Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Jazzman
Rádce

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od Jazzman »

Vezmi ladičku a zkus to. Kdybych to nezkoušel, tak nevěřím. Je pro mě naprosto nepochopitelné, proč s tím něco nedělají. Jestli jsi odvážný, tak si vezmi Seagula do kapely s klavíristou ( já to zkusil :D )
Kamarádovi jeden naprosto nenaladitelný S 6 leží druhý rok v krámu.
Nevím, jestli je Furch Durango nejlepší v poměru ceny a výkonu, koupil jsem si ho jako kytaru na ven, protože se mi líbil. Šel perfektně seřídit, hraje celkem nahlas. Hraji na něj skoro pořád. Časem dodám nějakou nahrávku přes PODa.
Dovedu si ale představit, že hlavně dražší modely jsou pro prof.kytaristy zajímavé, když si koupí zhruba za 30 000,- kvalitní nástroj, který má i dostupný servis výrobce a v případě ztráty si může vybrat v podstatě totožnou kytaru, na kterou byl zvyklý. Pan Leicht z Copu na ní odehraje 100 kšeftů ročně a moc si její zvuk i stav chválí. Je to dobrý muzikant, používá tlusté struny, hraje hodně dynamicky, často hrají venku, kytara dostává zabrat. Určitě ví, o čem mluví.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

panedge píše:Ani jeden Washburn,Cort co jsem měl v ruce nehrál ani z poloviny tak dobře jako Furch.Možná je to tím,že mě vyloženě lahodí ten zvuk u Furcha,ale potom co jsem vyzkoušel se ani o jiný akustický kytary nezajímám.Poměr cena x výkon je nejlepší u Furchu.A možná,že Cort vydrží o něco víc-nevím-ale mě vždycky zajímá hlavně zvuk.A otázkama jestli vydrží 15 let se u kytary za 10-15 tisíc nemá vůbec cenu zaobírat-je to spotřebák.Takový věci se řeší v jiný cenovce :wink:
Tak...při Tvé sbírce kytar předpokládám, že Tvé finanční možnosti jsou příznivější než u většiny uživatelů zde... Nevím jak ostatní, ale já tedy kytaru za 10 tis. rozhodně za spotřebák nepovažuju a min. 10letou výdrž od ní očekávám... :roll:
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Jazzman píše:Vezmi ladičku a zkus to. Kdybych to nezkoušel, tak nevěřím.
Toto dělám při každé koupi kytary.... Jakmile neladí, vracím do stojanu... Já Ti věřím, jen říkám, že já na to nenarazil... Ale tolik Seagullů jsem v ruce nedržel... V podstatě jen ty, co mám, plus tak max. 3-4 další...
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Jazzman píše:Pan Leicht z Copu na ní odehraje 100 kšeftů ročně a moc si její zvuk i stav chválí. Je to dobrý muzikant, používá tlusté struny, hraje hodně dynamicky, často hrají venku, kytara dostává zabrat. Určitě ví, o čem mluví.
A ty jako myslíš, že Míša jí má normálně standardně koupenou?
A, že stejný podmínky při dodání mu tady nabídne třeba Martin?
A že stejný podmínky udělá Furch třeka Karlovi z Vochozí ???
Jinak totiž srovnáváš nesrovnatelný.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Normálně koupenou? Myslím, že jí neukradl. Psal, že jí má za dobrou cenu a k ní dobrý servis. Martin stejné podmínky nenabídne, v tom je právě Furchův přínos pro profesionála. Je místní a umí to.

Mně šlo spíš o to ukázat, že Furch umí vyrobit skutečně dobré nástroje a když to umí pro Leichta, umí to i pro jiné. A umí si za to říci o peníze. Když se tu řeší poměr ceny a kvality, tak mám pocit, že nízkou cenou konkurenci na západě rozhodně nedrtil a sám jsem v Německu i Holandsku viděl, že tam jeho nástroje jsou po obchodech a prodávají se.

Když přijdu v Paříži do obchodu s kytarami a zeptám se, co mají zajímavého, prodejce mi nejdříve nabídne kytary od místních výrobců, i když tam má 20 Martinek a hromadu všeho možného. Tenhle přístup má něco do sebe.

Abych to uzavřel, myslím, že je to dobrá firma a dělá specifické nástroje, které nesedí každému, což platí třeba pro firmy Taylor nebo Guild, které se mi také líbí, Taylor možná víc než Furch.
Naposledy upravil(a) Jazzman dne 5.04.2011 19:33, celkem upraveno 3 x.
panedge

Příspěvek od panedge »

Tak...při Tvé sbírce kytar předpokládám, že Tvé finanční možnosti jsou příznivější než u většiny uživatelů zde... Nevím jak ostatní, ale já tedy kytaru za 10 tis. rozhodně za spotřebák nepovažuju a min. 10letou výdrž od ní očekávám... :roll:
5-10 let asi není problém,nejspíš i 20 to vydrží,jen bych prostě od toho neočekával bůhví co.Podle mě je to o tom jak se k tý kytaře člověk chová.Nicméně-znáš přece ceny kytar a víš kde začínaj shity,kde trošku něco lepšího a kde špička.Takže pokud si vyberu kytaru za 10 litrů z tohodle hlediska je to furt skoro začátek cen za kytary-takže něco jako spotřebák.To nevyvracuje to,že i v týhle ceně seženeš skvělou kytaru.To nechci rozebírat a vyvolávat zbytečný OT.Proto si myslím,že Furch za 10 tisíc má dobrej poměr cena x výkon.Pro mě má perfektní zvuk,dobře se mi drží v ruce,líbí se mi zpracování a jako bonus je to z Čech,nikoliv z Číny.Ale nečekal bych,že po 15 letech bude v nejlepší kondici no.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
golf33

Příspěvek od golf33 »

Tak já můžu za sebe říci, že na Furchy nedám dopustit. Měl jsem Taylor 910, která umřela při dopravní nehodě, Larrivee 10, kterou ukradli z baráku. Taylorka byla super, po té smutním, Larrivee nic moc, za ty prachy. Ačkoliv je Furch někde jinde cenově a porovnávat se nedají, jsou to špičkové kytary. Já mám dvě (viz podpis), syn má Durango, taky bez problému. Na svoji šestce mám dvanáctky Elixíry a zcela bez problému. Jednou za rok nechám seřídit, bez závad. Mám ji asi tři roky. Dvanáctku mám déle, měl jsem jediný problém, uvolnil se spoj u krku. Ačkoliv byla kytara dva roky po záruce, opravili mi ji zcela zdarma a ještě se omluvili!!!!!! Pro mě je Furch velice solidní a precizní značka. Musím přiznat, že šetřím na kytaru BSG. Ale ta jen doplní sbírku, Furcha už z ruky prostě nedám. :D
Furch D 22 SR 12str.
Furch D 24 SR 6str.

http://www.youtube.com/watch?v=qBnB4H_zJ6U
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Oprava - Seagull, jedno L mi uteklo.
Durango nemá na zadní desce žebra,ale nevypadá, že by se mělo rozpadnout, spíš mám dojem, že šlo o záměr a hraje tak více nahlas.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Jazzman píše:Normálně koupenou? Myslím, že jí neukradl. Psal, že jí má za dobrou cenu a k ní dobrý servis.
Jinými slovy nemá jí normálně koupenou!
Jazzman píše:když to umí pro Leichta, umí to i pro jiné.
Na stránkách má Míša: "Furch D 32 SM (special edition for M.L.)" takže to asi nebude seriový nástroj.
Jinak ta myšlenka je na hlavu jako reklama od Renaultu. Speciál F1 a Clio má společné jen to logo.

PS: před nedávnem měl Leicht Furcha (nějaký D-33SR) a rychle ho vyměnil za tenhle "special edition for M.L."
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Nevím, jestli podnikáš, já ano a těžko bych mohl fungovat, kdybych soustavně holil zákazníky a prodával jim něco horšího než umím. Pravda, musím myslet na to, že je třeba vydělávat peníze a nedat jim příliš levně vše, co můžu, ale špatnou práci odvést nesmím.

Kytary Furch mají zjevně své limity a problémy, ale to má všechno. Svět bez problémů vyžadují jen neurotici a děti.

Když vidím jeho kytary v západních obchodech na stojanech, jak se, i přes obrovskou nabídku, prodávají a o 30-40% dráž než u nás, tak si myslím, že jsou dobré. Možná mě kytary Furch nakonec bavit nebudou, celomasiv si nekoupím a Durango bude doopravdy jen na hraní v parku, ale nebudu tvořit spiklenecké teorie o tom, jak jsou vlastně k ničemu, jen to Furch umí dovedně skrýt.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Podnikám - to nijak nesouvisí.
Já pouze reragoval na tu vazbu Leicht-Furch, resp. na tu myšlenkovou konstrukci, kterou si kolem toho postavil.
Tak to prostě není.
Se zbytkem se dá sice souhlasit, ale nemá to žádnou souvislost s mými příspěvky.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Má konstrukce je jednoduchá : Když někdo umí vyrobit kvalitní nástoje, tak je vyrábí a s cenou mění materiálovou a výrobní náročnost.
Člověku, který mu dělá reklamu může vybrat co nejlepší desku, upravit profil krku nebo jinak vyložit hmatník, ale na nějaké konstrukci a řemesle stavět musí.
A nebo ne a nemám pravdu, čas ukáže.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Jazzman píše:Člověku, který mu dělá reklamu může vybrat co nejlepší desku, upravit profil krku nebo jinak vyložit hmatník
No a hlavně takovému člověku poskytne jinou cenu a jiný servis...
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

To určitě, proč taky ne, že? Ale my tu řešíme, jestli jsou kytary Furch dobré ( aspoň já tedy ) a na servis si u Furcha asi nestěžuje nikdo. Myslím...
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

To ano...ta diskuze vznikla z toho, že o kvalitě zvuku Furcha nikdo nepochyboval, ale objevily se otazníky nad výdrží, bytelností a pevností konstrukce... A od toho byl jen krok k tomu, že lidi typu Leicht toto řešit pravděpodobně nemusí, protože pokud by se jim na kytaře něco stalo, tak záruka nezáruka, Furch jim to předpokládám opraví či vymění zdarma...kvůli reklame a pověsti... Kdežto u neznámého majitele to takto zřejmě fungovat nebude...

I když golf33 tu psal, že mu to zdarma opravili...ale třeba je slavný hráč v anonymitě :D
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Leicht má teď během krátké doby třetí! nástroj.

Je ale pravda, že s tím prvním odehrál ty stovky koncertů, ale nějaký důvod se ho zbavit měl. Ten druhý se mu nelíbil, měl ho krátce. Byl to palisandr, ten první a třetí (současný) byl mahagon.
Na druhou stranu, vystupuje a nahrává i s Martinem.
pjung

Příspěvek od pjung »

Jazzman píše: V brněnské prodejně jsem hrál jen na slušné, až výborné nástroje. Gypsy a jazzové kytary jsou takové zvláštní, ale vždy je vidět dobré řemeslo a slušné materiály.
Můžu se zeptat, co znamená "takové zvláštní"? Celkem jsem o uvažoval o jazzové kytaře od Furcha, ale nikde o nich není moc psáno. Do Brna to mám celkem z ruky, tak ocením každou informaci, než se tam vydám. Díky.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
golf33

Příspěvek od golf33 »

rocky77 píše: I když golf33 tu psal, že mu to zdarma opravili...ale třeba je slavný hráč v anonymitě :D
Nejsem slavný hráč, jen natěšený amatér!!! :D
Ale i tak se ke mě chovali a chovají vždy velice, velice slušně.
Furch D 22 SR 12str.
Furch D 24 SR 6str.

http://www.youtube.com/watch?v=qBnB4H_zJ6U
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

shoooter píše:Leicht má teď během krátké doby třetí! nástroj.

Je ale pravda, že s tím prvním odehrál ty stovky koncertů, ale nějaký důvod se ho zbavit měl. Ten druhý se mu nelíbil, měl ho krátce. Byl to palisandr, ten první a třetí (současný) byl mahagon.
Na druhou stranu, vystupuje a nahrává i s Martinem.
Je to možné, nemám o tom přehled, sám mám více Gibsonů a Fenderů, aniž bych s některým byl nespokojený. Prostě se mi líbili, tak jsem si je během let pořídil.
Má nějakého Martina z roku 46 a co si pamatuji, tak mému spoluhráči z kapely tvrdil, že ho koupil přes internet z Ameriky, že ta kytara vůbec nehraje a nechal si jí jako investici. Čert se v tom vyznej.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

[/quote]
Můžu se zeptat, co znamená "takové zvláštní"? Celkem jsem o uvažoval o jazzové kytaře od Furcha, ale nikde o nich není moc psáno. Do Brna to mám celkem z ruky, tak ocením každou informaci, než se tam vydám. Díky.[/quote]

Bez to jako čistě subjektivní názor: Pan Furch tyto kytary vyrábět neumí. Jsou kvalitně vyrobené, hezky vypadají, ale nehrají, jak mají.

Lubovky jsou v podstatě ohýbané desky vsazené do lubů z jiných modelů. Kytary mají tenký, i když příjemný tón, v kapele nejsou slyšet ( malá dynamika, frekvenčně úplně špatně posazené ) a špatná volba materiálů, např. cedrová deska u kytary, která má být dominantně středová je nesmysl. Dovedu si představit využití v nějakém folku, či latino-folku s perkusemi a akustickou kytarou, ale s dechy a bicími nemá kytara šanci.

Gypsy kytary - hrál jsem na 3. Zjevně jde o kopii nějakého historického nástroje, ale udělanou bez hlubší znalosti tohoto typu nástrojů. Mají krk hrozné poleno, na které ani já nedokáži hrát a to mám "padesátkový" krk na Gibsonu. Kytary postrádaly základní vlastnost gypsy kytar a tou je hlasitost. Gypsy kytara má řvát jako kráva. V podstatě je to jediný model akustické kytary, který se má hlasitostí vyrovnat houslím a to se neděje. Barva tónu zajímavá, takový drát a dřevo.
Pravda je, že neovládám dobře gypsy-techniku hry se zavřenou pěstí, možná by se kytara rozehrála.......
Stačí to jako odpověď?
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“