Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
pjung

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od pjung »

Jazzman píše:
Bez to jako čistě subjektivní názor: Pan Furch tyto kytary vyrábět neumí. Jsou kvalitně vyrobené, hezky vypadají, ale nehrají, jak mají.
Díky za názor, beru ho jako čistě subjektivní (jaký jiný by taky názor měl být). Vyzkouším a uvidím. V lubovkách je tak mizerný výběr...
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Já jsem se potkal s tou jejich nejlevnejší lubovkou a moc mě to neoslovilo. Je teda fakt, že známý to používá jako "trampskou džipsonku", takže o ni i podobně pečuje. Co jsem to měl jednou v ruce, tak mě to nějak příliš neoslovilo a přišlo mi to velice podobné jako Jolany a Cremony tady toho typu, jen s lepším dohmatem.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Jazzman píše: Má nějakého Martina z roku 46 a co si pamatuji, tak mému spoluhráči z kapely tvrdil, že ho koupil přes internet z Ameriky, že ta kytara vůbec nehraje a nechal si jí jako investici. Čert se v tom vyznej.
Kdysi tvrdil, že Martin je jen do studia, na koncerty Furch ....
Toho Martina (je to D-18) jsem slyšel vloni na komorním koncertě na mikrofon, a vůbec mi to nenadchlo, fakt vypadal hluše. Ale k posouzení by ho musel člověk slyšet akusticky, a nejlíp si zahrát.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Jazzman píše:Oprava - Seagull, jedno L mi uteklo.
Durango nemá na zadní desce žebra,ale nevypadá, že by se mělo rozpadnout, spíš mám dojem, že šlo o záměr a hraje tak více nahlas.
Původní Durango žebra nemá a má klenutou zadní desku. Prý je to kvůli hlasitosti. Teď už by se měly dělat celomasivní Duranga (hrál jsem na ně a zvukově hodně zajímavé), které už žebra mají.

A dovolím si poznámku - kytary Furch se nevyrábí v Čechách, ale na Moravě. To jen na okraj pro ty, co mají mezery v zeměpisu 8)
shoooter

Příspěvek od shoooter »

CzechJoker píše: A dovolím si poznámku - kytary Furch se nevyrábí v Čechách, ale na Moravě. To jen na okraj pro ty, co mají mezery v zeměpisu 8)
A kde si ti moraváci naučili tak dobře Česky ???
"Česko" je patvar.
"České země" je akceptovanější - zkráceně tedy Čechy.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Co jsi měl z dějepisu?
pjung

Příspěvek od pjung »

Skiner píše:přišlo mi to velice podobné jako Jolany a Cremony tady toho typu, jen s lepším dohmatem.
Až taková bída? No panejo. 300 km do Brna a zpátky pro Cremonu za 30 000,-- :-)
Uvažuju o té prostřední - A17-21. Pokud ji někdo náhodou máte nebo jste ji zkoušeli, budu rád za každý postřeh.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
shoooter

Příspěvek od shoooter »

CzechJoker píše:Co jsi měl z dějepisu?
Nedělám rozdíl mezi Moravou a třeba Chodskem.
Nechápu moravský separatismus.
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

To není separatismus, nýbrž uvádění věcí na pravou míru. Jižní Morava neleží v Čechách, to je vše.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

CzechJoker píše:To není separatismus, nýbrž uvádění věcí na pravou míru. Jižní Morava neleží v Čechách, to je vše.
Ať se ti to líbí nebo ne, můj Furch má na etiketě napsáno "Czech", ale o Moravě ani slovo. :D
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

shoooter píše:
CzechJoker píše:To není separatismus, nýbrž uvádění věcí na pravou míru. Jižní Morava neleží v Čechách, to je vše.
Ať se ti to líbí nebo ne, můj Furch má na etiketě napsáno "Czech", ale o Moravě ani slovo. :D
:lol: Ty seš fakt střelec :lol:
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

shoooter píše:
Stejně tam nemá ani nic o Čechách - nebo je snad Bohemian-Made? :roll:

Každopádně je to dost OT.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

To je v pohodě, když jsem bydlel 2 roky u Moravských Budějovic, všichni mi říkali, že Brno není Morava..... Teď bydlím v KV kraji, všichni okolo tu nenávidí Vary a prohlašují je za součást Ruské federace.......
No, když jsem psal kvůli kobylce, tak mi pan Furch odpověděl česky. Nikde žádné: :Ja sú, bábička" a tak.

Celomasivní Durango? To asi ne. Na mém novém Durangu není ani žebro a deska není o nic víc ohnutá než na masivech. Jestli myslíš tenhle nový model, tak ten Furch zařadil do série Millenium.

http://furch.cz/?stranka=instrument&instrument=d-20
Naposledy upravil(a) Jazzman dne 9.04.2011 21:58, celkem upraveno 3 x.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Jazzman píše:
pjung píše:
Jazzman píše:
Bez to jako čistě subjektivní názor: Pan Furch tyto kytary vyrábět neumí. Jsou kvalitně vyrobené, hezky vypadají, ale nehrají, jak mají.
Díky za názor, beru ho jako čistě subjektivní (jaký jiný by taky názor měl být). Vyzkouším a uvidím. V lubovkách je tak mizerný výběr...
Je v nich mizerný výběr, proto jsem dospěl k názoru, že kupovat lubovku za 30t je blbost. Narazil jsem na dobrého Epiphone Broadway Korea, který odvádí dobře svou práci ( a spoluhráči i posluchači mě na něj nutí hrát, protože se jim zvukově z mých kytar líbí nejvíc ) a pak si našetřil na Ibanez John Scofield, na kytaru bez kompromisu. Nemusel jsem spěchat, bylo na co hrát. A chtít třeba masivní lubovku pod 70t, která hraje, nerozpadne se, ladí....to je sci-fi. Hlavně je třeba uvažovat nad tím, že lubovku vybíráme tak, aby hrála v kapele, protože v obchodě, bez zvuku rytmiky hraje dobře kdejaká asijská lubovka a majitel se na první zkoušce diví, co koupil.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Tonda

Příspěvek od Tonda »

CzechJoker píše: A dovolím si poznámku - kytary Furch se nevyrábí v Čechách, ale na Moravě. To jen na okraj pro ty, co mají mezery v zeměpisu 8)

Proboha tak se spánembohem odtrhněte, mezero :roll:
ale budete muset nejdřív dát Slezsko Polákům
I´m wheels... movin´wheels
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Tonda píše:

Proboha tak se spánembohem odtrhněte, mezero :roll:
ale budete muset nejdřív dát Slezsko Polákům
Přesně tak :) Na Moravě na nás akorát věčně nadávají, tak ať nevysávaj a spojí se rovnou s Polskem s Slovenskem :lol:
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Tonda

Příspěvek od Tonda »

.. a změň si teda nick - na MoravianJoker :mrgreen:
I´m wheels... movin´wheels
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Klid, pánové, kdo tu má po vás uklízet... :?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Jazzman píše:Celomasivní Durango? To asi ne. Na mém novém Durangu není ani žebro a deska není o nic víc ohnutá než na masivech. Jestli myslíš tenhle nový model, tak ten Furch zařadil do série Millenium.
Tak informaci o tom, že nový model Duranga je celomasiv jsem dostal přímo ve firemní prodejně v Brně. Tam jsem ho mohl porovnat se "starou" verzí, která nejsou na spodní desce žebra a ve srovnání s klasickým déčkem je tato deska více bombírovaná. Ten nový model by měl být v prodeji cca od června, na prodejně měli v podstatě předprodukční kus.
A k oblíbenému tématu dodám toto a slibuji Nerovi, že se v tom více nebudu rýpat. Preambule Ústavy České republiky (1/1993 Sb.) začíná slovy „My, občané České republiky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.“ Ani slovo o separatismu nebo o vzájemné neúctě, kterou tu někteří projevují. Světu mír!
shoooter

Příspěvek od shoooter »

CzechJoker píše: „My, občané České republiky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.“ Ani slovo o separatismu nebo o vzájemné neúctě, kterou tu někteří projevují. Světu mír!
A kde je Chodsko?
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“