k nakopnutí? :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Zajdi se podívat třeba na Dodo Doležala, ten to zase oprášil, protože ty náběhy tónu jsou skutečně návykové... Používal to už v osmdesátých letech, před pár lety se k tomu zase vrátil...
Je to tak, že 80-90 procent zkreslení jde z Marshalla... Vzhledem k tomu, že to nemá žádný Master volume nebo Gain/Zkreslení, dá se tomu za uši pomocí volume doprava. Moje JMP z toho 1973 kreslilo asi od 1/3 volume, je to závislý mj. na použitým výstupním trafu. Taky Garyho Moora starej Marshall SuperBass kreslil hodně brzy (od trojky). No a jelikož to chce trochu dodat určitou špičku ve středech - trochu tam přitlačit, používá se klasicky TS a jeho klony s gainem skoro dole a s volume zase ad libidum nahoře. Je to středová krabice, takže se na to bezvadně hodí.
Obrázek
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Co se týče zvuku Helloween (přesněji zvuk z alba Rabbit don't come easy) tak tady dávám odpověď co dostal kamarád na tuhle otázku přímo od Michaela Weikatha tak snad to pomůže.

>Hello!!!
>You know, we basically recorded with Engl Savage and Marshalls Mk II
>and compression.
>thats all there is to it really.
>
>All the best to you!
>M
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

AntaresX9 píše:Co se týče zvuku Helloween (přesněji zvuk z alba Rabbit don't come easy) tak tady dávám odpověď co dostal kamarád na tuhle otázku přímo od Michaela Weikatha tak snad to pomůže.

>Hello!!!
>You know, we basically recorded with Engl Savage and Marshalls Mk II
>and compression.
>thats all there is to it really.
>
>All the best to you!
>M
To bude fuška pořídit za dvaciáše :shock:
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Já neřikám že se to dá ale aspoň jsem to jsem dal aby se vědělo z čeho přesně vycházet i když napodobit zvuk týhle aparatury nebude sranda.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Ono to zase není tak háklivé - víc bude podstatný, jak kytarista s tím aparátem sroste a co z něj vymáčkne.
Stejně zesik, jako Weikath, používal v éře Helloweenů (a má ho pořád) i Roland Grapow - taky starý JMP + tubescreamer. Žádný kouzla, v jednoduchosti je síla.
Obrázek
Predator

Příspěvek od Predator »

Cybermuff má pravdu ... je to hlavne o hráčovi, nie o aparáte. Ak človek nevie hrať, frázovať a artikulovať podobne ako "predloha", môže tam mať postavenú úplne identickú a rovnako nastavenú zostavu, a nikdy to nebude znieť podobne ako vzor.

A naopak ... ak to má človek "v rukách", tak stačí splniť nejaké minimálne technické parametre (zodpovedajúci gain, nastavenie korekcií atď) a dostane požadovaný výsledok z celej plejády rôznych aparátov, od slávnych značiek po lacné modely ....

Weikath by mohol hrať na lacné Kustom kombo a furt by znel ako Weikath.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Predator píše:Cybermuff má pravdu ... je to hlavne o hráčovi, nie o aparáte. Ak človek nevie hrať, frázovať a artikulovať podobne ako "predloha", môže tam mať postavenú úplne identickú a rovnako nastavenú zostavu, a nikdy to nebude znieť podobne ako vzor.

A naopak ... ak to má človek "v rukách", tak stačí splniť nejaké minimálne technické parametre (zodpovedajúci gain, nastavenie korekcií atď) a dostane požadovaný výsledok z celej plejády rôznych aparátov, od slávnych značiek po lacné modely ....

Weikath by mohol hrať na lacné Kustom kombo a furt by znel ako Weikath.
+1 sváta pravda
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero.cz »

Nu dobrá, řekněme že tu plejádu různých aparátů ze kterých se dá při šikovnosti vymačkat něco podobného, omezíme na nějaké aspon přibližné doporučení, možná je pravda že kupovat preamp když by se časem brala normal hlava od Englu je trošku škoda peněz, jenže kvůli financim je takováhle varianta tak vzdálená, že bych se jí asi až tolik nezatěžoval :D Takže, dejme tomu že bych se rád dostal aspon blízko k tomu zvuku, jsou zde nějaké ještě jiné návrhy než vyloženě englácká hlava případně englácký preamp (což mi jako řešení příjde zatim nejlepší? )? Nějaké zkušenosti aspon s něčím podobným? Já se možná nevyjádřil na začátku až tak uplně přesně, já nepotřebuji naprosto identické zkreslení, nejde mi o nějaké revivaly, spíše se mi ten zvuk prostě líbí více než všechny ostatní, proto bych chtěl něco téměř stejného, ne však nutně klonovat zvuky :)
Predator

Příspěvek od Predator »

Ja viem urobiť Helloween-like zvuk aj na Behringeri V-Ampire LX-1200H ... je to tak trochu o tweakovaní, ale hlavne o spôsobe hrania, toto je hlavný bod, na ktorý sa treba zamerať. Keby som mal aparát doma, tak ti nejakú krátku helloweensku ukážku aj nahrám.

A nezabúdaj, že Helloween je hlavne o harmonicky vedených sólach (tercie a sexty, niekedy k nim aj spodná oktáva), práve toto robí ich charakteristický zvuk, takže s jednou gitarou toho od nich moc nepohráš bez harmonizéra, prípadne bez frázového samplera/loopera s nahratou druhou gitarou.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero.cz »

toho s tou technikou hraní jsem si vědom, i o těch solech, mě jde však momentálně o barvu základního zvuku, zvuku, jak při solech tak doprovodech, na tu nahrávku bych byl vážně docela zvědavý..
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Zdar.

Taky přidám názor.
Mám rád Helloween a snažím :D se je hrát.
Vím že je nesmysl hledat zvuk podle nahrávek , protože si hlavně musíš uvědomit, že všechny nahrávky jsou nahrané přes bednu a mikrofon !!!
Barvu zvuku stejně nejvíc ovlivňuje REPRODUKTOR !!!! A věř , že těch možností kombinace je hodně.
A to nemluvím o věcech na který to nahrávaj ve studiu./mikrofonní preampy , kompresory a pod/
Všichni kdo si tohle neuvědomují tak vlastně nemůžou najít ten správný zvuk.
Uvědom si , kolik druhů mikrofonů je a jaké jsou různé způsoby snímání !!!

Já jsem si koupil Shure SM57 ˇ, mixažní pult , monitory a do udělal jsem si malé domácí studio.Až teprve potom jsem se žačal blížit k požadovanému zvuku.
Nicméně co se týče mutiefektu, tak mám Digitech GSP 1101 a tam jsou prefektní simulace Marshalů a to je cesta ke zvuku , který potřebuji.
Nic nezkazíš Marshallem JVM , ale je to o penězích.

Když se podíváš na youtube a najdeš si třeba ,,Sascha Gerstner" tak uvidíš že na předváděčkách má Marshall JVM a ve studiu Engla a nějaký německý zesilovač.

http://www.youtube.com/watch?v=WZxnl0nR ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=nfQrWgOd ... re=related

Michael Weikath - na videu z live koncertu má zesil. hlavu otočenou obráceně , takže nevím, ale je to Marshall.

Závěr:
Nehledej zvuk nebo se zblázníš a budeš utrácet zbytečně prachy.Vím co říkám.
Líbí se ti Marshall nebo Engl, Mesa ? ! Podle toho vybírej.

Nakoneč je to stejně o feelingu, protože když si porovnáš jak hraje Sascha a Michael ta uvidíš ten rozdíl.
Nicméně Sascha používá Ibanez ts9 tube screamer. Dokonce snad někde řešil někdo že viděl na koncertě, že má zkreslení z multiefektu od Voxe ?!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kytara. Kopie Gibson LP
Preamp. Digitech GSP 1101 ,Hughes & Kettner metal master.
Poweramp:Rocktron Velocity 100.
Bedny : Kopie 1960A ,V30
Kopie 1960B , G12T 75
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“