Pomoc při výběru baskytary pro začátečníka
Pravidla fóra
-
woro90-1
Re: Pomoc při výběru baskytary pro začátečníka
Je to další neznámá čínská značka, dřív Aukru dominoval Sounder, teď jde touto cestou Vision. Zatím jsem ale neměl příležitost žádný jejich výrobek omrknout a zahrát si.
mluvil jsem s jedním týpkem, a ten mál Yamahu a je s ní spokojený, tak jsem se podíval kolik tak asi stojí a narazil jsem ta tohle http://kytary.cz/yamaha-rbx-270j-bl/HN096919/ jo a tělo má olši 
Rozhodně ty basy nevyrábí. To by v ČR nikdo za ty peníze nedokázal vyrobit. Toho jsou schopni jenom číňani. Podobným značkám bych se vyhnul obloukem. Squier už je aspoň trochu ověřená značka a víš co od toho očekávat.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
taky jsem si nejprve říkal, ale chtěl jsem se zeptat vás, ať vím čeho se vyvarovat a děkujiaivn86 píše:Rozhodně ty basy nevyrábí. To by v ČR nikdo za ty peníze nedokázal vyrobit. Toho jsou schopni jenom číňani. Podobným značkám bych se vyhnul obloukem. Squier už je aspoň trochu ověřená značka a víš co od toho očekávat.
ještě jsem se chtěl zeptat, jaké máte zkušenosti se značkou Fokus, protože mám jednu baskytaru vyhlídnutou 
Zkus hledat na fóru. Jsou tu o tom docela slušná témata. Schválně ti sem nedám odkazy. Opravdu se naučte hledat

Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
aivn86 píše:Zkus hledat na fóru. Jsou tu o tom docela slušná témata. Schválně ti sem nedám odkazy. Opravdu se naučte hledat![]()
Tak jsem se přece jenom dočkal, koupil jsem si baskytaru Cruze by Crafter, pro začátečníka ideální, basu jsem koupil v hudebninách a koupil jsem si 60W kombo Stagg, takže jsem nadmíru spokojen 
Co, že jsi udělal?Normal píše:...koupil jsem si 60W kombo Stagg...
Když už teda, tak doufám že ne nové, pač za 4.000 seženeš parádní a kvalitní kombo z bazaru.
V hudebninách mi to dal k té kytaře, ale ne jako sadu a koupil jsem ho za 3600,- a prodavač je známý od kámoše a hraje na baskytaru, takže mi dost poradil a říkal, že se při výběru baskytary nemám dívat na značku a dal mi vyzkoušet tu Cruzerku (pro měn, jelikož jsem začátečník, tak mi to stačí) a jsem spokojený, jak s baskytarou tak i s kombem, já vím, že jste mi radili bazar, ale v bazaru jsem nenašel nic co by bylo poblíž a co by jsem měl možnost vyzkoušet a to kombo mi připadalo dobré, i jsem si poslechl, jak to s tou baskytarou zní.Durin píše:Co, že jsi udělal?Normal píše:...koupil jsem si 60W kombo Stagg...![]()
![]()
Když už teda, tak doufám že ne nové, pač za 4.000 seženeš parádní a kvalitní kombo z bazaru.
Na baskytaru nic neříkám. Tu neznám a jestli ti poradil dobrý kus, tak to je dobře. Spíš se divim výběrem toho komba.Normal píše: V hudebninách mi to dal k té kytaře, ale ne jako sadu a koupil jsem ho za 3600,- a prodavač je známý od kámoše a hraje na baskytaru, takže mi dost poradil a říkal, že se při výběru baskytary nemám dívat na značku a dal mi vyzkoušet tu Cruzerku (pro měn, jelikož jsem začátečník, tak mi to stačí) a jsem spokojený, jak s baskytarou tak i s kombem, já vím, že jste mi radili bazar, ale v bazaru jsem nenašel nic co by bylo poblíž a co by jsem měl možnost vyzkoušet a to kombo mi připadalo dobré, i jsem si poslechl, jak to s tou baskytarou zní.
V celku jsem počítal, že jsi koupím kombo z bazaru, ale žádné, které vyhovovalo mým podmínkám jsem na bazaru nenašel a 60W Stagg mi za tu cenu přišlo výhodné a ten obchod je i vlastně bazar.
- Tomas.Tajfun
- last.fm: tarzancz
- Bandzone: bandzone.cz/tajfun
- Kontaktovat uživatele:
Ono je bazar a bazar... Již několikrát /mnohokrát/ zde byly zmíněny značky jimž se vyhnout a jim vévodí Stagg... Ale sehnat dobré (i když) Hartke (například) je ve stejné cenové skupině možné.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Tak to jsem nevěděl že Stagg je až tak špatná značka a díval jsem se i na bazar, ale jak už jsem zmiňoval, nenašel jsem kombo, které by vyhovovalo mým požadavkům. Hraji každý den a s kombem i s baskytarou jsem spokojený, akorát mě trochu bolí záda a prsty, ale s tím jsem počítal 
- whisoure
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
- Kontaktovat uživatele:
No i u mě se jednou vyskytl Stagg...nojo už je to tak...a když jsem ho za nedlouho prodával tak mi v hudebninách řekli že to tam ani nemám nosit...ale naštěstí si ho vzala jedna holka i s kombem.
EDIT: ale to byl strat a kyt. kombo, ne basa...
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? 
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
Tak to mně zas řekli v hudebninách, že kdybych si kupoval nové kombo a nebo kytaru, tak že to staré kombo a kytaru tam mám donést, protože ve Valmezu v hudebninách fungují i jako bazarwhisoure píše:No i u mě se jednou vyskytl Stagg...nojo už je to tak...a když jsem ho za nedlouho prodával tak mi v hudebninách řekli že to tam ani nemám nosit...ale naštěstí si ho vzala jedna holka i s kombem.
- Tomas.Tajfun
- last.fm: tarzancz
- Bandzone: bandzone.cz/tajfun
- Kontaktovat uživatele:
Správně říkáš zatím. Všichni zjišťujeme postupně, kde, kam, kudy a jak... Až zkušenosti nám ukazují, kam nás vedou naše labužnické uši 
Od té doby, co jsem měl možnost opakovaně vystupovat za zády s GK RB700-II, 4x10, 1x15, tak už o ničem jiném "nechci slyšet"
to není tak úplně pravda, ale vystihuje to ty preference...
Jestli Ti vyhovuje - good for you
Od té doby, co jsem měl možnost opakovaně vystupovat za zády s GK RB700-II, 4x10, 1x15, tak už o ničem jiném "nechci slyšet"
Jestli Ti vyhovuje - good for you
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
to jsem až tak netušil, že je to špatná značka, ale podle mně mi to jako pro začátečníka stačí 
Také dobrý argument. Taky jsem si dřív se Stagg kombem říkal, že dokud umím ho*no, tak mám ho*no výbavuNormal píše:to jsem až tak netušil, že je to špatná značka, ale podle mně mi to jako pro začátečníka stačí
-
woro90-1
Dokud ti nevadí, není důvod řešit jestli na tom náhodou není něco špatně. Věci od Staggu většinou za moc nestojí, jejich basové kombo jsem ale neslyšel. Pokud je podobné jako od Dimavery, nepřipadá mi to vyloženě špatné, jen trochu jiné než ostatní (já bych ho dokázal využít jako přednost).