Díky za názor, beru ho jako čistě subjektivní (jaký jiný by taky názor měl být). Vyzkouším a uvidím. V lubovkách je tak mizerný výběr...Jazzman píše:
Bez to jako čistě subjektivní názor: Pan Furch tyto kytary vyrábět neumí. Jsou kvalitně vyrobené, hezky vypadají, ale nehrají, jak mají.
Furch vaše poznatky a názory
Pravidla fóra
Re: Furch vaše poznatky a názory
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Miles Davis
Já jsem se potkal s tou jejich nejlevnejší lubovkou a moc mě to neoslovilo. Je teda fakt, že známý to používá jako "trampskou džipsonku", takže o ni i podobně pečuje. Co jsem to měl jednou v ruce, tak mě to nějak příliš neoslovilo a přišlo mi to velice podobné jako Jolany a Cremony tady toho typu, jen s lepším dohmatem.
Kdysi tvrdil, že Martin je jen do studia, na koncerty Furch ....Jazzman píše: Má nějakého Martina z roku 46 a co si pamatuji, tak mému spoluhráči z kapely tvrdil, že ho koupil přes internet z Ameriky, že ta kytara vůbec nehraje a nechal si jí jako investici. Čert se v tom vyznej.
Toho Martina (je to D-18) jsem slyšel vloni na komorním koncertě na mikrofon, a vůbec mi to nenadchlo, fakt vypadal hluše. Ale k posouzení by ho musel člověk slyšet akusticky, a nejlíp si zahrát.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Původní Durango žebra nemá a má klenutou zadní desku. Prý je to kvůli hlasitosti. Teď už by se měly dělat celomasivní Duranga (hrál jsem na ně a zvukově hodně zajímavé), které už žebra mají.Jazzman píše:Oprava - Seagull, jedno L mi uteklo.
Durango nemá na zadní desce žebra,ale nevypadá, že by se mělo rozpadnout, spíš mám dojem, že šlo o záměr a hraje tak více nahlas.
A dovolím si poznámku - kytary Furch se nevyrábí v Čechách, ale na Moravě. To jen na okraj pro ty, co mají mezery v zeměpisu
A kde si ti moraváci naučili tak dobře Česky ???CzechJoker píše: A dovolím si poznámku - kytary Furch se nevyrábí v Čechách, ale na Moravě. To jen na okraj pro ty, co mají mezery v zeměpisu
"Česko" je patvar.
"České země" je akceptovanější - zkráceně tedy Čechy.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Co jsi měl z dějepisu?
Až taková bída? No panejo. 300 km do Brna a zpátky pro Cremonu za 30 000,--Skiner píše:přišlo mi to velice podobné jako Jolany a Cremony tady toho typu, jen s lepším dohmatem.
Uvažuju o té prostřední - A17-21. Pokud ji někdo náhodou máte nebo jste ji zkoušeli, budu rád za každý postřeh.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Miles Davis
Nedělám rozdíl mezi Moravou a třeba Chodskem.CzechJoker píše:Co jsi měl z dějepisu?
Nechápu moravský separatismus.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
To není separatismus, nýbrž uvádění věcí na pravou míru. Jižní Morava neleží v Čechách, to je vše.
Ať se ti to líbí nebo ne, můj Furch má na etiketě napsáno "Czech", ale o Moravě ani slovo.CzechJoker píše:To není separatismus, nýbrž uvádění věcí na pravou míru. Jižní Morava neleží v Čechách, to je vše.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
shoooter píše:Ať se ti to líbí nebo ne, můj Furch má na etiketě napsáno "Czech", ale o Moravě ani slovo.CzechJoker píše:To není separatismus, nýbrž uvádění věcí na pravou míru. Jižní Morava neleží v Čechách, to je vše.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Stejně tam nemá ani nic o Čechách - nebo je snad Bohemian-Made?shoooter píše:Ať se ti to líbí nebo ne, můj Furch má na etiketě napsáno "Czech", ale o Moravě ani slovo.CzechJoker píše:To není separatismus, nýbrž uvádění věcí na pravou míru. Jižní Morava neleží v Čechách, to je vše.
Každopádně je to dost OT.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To je v pohodě, když jsem bydlel 2 roky u Moravských Budějovic, všichni mi říkali, že Brno není Morava..... Teď bydlím v KV kraji, všichni okolo tu nenávidí Vary a prohlašují je za součást Ruské federace.......
No, když jsem psal kvůli kobylce, tak mi pan Furch odpověděl česky. Nikde žádné: :Ja sú, bábička" a tak.
Celomasivní Durango? To asi ne. Na mém novém Durangu není ani žebro a deska není o nic víc ohnutá než na masivech. Jestli myslíš tenhle nový model, tak ten Furch zařadil do série Millenium.
http://furch.cz/?stranka=instrument&instrument=d-20
No, když jsem psal kvůli kobylce, tak mi pan Furch odpověděl česky. Nikde žádné: :Ja sú, bábička" a tak.
Celomasivní Durango? To asi ne. Na mém novém Durangu není ani žebro a deska není o nic víc ohnutá než na masivech. Jestli myslíš tenhle nový model, tak ten Furch zařadil do série Millenium.
http://furch.cz/?stranka=instrument&instrument=d-20
Naposledy upravil(a) Jazzman dne 9.04.2011 21:58, celkem upraveno 3 x.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Je v nich mizerný výběr, proto jsem dospěl k názoru, že kupovat lubovku za 30t je blbost. Narazil jsem na dobrého Epiphone Broadway Korea, který odvádí dobře svou práci ( a spoluhráči i posluchači mě na něj nutí hrát, protože se jim zvukově z mých kytar líbí nejvíc ) a pak si našetřil na Ibanez John Scofield, na kytaru bez kompromisu. Nemusel jsem spěchat, bylo na co hrát. A chtít třeba masivní lubovku pod 70t, která hraje, nerozpadne se, ladí....to je sci-fi. Hlavně je třeba uvažovat nad tím, že lubovku vybíráme tak, aby hrála v kapele, protože v obchodě, bez zvuku rytmiky hraje dobře kdejaká asijská lubovka a majitel se na první zkoušce diví, co koupil.Jazzman píše:pjung píše:Díky za názor, beru ho jako čistě subjektivní (jaký jiný by taky názor měl být). Vyzkouším a uvidím. V lubovkách je tak mizerný výběr...Jazzman píše:
Bez to jako čistě subjektivní názor: Pan Furch tyto kytary vyrábět neumí. Jsou kvalitně vyrobené, hezky vypadají, ale nehrají, jak mají.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
CzechJoker píše: A dovolím si poznámku - kytary Furch se nevyrábí v Čechách, ale na Moravě. To jen na okraj pro ty, co mají mezery v zeměpisu
Proboha tak se spánembohem odtrhněte, mezero
ale budete muset nejdřív dát Slezsko Polákům
I´m wheels... movin´wheels
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Přesně takTonda píše:CzechJoker píše: A dovolím si poznámku - kytary Furch se nevyrábí v Čechách, ale na Moravě. To jen na okraj pro ty, co mají mezery v zeměpisu
Proboha tak se spánembohem odtrhněte, mezero![]()
ale budete muset nejdřív dát Slezsko Polákům
.. a změň si teda nick - na MoravianJoker 
I´m wheels... movin´wheels
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Klid, pánové, kdo tu má po vás uklízet... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Tak informaci o tom, že nový model Duranga je celomasiv jsem dostal přímo ve firemní prodejně v Brně. Tam jsem ho mohl porovnat se "starou" verzí, která nejsou na spodní desce žebra a ve srovnání s klasickým déčkem je tato deska více bombírovaná. Ten nový model by měl být v prodeji cca od června, na prodejně měli v podstatě předprodukční kus.Jazzman píše:Celomasivní Durango? To asi ne. Na mém novém Durangu není ani žebro a deska není o nic víc ohnutá než na masivech. Jestli myslíš tenhle nový model, tak ten Furch zařadil do série Millenium.
A k oblíbenému tématu dodám toto a slibuji Nerovi, že se v tom více nebudu rýpat. Preambule Ústavy České republiky (1/1993 Sb.) začíná slovy „My, občané České republiky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.“ Ani slovo o separatismu nebo o vzájemné neúctě, kterou tu někteří projevují. Světu mír!
A kde je Chodsko?CzechJoker píše: „My, občané České republiky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.“ Ani slovo o separatismu nebo o vzájemné neúctě, kterou tu někteří projevují. Světu mír!