Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
macantini

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od macantini »

Vyhledej si tu kytaru přes google a spadne ti čelist :)))))
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
juxxx

Příspěvek od juxxx »

Vyzerá to pekne LJ11SR, ale takú kravinu by som od pána Furcha nečakal...
Demontáž mu šla v celku pekne, ale rad by som videl ako ju dava do kopy pokiaľ by nepovolil struny.
Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

zdarec vsem. Vyjdril bych se ke skladacce. Kdyz ju franta privez na Zahradu pred rokem a pul jako prototyp neverili sme vlastnim ocim. Nicmene predvedl nam ji, kazdej si moh osahat, zahrat si, rozebrat i slozit. Takze:
co se tyce "fuku" a nepresnosti ve spojich, ty se tam objevi pouze pri lajdackym zachazeni a tim myslim opravdu lajdacky zachazeni, vanglovani s krkem behem manipulace s rozlozenym nastrojem a podobne. Je to velice dobre zpracovane, veskere upevneni je udelano presne a aretace je pomoci jedinyho chytre umistenyho sroubu, takze ke ztratam zvuku nedochazi!
A pro juxxxe: slozeni kytarky stejne jako rozlozeni probiha s puvodne napnutejma strunama. A demonstrace preciznosti zpracovani se nabidla ve chvili, kdy ji Franta naladil, rozlozil, slozil a zahral na ni - takrka nulove rozladeni. Jinak kytarka je v obchode na Zelnaku k dispozici. Neverici Tomasove a youtube rejpalove upalujte a presvedcte se :-)
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Jimator píše:zdarec vsem. Vyjdril bych se ke skladacce. Kdyz ju franta privez na Zahradu pred rokem a pul jako prototyp neverili sme vlastnim ocim. Nicmene predvedl nam ji, kazdej si moh osahat, zahrat si, rozebrat i slozit. Takze:
co se tyce "fuku" a nepresnosti ve spojich, ty se tam objevi pouze pri lajdackym zachazeni a tim myslim opravdu lajdacky zachazeni, vanglovani s krkem behem manipulace s rozlozenym nastrojem a podobne. Je to velice dobre zpracovane, veskere upevneni je udelano presne a aretace je pomoci jedinyho chytre umistenyho sroubu, takze ke ztratam zvuku nedochazi!
A pro juxxxe: slozeni kytarky stejne jako rozlozeni probiha s puvodne napnutejma strunama. A demonstrace preciznosti zpracovani se nabidla ve chvili, kdy ji Franta naladil, rozlozil, slozil a zahral na ni - takrka nulove rozladeni. Jinak kytarka je v obchode na Zelnaku k dispozici. Neverici Tomasove a youtube rejpalove upalujte a presvedcte se :-)
Já si myslím, že tohle nikdo z těch "rejpalů" a "nevěřících Tomášů" nezpochybňoval... Jsem 100% přesvědčen, že když si tu kytaru zkusím v obchodě, bude naprosto v rychtiku... Ale mne by zajímalo, jak se bude chovat třeba po půl roce, roce...použivání, když ji budu např. každý týden skládat a rozkládat... A to na obchodě nepoznám...a na to, abych si ji kupoval, je to trošku drahý pokus...

Neznáš někoho, kdo ji má již delší čas a často ji skládá a rozkládá? Názor takového hráče by byl zajímavý... Než mi 9 majitelů z 10 nepotvrdí, že kytara i po roce dvou pravidelného skládání a rozkládání ladí na cent, dobrovolně se řadím mezi ty nevěřící... :D
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Jimator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

No vzhledem k tomu, ze ji Fruchovci uvedli do prodeje teprve rped nedavnem, tak si na zkusenosti budes uset pockat. Ale co vim, tak ji ma Javurek z Bokomary. Na zkusenosti z beznyho pouzivani si budes muset asi chvilku pockat.
Navic, tohle je takova kytarka spis pro nekoho, kdo hodne cestuje, potrebuje minimalni velikost zavazadel a podobne. Pro bezny kazdodenni hrani je samozrejme klasickej nastroj vhodnejsi. Je to rekneme takovej fajnsmekrovskej kousek. Neco jako zahrivaci podlozka pod hrnek napajena z USB ;-)
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Mě tady zaujala jedna informace, kterou bych si rád ověřil. Pochopil jsem to správně, že všechny kytary jsou nabízeny bez snímače a předzesilovače a tyto se montují (a platí) zvlášť?
Jimator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Nikoli, nektere kytary se nabizeji uz se snimacem. Vetsina kytar je ale bez snimace a ten si pak samozrejme zaplatis podle typu, kterej si vyberes. Samozrejme cena kytary se snimacem se lisi od te same bez snimace. Za montaz primo u Furcha si neuctuji nic, pouze za snimac samotny.
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Reesha
Bandzone: http://bandzone.cz/janrichter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Reesha »

Ahojte. Tohle forum ctu uz dlouho a dekuju vsem kdo do nej pisete. Krom toho ze je to uzitecny cteni, je i zabavne. A diky nemu jsem si take poridil Furcha 22-SR. Tedy predni masiv smrk a zadni + luby palisandr.
Jedna vec me trapi. Mam ho jiz rok a pul a za tu dobu jsem ho nevlhcil (ne, opravdu nevlhcil, ani trosku... jak velkej jsem idiot nemusime zminovat, vim to moc dobre). A tak se stalo to, co se u ziveho dreva stat melo, vrchni deska se mi srovnala. Ja bych Vas poprosil o nazor na toto. Bylo mi receno, ze to jeste neni ztraceno. Kdyz to ted budu poctive "zivit" tedy vlhcit, za nejakou dobu by se mi vrchni deska mohla opravdu znovu "vyklenout" (vyboulit, nevim jak to spravne nazvat) zkratka "dat do poradku".
Je to tak? Obecne, je mozne srovnanou vrchni desku dat opet do poradku poctivym vlhcenim?
Furch 22-SR
Ibanez PF4-BK-14-01
Epiphone LP 100
------------------------
http://bandzone.cz/janrichter
juxxx

Příspěvek od juxxx »

Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
Jimator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Hola reesho,
v prvni rade, cos popsal je polomasivni kejtra, ktera jako takove neni zas tak moc ovlivnitelna vlhkosti jako celo masiv. Nicmene, obcas se tohle muze stat. Uprimne, mam doma dve polomasivni kejtry cedr/mahagon a cedr/palisandr. Oboje kytary tu mam normalen opreny o zed, bydlim v cihlovym baraku, takze normalni bytova vlhkost. Nijak to nevlhcim, neudrzuju v tomhle slova smyslu. Problem, kterej si popsal muze bejt v uvolnenym zebru napriklad. Doporucuju s tim zajit ke kytararovi, aby ti rek, co je pricinou a pak se podle toho zaridit. Pokud je to vlhkosti, tak je to jasny. Pokud je to uvolneny zebro, je to jasny - kytarar (Stana Valnoha idealne), posledni moznost je, ze to je vyrobni vada. To je cas na konzultaci s Furchama (zminovanej Stanik) a bud opravi, nebo vymeni. Je to samozrejme dost individualni, chce to videt. Rozhodne se s nima zkontaktuj, nebo zajdi za kytararem.
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Jen na okraj - 22-SR je celomasiv :idea:
golf33

Příspěvek od golf33 »

Skiner píše:Jen na okraj - 22-SR je celomasiv :idea:
Správně, 22 jsou kytary řady Millennium, celomasívy. Osobní zkušenost - špičkové kytary :)
Polomasívy jsou z řady Durango, taky velmi dobré kytary. Já osobně už bych moc v této cenové kategorii neměnil. :D
Furch D 22 SR 12str.
Furch D 24 SR 6str.

http://www.youtube.com/watch?v=qBnB4H_zJ6U
Jimator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Pravda, neprecet sem si to poradne. V tom pripadku je chyba to vlhceni a samozrejme zvlhcit nastroj a doufat v nejlepsi ;-)
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Odříkaného největší krajíc :D Šel jsem Robertovi Koryčánkovi do obchodu vrátit vadnou kytaru a odnesl jsem si Furcha Durango. Je hlasitý, zvukově barevný a hrubý, i s 0.11 strunami Martin, přesně jak potřebuji. Má pro mou větší ruku výborný profil krku. Perfektní zpracování, celkem slušné materiály ( černá lemovka ale není nic moc ) a otřesné piezo s tónem a hlasitostí v ozvučném otvoru. Docela mě přesvědčila, že bych se mohl v budoucnu o Furcha zajímat i při pořízení mnohem dražšího celomasivu.
Přílohy
furch g 40 cm.jpg
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Vedle v tématu to již řeším, co říkáte na to Durango D40? Stojí údajně cca 10 tisíc (přesně to netuším) a zdá se mi, že od Furcha by to mohla být kvalitnější kytara než kdybych koupil něco jiného za srovnatelnou cenu. Druhý adept je jeden Norman, ale stejně mě to více táhne k tomu Furchovi.

Poté tady Jazzman myslím psal že s Furchy je mnoho špatných zkušeností tady, ale nic moc jsem o tom nenašel, tak se táži jak to tedy je.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
panedge

Příspěvek od panedge »

Nevím jaký maj zkušenosti ostatní,ale já mám takovouhle-Všechny Furchy co jsem měl v ruce hrály perfektně a vždycky nejlíp z toho co bylo na krámě x Taylor jsem v ruce neměl,s tím to neporovnávám 8)
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Ty názory tady na fóru v minulosti byly toho rázu, že Furch má údajně po 3-5 letech problém s vrchní deskou... Že se z důvodu nedostatečné tloušťky bortí... Ale osobní zkušenost nemám, jen co vím tady z fóra...

A pak tu ještě někdou poukazoval na zajímavost, že v bazarech je Furchů poměrně hodně, navíc právě tak 2-5 let starých... A co si pamatuju, v jednom inzerátu dokonce prodávající přímo uváděl, že na toho Furcha, co prodává, doporučuje maximálně devítky (sic!)

Je pravdou, že co jsem zkoušel na krámě u Humla Furchy, mimochodem i to Durango (déčko, jumbo a jumbo cutaway), hrály všechny krásně... Nicméně stín pochybností na základě výše uvedeného zůstal, tak jsem nakonec zakotvil u Seagullů...a nelituju :wink:
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Doporučuje maximálně devítky? No to musí bejt pěkný blátíčko.

Každopádně když to říkáš takhle a když i ten člověk tam na to naráží, tak na tom asi něco bude... To je problém no, těžko poznat jestli kytara vydrží.
Obrázek
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Tak poznas na prvni pohled ze nejsou stavene moc bytelne..
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

...EDGE... píše:Tak poznas na prvni pohled ze nejsou stavene moc bytelne..
By měli i u kytar zavést nějaký crash testy... Jako třeba pád z popruhu na beton, pád na kytaru na zádech, rána o stůl a podobně :lol:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“