Údržba

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
nity

Re: Údržba

Příspěvek od nity »

jasny, souhlas...na lahviččce mas 01..pro dokonceni postupu bys mel mit i lahvicku 02...olej na naposteni hmatniku je lahvicka 65
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

nity píše:jasny, souhlas...na lahviččce mas 01..pro dokonceni postupu bys mel mit i lahvicku 02...olej na naposteni hmatniku je lahvicka 65
Takže na kompletní údržbu kytary bys měl mít deset lahviček? :lol:
Já osobně jsem hmatník namatlal tím přípravkem na čištění strun, nechal to tam zaschnout, vypadalo to divně, ale chtělo to z toho setřít ten zbytek ... no a hmatník vypadal k světu.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

staci 2 :wink: na struny a hmatnik pouzivam kyser a na drevo kytary dunlop sprej, ted nevim jak se presne jmenuje.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

arcilucifer píše:staci 2 :wink: na struny a hmatnik pouzivam kyser a na drevo kytary dunlop sprej, ted nevim jak se presne jmenuje.
Na dřevo? To bude ale jen nějaké leštidlo ne?
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

nity píše:to prece zalezi na tom jak moc se clovek poti a jak ma kyselej ten pot...nekomu struny nehrajou po 2 mesicich, nekomu vydrzej treba pul roku
To není potem (aspoň většinou), zvuk ztrácí tím, že se v nich vymelou ty žlábky.
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Tedy, jestli to dobře chápu. tak nejdřív použít to co mám doma na vyčištění a potom hmatník napustit tady tímto ? http://www.audiotek.cz/product-28883-dunlop-6532
Nevíte náhodou o nějakém čistidlu které má "obě tyto složky" v sobě. Mám na mysli 2 v 1 :D Aby to zároveň čistilo a taky napouštělo ten hmatník.

Ještě mám doma dunlop 65 na struny. Ten taky trochu napouští to dřevo ne ? Minimálně se mi zdá, že je ten hmatník po tom takový kluzký.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

jakub.kubaaa píše:
arcilucifer píše:staci 2 :wink: na struny a hmatnik pouzivam kyser a na drevo kytary dunlop sprej, ted nevim jak se presne jmenuje.
Na dřevo? To bude ale jen nějaké leštidlo ne?
http://kytary.cz/dunlop-pripravek-pro-l ... /HN021331/ a uz to mam hooodne dlouho.
nepouzivam to samozrejme dene.kdyz je nastroj ulepeny a zamasteny tak se to hodi.
shmootik

Příspěvek od shmootik »

když už přišla řeč na to proč ztrácej struny zvuk. nevíte čistě náhodou v jaký oblasti pružnosti jsou struny normálně napnutý? pod mezí pružnosti, nad ní, v oblasti mezi kluzu či dokonce za ní? ne že by na tom záleželo, stejně s tim nic než nový struny nikdo neudělá, ale docela by mě to zajímalo a nějak se nemužu dokopat si osvěžit znalosti a spočítat to :oops:
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

shmootik píše:když už přišla řeč na to proč ztrácej struny zvuk. nevíte čistě náhodou v jaký oblasti pružnosti jsou struny normálně napnutý? pod mezí pružnosti, nad ní, v oblasti mezi kluzu či dokonce za ní? ne že by na tom záleželo, stejně s tim nic než nový struny nikdo neudělá, ale docela by mě to zajímalo a nějak se nemužu dokopat si osvěžit znalosti a spočítat to :oops:
Můžeš je nadladit či bendovat a nic se jim nestane, takže pod mezí pružnosti :wink:
nity

Příspěvek od nity »

woro90-1 píše:
nity píše:to prece zalezi na tom jak moc se clovek poti a jak ma kyselej ten pot...nekomu struny nehrajou po 2 mesicich, nekomu vydrzej treba pul roku
To není potem (aspoň většinou), zvuk ztrácí tím, že se v nich vymelou ty žlábky.
tak to by byla pecka...stačí jeden koncert, horko, zapomenu otrit struny prípravkem a muzu druhej den menit...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
man

Příspěvek od man »

Výrobci dávají na struny záruku 2 hodiny od natažení. Profíci mění struny před každým koncertem. Já když natáhnu nový struny tak zhruba 2 až 3 hoďky jsou až moc plechový pak mají tak 14 dní ideální zvuk (při hraní asi 2 hodiny denně) a pak už je na nich znát úbytek jasnosti zvuku, takové té zvonivosti. Dalo by se na ně hrát klidně dalších pár měsíců ,pak už se to moc nemění. Ale není to prostě už vono. Při lehce nakresleným kile rychle stratěj drive a doznívaj jen takovým hučením. Do zkušebny to stačí ale před hraním před lidma si dávám nový tak dva dny dopředu. Takže měním tak jednou za 14 dní až měsíc.
zesilovač: Marshall JTM-45, box: Marshall 1960 4x12 kombo: Marshall JCM800 4210
elektriky: Les Paul 1959 (Jurča), Gibson LP Standard 1995
akustiky: Martin D28 r.1985, Furch D34 , Alvaro 55
krabičky : Ibanez TS9, Marshall GV-2, Boss DD-3, Boss RV5, EHX Holy Grail

Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

man píše:Výrobci dávají na struny záruku 2 hodiny od natažení.
Na tos přišel jak? :)
Do zkušebny to stačí ale před hraním před lidma si dávám nový tak dva dny dopředu. Takže měním tak jednou za 14 dní až měsíc.
Upřímně řečeno - málokdo z fóra si asi zahraje na takových místech, s takovým zvukařem a před takovým publikem, aby ve zvuku byl poznat rozdíl v použitých strunách. To jde spíš o jejich hratelnost... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pajdos1

Příspěvek od pajdos1 »

Čau lidi, nevím, jestli můj dotaz patří zrovna do údržby, ale mám takový problém. Mám Bachovku LP a v poslední době pozoruju, že mám hodně sjeté pražce. Nejvíc asi od 9. po 17. pražec. Nevíte, jestli by mě to někdo spravil, nějaký kytarář či v bachu, případně za kolik? Díky ;-)
Furch S20-CM
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kytarář každý - ceny se liší člověk od člověka.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
man

Příspěvek od man »

Nero píše:
man píše:Výrobci dávají na struny záruku 2 hodiny od natažení.
Na tos přišel jak? :)
Do zkušebny to stačí ale před hraním před lidma si dávám nový tak dva dny dopředu. Takže měním tak jednou za 14 dní až měsíc.
Upřímně řečeno - málokdo z fóra si asi zahraje na takových místech, s takovým zvukařem a před takovým publikem, aby ve zvuku byl poznat rozdíl v použitých strunách. To jde spíš o jejich hratelnost... :wink:
To s tou zárukou mi říkal Standa Papež když mi servisoval kytaru. A zvukovej rozdíl mezi novýma a opráskanýma strunama je slyšet na jakýkoliv aparát se zvukařem nebo bez něj. Nehledě k tomu že struny ztrácej ladění a především ve dvojhmatech ve vyžších polohách na tenkých strunách je to dost nepříjemný. Samozřejmě záleží jaký má kdo pot a jak struny čistí, to se pak může doba použitelnosti měnit. U mně to je prostě tak jak jsem napsal. Po tom měsíci už strunám hrubne i povrch a to potom dost ničí pražce, jak jsem byl poučet výše zmíněným kytarářem.
zesilovač: Marshall JTM-45, box: Marshall 1960 4x12 kombo: Marshall JCM800 4210
elektriky: Les Paul 1959 (Jurča), Gibson LP Standard 1995
akustiky: Martin D28 r.1985, Furch D34 , Alvaro 55
krabičky : Ibanez TS9, Marshall GV-2, Boss DD-3, Boss RV5, EHX Holy Grail

Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já nepopírám, že struny odchází - zvukově i mechanickými vlastnostmi. Jen pochybuju, že to publikum pozná na kvalitě zvuku. To je fakt důležitější, jak se vyspal zvukař :wink:

Každopádně bych chtěl vidět, jak se někdo dohaduje, jestli mu struna praskla po 30, 90, 120 nebo 130 minutách... :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“