Multiefekt přímo do repra

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Altak

Multiefekt přímo do repra

Příspěvek od Altak »

Zdravím,

mám takovou prosbu. Občasně používám multiefekt Zoom G7.1u. Bohužel mi příde, že se zvukově ne moc dobře snáší s mím jednokanálovym Blackheartem BH5-112. Rád bych věděl, jestli by šel ten efekt propojit přímo s tim Celestionem co v tom Blackheartu je. Nevim jestli je šance, že to ten efekt zvládne napájet, a jelikož tomu vůbec nerozumim tak bych si velmi nerad něco usmažil.

Předem díky za případný odpovědi.
Sadam.S

Re: Multiefekt přímo do repra

Příspěvek od Sadam.S »

I kdyby ti nějakým způsobem odpovídala impedance na výstupu, hrálo by to tak potichu, že by to asi spíš nehrálo... to už máš lepší poslat ho ze sluchátkového výstupu (jestli nějaký má) do nějakých PC repro
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

a myslíš, že je ten multiefekt zesilovač?...tyhle efekty hrajou celkem solidně třeba s hifi věží nebo jak píše výše Sadam.s s aktivníma PC repro, prostě s něčim co má zesilovač
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Altak

Příspěvek od Altak »

No, on ten mulťák má lampovej boost, a je tam přepínač na nějakej boost, což mi zvýší hlasitost ampu tak 2x, je tam -10dBm nebo +4dBm. Takže by to možná utáhlo. Repra od pc, mám takový slaboučký :) To už to radši pouštim přes svůj 5w tranďáček od tensona :)

Takže myslíte, že mi nic nebrání to prostě s tim celestionem propojit a ozkoušet? Do něj žádnej zdroj nejde, tak by to nemělo nijak zkratovat ne?

Každopádně moc díky za odpovědi.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

dam boty za to ze tne multak to repro nerozhybe...ja si zkousel davat do blackstara sluchatka a mel sem to vytavene na max a stejne sem slysel celkem malo...a to byly pidi sluchatka, u repraku neni sance podle me
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

já teda nevim nejsem žádnej elektr. ale důležitá je impendace toho reproduktoru a výstupu z toho efektu a to těžce pochybuju že budou stejné (a to je potřeba aby bylo stejné) ten výstup z efektu bude asi o dost o dost vyšší to bych neriskoval ani náhodou. a ta lampa tam je jen aby jsi za to zaplatil víc :lol:
když tak mě opravte někdo...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
lunchie

Příspěvek od lunchie »

nejde to propojit primo ... teda jde, ale asi h***o uslysis. Potreboval bys nejaky zesilovac, ktery ti zesili signal z toho multaku. To je jako bys chtel poustet mp3 prehravac vystup na sluchatka do reprobedny a ocekaval bengal ...

zkus si to propojit s reprackama, co mas k pocitaci ... to by melo fungovat ...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ještě to tu nezaznělo, tak jen takový nástřel - zkoušel jsi změnit nastavení Amp select feature? Mělo by to přizpůsobit zvuk podle ampu, který používáš. Viz. popis výrobce:
Amp select feature

This function optimizes frequency response to match the amp that you are using. Settings are available to get the best out of popular models such as Roland JC-120, a Fender combo, and a Marshall stack. The -10 dBm/+4 dBm output level switch allows the G7.1ut to be used as a preamp, directly connected to the power amp input of a guitar amplifier.
Jinak, jak bylo již řečeno, multiefekt nejde zapojit rovnou do repra tak, aby to hrálo.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

+1

přesně jak píše hendrek, spíš vsázim na to, dobře si nastavit výstup z toho efektu do toho kytarového komba, vypnout simulace aparátu (to je samozřejmost do reálného aparátu) a pohrát si s equalizací výstupu atd.
Altak

Příspěvek od Altak »

Všem moc díky za odpovědi. Nějak si s tim všim pohraju a kdybych zjistil, že to nějakym způsobem to repro utáhne tak to sem ještě hodim pro příští generace :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Repro to neutáhne. To je fyzika, tečka. Potřebuješ ještě koncový zesilovač.

Kažopdáně multák si s jendoduchým lampáčkem musí rozumět, není tam důvod pro opak. Jen se to musí umět nastavit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Ale stejně to zkusí, co kdyby měl kouzelnej mulťák :-P

(A teď jestli přijde s tím, že to hraje... trololo)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Podle mě má stejný problém jako spousta dalších - má to moc nahlas, takže mulťák funguje jako booster a kreslí mu to kdy nemá.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Taky možné - i když častější chybou je asi opravdu ta neschopnost nastavit si správně výstup na hraní do apce / PA a sluchátek.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Faja

Příspěvek od Faja »

Mám RP155 a kdyz se mi chce tak si to davam do repraku k TV pres zesík :-) jsou to obrosvsky repro takže se mi ten zvuk líbí :-) na kombu to stojí za h***o jelikož člověk musi ekvalizovat jak blázen coz vadí pač s RPečkem je to na dlouho ..... jinak jeste jsem to zkousel dat do obyc repraku bez zesiku a je to na nic proste to neni na to delane ;-) jinak pres poradne DJ sluchatka se to na obcasne tiche cviceni da zkousnout
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“