Výměna strun - nemůžu vyndat původní struny

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
map877sa

Výměna strun - nemůžu vyndat původní struny

Příspěvek od map877sa »

Ahoj,
rozhodl jsem se vyměnit struny na mém stratocasteru s jednozvratným tremolem.
Vymotám tlustou E z ladícího kolíku, ale když se jí snažím prostrčit skrz kobylku na druhou stranu, tak to nejde. Struna A taky nejde vyndat. Tlačím na strunu z přední strany, aby se na druhý straně dostalo z dírky takový to kolečko na konci struny:). Ke kolečku se ničím nedostanu, abych ho popotáhl.

Jak to teda udělat? Mám zatlačit ještě víc?

PS: kryt ze zadní strany jsem sundal, takže tím to nebude :wink:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mozna je to tim, ze nemam stratocastera, ale moc jsem ten tvuj popis nepochopil, mozna bude lepsi, kdyz udelas nejakou fotodokumentaci a uploadnes to treba na imageshack.us a hodis nam linky :wink:
Jinak pokud ty struny nehodlas na neco pouzit [skrceni sourozence, veseni pradla,...], tak to vzdycky muzes prestrihnout stipackama... To hlavne v pripade, ze to nejde prostrcit kvuli zkroucene strune, ale nevim, jestli to je ten pripad
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
map877sa

Příspěvek od map877sa »

Asi jsem to nepopsal úplně nejlíp. Takže fotka:

Obrázek
Tady je vidět uchycení strun zezadu. A právě v těch dírkách jsou "kolečka" na koncích strun. Jenže tahle kolečka se nechtějí z dírky hnout, když se snažím strunu z přední strany popostrčit. Normálně bych na ni zatlačil, ona by prošla skrz kytaru a hotovo. Ale ona prostě nechce povolit a kolečko stále drží na svém původním místě.

Tak snad to pochopíte :wink: .
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Super dlouha jehla a nejake minikladivecko a vyklepat ven... kdysi jsem neco podobneho resil u fokusu strat ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zkusil bych to jeste nejakou pinzetou ze strany, ze ktere to bylo foceny... Anebo jak rika wikxzen
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A v případě nutností to lehce stříknout WD-40 nebo nějakým jiným sajrajtem... Pinzetu tam asi nenacpeš, zkus to spíš dle wixzena...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Mě se to stalo u Dimavery tam sem tam narval špejly a pořádně zabral a šlo to ven :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Špejle jsou také možné řešení, ale kamarád je tam jednou nacpal, pořádně zabral, a křup, špejle se zlomila a zůstala tam nacpaná. Takže krom struny vyndaval i špejli... :wink: Takže opatrně...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Nero píše:Špejle jsou také možné řešení, ale kamarád je tam jednou nacpal, pořádně zabral, a křup, špejle se zlomila a zůstala tam nacpaná. Takže krom struny vyndaval i špejli... :wink: Takže opatrně...
Já sem šikovnější já jí nezlomil :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak že ty, ne každej je tak úžasnej... :)

PetrPeter 1975 - 2008
map877sa

Příspěvek od map877sa »

Veřešeno 8) . Díky za rady...nakonec pomohlo něco na způsob "super dlouhá jehla" - kancelářská sponka, na konci malej háček, kterej se zasunul do kolečka od struny a kleštěma se to vytáhlo.

Takže teď měním, celkem to jde.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Znám !!
Vím jak na to :arrow:
vem něco kovového, já na to beru ploché elektro kleštičky s dlouhým zobákem, rozevřu a zezadu jak jsi vyfotil ty dírky tak do toho normálně párkrát silně jebnu a hotovka! Myslím jako do té kuličky, ona se trochu tím rázem prostě uvolní a jeto :) odzkoušeno na dvou sadách strun. Prostě něčím jebni do těch kuliček (válečků), třeba šrubovákem, nebo něčím, čím se tam dostaneš, nemůžeš tím nic podělat ani šprajcnout protože to tremolo je samozřejmě ze železa. :P 8) 8) 8)

EDIT: nojo pozdě
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Ta struna jak je napnuta, tak se proste prizpusobi hranam na tremolu a vytvori se na ni "hrany - zlomy", kdyz ji povolis, tak na ni ty hran zustanou takze kdyz ji chces vystrcit ven, musis vic zatlacit a tak ruzne s ni kvedlat a krouzit, atd......

Kytara nejsou svycarsky hodinky, nebojte se ji! (neplati pro ty, jimz praskaji pullitry v ruce uz pri pouhem uchopeni...)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“