Fender - Pawn Shop serie

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Fender - Pawn Shop serie

Příspěvek od nozaki »

Nová řada pro rok 2011.Co na ně říkáte?Mně se moc libí ten upravený Mustang.
http://www.fender.com/products/pawnshop
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
woro90-1

Re: Fender - Pawn Shop serie

Příspěvek od woro90-1 »

Už chápu proč se přestal vyrábět Squier '51. Zjistili, že je až moc hezký pro Squier, tak ho stáhli a počkali pár let, až se na něj trochu zapomene. Teď si nacpou prkenice.

Ty další dva typy je nutný důsledek reissue '51, k jednomu kroku tímto směrem nutně patří i další, a to thinline verze s Wide Range humbuckerem ('72), pohodlná ale primitivní kytara (customshopový hybrid telete a Jazzmasteru) a rock'n'rollový hotrod ze studentského modelu (Mustang s HB).
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ten mustang vypada super, skoda ze nema tu puvodni kobyklu ktera se imho velkou merou podili na zvuku ty kytary.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jojo, už jsem na ně koukal, modrý "Mustang" vypadá k nakousnutí

cena by měla být cca 800$, což je hodně dáno tím, že tato řada má být vyráběna v japonsku

(historka ze zákulisí - díky momentálním problémům v J. se jim na moři ztratilo pár kontejnerů s Pawn Show Fendery)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Aspoň si budou moct chobotnice mít s čím hrát.
Teď vážně - kdo se mnou postaví vor a poplave lovit kytary?

Teď ještě vážněji - ta dolní kovová vychytávka na Koňovi mi trochu připomněla PBass, takže líbí! A vůbec, ta barva (což samozřejmě chápu, že je jen ilustrace) je podobná Harrisově base, takže plus z fanboyství,.
A u '51 jsem nepochopil to vlnkování pickguardu nad kobylkáčem, když zbytek kytary je dělanej co nejednoduššími tvary bez nějakých zbytečných udělátorů.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ta vlnka patří k tomu pickguardu, ten je totiž z Precision Bass.

Jo a abych nezapomněl - líbí se mi. Sice mi přijde že '51 by slušel méně lesklý finiš, ale jsem za ni rád, přemýšlím nad tím ji oprásknout hned jak pro něj nakreslí servisní náčrt.
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Měl jsem na mysli
Výstřižek.PNG
Výstřižek.PNG (23.34 KiB) Zobrazeno 3816 x
To jsem ještě na žádném PB neviděl...

//: Jo aha, díky za info.. :)
Naposledy upravil(a) mtmccox dne 6.04.2011 20:14, celkem upraveno 1 x.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

mtmccox píše:Měl jsem na mysli
Výstřižek.PNG
To jsem ještě na žádném PB neviděl...
Protože už se tak dobrých čtyřiapadesát let nevyrábí :wink:
http://www.flickr.com/photos/eugenevoor ... 430504863/
Ještě se v sedmdesátých letech objevila v pozměněné formě jako Telecaster Bass.

Ostatně proč myslíš že zrovna '51? :D
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

No mne se mustang nikdy nelibil,ale v tyhle modry uprave s humbackerama je fakt k nakousnuti!To, ze nema tremolo by mne moc nevadilo.Spis naopak.Ty ostatni modely abych pravdu rekl,se mne nelibi vubec.Cenu u nas bych typnul tak kolem 20 tis.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ted koukam ze to ma ty miniprepinace, ty bych osobne dal pryc. u mustangu mi vadej pri hrani. zachoval bych radsi tu puvodni kobylu misto tech prepinacu :) jinak 72 vypada taky zajimave, thinline strat jsem vzdycky chtel vyzkouset
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Dovolím si tu citovat kolegu ze zahraničního fóra
Holy Schnikes píše:I received my Mustang Special today, the blue of course, and played it at high volume for about 4 hours today. I absolutely love it, plays great, sounds bad ass, and looks killer, IMO.

First off, the finish and overall build quality are just superb in every way, really well done. Gibson could learn a lot from Fender in this regard. The neck is where this guitar really shines, super fast and the med-jumbo frets feel perfect, I hate the vintage style fretwire, all thin and blah, this is much better. Fretwork is immaculate, actually better than that of the US made Thurston Moore JM I recently sold.

So my main concern was definitely the pickups and whether or not they'd suck. I really didn't want to throw much extra $$ into this guitar but they are total winners, won't have to replace anything. Even though they're high output HBs, they don't have the sterile/generic sound many expect from a pickup like this. They are super lively and wide open sounding, really full cleans and they just rip through fuzz or distortion. The best part is the coil tap, as the single coils sound great without much volume loss and more important for me, they're almost as quiet as the HB setting, really impressive. Also, they're small, about the size of a mini humbucker, definitely not a standard size HB, which I didn't realize until seeing it today.

Each pickup has a 3 way selector above it that switches from HB to SC1 to SC2. The first single Coil positions is the standard Fender fare, lower output and twangy, sounds way better than I was expecting. The second position is a fuller version of a single coil, beefier, almost sits somewhere between a SC and HB. So with these switches and the standard 3 way toggle selector, it's really capable of a sh*t load of tones, from your classic Fender (almost) to an all out, sustaining, fuzz monster. Obviously just stepped foot into the Honeymoon phase but I think I'll be happy with this one for a long time.

Obrázek
Obrázek
mě to rozhodně čím dál tím víc nahlodává, je možný, že na podzim při výběru kytary budu toho Mustanga brát hodně vážně (pokud se na bazaru neobjeví nějaký pěkný offset - Mustang, Jaguar nebo Jazzmaster, případně Aerodyne Strat :) )
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ten modrý Mustang Special se mi taky dost líbí. Nevíte kdy a kde to bude k dostání (Thomann, Kytary, ...)?
Tady nějaké ukázky... moc pěkné :twisted: .
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Já si pořád říkám, že těm novým "pawn" kouskům něco chybí. Takové zvláštní, až nedotažené. Mustang Special je asi nejatraktivnější, přesto bych dal přednost původnímu Mustangu z minulosti. U Mustangů mě ten tvar těla připomíná pokaždé rozšlášpnutou žvýkačku!
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jednapadesátce naprosto určitě chybí popelník přes kobylku :D Dvaasedmdesátce zase tremolo a Mustangu jeho původní kobylka. Já bych se za původními dvěma singly nehnal, přece jen to byl lepší Duo-Sonic a nebyly ničím zvláštní. A oběma stratoidům chybí tónová clona, tu bych zrovna u takových kytar ocenil.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ty puvodni singly nahodou hrajou vyborne. nehrajou ani jako strat, ani jako jaguar, hrajou proste po svym. ale to je samozrejme dano velkou casti i konstrukci ty kytary. hodne me prekvapilo jak dobre puvodni mustang hraje zkresleny zvuky, proto jsem celkem zvedavej jak bude hrat ten novej.

tonova clona je vec nazoru, na hendrixarny je dobre mit ty clony tak jak byly na puvodnim zapojeni strata (tj. kobylkovy snimac bez clony), nicmene v praxi se mi osvedcilo mit spis pro vsechny snimace clonu spolecnou - pouzivam je 99% jen velmi lehce pri zkresleni a je opruz nastavovat oba potaky porad stejne.
Dubla
last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dubla »

Zajimavy je ze ten novej mustang ma docela jinej tvar nez klasickej mustang:
Obrázek
zdroj: OffsetGuitars.com
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6
* home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tak odtud vane vítr. Já jsem si právě říkal, že mi na té kytaře, vyjma snímačů a kobylky, něco nesedí!
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Fakt :shock: Myslel jsem že se mi jen zdá, že to usekli aby za stratovskou kobylkou nebylo tolik prázdného místa...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak mě se třeba ten nový mustang líbí daleko víc než ten klasický "originál". :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Já doufám, že na podzim bude na bazaru bohatá nabídka, kdybych měl vybírat mezi novým PS Mustangem a nějakým povedeným offsetem z bazaru, asi by to byla jasná volba :)

pro zajímavost jsem hrál na jednoho mustanga s pořádně silnýma aktivníma snímačema a byla to neskutečná mašina :lol:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“