FUZZ ?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: FUZZ ?

Příspěvek od yeeshkul »

A mel jsi 2 plosnaky nebo jsi je menil na jednom? Proznam se ze rozdil mezi "krupanim" a "rezanim" bych nepoznal, kdybych mezi tim musel menit tranzistory a merit jak sedej. Vcera jsem takhle posuzoval NKT275 a Matsushity a vyslo mi to na stejno - proste ge fuzz.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mám tohle zlatíčko už chvilku, nějakou dobu jsem s ním měl poměrně problémy, protože nemám plně funkční kousek - respektive je tam výrazný úbytek hlasitosti a trochu jiný záběr korekce, než by měl být. Rozhodl jsem se ho do Kanady na opravu neposílat, protože ikdyž musím držet Sizzle i Volume na maximum, ten zvuk plně splňuje moje požadavky, které jsem měl - pořádně heavy fuzz :) díky poťáku Mix se dá pěkně namíchat s předřazeným overdrivem/čistým zvukem a přepínač Gate dovoluje zapnout před Frazzem klidně jak FuzzFactory tak Dirty Little Secret overdrive a být si jistý, že zvuková stěna bude znít jen tehdy, kdy chceme :) čili zkrátka - dá se s tím vyhrát

tenhle krátký klípek jsem nahrával na zvukové zkoušce před koncíkem, mikrofon foťáku to bere dost směrově, čili jsem to místy stínil vlastním tělem, ale obrázek si člověk udělá

ano, takový zvuk jde z 1x12" komba bez PA, bez čehokoliv dalšího... aparát má v konci EL84, volume bylo cca na 4

pro zajímavost - Gain je na třetině :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

na to jaka je to obskurnost to zni zajimave (i ukazky co sem si prosel na strankach doktora vědce :)
ja uz mam na poste MI NeoFuzz, tak uvidime jak zapadne do sbirky
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

právě je problém, že ten můj hraje možná trochu "zahuhlaněji" než by měl :) obskurnost... prostě boutique výrobce, který se rozhodl fuzz pojmout trochu brutálněji a moderněji :) trochu z jiného úhlu - a to se cení

povedlo se mi tenhle kousek vyměnit za The Great Destroyera od Dwarfcraft Devices a neliuju ani trochu :)

momentálně čekám na Blackout Effectors Fix'd Fuzz
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Obrázek

nuže - dnes mi přišel tento krasavec :)

začnu zevnitř - krásně čistě zpracované, ukázková práce

čtyři miniswitche zapínají čtyři obvody. ty jdou zleva doprava

Bloom je overdrive s vlastním externím gainem, rozsahem bych ho řadil spíše mezi low gain drivy

Fuzz 1 je velmi "klasicky" znějící fuzz, někteří lidé ho přirovnávají k Tonebenderům, jiní k Fuzz Face - pravda je, že mi zní poměrně svojsky. Gain se skrývá na trimru uvnitř (odtud název "fix'd fuzz" )

Fuzz 2 je alternativnější, více velcro-like, trochu osmibit, pěkná prasečinka :) uvnitř se nachází Bias tranzistoru pro Fuzz 2

Shade je úplně na konci a jde vpodstatě o EQ část. Je to vpodstatě tónová clona, která má nejen velmi široký rozsah, ale díky zařazení za všechny předchozí stage i výrazný záběr. S trochou nadsázky Bloom drasticky mění a dotváří zvuk ostatních stage

přepínače se dají libovolně kombinovat, nic nebrání experimentátorství... vyměnil jsem ho za ručně malovanou kopii Fuzz Factory a nelituju :) těším se, až ho pořádně proženu v kapele, zatím velká spokojenost. určitě můžete očekávat kompletní recenzi

PS: je to Si fuzz :wink: umí se ovšem vyčistit stažením volume velmi hezky

PPS: sorry všem za double-post, toto je bohužel méně diskutované vlákno
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tohle je vlakno pro "ty co ví" kdyz budu citovat inzeraty :)
Fixed Fuzz mi podle ukazek prisel spis na blazneni, asi taky bych vyuzil spis Musket ale proto se jich dela tolik aby bylo ukojeno libido vsech :)
PS: Uvidime jak dlouho ti vydrzi ;)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Když zapneš všechy stage naráz, je to pořádny maras (RÝM), ale připadá mi to jako velmi rozumný a využitelný efekt :) mnohem rozumnější a využitelnější, než třeba Fuzz Factory! Musket vypadá rozhodně skvěle, takový extra tweakable Muff :) navíc dostal velmi dobré hodnocení na gilmourish.com. Mě ale vždy více lákal Fix'd a čirou náhodou se mi dostal pod ruku :)

co se týče výdrže - nemůžu říct :) až po vyzkoušení s kapelou hodlám dělat soudy jestli se u mě zdrží, nebo ne. Za poslední půl rok jsem fuzzů vyzkoušel dost, ale to hlavně proto, že jsem ještě nedokázal najít "ten pravý", který by mě vážně uspokojoval :) Frazz Dazzler u mě zatím určitě zůstává, jak si povede Fix'd se uvidí

že bych nevěděl co dál se určitě nebojím, fuzzů, které by mě zajímaly, je ještě hodně
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak mě FF prijde vyuzitelna dost, akorat je nutné si s tím trochu pohrát.
Takto sem např. jedné půlnoci lovil zvuky ;)
http://leteckaposta.cz/837284906
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Tak je to jistě jak pro koho - já to ze zkušenosti vidím takhle :)

mě u něj oslovily vpodstatě pouze takové ty přeskakující gated fuzzy a potom vpodstatě klasický tlustý sólový tón s dlouhým sustainem
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

fuzz to je sice jenom ve 4.modu, zbytek je OD, dist... proste plnotucne kreslitko, takze to dam sem, kam chodi milovnici boutique vintage krámů.
uberklon bixonic expandora alias ZZ Box c.2 (c.1 je muj prototyp)
Obrázek

majitel udelal i nejakou rychlo ukazku na ochutnani
http://drahonovsky.com/michal/expandora2.zip
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

hyenik píše:fuzz to je sice jenom ve 4.modu, zbytek je OD, dist... proste plnotucne kreslitko, takze to dam sem, kam chodi milovnici boutique vintage krámů.
uberklon bixonic expandora alias ZZ Box c.2 (c.1 je muj prototyp)
Obrázek

majitel udelal i nejakou rychlo ukazku na ochutnani
http://drahonovsky.com/michal/expandora2.zip
nádhera :) akorát to na mě má možná příliš ostrý výšky, v mém hledáčku je spíše něco měkčeji středovějšího (Earthquaker dev. Monarch)
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

pekny, vejsky bych spis tipl na reprak nez fuzz samotnej...a nebo ti hrajou jinak bedny u PC, me se to zda docela fajn...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak tak, me to zas prijde kapku temne zabarvene, uvidime az se podari nejake slusne ukazky. Ted na to ale nemam cas. V budoucnu chci vyzkouset "mýtické řetězení expandor" jestli to není zas jenom nějaké gibbonsovo bájivé lhaní :)

http://www.woodytone.com/wp-content/upl ... 996_GP.jpg
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nevím, většinou se mi věci co si pouštím příliš ostré nezdají :) ale všechno je subjektivní :)

Jestere, já ti tak závidím externí poťáky pro Fuz:1 a Fuz:2 na tvojí Twosome :lol: když to člověk má interně, příliš to seznamování s efektem neusnadňuje :)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Dark Axel píše: Jestere, já ti tak závidím externí poťáky pro Fuz:1 a Fuz:2 na tvojí Twosome :lol: když to člověk má interně, příliš to seznamování s efektem neusnadňuje :)
Sis vybral Fix'd, tak trp! :mrgreen:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

mala ochutnavka veci chystanych....
Obrázek
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

hyenik píše:tak tak, me to zas prijde kapku temne zabarvene, uvidime az se podari nejake slusne ukazky. Ted na to ale nemam cas. V budoucnu chci vyzkouset "mýtické řetězení expandor" jestli to není zas jenom nějaké gibbonsovo bájivé lhaní :)
http://www.woodytone.com/wp-content/upl ... 996_GP.jpg
A čeho "mýtickým řetězením expandorů" Gibbons dosahoval? Krom dejme tomu extáze...

Ukázky té kopie nejsou špatné, ale moc to nechci hodnotit. Když budou v budoucnu lepší ukázky, tak si je poslechnu raději než ty první.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

wikxzen píše:A čeho "mýtickým řetězením expandorů" Gibbons dosahoval? Krom dejme tomu extáze...
podle bulváru je to základ jeho legendárního zvuku na Rhythmeen, tj. strašně tlustý a přitom konkrétní a nezahuhlaný
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

testování chlupatého libida sice neni jeste u konce, ale pomalicku se tim prokousavam (V&J a ZZ nejsou sice klasicke fuzzy, ale fuzz-sound umi taky velice dobre)

Obrázek
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

axel zacina byt slusna gearwhore ;)
edit opraveny link: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=627220
ja samozrejme chapu ze clovek hleda, testuje atd, ale rozplyvat se nad necim ze to je fantasticky zvuk a za 14 dni to prodavat??? To uz je jasna diagnoza :)
PS: tohle neni rypanec, ale spis takovy prekvapeny povzdech. Ja kdyz napisu ze je neco fantasticke a moc si to uzivam, tak to u me vydrzi minimalne tri tydny :)))))))))
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 24.05.2011 13:03, celkem upraveno 3 x.
Důvod: Smazány 2 následující přebytečné příspěvky hyenika a Jestera, které vznikly z důvodu vložení špatného odkazu v tomto příspěvku..
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“