Folie-lak

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
pehve

Re: Folie-lak

Příspěvek od pehve »

co vím amati vyráběli více modelů ale na korpusy s novými mušlemi pasují palcovky přesně protože to soudruzi vozili i ven a tam to muselo sedět podle jejich norem. Rozměr se u nás uváděl v cm.
V těch předchozích typech ( ty kulatý, "barokní" mušle, mimochodem moc krásný :) )tam už to někdy nesedí.
Závit v mušlích, přesněji v těch maticích uvnitř je M6 ve všech typech.
Takže ráfky a mušle posledních typů amati konstrukčně v pohodě...nějakej šroub bych neřešil, to je spotřebka.
Imbus šrouby kvalitně povrchově upravené (lesklý nebo černý chrom) jsem už taky viděl, jsou pěkný.
Ano, takovýhle kutění není pro každýho ale myslím že pokud se práce povede aspon trochu podle představ tak nikdy není zbytečná. Navíc kdo si hraje nezlobí..
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

...začal jsem obcházet barvy a laky a napadl mě nejspíš trochu barbarský nápad: co takhle autolak...v podstatě metalíza...je to zatím jen taková má dnešní úvaha...nanáší se ve dvou vrstvách + další dvě vrstvy bezbarvý lak...celková vrstva je opravdu velmi tenká...asi to předpokládá velmi precizní očištění od lepidla po folii....ale spíš by mě zajímal váš názor co se týká vlivu na zvuk...taky samozřejmě nevím, jak se tento lak zachová na dřevu...tak kdyby někdo věděl.... :?:
pehve

Příspěvek od pehve »

dýha v akci:)

Obrázek
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Hezký!!!!! :!: :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

díky :wink:, ještě k tomu mám 10,14 tomy a druhý 22 kopák. Až to bude komplet hotový tak to všechno pověsím na rampu, přidám několik činelů, vyfotím a pošlu do soutěže o nejlepší tuning amati :D

ty hluboký 12 a 13 tomy jsou trošku náročnější na ozvučení ale zadařilo se a vytáhli jsme z toho šíleně hutný zvuk. Blány remo pinstripe, dole diplomat.
mapexdrummer

Příspěvek od mapexdrummer »

Monikad píše:
A z těma šroubama z železářství... no promiň, to se nedá ani komentovat....
Vím, účel světí prostředky, no spolehlivě ti metrické závity šroubů nemohly přesně pasovat do mušlí, ale i tak je to prasečina. Nicmně tvoje věc.... mě z toho jen naskočila husí kůže!! :shock:
Tak se dívej... Jeden šroub s čtyřhranou hlavičkou stojí asi 10kč... Si představ, že mám na bubnech 12+12+16+16+20 šroubů = to je nějakých 76ks * 10 = 760kč za šrouby na amátky... Když je tu u nich uplně jedno........ Takhle sem za to dal 10kč za 76 ks...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

mapexdrummer píše: Tak se dívej... Jeden šroub s čtyřhranou hlavičkou stojí asi 10kč... Si představ, že mám na bubnech 12+12+16+16+20 šroubů = to je nějakých 76ks * 10 = 760kč za šrouby na amátky... Když je tu u nich uplně jedno........ Takhle sem za to dal 10kč za 76 ks...

Jasně, matika my vždycky docela šla. :wink: Nicméně mi šly celkem i jiné předměty, takže třeba vím, že klasické stoupání metrického závitu, co mají ty běžné šrouby ze železářství, rozhodně dokonale nesednou do závitu v mušlích Amati, které mají JINÉ stoupání!! :!: Našroubovat to tam díky přehnaně velké toleranci skoro všeho na někdejších Amátkách asi jde, otázkou je, že to nejspíš nevydrží dlouho. proto se snažím naznačit, že tvá úspora bezmála sedmi stovek se ti v brzském budoucnu múže vyplatit tak, že budeš mít potřebu kupovat nové mušle díky zničeným závitům!! Tohle je trpká osobní zkušenost na vlastní kůži.... :roll:

Nicméně hlavní chybou mechanik (tedy i závitů) na železech Amati byla ve velké síle vrstvy povrchového chromu, do kterého je de fakto vyřezána větší část závitu a velmi často se to i na originálním šroubu při dotažení vytrhne a zbyde hladká díra + do spirálky vytržený závit venku!! :shock: :!:
Proto se velmi často při opravách amatek převrtávaly díry a vyřezávali nové metrické závity o číslo větší, aby to vše bylo OK. :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
mapexdrummer

Příspěvek od mapexdrummer »

To už mě nějak nezajimá, protože je dávno nemám... Nicméně jsem je takto používal asi rok a nezaznamenal jsem nějaké větší rozlazování či tak... Koneckonců, já když je kupoval tak byl každý šroub jiný...

Ale to už je teď jedno...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

To máš pravdu... je to už jedno. Taky už Amátky nějaký ten pátek nemám :D
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Ahoj...znovuobnuvuju topic, tentokrát bych se chtěl zeptat na konkrétní věc: mám buben Amati, verzi perleť, takže starší kousek...původně jsem ho chtěl nechat v původním provedení, ale perleť už je v horším stavu a tak jsem si říkal, že folii sundám a buben natřu nebo namořím a nalakuju. Akorát mám pocit, že stěna bubnu je dost tenká a folie tvoří její podstatnou část, tak jsem se chtěl zeptat, jestli někdo z vás nedělal něco podobného. Nemám se toho bát a folii můžu klidně sundat nebo se do toho radši nemám pouštět? Díky za názory a rady.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Joe86 píše:Ahoj...znovuobnuvuju topic, tentokrát bych se chtěl zeptat na konkrétní věc: mám buben Amati, verzi perleť, takže starší kousek...původně jsem ho chtěl nechat v původním provedení, ale perleť už je v horším stavu a tak jsem si říkal, že folii sundám a buben natřu nebo namořím a nalakuju. Akorát mám pocit, že stěna bubnu je dost tenká a folie tvoří její podstatnou část, tak jsem se chtěl zeptat, jestli někdo z vás nedělal něco podobného. Nemám se toho bát a folii můžu klidně sundat nebo se do toho radši nemám pouštět? Díky za názory a rady.
Jo dělal....(jen jsem ještě nedal fotky na net).. Sundaval jsem původní folii (mám ty nejstarší amátky) a ta fólie je lepená po cený ploše, takže se zatraceně nadřeš s horkovzdušnou pistolí a dlátem.. Tomu věř. Dál se může u amátek stát, že se s fólií uloupne místy i vrchní vrstva materiálu, což pak není dvakrát estetický... Takže okolo děr a u hran si dávej pozor...
Ztenčení korpusů nijak markantní není a rozhodně to bubnům neuškodí.. Možná spíše naopak.
Já jsem tam osobně dával samolepící fólii (někde nazývaná tapeta) a nemůžu si ztěžovat.. Pokud to změnilo zvuk, tak spíše k lepšímu, ale esteticky pro mě nová varianta vede. Můžu dát fotky, ale až o víkendu nejspíš
Zatím tedy jedině stav před a po
Obrázek

Po (přímo to vložit nešlo... moc široký):
http://sferabubeniku.info/download/file ... mbnail.JPG
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pehve

Příspěvek od pehve »

taky mám ty samý zkušenosti, jenom s tou pistolí mi to šlo celkem snadno :)
Neradil bych to mořit nebo lakovat, ten matroš pěkný není. Použij raději dýhu nebo nějakou folii. Tmelení a broušení tě nemine.
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Pehve: z broušení strach nemám, ale ještě jsem netmelil :?
Moleek: velice hezké a inspirativní...díky... a ty jsi tmelil? nebo jak jsi řešil díry po úchytech na holdery, díry po tlumítkách, po logách a ty dírky, kterými odchází vzduch při úderu (ten kovový prstýnek, který je v nich osazený musel jít přece pryč společně s blánou) :?:

Taky jsem trochu předělával:
http://jkostka.rajce.idnes.cz/Buben/
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Joe86 píše: Moleek: velice hezké a inspirativní...díky... a ty jsi tmelil? nebo jak jsi řešil díry po úchytech na holdery, díry po tlumítkách, po logách a ty dírky, kterými odchází vzduch při úderu (ten kovový prstýnek, který je v nich osazený musel jít přece pryč společně s blánou) :?:
Díky.. Na tohle jsem se vykašlal... Prostě tam ta fólie pod sebou nemá dřevo no... Tyhle bicí za to úsilí nestojej, a i tak to hraje docela dobře proti předchozímu stavu...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pehve

Příspěvek od pehve »

Joe86 píše:Pehve: z broušení strach nemám, ale ještě jsem netmelil :?
Moleek: velice hezké a inspirativní...díky... a ty jsi tmelil? nebo jak jsi řešil díry po úchytech na holdery, díry po tlumítkách, po logách a ty dírky, kterými odchází vzduch při úderu (ten kovový prstýnek, který je v nich osazený musel jít přece pryč společně s blánou) :?:

Taky jsem trochu předělával:
http://jkostka.rajce.idnes.cz/Buben/
ty jo..puntíčkovaný jsem ještě neotloukal :) doufám že hraješ pořádnej metal :mrgreen:

s tím tmelením je to jednoduchý-použij akrylátový dvojsložkový tmel (ten na okna bys brzy vytloukl ) a vysprav včechny díry. Ty průchozí otvory můžeš podlepit zevnitř páskou a zvrchu taky zalít tmelem. Čím přesněji budeš tmelit tím méně budeš brousit.
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

ty jo..puntíčkovaný jsem ještě neotloukal :) doufám že hraješ pořádnej metal :mrgreen:

s tím tmelením je to jednoduchý-použij akrylátový dvojsložkový tmel (ten na okna bys brzy vytloukl ) a vysprav včechny díry. Ty průchozí otvory můžeš podlepit zevnitř páskou a zvrchu taky zalít tmelem. Čím přesněji budeš tmelit tím méně budeš brousit.
...ještě jsem s nima nikam nevyrazil...kapela nebyla moc nadšená :D mám je jenom na doma...

..a díky za rady..
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Chci se zeptat na takovou věc...a přijde mi zbytečné zakládat nové téma... navíc to trochu souvisí... v současné době se snažím o repasování sady a vracím mušle zpátky na korpus. Pod mušlema jsou plastové podložky http://jkostka.rajce.idnes.cz/Repas#P2130032.jpg ...není to u všech...mám kopák Pearl Export (patrně starší kousek) a tam nic takového není, ale na Basixech jsou (jak Dynamic by Basix tak Basix Custom)...rozhodl jsem se, že je tam vracet nejspíš nebudu - abych to sjednotil i čistě z estetických důvodů... Ale zajímá mě, proč tam jsou? Jestli je to věc praktická - ochrana laku před poškozením kovovou mušlí (ale byly i na folii :? ) nebo je to z důvodů zvukových? nebo proč?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Joe86 píše:Chci se zeptat na takovou věc...a přijde mi zbytečné zakládat nové téma... navíc to trochu souvisí... v současné době se snažím o repasování sady a vracím mušle zpátky na korpus. Pod mušlema jsou plastové podložky http://jkostka.rajce.idnes.cz/Repas#P2130032.jpg ...není to u všech...mám kopák Pearl Export (patrně starší kousek) a tam nic takového není, ale na Basixech jsou (jak Dynamic by Basix tak Basix Custom)...rozhodl jsem se, že je tam vracet nejspíš nebudu - abych to sjednotil i čistě z estetických důvodů... Ale zajímá mě, proč tam jsou? Jestli je to věc praktická - ochrana laku před poškozením kovovou mušlí (ale byly i na folii :? ) nebo je to z důvodů zvukových? nebo proč?
Nějaký, patrně i zvukový, důvod tam bude, ale troufnu si říct, že kategorii bubnů, které si jmenoval je ten rozdíl "s podložkou" a "bez podložky" velice minimální! Lepší blána či ladění se na zvuku projeví 100x víc :wink:
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Monikad píše:
Nějaký, patrně i zvukový, důvod tam bude, ale troufnu si říct, že kategorii bubnů, které si jmenoval je ten rozdíl "s podložkou" a "bez podložky" velice minimální! Lepší blána či ladění se na zvuku projeví 100x víc :wink:
V téhle kategorii je to opravdu jedno...ale zajímalo mě to i obecně, jestli je to k vidění i u vyšších řad ... a taky ten důvod... jediné co mě napadá je fakt poškození nebo snaha co možná nejvíc odizolovat mušli od bubnu... třeba to po namontování poznám - jestli to začne bez podložek někde hrčet :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Joe86 píše:
Monikad píše:
V téhle kategorii je to opravdu jedno...ale zajímalo mě to i obecně, jestli je to k vidění i u vyšších řad ... a taky ten důvod... jediné co mě napadá je fakt poškození nebo snaha co možná nejvíc odizolovat mušli od bubnu... třeba to po namontování poznám - jestli to začne bez podložek někde hrčet :)

Pochopitelně ten pravý důvod je odizolovat pokud možno co nejdokonaleji cokoliv od korpusu bubnu, aby se zamezilo šíření vibrací z bubnu na cokoliv dál. proto také se dělají bubny "nevrtané" a letmo upevňované 8)
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“