Stavba komba

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
syneda
Kontaktovat uživatele:

Re: stagg 10ga vylepsení

Příspěvek od syneda »

tak jsem kompletne prekontroloval ten sans amp, dam tam baterku zapnu to a kdyz dam vejsky na plno tak to sumi
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

Synedo- na sledování tohoto tématu už nemám sílu.
Nechceš první stavět jednoduché věci? - Ruby, Little gem (nebo celkově z runofgroove) nebo třeba noisy cricket?
taky si zkus projít nějaké stránky, kde je popsaná výroba nejlépe i s fotodokumentací a než se do něčeho pustíš tak to promysli. Dle mého názoru jakákoliv modulace staggu je nahovno. Kdybys udělal např rubyho v úpravě na preamp s jednoduchým tonestackem a koncem +/- 5W naděláš s tím mnohem víc muziky než s nějakou modulací staggu a navíc - bude to celé tvoje :wink:
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

ale on netuní stagg,on staví nové kombo
jinak svatá pravda - na začátek sis ukousl větší sousto,než dokážeš strávit. Mě zezačátku nejel ani ten blbý overdrive z amára ...
jastud

Příspěvek od jastud »

Na těch pár věcech není co zkazit když se pracuje pečlivě. Plánek na SansAmp z tonepadu je perfektní a hlavě funkční. 15W koncák s jedním operákem je naprosto primitivní záležitost a na zdroji taky ní co pokazit. Jen to chce pracovat pečlivě, udělat si POŘÁDNÝ plošňáky a trochu přemýšlet. Synedo, co vás na té elektroškole nebo kde to seš učí?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

jastud píše: Synedo, co vás na té elektroškole nebo kde to seš učí?
Dovolím si odpovědět za něj. Nevím jak jeho, ale nás h***o. Z nás sedmadvaceti jsou tam 2-3 lidi,co ta elektrika celkem zajímá a baví. Ale jsou tam takoví,co ve třeťáku neví,kde je katoda a anoda u diody,vývody bipolárních tranzistorů,ty základní schematické značky,apod. Je ale fakt,že na spoustu věcí jsem si musel dojít sám,většinou to učitelé považují za takovou banalitu,že se neobtěžují nám to vysvětlit :) potom dochází třeba u AKO k dotazům typu : " A pane učiteli,kde se tam vezme ten proud ? Zdroj napětí vidím,ale zdroj proudu ne ! ", nebo : "To je uzemnění proudu nebo signálu ? " apod ... :D
sorry za OT, ale dneska se opravdu nedá nikomu vyčítat, že "studuje" elektro obor a přitom si neví rady tady s těma věcma :)
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

Rocky_MK píše:
Dovolím si odpovědět za něj. Nevím jak jeho, ale nás h***o. Z nás sedmadvaceti jsou tam 2-3 lidi,co ta elektrika celkem zajímá a baví. Ale jsou tam takoví,co ve třeťáku neví,kde je katoda a anoda u diody,vývody bipolárních tranzistorů,ty základní schematické značky,apod. Je ale fakt,že na spoustu věcí jsem si musel dojít sám,většinou to učitelé považují za takovou banalitu,že se neobtěžují nám to vysvětlit :) potom dochází třeba u AKO k dotazům typu : " A pane učiteli,kde se tam vezme ten proud ? Zdroj napětí vidím,ale zdroj proudu ne ! ", nebo : "To je uzemnění proudu nebo signálu ? " apod ... :D
sorry za OT, ale dneska se opravdu nedá nikomu vyčítat, že "studuje" elektro obor a přitom si neví rady tady s těma věcma :)
hele jenom tak mimochodem, kde studuješ? :D
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

tak asi takhle rybyku uz jsem stavel 2 ted budu delat pro kamose 3, konec mam hotovej dostal jsem od znamyho nejakej s TDA2050, zdroj uz taky facha, jenom ten sans amp furt ne, na skolu chodim na SSEaS usti nad labem 1. rok a je to asi stejny jak psal Rocky_MK, praxi mame 1 za 2 tydny a zatim jsme tam jen zapojovali zasuvky a ted asi 4 mesice brousili nejaky zeleza, pristi pondeli by jsme meli jit konecne pajet par rezistoru na listu, v zakladech elektrotechniky bereme elektrostatiku a brali jsme stejnosmernej proud, ale hlavne priklady, takze k tomuhle se vsechno stejne ucim sam a s Vasi pomoci
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Rocky_MK píše: Dovolím si odpovědět za něj. Nevím jak jeho, ale nás h***o. Z nás sedmadvaceti jsou tam 2-3 lidi,co ta elektrika celkem zajímá a baví. Ale jsou tam takoví,co ve třeťáku neví,kde je katoda a anoda u diody ...
Tak to mas vsude, na stredni to bylo, i na vysce to ted je. Elektrika je o souvislostech a nez si je uvedomis, tak to chce cas.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

jo a tady fotka miho rubyho (za ten ulomenej gain muze kamos kterej do me strcil v buse a ja se o to oprel)
Přílohy
Fotografie 0024.jpg
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Hegrik píše:
Rocky_MK píše:
hele jenom tak mimochodem, kde studuješ? :D
Břeclav
Lukus píše:
Rocky_MK píše: Dovolím si odpovědět za něj. Nevím jak jeho, ale nás h***o. Z nás sedmadvaceti jsou tam 2-3 lidi,co ta elektrika celkem zajímá a baví. Ale jsou tam takoví,co ve třeťáku neví,kde je katoda a anoda u diody ...
Tak to mas vsude, na stredni to bylo, i na vysce to ted je. Elektrika je o souvislostech a nez si je uvedomis, tak to chce cas.
No právě,proto bych uvítal,kdyby nám s těma souvislostma pomohli :)
syneda píše:jo a tady fotka miho rubyho (za ten ulomenej gain muze kamos kterej do me strcil v buse a ja se o to oprel)
To je pěkný ruby ! Je to trochu OT,ale rovnou se zeptám, co je to za žlutou barvu ? Tagovka ?
Hoď to i do vlákna Ruby,třeba to někoho inspiruje :)
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

dik :D je to barva tamiya na modely (par let jsem je stavel :D ) a plameny jsou strikany airbrushem stejnejma barvama
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

tak přece se tu někdo najde ! Vítej v klubu :) já takhle použil humbrolky na popisky k efektu :D
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

jo humbrolek mam taky hafo :D akorat samy sedy, khaki a tak :D
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

tak uz mi konecne hraje ten sans amp (diky core 88 za luksusni plosnak :wink: ) ale nefungujou mi tam emulace marshallu a fenderu jeste to skusim zkontrolovat jestli tam není studenak a pak napisu
jastud

Příspěvek od jastud »

syneda píše:tak uz mi konecne hraje ten sans amp (diky core 88 za luksusni plosnak :wink: ) ale nefungujou mi tam emulace marshallu a fenderu jeste to skusim zkontrolovat jestli tam není studenak a pak napisu
nejspíš máš blbě zapojený ty přepínače, zkontroluj to...
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Lukus píše:
No co si tak vzpominam, tak ve skole cloveka moc nenauci. Nakonec to vsechno speje k tomu vzit do ruky nejakou knizku a cist a pocitat, prolezat ruzny schemata atd. Ja si vzpominam na teorii obvodu/teorii pole a dobu, kdy jsem si rikal, ze to asi nikdy nevyuziju. Tehdy to byla znamka do indexu, no a ted se to vsechno ucim zase od zacatku ... :).
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

jeste jsem se chtel zeptat kolik myslite ze to bude mit vykon? tak 25W ?
jastud

Příspěvek od jastud »

Co bys řekl když konec máš z TDA2030A který dává max 18W? Hele pokud k tomu dáš ten celestion co máš od Stanleyho tak ti to bude řvát dost.
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

no konec uz mam jinej :D je to s TDA 2050
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

DESCRIPTION
The TDA 2050 is a monolithic integrated circuit in
Pentawatt package, intended for use as an audio
class AB audio amplifier. Thanks to its high power
capability the TDA2050 is able to provide up to
35W true rms power into 4 ohm load @ THD =
10%, VS = ±18V, f = 1KHz and up to 32W into
8ohm load @THD = 10%, VS = ±22V, f = 1KHz.
Moreover, the TDA 2050 delivers typically 50W
music power into 4 ohm load over 1 sec at VS=
22.5V, f = 1KHz.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“