Jaké efekty na hlasovou stopu?
Pravidla fóra
Jaké efekty na hlasovou stopu?
Prosím poradí mi někdo jaké efekty byly přibližně použité při mixingu hlasu ve skladbě, že je ten hlas takový "uhlazený a čistý" ? ani za prd se mi nedaří to ani napodobit... děkuji
Skladba: http://www.youtube.com/watch?v=UePtoxDhJSw
Skladba: http://www.youtube.com/watch?v=UePtoxDhJSw
Re: Jaké efekty?
dejvo88: mrknul jsem na ten klip...hm..já nevim, co se natřít na černo? 
To bylo ze soudku kourim se sam. Prosim normalni odpovedi. Taky nejsem naky fanda hip hopu ale to jak je ten vocal peckove vyladeny je supa 
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
a co chceš slyšet? že existuje efekt kterej ti vytvoří studiovou nahrávku?
1. velmi drahý a kvalitní preamp
2. kvalitní mikrofon, studiová místnost, prostor
3. kvalitní převodník/zvukovka
4. spousty studiové práce, spousty hardware popř VST drahých a kvalitních efektů (kompresor, eq, reverb, popř. delay, enhancer, limiter a mraky dalších)
5. leta praxe ve studiu, vědět co a jak
6. a skoro to nejdůležitější (hlavně u klasického zpěvu) parádní hlas..
a ted si odpověz, proč že to nemůžeš doma natočit stejně
1. velmi drahý a kvalitní preamp
2. kvalitní mikrofon, studiová místnost, prostor
3. kvalitní převodník/zvukovka
4. spousty studiové práce, spousty hardware popř VST drahých a kvalitních efektů (kompresor, eq, reverb, popř. delay, enhancer, limiter a mraky dalších)
5. leta praxe ve studiu, vědět co a jak
6. a skoro to nejdůležitější (hlavně u klasického zpěvu) parádní hlas..
a ted si odpověz, proč že to nemůžeš doma natočit stejně
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Jens Ludwig
- Odborník
Re: Jaké efekty na hlasovou stopu?
s trochou píle si vystačíš s nějakým pluginem na bázi RVox nebo s nějakým limiting ampem... a pak dobře naequalizovat....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Díky moc.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2dejvo: předně pochvala za super reakci - termín "je to ze soudku....." mě dostal na kolena a musím ho občas taky někde použít, je to supa!
Tak dost legrace, nicméně vše již zaznělo - já bych jen podotknul, že mi na tom vokálu nepřijde nic extra (ale to bude asi tím, že jsem na podobnou úroveň zvyklej)
Fakt je ten, že velkej základ je opravdu v tom vokalistovi (podle vzoru "z *** bič neupleteš"). Technické stránky zmínil pupack.
P.
Tak dost legrace, nicméně vše již zaznělo - já bych jen podotknul, že mi na tom vokálu nepřijde nic extra (ale to bude asi tím, že jsem na podobnou úroveň zvyklej)
Fakt je ten, že velkej základ je opravdu v tom vokalistovi (podle vzoru "z *** bič neupleteš"). Technické stránky zmínil pupack.
P.
pavlii píše:já bych jen podotknul, že mi na tom vokálu nepřijde nic extra (ale to bude asi tím, že jsem na podobnou úroveň zvyklej)![]()
to jako z nahrávek co posloucháš?
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
boolocks píše:pavlii píše:já bych jen podotknul, že mi na tom vokálu nepřijde nic extra (ale to bude asi tím, že jsem na podobnou úroveň zvyklej)![]()
to jako z nahrávek co posloucháš?
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
I vy jedni
co máte proti mejm nahrávkám?
P.
P.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
já jen zhodnotil kvalitní popíchnutípavlii píše:I vy jednico máte proti mejm nahrávkám?
![]()
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já vám dám.......! Už vám nikdy nedám
Popichovat strejdu pavliiho, který vás má tak rád
P.
P.
já si dělal legraci 
já jen že ten zpěv v tom videu je fakt nabranej skvěle, a bude to hlavně tim zpěvákem
já jen že ten zpěv v tom videu je fakt nabranej skvěle, a bude to hlavně tim zpěvákem
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak.
P.
P.
je ten odkaz na video spravne? me nejak nejde dohromady to, o cem tu pisete, s tim, kam vede odkaz ted... (resp na zacatku toho videa je nekolik navrstvenych hlasu/efektu ... to mi nesedi s tim "uhlazeny a cisty")
Paris: uhlazený a čistý asi myslel tazatel tak, že je to prostě dobrý 
Ahojte,
chci se zeptat jestli by ste mi vědeli odporučit efektový prístroj který zpomaluje zvuk nahrava smyčky atd..
neco takovyho jak na tom dela tento machr vid video tu: http://www.youtube.com/watch?v=D3fXE7Vd_Fg
Dik za radu
chci se zeptat jestli by ste mi vědeli odporučit efektový prístroj který zpomaluje zvuk nahrava smyčky atd..
neco takovyho jak na tom dela tento machr vid video tu: http://www.youtube.com/watch?v=D3fXE7Vd_Fg
Dik za radu
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
TC-Helicon | VoiceLive 3 toho umí hodně.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
pupack to shrnul dobře, přesto většina home - made nahrávek trpí tím, že buď v hlase zůstane nějaká blbá rezonance, nebo je naopak moc uřízlej vespod a tenkej...
Když pomineme nahrávací řetězec, tak exterémně důležitý je chirugický EQ, a s ním najít a zneškodnit rezonance - typicky používám FabFilter ProQ + nějakej de-esser... dále ručně stříhám stopu a vyrovnávám dynamické nedostatky tak, aby následná komprese nemusela být v extrémních hodnotách, dále pak kopresor (UAD LA-2A nebo Softube), za kompesí mám ještě EQ pro barvu (třeba Pultec nebo Maag), pak někdy v závisloti n astylu třeba saturaci, zkreslení (Decapitator) a v sendu REVERB+DELAY. Zcela nakonec pak řeším korekci intonace.
Když pomineme nahrávací řetězec, tak exterémně důležitý je chirugický EQ, a s ním najít a zneškodnit rezonance - typicky používám FabFilter ProQ + nějakej de-esser... dále ručně stříhám stopu a vyrovnávám dynamické nedostatky tak, aby následná komprese nemusela být v extrémních hodnotách, dále pak kopresor (UAD LA-2A nebo Softube), za kompesí mám ještě EQ pro barvu (třeba Pultec nebo Maag), pak někdy v závisloti n astylu třeba saturaci, zkreslení (Decapitator) a v sendu REVERB+DELAY. Zcela nakonec pak řeším korekci intonace.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
http://www.citizen37.com
Ten efekt je třeba EZmix2 od Toontrack, dá se stahnout a dobře používat i demo. Jinak na vocal hlavně kompresor.pupack píše:a co chceš slyšet? že existuje efekt kterej ti vytvoří studiovou nahrávku?![]()
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)