BaCH IBG-6M - vyprodej

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

:lol: :lol:
No neco uz mam za sebou... jen jsem pak kvuli praci, a pak nemoci prestal, a zustal jen u uprav a dodelavani kytar.... posledni co jsem se drbal se drevem na hrubo (telo), to me totalne odrovnalo... jednak jsem nemel dilnu (kterou jsem prave ted objevil 10m za barakem :D ) a taky to zdravi....
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Puvodni diskuze o brouseni krku presunuta do samostatneho threadu v sekci Snimace... :wink: Tam ji bude lip. Mimochodem, petrpeter, diky, takovyhle info clovek jen tak nekde nesezene
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

:) Dyt neni za co.....
Aktivne uz hrat kvuli nemoci nemuzu, jediny kontakt se svetem mam vicemene pres net, tak proc bych se tady nepodelil o zkusenosti s ostatnima.... kdyz me kytary porad bavi (i kdyz uz si jen brnkam doma sam pro sebe, a neco predelevam, dodelavam, popr. vyrabim kdyz me chytne rapl :) )
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
kebr-khc

Příspěvek od kebr-khc »

vsechno si to tady procitam a jde videt ze petrpetr asi vi o cem mluvi... fakt smekam klobouk. 8)
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

to já taky :D ten chlap ví snad všechno :D :shock:
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

:lol: :lol: :lol: Tak nahodou treba uz vubec nevim co to vlastne je takova ta drevena placka (jak barevny prkynko na maso) s dratkama na takovy tyci, jak se do toho reze tou malou plastovou vecickou.... a vselijak se u toho clovek krouti.... :idea: :?: :roll: :?: :shock:
kebr-khc

Příspěvek od kebr-khc »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: tak to jsem taky uplne v koncich... :D :D :D
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Tak IBG-6 prave dorazila, jdu vybalovat.... :lol:
Vaha 5,75kg - stredne tezky tmavy mahagon, no jo no...
Kdyz jsem takhle posilal Ibanez RG z lehkyho mahagonu, vaha byla 3,5kg :)

Zabalene pomerne peclive, vyplnen vsechen prazdny prostor v krabici, ackoliv to jelo celkem spolehlivym PPL-kem.

Je to trochu tezka krava (ala mahagon LP), tvar tela o neco mensi nez original RG, i tloustka o 0,5cm mensi - ale u stredne tezkeho mahagonu nevadi.
Mirne zaprasena a zaspinene kryci folie - kytary pry byla zahrabana nekde ve skladu, coz znamena "delsi dobu ulezela", takze i pres prirodni povrchovou upravu drevo dal nepracuje, a nekrouti se...

Krk ma pro me prijemny radius cca 16", a je pekne "macaty skoro jako LP, dobre se mi drzi, dobre se mi na to hraje, vylozene mi sedl do ruky. Zrovna vcera jsem upravoval jeden profil krku na Cort - delal jsem ho plossi, tak jako je ma Ibanez (Wizard) a rikal si jak mi tenhle Ibanez krk pekne sedne do ruky, a ted koukam, ze pri mem oblibenem riffu ze Sacrificied Sons-Dream Theater se mi to tady hralo mnohem pohodlneji... takze krk je OK, jen mi chybi 24.pr. :(
Hrany prazcu(medium) potrebuji mirne zabrousit, jinak ulozeni prazcu vypada od oka v poradku. Dohmat 2,5/2.0mm na 12.pr., krk je spis nastaven (vyztuha) na 0.010 struny, ted jsou tam narezly stary devitky :) stejne tam hned dam desitky...

Snimace: HB - 15,1kohm, sam o sobe stredovejsi zvuk, coz je ale tady u celomahagonu vyhoda, basy krasne basujou, ale neprehlusi zbytek spektra. Na clean sound mi to dokonce pripomnelo moje stare mahagon LP, co jsem mel kdysi.
Singly 5,1kohm, prumer, ale nejsu plechove jak na Staggu, apod. levnych kytarach, coz prijemne prekvapilo.... neck+middle pomerne pekny barevny zvuk...

Vady:
Prvni uz viditelna - klasika - ulozeni krku v tele. Jou videt z obou okraju mezery, bude to chtit cely prebrousit a zarovnat, mozn aproto ten sustain nebyl az tak dalekosahly... presto kytara hraje na sucho pekne z tela, ze vsech casti, drevo na tele je prvdepodobne z jedny fosny (coz je plus), ze 3ks (podle let).
A ladici koliky...
Prazce, pravdepodobne mozna jen "zasle" a potrebuji vylestit, jinak spis vypadaji na horsi jakost. Ale vylestim je, a napisu...
A jeste ted jsem si vsiml - o 1.5-2mm spatne usazeny pickguard, struny jsou o 1,5mm vedle polovych nastavcu (nejvic u kobylky) - no ale stejne budu delat novy pickguard na H-S-H

Zatim toliko pouze jen na prvni okouknuti...
Az to rozeberu napisu, vic.

Rozhodne, i kdyby stala 2x tolik, za ty penize (+ nejakou tu stovku za zarovnani loze krku, zabrouseni hran prazcu) stoji....
BaCH me osobne celkem prijemne prekvapil :)
Urcite bych asi vyzkousel ty lepeny mahagonovy LP... ackoliv jsem jeste nedavno byl spise opacneho, neduveriveho nazoru... :)

V kazdem pripade se na to vrhnu, zkusim osadit snimaci Ibanez V7/S1/V8 a pak sadou MightyMite (agresivni stredovejsi, asi bude vhodnejsi), dam novy Graphtech nultak, ladici koliky, samozrejme udelam novy pickguard, a uvazuju o celomasivnim jednozvratnem tremolu co mi tu zbylo - zlate provedeni, vypadlo by to hezky s nejakym perletovym pickguardem (je na trnech, ne na 6ti sroubech jako puvodni - ale to jeste podle toho jak bude kytara hrat zaspalkovana-sustain). Nebo i shoblovat 10-15mm vrchu tela a dat tam javorovy top na 2x HB a pevnou kobylu, plus jeste javor krk s 24. prazci.

zatim....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jsem rad, ze jsem dohodil peknou kytarku ;] Pak podej dalsi info...
BTW, jak bys ohodnotil designove? Vetsinou ty kytary vypadaji uplne jinak na fotce a v realu :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Designove.. no ja olejove prirodne upraveny mahagon uz znam, takze to je proste takova ta krasna strukturovana kresba dreva s pory, tmave hneda...
Pickguard nic moc zpracovani :?
Krk klasika 43mm (nut typu strat - dobre se vymenuje :))
Hmintik pekny, hladky, prazce medium, rekl bych i nizsi (1mm) nez byva, ale hraje se mi na ni vazne dobre....
Az se pustim do rozborky a finishingu, napisu... a zkusim udelat nejaky fota...
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Začínám uvažovat o koupi jen korpusu kytary bach na dostavění (explo nebo LP), pro mě a pár lidí z okolí, co mají šitové nástroje a nemají 10tis na novou čínu ... fakt to vypadá zajímavě... Ale vůbec nemám ponětí jak by bylo takové dostavění náročné... :) Ale rozhodně by to možná stálo za to a ke kytaře by byl vřelejší vztah :)
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Isachs píše:Začínám uvažovat o koupi jen korpusu kytary bach na dostavění (explo nebo LP), pro mě a pár lidí z okolí, co mají šitové nástroje a nemají 10tis na novou čínu ... fakt to vypadá zajímavě... Ale vůbec nemám ponětí jak by bylo takové dostavění náročné... :) Ale rozhodně by to možná stálo za to a ke kytaře by byl vřelejší vztah :)
doporucuji koupit mahagon u Sollera (levny a kvalitni, 10let stary) a udelat si nekde u truhlare.... planu je spousta, nakonec - je to jen rezani a frezovani :)
BaCH nebude mit tak dobry drevo
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

petrpeter píše:
Isachs píše:Začínám uvažovat o koupi jen korpusu kytary bach na dostavění (explo nebo LP), pro mě a pár lidí z okolí, co mají šitové nástroje a nemají 10tis na novou čínu ... fakt to vypadá zajímavě... Ale vůbec nemám ponětí jak by bylo takové dostavění náročné... :) Ale rozhodně by to možná stálo za to a ke kytaře by byl vřelejší vztah :)
doporucuji koupit mahagon u Sollera (levny a kvalitni, 10let stary) a udelat si nekde u truhlare.... planu je spousta, nakonec - je to jen rezani a frezovani :)
BaCH nebude mit tak dobry drevo
Jo to je možné, ale vůbec nevím, jak na krk, chtěl bych vlepený či průchozí, aby byl pak vůbec rovný a tam jsem uplně totál vedle a tak mě vůbec nenapadá, jak na hmatník, jak na hlavu a tak, stavba kytary od dřeva by byl na mě asi moc masakr :)

Hotový korpus skýtá dost výhod, zvlášť když by se dal třeba na celomahagonovou lp s lepeným krkem pořídit za pár tisíc... s kvalitou dřeva však nevím :)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Kvality dreva od Sollera bych se vubec nebal (rocnik 97), za ty pracyh idealni a kazdy truhlar nema problem ti vyrezat tvar a vyfrezovat prislusny otvory...

Co se tyce toho krku, tak presne stejny napad jsem mel ja... pruchozi krk, k tumu "kridla" - boky z mahagonu.... to by byl sustain jak krava...

Muzem se domluvit jestli chces, ja do toho asi brzo pujdu...
Jen si musim jeste domluvit vyrobu krku bez patky - tedy s kusem dreva dal jako telo... (a za velmi dobrou cenu! uz to mam rozjednany), hmatnik bych si pripadne preprazcoval, kdyby mi to nesedelo... Kdyby nas bylo vic, tak by ten krk vysel za rozumny peniz...

Ted jde jen o tvar kytary, snimace, a kobylu....

S vyrobou jsem kdysi davno prestal, ale ted jsem nahodou zjistil, ze mam truhlare 10m za panelakem... :)
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Mno já chci LPčko, nejlépe s malinko užším krkem a W(by Ibanez) rychlým tvarem krku, skrz celé dělo. Jinak standardní LP. Osazený 2x RM pickups AlNiCo Custom humbuckery pro pořádnej zisk. S kobylkou+průchozí struny a kvalitní mechanikou + kvalitními pražci a nultíkem... + kvalitní pasivní elektronikou (žádný šumící potťáky bez rozsahu by Korea). Nejlépe v matně černé barvě a vyfrézovanými(tedy spíš vygravírovanými) značkami poloh 5, 7 a 12 do hmatníku, nějakej pořádnej masakr (třeba pentagráče, nebo kříže)... nvm na kolik by pak taková kytara vyšla, ale do 10tis bych se toho asi nebál... a to je pánové kytara mých snů :) nějaký pěkný značky na tom nastříkaný, třeba kříže kolem poťáků a na hlavě by už byl jen bonus
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Isachs píše:Mno já chci LPčko, nejlépe s malinko užším krkem a W(by Ibanez) rychlým tvarem krku, skrz celé dělo. Jinak standardní LP. Osazený 2x RM pickups AlNiCo Custom humbuckery pro pořádnej zisk. S kobylkou+průchozí struny a kvalitní mechanikou + kvalitními pražci a nultíkem... + kvalitní pasivní elektronikou (žádný šumící potťáky bez rozsahu by Korea). Nejlépe v matně černé barvě a vyfrézovanými(tedy spíš vygravírovanými) značkami poloh 5, 7 a 12 do hmatníku, nějakej pořádnej masakr (třeba pentagráče, nebo kříže)... nvm na kolik by pak taková kytara vyšla, ale do 10tis bych se toho asi nebál... a to je pánové kytara mých snů :) nějaký pěkný značky na tom nastříkaný, třeba kříže kolem poťáků a na hlavě by už byl jen bonus
Kdyz budes trpelivy, rad ti to udelam... :)
Bylo by to velmi netradicen reseny LP.
Hmatnik bych zvolil teda rovnou ebenový.
Standart prazce na LP (orig.) jsou nizky jumbo, muzes mit vyssi a sirsi, kdyz uz budes mit stejne plossi radius hmatniku.
Profilu krku rozumim, taky to delam na kazdy kytare (kde to jde), klasicky Ibanez http://www.warmoth.com/guitar/images/ne ... wizard.jpg
Nultak urcite nejaky Graphtech Trem-nut, kobylku z Tune O Matic taky aspon Gotoh, Schaller (nebo staci jen ty kameny)...

Problem bude frezovani (spis gravirovani) tech znacek do hmatniku a nasledne vyrezani znacek z perleti - jednak draha perlet (pripadne plast. nahrada) a velka drbacka.... ale da se to, je to sice na dyl, ale jde to... :)

Dalsi vec je drevo a tvar tela - jestli chces i to bombirovani (klenuti vrchni strany).
Je fakt, ze kdyby se pouzil prubezny javorovy krk (pokud chces kvalitu, tak hoooodne dobry javor, anebo radeji ze 3ks javoru, aby se to proste casem nezkroutilo) a k tomu se nalepily "kridla" z mahagonu, zvukove by to nebylo az tak vzdalene klasickemu LP s mahagonovym krkem i telem a javorovym topem na tele = je to vlastne stejna kombinace drev, jen by to podle me diky tomu, ze vlastne vsechno (nultak i kobyla, snimace, uchyceni strun skrz) by bylo v tom jednom kusu javorovyho prubeznyho krku, by ten zvuk byl trochu ostrejsi s dobrym attackem a zaroven krasne by doznival diky mahagonu na bocich.... Slo by to vic do tvrdsiho stylu...
I do tech 10tis. (ale asi mozna bez snimacu, zalezi na HW) by se dalo vyjit... ale byla by to ciste moje skorodobrocinna cinnost :lol: :lol: coz by mi ale vubec nevadilo... proste cena materialu, pripadne prace u truhlare co bych nechal delat plus mala odmena... :)
Zkusim pak schvane spocitat predbezne cenu materialu a nejake prace.... :) Kdyztak napis SZ :)

Jinak pekny airbrush a na to tvrdy lak taky neni problem....
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Ohhh nice :) tak pokud by pentagráče do hmatníku byly problém, tak by stačili jen jednudoché obrácené kříže. Aby to nebylo zas tak šíleně náročné na zpracování. S kombinací materiálu a vybraných položek souhlasím¨, zní to fakt dobře, normálně už ji vidím. Tvar LP bych chtěl opravdu zachovat, ale možná trochu opravit do hardu, přidat klenutí a tak, ale to zase zvedne cenu a není to nutné... takže prostě LP ... Jinak zní to krásně... kdyžtak až budeš dělat nějakou kytárku, tak udělej fotky z výroby... určitě to inspiruje dost lidí a udělá ti to i dobrou reklamu :P jinak s cenou bychom se dohodli, samozřejmě nechci abys to dělal zadara
... vypadá to na dobrou šanci získat kvalitní nástroj :)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Isachs píše:Ohhh nice :) tak pokud by pentagráče do hmatníku byly problém, tak by stačili jen jednudoché obrácené kříže. Aby to nebylo zas tak šíleně náročné na zpracování. S kombinací materiálu a vybraných položek souhlasím¨, zní to fakt dobře, normálně už ji vidím. Tvar LP bych chtěl opravdu zachovat, ale možná trochu opravit do hardu, přidat klenutí a tak, ale to zase zvedne cenu a není to nutné... takže prostě LP ... Jinak zní to krásně... kdyžtak až budeš dělat nějakou kytárku, tak udělej fotky z výroby... určitě to inspiruje dost lidí a udělá ti to i dobrou reklamu :P jinak s cenou bychom se dohodli, samozřejmě nechci abys to dělal zadara
No vzdyt me by neslo o to na tom neco vydelat... Ale prave o to, pustit jeste do sveta nejaky svuj vytvor, na kterym bych si dal zalezet...a ktery by dobre a dlouho slouzil...
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

petrpeter píše:
Isachs píše:Ohhh nice :) tak pokud by pentagráče do hmatníku byly problém, tak by stačili jen jednudoché obrácené kříže. Aby to nebylo zas tak šíleně náročné na zpracování. S kombinací materiálu a vybraných položek souhlasím¨, zní to fakt dobře, normálně už ji vidím. Tvar LP bych chtěl opravdu zachovat, ale možná trochu opravit do hardu, přidat klenutí a tak, ale to zase zvedne cenu a není to nutné... takže prostě LP ... Jinak zní to krásně... kdyžtak až budeš dělat nějakou kytárku, tak udělej fotky z výroby... určitě to inspiruje dost lidí a udělá ti to i dobrou reklamu :P jinak s cenou bychom se dohodli, samozřejmě nechci abys to dělal zadara
No vzdyt me by neslo o to na tom neco vydelat... Ale prave o to, pustit jeste do sveta nejaky svuj vytvor, na kterym bych si dal zalezet...a ktery by dobre a dlouho slouzil...
A to se cení. Já momentálně hledám nástroj na půl života ... ale nechci kupovat kytaru za desítky tisíc a muset si ji ještě doupravovat, aby mi opravdu vyhovovala... přiznám se, že na to nemám prachy a koupit čínu a nebo staršího japonce v dezolátním stavu se mi nechce... tohle je super cesta, jak se k tomu dostat za rozumný peníz a pokud to klapne, budu ti skutečně vděčný ... co my víme, třeba z tebe jednou bude uznávaný kytarář :)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Heh :lol:
Mozna mohl bejt... kdyz jsem s tim zacinal v sedmnacti....
Ted uz je pozde... Ted uz je to jen "hobby" a radost z vlastni prace
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“