zdravím, mám na vás dva dotazy
1)Kompresor
pořidil jsem si ke kytaře kompresor ale četl jsem že ho kytaristi nemají pořád zapnutý, mohli byste mi prosím říct na jaké chvíle ho vypínáte?
------------------------------------------------------------------------------------------------------
2)Noise Gate + Delay --> zapojení
v manualu Bosse NS-2 píšou že se má delay dát až za něj, mimo smyčku, co by se mohlo stát když by byl delay uvnitř té smyčky (delay by byl ještě před Returnem Noise Gatu a output by pak šel rovnou do komba)
Kompresor ; Delay + Noise Gate
Pravidla fóra
Re: Kompresor ; Delay + Noise Gate
1) kompresor - já bych spíše upravil na jaké chvíle ho zapínáte...
kytarová komunita je rozdělená na zastánce a odpůrce kompresoru - sjednocuje dynamiku - na učení se na kytaru to podle mě není dobře.
kompresor si zapínám třeba na tapping u sól, nebo na nějaké pasáže kde potřebuju aby všechny tóny měly stejnou hlasitost
kytarová komunita je rozdělená na zastánce a odpůrce kompresoru - sjednocuje dynamiku - na učení se na kytaru to podle mě není dobře.
kompresor si zapínám třeba na tapping u sól, nebo na nějaké pasáže kde potřebuju aby všechny tóny měly stejnou hlasitost
děkuju ti za pomoc, takhle jsem se na to nedíval, už mám tedy bod číslo 1 vyřešený, ještě bych poprosil někoho o zodpovězení 2kyJohnyWM píše:1) kompresor - já bych spíše upravil na jaké chvíle ho zapínáte...
ad 1 - Kompresor je oblíbený též v country pro dosažení typického ataku, připomínající twang, který jinak leze jen z telecastera (u kterého ho ještě zvýrazní). Hledej na YT termín chicken picking. Dál pro dosažení delšího sustainu na čistém zvuku (tam, kde není žádoucí zkreslení, které se jinak dosáhne prodloužení sustainu).
ad 2 - Zřejmě proto, že NS2 by nepropustil dozvuky, které jsou někdy žádoucí, když přestaneš hrát (třeba na konci sóla). Utneš to, a brána se zavře, nepustí do řetězce žádný signál, dokud nezačneš znovu hrát.
ad 2 - Zřejmě proto, že NS2 by nepropustil dozvuky, které jsou někdy žádoucí, když přestaneš hrát (třeba na konci sóla). Utneš to, a brána se zavře, nepustí do řetězce žádný signál, dokud nezačneš znovu hrát.
Ještě k ad 1- nějaký typický příklad mimo country oblast: M. Knopfler, starší desky Dire Straits - typicky v sólech jako Sultans of Swing. Z českých desek - Mišík - Etc 2, tam se to kompresorem jen hemží.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Za vic nez 20 let hrani na el. kytaru jsem kompresor nepotreboval (aspon jsem si to myslel). Pred rokem jsem koupil kopii strata a pred 1/2 rokem kompresor. Nechapu jak jsem bez toho driv mohl vubec zit.
Ty cisty zvuky ze singlu s kompresorem jsou proste nadherny (i presto ze nehraju country). Knopfler je dobrej priklad. Pouzivam ho hlavne na cisty zvuky, vyjimecne i na zkresleni, kdyz potrebuju dosahnout zvuk neco mezi "crunch" a "lead", proste jen trosicku vic zkreslenej crunch (opet vetsinou se singlama, u HB to neni potreba).
Ty cisty zvuky ze singlu s kompresorem jsou proste nadherny (i presto ze nehraju country). Knopfler je dobrej priklad. Pouzivam ho hlavne na cisty zvuky, vyjimecne i na zkresleni, kdyz potrebuju dosahnout zvuk neco mezi "crunch" a "lead", proste jen trosicku vic zkreslenej crunch (opet vetsinou se singlama, u HB to neni potreba).
Hraju výhradně na šrot.