Díky
Orlík - napodobení zvuku
Pravidla fóra
Orlík - napodobení zvuku
Čágo
nevíte jak bych mohl dosáhnout alespoň podobného zvuku, který používala skupina Orlík? - například píseň Bílej jezdec
Díky
Díky
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
- ...EDGE...
Re: Orlík
Ohol si hlavu a nech se do ni pravidelne mlatit.
ano, tak jistě dosáhnu zvuku na kytaře, nejsem nácek ani nic takovýho, ale mám tu skupinu rád, jestli ji nemáš rád tak sem nic nepiš...
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX
- citizen.one
myslim matasek mel jolanu tornado a k tomu marshall silver jubilee 20th anni, vychazim teda z Live in Bzenec zaznamu 
- ...EDGE...
Jo, to byla jen takova legrace 
Jestli myslis ten distortion, tak to je nejaky obycejny tranzistorovy distortion, nerekl bych ze cokoli oslniveho, myslim ze to pujde snadno.
Jestli myslis ten distortion, tak to je nejaky obycejny tranzistorovy distortion, nerekl bych ze cokoli oslniveho, myslim ze to pujde snadno.
no já mám RP70ku a Metal zone a nevím jestli to s tím pude
- ...EDGE...
no abych se přiznal tak zatím moc né, tento týden nemám po ruce kytaru, v pátek to vyzkouším rovnou aji s novým kombem.
já ho mám půjčenej od známýho ale on nemá kombo, takže mu je na nic. V pátek už budu mít tu kytaru tak tam dám overdrive a zkusím to nějak vykoumat
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Vytáhni si tam středy pořádně a ostatní podle libosti. Lehce nakresli a jedeš. Trubkový zvuk.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
jojo, to pude, na MTčku si nastavím overdrive a na kombu vytáhnu středy, trošku to zkusím poladit a myslím, že to nebude špatný... no uvidím v pátek
- yeeshkul
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Kdyzsi - za bolsevnika - mi nekdo rikal, ze ten kytarista pouziva "takovej velkej americkej efekt". Po pravde receno me taky zajimavalo co to je, panc to zni jako traktor.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
čili ZETOR made in USAyeeshkul píše:Kdyzsi - za bolsevnika - mi nekdo rikal, ze ten kytarista pouziva "takovej velkej americkej efekt". Po pravde receno me taky zajimavalo co to je, panc to zni jako traktor.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Re: Orlík - napodobení zvuku
za totace jsem podobny zvuk dostaval z kotoucaku
ale bacha chce to snuru s petikolikem... Ne vazne, jak rika ...EDGE... - bude to tranzistor, hlavne nesetrit zkreslenim
edit: jak se vzpominky pomalu vraceji, tak ten zvuk kytara => kotoucak byl spis asi jak Obituary
edit: jak se vzpominky pomalu vraceji, tak ten zvuk kytara => kotoucak byl spis asi jak Obituary
Nevim kterého kytaristu máš na mysli s Orlíkem hráli dva Matasek a ještě jeden. Dělali sme ochranku na jednom koncertě a vubec nepamatuju že by někdo z nich měl cosik vyjímečného: nějaky DOD a myslim ten český distortion co byl kopčený MXR s čudlem navíc. Orlík byla parta na chlast ne zvuk.
Na zemi jsem zahlédl i nějaký Ibanez efekt a vypadá jako ten "velký americký efekt" s obrovským černým spínačem umístěným napravo.citizen.one píše:myslim matasek mel jolanu tornado a k tomu marshall silver jubilee 20th anni, vychazim teda z Live in Bzenec zaznamu
Koncertu a fotek Orliku je určitě dost si to prohlídni myslm že velký americký efekt bude český distortion nebo ten starý DOD.
nastavil jsem na MT-2 overdrive a na kombu zvýšil středy a trochu snížil basy a ujde to 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Můžeš mi udělat nahrávku? Udělat z MT2 overdrive považuju za prakticky nemožné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008