Line 6 hlavy

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
DirX

Re: Line 6 hlavy

Příspěvek od DirX »

Tak ty jejich Vetty 2 sou burutus onanus colpus!super aparát!
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
MaveQ

Příspěvek od MaveQ »

No já momentálně vlastním Line6 Flextone II a jsem spokojenej, zvuk si můžu upravit na PC jak mi to vyhovuje. Ovládám to přes midi Behringerem FCB 1010. Je to fakt dobrý, jen škoda, že to komplet musím prodat.
Fender Stratocaster American Standart r.v. 2004, VOX AC30C2; Way Huge Green Rhino II; Carl Martin Crush Zone; Ibanez LU-20; Korg SDD-3000 pedal
Enty™

Příspěvek od Enty™ »

lidi, jak jsou na tom Boxy Line6 SPIDER VALVE 412? ty s V30
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Je to tak na úrovni Marshall AV boxů...
SynysterGate$

Příspěvek od SynysterGate$ »

Máte někdo zkušenosti s hybridem, Line6 HD100? Mám teď Bugeru 333XL, ale chtěl bych zkusit něco od Line6, prostě "rýpat" se ve zvuku. Bohužel v audioteku ji nemají skladem, takže si ji nemůžu vyzkoušet a jinší hudebniny tu nejsou. Jestli někdo má tuto hlavu, dejte prosím vědět. Díky :wink:

Popřípadně Line6 HD 147, 300W tranzistor.
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
warhawk
Bandzone: www.bandzone.cz/warhawk

Příspěvek od warhawk »

Čus jsem majitelem hlavy Line 6 HD100 Mk II a musím říct, že je to zajímavá věcička.
Zpracování hlavy je perfektní. Nikde nic nevrže, není nic odfláknuté. Navíc je to krásně podsvícené, ale to je jen doplněk k celkovému vzhledu!!!
Hlava je v podstatě za vstupem procesor, ze kterýho to leze do plnohodnotnýho lampovýho zesíku.
elektronky: 2x 12AX7 v preampu, 4x 6L6 v powerampu (Class AB)

Zvukově je tahle hlava nabušená tolika možnostmi, že je toho až moc. Člověk, který není aspoň trochu zběhlý v nastavování kytarového zvuku bude ze začátku trochu tápat. Nicméně za chvilku na všecko přijdete.
Hlava disponuje simulacemi kytarových aparátů, kdy jsou zde simulace od Marshalovské klasiky po hlavy Messaboogie.
kanály: Clean, Twang, Blues, Crunch, Metal, Insane, dva módy u každého.
ovládání: Drive, Bass, Mid, Treble, Chanel Volume, Master, Presence- vše toto ovládání je pro lampovou část a je nezávislé na procesoru.
Efektů je zde nepřeberné množství jako ostatně u všech ampmodelingových zesilovačů. Jediné co je u téhle hlavy paráda je, že člověk tady opravdu nastaví tzv. ten svůj zvuk a hlavně tip zkreslení.
Tím je myšleno ještě k hlavnímu drive : gain, drive, tone, contour, boost, equalizer, sustain atd. a to jako první FX kanál. Znamená to, že zde nastavíte řezavou nastředovanou pilu nebo naopak jemné tzv. zakulacené ale stále hutné agresivní zkreslení, které i při tlumení (palm muting) má krásně čistý a konkrétní projev.
Tento zesilovač není špatná volba, a hlavně pro lidi co si rádi hrají stále se zvukem je toto určitě správnou volbou.
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Tohle mi fakt nedalo a musel jsem to pročíst celé...
No chlapci... nemám nic proti digitálu (jednou tam stejně všichni musíme) a už vůbec ne proti Line6. Jejich krabičky a vysílačky jsou bomba... kombíčko nadoma na zkoušení taky ujde (ten reprák ale X| )... Box Line6 s těma V30 hraje docela parádně (potřebuje ale výměnu kabeláže za silnější, co si budeme povídat sto let vyráběnej Marhsall taky)... No ale ty zesilovače... už od začátku jsem na ně narážel, když jsem slyšel prvního Spidera, tak jsem valil voči... byl to jedovatej echt hnus co se nedal poslouchat, na jakejkoliv režim.
Jednou jsem se zláznil a jel se mrknout na jednu HD147 s úmyslem koupit... no na studio asi parádní věcička, ale hraní v kapele nic moc... milión možností, ale žádná pořádně... A ty valve spidery, vetty, flextony... nezlobte se na mě, ale podle mě to všechno hraje stejně, ty lampáče možná o něco lépe... ale defacto se liší jen možnosti nastavení.
Nehaním... pro člověka co hraje styl ve kterém potřebřebuje často střídat typ zvuku tak podobně je to jako svatý grál. Ale já potřebuju přesně asi tak 4 zvuky... zkreslený, zkreslený na sóla, nakřáplý a čistý (jo občas by se hodil delay)... no na to mi stačí dvoukanál a overdrive pedál... vím jakej zvuk chci a co chci hrát a podle toho vybírám zesilovač... A ne vybírám zesilovač a pak hledám svůj zvuk... to je trochu obráceně. Jasný, když je člověk v začátcích a zvuk se teprve učí tak vlastně proč ne. Ale ve chvíli, kdy si najde to, co mu sedí, tak ty další možnosti už moc nevyužije.
A pokud mi někdo zkusíte vrátit, že to jednotlivé simulace hrají jako originál... no fakt hraje, je to skoro stejné. Ale necejtíte to? Nechybí tomu něco? Neprolejzá to... ? No to budou ty koule, co mají originály, které tomu dávají ten tlak, co prostě hrne nohavice a přitom krásně doznívá zatím co jsou hroziči v sedmém nebi a ty těm všem simulacím prostě chyběj, nebo vůbec nezněj tak příjemně... to je holý fakt.
Já bych to teda viděl takhle:
Takže ok...
digitál - hraju desítky zvuků a všechny je potřebuju... nebo jsem začátečník a nevím co chci a co čekat - potřebuju si zvuky ohmatat a vyzkoušet si typy zkreslení a efektů...
čistokrevná lampa - stačí mi dva typy zvuků, něco na nakopnutí a maximálně pár drobností do smyčky...
A když tu čtu, že někdo prodá Bugeru 333XL (která normálnímu smrtelníkovi splní téměř jakákoliv přání a vážně je při dobrém nastavení fakt zvuková mašina), aby mohl koupit hlavu co v životě neslyšel hrát, tak padám po stool.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Každý zboží má svýho kupce. Přesně jak píšeš - máš dvoukanál s overdrivem a ty čtyři zvuky ti stačí. Ale v takový zábavovce, kdy pro přiblížení-se originálu potřebuje člověk na každou písničku jiný zvuk, si dovedu představit ty výhody. Stačí si seřadit presety podle setlistu a pak stačí jednou šlápnout a o nic víc se nestarat! Posluchači je to fuk a pokud nemá kytarista takové to cukání, které tu při projíždění bazaru určitě poznalo mnoho lidí, nebo prostě nepozná rozdíl proti originálu ať už proto, že je nahluchlý nebo proto, že nemá srovnání, pak právě on bude tím kupcem. Protože to prostě splňuje jeho požadavky. Plus tu Predator mnohokrát zmiňoval výhody digitálů, jako je například přímé propojení s mixem, kdy úplně odpadá zvučení.

A tomu, že někdo prodá Bugeru, kterou si kupoval s vizí, že to bude znít jako originál za málo peněz, bych docela věřil. A je v tom zas to samé - pocit, že originál je prostě originál a za ty prachy to stojí, i kdyby byl rozdíl ve zvuku způsobený jen dočasným pomatením smyslů.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
SynysterGate$

Příspěvek od SynysterGate$ »

Já jsem si to naštěstí hned rozmyslel. Byla to taková chvilková nálada. Myslel jsem že se nám rozpadne kapela, tak jsem si říkal že nebudu mít doma 120W celolampu, tak zkusím něco od Line6. Naštěstí se to urovnalo a já jsem s Bugerou spokojený až až.
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
warhawk

Příspěvek od warhawk »

V první řadě jsem v žádném případě nechtěl nějak vychvalovat modelingové zesáky a už vůbec ne zn. Line 6 Chtěl jsem zmínit, že tenhle je navíc opatřený plnohodnotným lampovým zesíkem a navíc to má právě tu modelingovou část, kde si člověk najde to své. Odehrál jsem hafo koncertů s hlavou Line 6 HD 100 Mk II a to i na hodně velkých podiích. A navíc jsem tady taky podotknul, že je to pro lidi co chtěji stále laborovat se zvukem a ne pořád kupovat další a další mršidla !!! No a ty koule no.. co k tomu dodat. Když budeš mít sebelepčí cajk a budeš vohráblo, tak to ty koule taky asi nejsp mít nebude.
bazmekgrat

Příspěvek od bazmekgrat »

s tym preliezanim v kapele to zas taky problem nieje, ja som mal vettu a s mesa recto boxom to hralo v kapele uplne vpohode a nemal som sa vobec problem pocut ani pri peavey6505 alebo hociakom marshally .... super je na tom to ze clovek nemusi tolko kablovat, lahko sa to ovlada a to zvucenie je tiez ovela jednoduchsie

zas na druhu stranu chybala tomu ta dynamika a pocit z hrania, takze je to super ale stale to nieje ono .... a ta pohodlnost ovladania a nepotrebnost zvucenia sa da dosiahnut aj na lampovom zosiku akurat cele to zapojit bude trochu HC a tiez sa clovek asi racku nevyhne
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Predator

Příspěvek od Predator »

Potvrdzujem, ze s tym preliezanim zvuku v kapele to vobec nie je u digitalov take strasne. Hlavny problem je to, ze digital umoznuje na zvuku nastavit aj extremne hodnoty, ktore sa na klasickom aparate az tak lahko nedaju dosiahnut. A ked to potom dostane do ruky neskuseny clovek, nastavi to podla seba a nie podla kapely. Nahadze tam furu basov, aby to "tlacilo", furu vysok, aby to rezalo hlavy, hromada efektov atd ... Vysledny zvuk je potom "super extra bomba brutus" sam o sebe, ale v kapele sa straca v ostatnych nastrojoch.

Ja som s digitalom nemal problem s hlasitostou a zrozumitelnostou ani na velkych open air podiach. Zaklad je v preciznom nastaveni EQ, a treba s tym opatrne. Nieco take ako napr. na Marshalloch, ze velka zmena korekcii robi malu zmenu vo zvuku, a preto to furt dajak hraje, toto od digitalu naozaj nejde ocakavat.

Dalsia vec je tiez pravda, ze zvuk je sice hodne podobny predlohe, ale pod rukami sa to sprava trosku inac, akoby komprimovane ... je treba prisposobit nastavenia a techniku hry, a potom je tiez mozne robit finty ako napr. zmenu sily skreslenia dynamikou uderu ci stiahnutim potaku na gitare. Ale je snad jasne, ze urcity rozdiel tam furt bude. Tak ako napriklad medzi koncertnym kridlom a digitalnym stage pianom. Maly, ale predsa ... divak si nic nevsimne, ale u hraca je to ine, niekomu to moze vadit.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

2 Isachs : No já ti nevím, jestli jsi na toho lampového Line6 hrál, protože jinak by jsi takto nemluvil.

Je to plnohodnotný lampový aparát a nabízí vlastní zvuky a já nehledám, čemu je to podobné, ale jak mi to hraje a veř tomu, že to za dané peníze v poměru cena/výkon nemá konkurenci. Líbí se mi víc než např. Engl. Koule to má pořádné o tom žádná, na VHT boxu lezou i z podlazené sedmistrunky zvuky jako blázen a pořád je to čitelné, pokud člověk ví jak na to. Pro mě je výhodou, že jsem měl kdysi Spidera 2 takže ovládání mi přišlo naprosto intuitivní. Hlava má i velkou přidanou hodnotu v podobě velice dobře použitelného wah-wah / volume pedálu, ladičky, noise-gatu a paletu všech základních efektů, které jsou taky použitelné. Kdybych si vybíral novou lampovou hlavu do 20.000,- je to naprosto jasná volba.
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

bubucci píše:2 Isachs : No já ti nevím, jestli jsi na toho lampového Line6 hrál, protože jinak by jsi takto nemluvil.

Je to plnohodnotný lampový aparát a nabízí vlastní zvuky a já nehledám, čemu je to podobné, ale jak mi to hraje a veř tomu, že to za dané peníze v poměru cena/výkon nemá konkurenci. Líbí se mi víc než např. Engl. Koule to má pořádné o tom žádná, na VHT boxu lezou i z podlazené sedmistrunky zvuky jako blázen a pořád je to čitelné, pokud člověk ví jak na to. Pro mě je výhodou, že jsem měl kdysi Spidera 2 takže ovládání mi přišlo naprosto intuitivní. Hlava má i velkou přidanou hodnotu v podobě velice dobře použitelného wah-wah / volume pedálu, ladičky, noise-gatu a paletu všech základních efektů, které jsou taky použitelné. Kdybych si vybíral novou lampovou hlavu do 20.000,- je to naprosto jasná volba.
Hrál, asi 15 minut... se známým co vybíral novou hlavu. Porovnávali jsme Laney TT100, ValveSpidera, Bugeru 333, Valvekinga a ještě (asi - nevím jestli se ten bzučák takhle opravdu jmenuje) Ashton. Srovnání zvukově a pocitově pro spidera vyšlo mizerně, shodli jsme se na tom víceméně oba, něco tomu prostě chybělo... samozřejmě byl to obchod a hlasitost nízká. Podobně bezcharakterní (i když zase pocitově lepší) zvuk měl například ten Valveking.

Jak říkám, Digitály neháním... na doma jsem měl ledvinu a byl jsem docela spoky... Každýmu prostě sedí něco jiného... Jen jsem napsal názor, aby každej hned nezačal prodávat lampáče a kupovat Line6, protože hrajou stejně dobře... zvlášť když pak bude hrát čistej / zkreslenej.

A k jinému příspěvku. Jasný, zábavovka je to co jsem myslel tou potřebou velkého množství zvuku... Ale ruku na srdce metalový řezníci si fakt vystačí s maximálně dvěma typy zkreslení, jedním čistým a kopancem... Jasný hodil by se možná Delay, Chorus a Reverb... Je to prostě každého věc.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No tak já se třeba považuju za metalovýho řezníka a ocenil bych aparát, co umí vše, protože hraju pro radost a paradoxně daleko víc si užiju experimentování s měkčími styly. Ale v mým případě bych to viděl spíš na ty "plug-and-play" aparáty od Randallu, protože mám proti tomu, co jsem dosud slyšel od Line6 za zkreslení, trošku averzi - sice to byla vždycky kompletní simulace aparátu, ale znělo to prostě ... hnusně.

It's all about mojo.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
warhawk

Příspěvek od warhawk »

Já jsem zrovinka tzv. metalový řezník a využiju hafo efektů ve Spideru Hd100. Přiznávám, že ty přednastavený presety- simulace sou hnus a člověk musí sednout a hodit tam základní nastavení a pak si to dobarvit jak potřebuje..a tech možností jak si to dobarvit je tam fakt hodně. O tomto už jsem psal. Navíc to jde luxusně propojit s počítačem a tam se teprve daji dělat super věci. A další věc je fakt, že nikdo nechce mít elektrárnu s milionem kabelů a krabiček, tak si radši koupí za přijatelný peníze tuhle hlavu a nemusí zrovna hrát zábavovku.

tady je ukázka nastavování přes komp:
http://www.youtube.com/watch?v=2uQJMmgv ... re=related
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak Valvekinga jsem porovnával přímo vedle sebe ve zkušebně, na tom samém boxu a že by hrál líp, bych teda neřekl. Fakt to vypadá, že Line6 je tady sprosté slovo... Holt někdo má radši aparát s kterým ať kroutíš jak kroutíš hraje pořád stejně viz Engl a někdo si rád vyhraje s možnostmi zesilovače, jak je to v případě tady toho HD100 Spidera.
warhawk

Příspěvek od warhawk »

Plně souhlasim, moc bych chtěl aby lidi nezůstávali u roky zajetých věcí a šli do něčeho novýho. Já ted řešim u toho mýho Line6 jednu věc. Když to trošku víc nabasuju a hraju déle víc jak dvě hodiny tak z bedny lezou tak hnusný zvuky až je mi tech repráků líto. Příde mi jako by tzv. nestíhaly a chraptí, ale jen při velký hlasitosti a zkresleným zvuku. Když ztáhnu basy drobet to přestane ale porád to prdí jak o život. Zkoušel jsem to na jinou bednu Marshala 1960A a nedělá to, tam to hraje jako ďábel. Musim vyměnit repra, už jdou asi do kopru. Mám homemade bednu a tenkrát sme zkoušeli s bubeníkem náký noname repra. Asi už to nevydržely.Dám tam Celestiony Vintage 30.
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

warhawk píše:Plně souhlasim, moc bych chtěl aby lidi nezůstávali u roky zajetých věcí a šli do něčeho novýho. Já ted řešim u toho mýho Line6 jednu věc. Když to trošku víc nabasuju a hraju déle víc jak dvě hodiny tak z bedny lezou tak hnusný zvuky až je mi tech repráků líto. Příde mi jako by tzv. nestíhaly a chraptí, ale jen při velký hlasitosti a zkresleným zvuku. Když ztáhnu basy drobet to přestane ale porád to prdí jak o život. Zkoušel jsem to na jinou bednu Marshala 1960A a nedělá to, tam to hraje jako ďábel. Musim vyměnit repra, už jdou asi do kopru. Mám homemade bednu a tenkrát sme zkoušeli s bubeníkem náký noname repra. Asi už to nevydržely.Dám tam Celestiony Vintage 30.
Spíš než repráky ti bude vybrovat bedna...
warhawk

Příspěvek od warhawk »

Čoveče i to je možný. Zkusim to ještě znova pořádně prohlídnout, každopádně tam ty Celestiony dám.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“