Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Ja jen pridam take detaily, nejspis to vis, ale jen pro jistotu. V layoutu si zamenil odpor v katode el84 (R10 - 150R za 150K), pak jeste nemas uzemneny sekundar vystupaku a vypinac bych radeji dal dvoupolovy, stoji to stejne a jistota je jistota. Mozna bych jeste vymenil tu ez90 za ez81 a dal vetsi prvni filtracni kondik, Acka jsou citlive na filtraci.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
-
woro90-1
A jo, tohle jsem neviděl... R a K, tak podobná písmena a je mezi nimi rozdíl tisícinásobku, potvoryLukus píše:odpor v katode el84 (R10 - 150R za 150K)
vypadá to pěkně i ten web je v pohodě:) až dodělám tu P1 udělám taky něco easy jen volume tone :)Součástek je dost, a mám domá staré repra z radií takové vetší ovály ze starych lampovek, tak bych je do toho možná dal a udělal fakt mini kombo 
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Ha, a já myslel, že tam ve schématu chybí "k" ...Lukus píše:Ja jen pridam take detaily, nejspis to vis, ale jen pro jistotu. V layoutu si zamenil odpor v katode el84 (R10 - 150R za 150K), pak jeste nemas uzemneny sekundar vystupaku a vypinac bych radeji dal dvoupolovy, stoji to stejne a jistota je jistota. Mozna bych jeste vymenil tu ez90 za ez81 a dal vetsi prvni filtracni kondik, Acka jsou citlive na filtraci.
A teď čemu nerozumím vůbec:
1, v čem mi pomůže dvoupólový přepínač?
2, tady si nejsem jistý, jestli bych chtěl měnit lampu, byť usměrňovací... opět jaké to bude mít výhody? změní to zvuk?..
3, který to je... C1..?
Rozhodně díky za postřehy!
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
aha takže sis jen stahnul nějaký šablony a poskládal do tvaru jakej potrebuješ .takže to je něco jako corel .Radek Kysely píše: Jasně, na vektorové věci používám Inkscape, který je zadáčo, jednoduchý na ovládání atd..
Jestli chceš prozkoumat ten můj "výtvor", tak tady je zdrojový SVG.
Mimochodem, všiml jsem si, že taky děláš do těhle věcí, taky si myslíš, že to mám správně "zapojené"?
Já nejsem zrovna člověk co je vhodnej na kontrolu cizí práce
jestli myslíš dvoupolovej přepínač , síťovej . tak ten odpojuje fázi i nulák najednou je to kuli bezpečnosti.
jestli budeš měnit lampu tak si najdi takovou co se bude dobře schánět a pak se jen koukni do datasheetu jak má zapojený piny a hlavně se podívej na kolik V je žhavení!!! . ale tu co tam máš mají v gesu takže by to mělo bejt v pohodě. výměna za jinej tip usměrňovací lampy na zvuk nebude mít vliv . věčí rozdíl by už moh bejt LAMPA/DIODA.
kondík C1 co s nim má bejt ???
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

-
woro90-1
Pokud bude označení té lampy nebo jejího ekvivalentu začínat na EZ, neměl by být problém. Ta EZ81 by mohla být vhodnější z toho důvodu, že se lépe shání. Navíc má také novalovou patici, takže k sobě budou pěkně ladit 
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Je to něco jako Corel, ale žádnou šablonu jsem nestahoval nebo tak, tvořil jsem to sám..core88 píše:aha takže sis jen stahnul nějaký šablony a poskládal do tvaru jakej potrebuješ .takže to je něco jako corel .Radek Kysely píše: Jasně, na vektorové věci používám Inkscape, který je zadáčo, jednoduchý na ovládání atd..
Jestli chceš prozkoumat ten můj "výtvor", tak tady je zdrojový SVG.
Mimochodem, všiml jsem si, že taky děláš do těhle věcí, taky si myslíš, že to mám správně "zapojené"?
Já nejsem zrovna člověk co je vhodnej na kontrolu cizí práce
jestli myslíš dvoupolovej přepínač , síťovej . tak ten odpojuje fázi i nulák najednou je to kuli bezpečnosti.
jestli budeš měnit lampu tak si najdi takovou co se bude dobře schánět a pak se jen koukni do datasheetu jak má zapojený piny a hlavně se podívej na kolik V je žhavení!!! . ale tu co tam máš mají v gesu takže by to mělo bejt v pohodě. výměna za jinej tip usměrňovací lampy na zvuk nebude mít vliv . věčí rozdíl by už moh bejt LAMPA/DIODA.
kondík C1 co s nim má bejt ???
Díky, žes odpověděl na otázky na Lukuse. Tak možná tam ten 2-polák dám
Lukus psal, že bych měl dát větší první filtrační kondík, tak jsem se ptal, který to je, jestli C1 nebo který a jakou hodnotu tam případně dát..
Tak právě tu 6X4 (EZ90) jde sehnat v pohodě a právě, že ten 7-pin tam bude taková změnaworo90-1 píše: Pokud bude evropské označení té lampy zčínat na E, neměl by být problém. Ta EZ81 by mohla být vhodnější z toho důvodu, že se lépe shání. Navíc má také novalovou patici, takže k sobě budou pěkně ladit
Jo tak, ja neizolovane jacky nepouzivam, takze me to nenapadlo. srry.
Jinak myslel jsem zvetsit C1, tak na beznych 50mikro. A prave potom uz musis vymenit usmernovacku, ta EZ90 ma predepsane max 10mikro, tady ma sice 20, ale to neni zas tak moc pres limit. 50 uz by ale bylo moc, mohla by rychle odejit. Zvetsit ho by bylo dobre proto, ze nejspis pouzijes ty levne hitana a ty fakt stoji za prd.
Jinak myslel jsem zvetsit C1, tak na beznych 50mikro. A prave potom uz musis vymenit usmernovacku, ta EZ90 ma predepsane max 10mikro, tady ma sice 20, ale to neni zas tak moc pres limit. 50 uz by ale bylo moc, mohla by rychle odejit. Zvetsit ho by bylo dobre proto, ze nejspis pouzijes ty levne hitana a ty fakt stoji za prd.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
kondík C1 je mezi anodou 1.triody a volume potem nemyslel si kondík C4?Lukus píše:Jo tak, ja neizolovane jacky nepouzivam, takze me to nenapadlo. srry.

jen jedno slovo - Elektrokov 
a výstupáček z nějakýho rádia
a výstupáček z nějakýho rádia
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Jo jasny C4a. Sorry.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Zdravím, chcel by som poreferovať o mojom najnovšom pokroku. Mrňus už funguje, nepomohla síce výmena hovňákov, ale dvoch juhoslovanských 10n . Mali zvod, že až, a boli na kritických pozíciách... Mimochodom, ten brum tam mám stále, ale keď to už hrá, hneď sa mi ľahšie dýcha. A chcel som sa opýtať ešte jednu vec. Keď zapnem zosík, žhavenie na ecc83 sa na moment celkom rozsvieti. Šlo by tomu nejako zamedziť, alebo už je tá elka jednou nohou v hrobe? Ozaj, a díky za rady, ktoré ma posunuli ďalej!
jestli se ti po zapnutí elektronky na chvilku rozsvítí jako žárovka . je to tim že vlákno má malej odpor a pistí víc proudu . po zahřátí se odpor zvětší a proud klesne . to by se dalo odstranit když do serie ke žhavení zapojíš "NTC Termistor"metic píše:Zdravím, chcel by som poreferovať o mojom najnovšom pokroku. Mrňus už funguje, nepomohla síce výmena hovňákov, ale dvoch juhoslovanských 10n . Mali zvod, že až, a boli na kritických pozíciách... Mimochodom, ten brum tam mám stále, ale keď to už hrá, hneď sa mi ľahšie dýcha. A chcel som sa opýtať ešte jednu vec. Keď zapnem zosík, žhavenie na ecc83 sa na moment celkom rozsvieti. Šlo by tomu nejako zamedziť, alebo už je tá elka jednou nohou v hrobe? Ozaj, a díky za rady, ktoré ma posunuli ďalej!
EDIT: tohle sem pozoroval jen u starejch lamp , nový lampy to už nedělaj teda alespoň EHX

- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem vrátil, je mi to až blbé, ale docela jsem ten "plošňák" překopal a rád bych se opět zeptal, jestli jsem něco nezaměnil... já ten dojem nemám, ale víte...
Tady je nová verze: Změněno podle této staré nakreslené na základě tohoto schématu
Abych trošku vysvětlil novou verzi: rozhodl jsem se, že lampy na plošňáku nebudou, ale přivedu je tady takovým způsobem a protože na GESu nemaj 7-pin a 9-pin, tak vezmu 8 a 10 pinové kablíky a ten jeden volný je na nákresu označen šedou barvou..
Předem díky
EDIT: Teď si všímám, že nemám připojené žhavení (?), tak to prosím ignorujte..
EDIT2: FIX: R8 je připojený JEN na R4 a ten dál na R11
Tady je nová verze: Změněno podle této staré nakreslené na základě tohoto schématu
Abych trošku vysvětlil novou verzi: rozhodl jsem se, že lampy na plošňáku nebudou, ale přivedu je tady takovým způsobem a protože na GESu nemaj 7-pin a 9-pin, tak vezmu 8 a 10 pinové kablíky a ten jeden volný je na nákresu označen šedou barvou..
Předem díky
EDIT2: FIX: R8 je připojený JEN na R4 a ten dál na R11
Naposledy upravil(a) Radek Kysely dne 4.04.2011 22:39, celkem upraveno 1 x.
hele když si vyhodil lampy s plošňáku nebylo by lepší ty součástky dát rovnou na pájecí lištu ? třeba takle jako to udělal Lukus http://img213.imageshack.us/i/s3010089d.jpg/Radek Kysely píše:Tak jsem vrátil, je mi to až blbé, ale docela jsem ten "plošňák" překopal a rád bych se opět zeptal, jestli jsem něco nezaměnil... já ten dojem nemám, ale víte...![]()
Předem díky
pak kčemu by byli dobrý ty konektory když to pak stejně přiletuješ na patice?

- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
No.. možná jo, ale já bych to asi stejně raji měl na plošňáku, přijde mi to takové více přehledné a.. takové "správné"core88 píše:hele když si vyhodil lampy s plošňáku nebylo by lepší ty součástky dát rovnou na pájecí lištu ? třeba takle jako to udělal Lukus http://img213.imageshack.us/i/s3010089d.jpg/
pak kčemu by byli dobrý ty konektory když to pak stejně přiletuješ na patice?
EDIT: nebo teď mě napadá... ty lampy bych hodil na plošňák tam, kde je mám načrtnuté teď, ale patice plošně spojím s těma kuličkama co tam mám teď, líbí se mi to totiž takhle více, než když to bylo kolem těch lamp a pfff...
Jaj, tak tenhle "vytvor" bych jako priklad, jak ma neco vypadat nedaval
.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš, že to mám nechat jak to bylo?..Lukus píše:Jaj, tak tenhle "vytvor" bych jako priklad, jak ma neco vypadat nedaval.
Nee, ja myslim tu fotku co postl core
. To tvoje je ok, zalezi na tobe jak si to udelas
.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
se mi nechtělo psát referát na táma pájecí lištaLukus píše:Nee, ja myslim tu fotku co postl core. To tvoje je ok, zalezi na tobe jak si to udelas
.