Kytara & kombo do 15 000Kč -Prosím nezastřelte mě

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Deadly

Kytara & kombo do 15 000Kč -Prosím nezastřelte mě

Příspěvek od Deadly »

Zdravím!

Úvodem bych chtěl říci,abyste mě nepřeposílali do jiných již vyřešených topiců-toto fórum mám pročtené skrz naskrz,ale i přesto potřebuji radu šitou na míru.Chápu,že topiců tohoto typu tu máte mnoho,a proto bych se chtěl hned na začátku omluvit za mrhání vaším časem.

Tak a teď již k jádru ''problému''.Jak název topicu vypovídá,můj rozpočet je přibližně 15 000Kč.Na kytaru hraji přibližně 1 rok,ale pouze na akustiku a tudíž potřebuji poradit s výběrem elektriky.Chtěl bych hrát převážně metal(ale né nějaký zběsilý death či black metal k tomu jsem se ještě nedopracoval :D)-pro představu vypíšu nějaké kapely,které poslouchám například Gojira,Opeth,Avenged Sevenfold,Underoath,Trivium,As I lay Dying a mnoho mnoho dalších.Samozřejmě nepohrdnu ani klasickým rockem,punk rockem a těmto stylům podobným.Kombo by mělo býti na takové to domácí brnkání a také bych ocenil,kdyby mělo sluchátkový výstup,jelikož bydlím v paneláku.
Jó a kytaru hodlám kupovat až za pár měsíců,takže bazar budu řešit později,ale byl bych rád kdybyste mi poradili po čem se tak dívat.

Můj osobní návrh:
Kytara: http://kytary.cz/ibanez-rgr-321ex/HN097427/
Kombo: http://kytary.cz/vox-vt40/HN112977/

Jak říkám,moc se nevyznám,takže jen do mě :D
Děkuji všem,ktěří se prokousali tímto textem a také děkuji za případné rady :)
JohnyWM

Re: Kytara & kombo do 15 000Kč -Prosím nezastřelte mě

Příspěvek od JohnyWM »

čau,
jako kytaru bych ti doporučil hledat na bazarech starší ibanez RG 321 - ta stojí za to
Kombo roland cube, zde hodně doporučované, nejlíp 30X(L) , taky z bazaru..
pokud bys hledal něco silnějšího do kapely , tak zase často doporučovaný peavey valveking, ale na doma to nebude echt ono,
V té cenové relaci na kombo (počítám 8000) se daj sehnat i další dobrý lampátka např. blackheart BH15
Erroes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erroes »

Jak říká Johny, podívej se po bazarech, z druhé ruky je za polovic to co normálně v shopu a kombo, za ty prachy určitě nějaký větši ( víc než 15W) a hodně dobrý komba má Fender nebo Ibanez
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Souhlas se vším až na to že ibanez má "hodně" dobrý komba - stím nemůžu souhlasit - ibanez ma skvělý kytary a krabky (TS808) ale komba rozhodně ne
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no jestli skvelym kombem myslel ty male chrchlaky tak to fakt ee..
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

No já nesouhlasím ani s tím "za ty prachy něco většího než 15W"
Když by koupil na bazaru nějakou menší lampu za ty peníze tak by na doma mohlo být oněch 15W taky až moc...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Erroes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erroes »

jakub.kubaaa píše:No já nesouhlasím ani s tím "za ty prachy něco většího než 15W"
Když by koupil na bazaru nějakou menší lampu za ty peníze tak by na doma mohlo být oněch 15W taky až moc...
Lampu, no nevím, když do lampy tak až za větší peníze a s tím ibanezem jsem se slpletl
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

a co jsou vetsi penize, a neni jedno jestli trandak nebo lampu za 4k?
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

McKozias píše:a co jsou vetsi penize, a neni jedno jestli trandak nebo lampu za 4k?
u nekterejch lamp to opravdu jedno je :D
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ne jako 15 000 je docela slusny rozpocet, navic pokud by bral z bazace...
jako uplne od boku kdyz strelim http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
a treba
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
a byl bych hooodne vysmaty na par let dopredu
edit: aha prehlidl sem ze to ma byt nadoma...to bych mozna premyslel i o nejakem multaku, trebas
http://kytary.cz/line6-pod-xt-live/HN005182/ ...na tom si ujasnis co mas rad za zvuky, za efekty, na doma si myslim perfektni, se sluchatkama nikoho rusit nebudes, ma to simulace reproboxu, uchazejici zvuk...a hlavne to je potom i pouzitelne zapojene v kombu nebo hlave treba v efektove smycce kde vyuzijes efekty
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Erroes píše:
jakub.kubaaa píše:No já nesouhlasím ani s tím "za ty prachy něco většího než 15W"
Lampu, no nevím, když do lampy tak až za větší peníze a s tím ibanezem jsem se slpletl
Když do lampy tak za větší peníze? No samozřejmě, čím více tím lépe, ale zase nevidím důvod hatit nějaké Blackheaty a jiné slušné lampové věci sehnatelné na bazaru.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Za ty prachy právě radši nějakou mrňavou lampovou potvůrku, která bude člověka po zvukové stránce bavit. Běžné malé tranďáčky časem omrzí a stanou se nástrojem pilování techniky nebo jakousi náhražkou "velkého" aparátu, běžné lampové cvičítko kolikrát lidi baví natolik, že ho používají na nahrávání, jako se to stalo třeba u Champů a Princetonů, které byly původně zamýšleny jako cvičítka a na které byly nahrány kilometry pásek.
jastud

Příspěvek od jastud »

1) Kromě Blackstara HT-1 neznám lampu se sluchátkovým výstupem. Možná se pletu.
2) Co s lampou v paneláku? Mám kopii Blackhearta BH-5 a nemám šanci to osolit tak aby to hrálo pořádně a to nmám ani nijak super citlivý reprák. Když předřadím nějakou krabku tak se to dá, ale zdaleka to není ono.
3) Ten Vox co jsi vybral nevypadá zle. Nehrál jsem na to ale papírově vypadá zajímavě.Další možnosti jsou : nějaká verze Roland Cube. Nebo klasika Crate FW-15R a nějaký mulťák (V-Amp?).
Cube podle varianty 1500-4000 (bazar), Crate cca. 2300, V-Amp 2000
4) Jako kytaru bych hledal nějakou variantu LP. Když se vybere dobrý BaCH, Fokus nebo Vintage tak za 6-8 tisíc může být slušný nástroj.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Z malých lamp má i HT-5. Ten emulated output nezní špatně, ale pořád to není tak zábavné jako hrát přes normálně přes repro.

Erroes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erroes »

jakub.kubaaa píše:
Erroes píše:
Když do lampy tak za větší peníze? No samozřejmě, čím více tím lépe, ale zase nevidím důvod hatit nějaké Blackheaty a jiné slušné lampové věci sehnatelné na bazaru.
Je to prostě můj názor, koupil bych si radši větší tranzostor než menší lampu
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Tyjo, větší tranzistor, to bude pecka. Bude mít aspoň metr a půl? Tvoje posty jsou spíš nástřely bez jediného logického argumentu proč právě tohle. To bych já mohl napsat - raděj do menší lampy než do velkého tranzistoru. A bylo by to uplně k ničemu, nikomu nepomůžeš svým subjektivním názorem. Jinak já si myslím, že na zkreslenější kytaru na doma je s lampou problém. Většina menších lamp nemá master volume a pak musíš špekulovat nad krabičkama (mě to ale nevadí). Ten blackstar by mohl být fajn (má master volume), rozpočet na něho máš. Mě se teda moc nelíbil (zato většině místního metalového osazenstva ano), ale mít lampu jde opradu poznat. Nejen na zvuku, ale taky je těžší na to hrát, zaškolí tě to líp než nějaký tranďák s tunou gainu který jenom zakrývá chyby. Ten blackstar by nejspíš byl ideální.
jastud

Příspěvek od jastud »

Už jsem to několikrát psal, ale zopakuju to. Podle mého názoru je pro ZAČÁTEK nejlepší modelingové kombo. Nabízí dost možností a člověk na něm pochopí jaký zvuk by mu vyhovoval a až si to ujasní (což určitě chvilku potrvá) a má jakousi představu o zvuku tak je čas jít do elektronek. Když bude brát lampu jen proto, aby ji měl tak může skončit s Voxem i když by potřeboval Mesu...
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Áno. Pokud má čověk jakousi představu o zvuku a stačí mu jeden kvalitní zvuk, platí to, co jsem napsal, tedy spíš nějaký lampový mrňous. Pokud člověk nemá jasno, jaký zvuk chce, případně by jich rád víc, nejlépe ještě s efekty, hodí se modelingový tranďák, který ho seznámí se všemi možnostmi, ačkoli zatím (třeba technika za pár let pokročí natolik, že nebude slyšet rozdíl) ne v takové kvalitě.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Z lamp jsem hrál jen na Bugeru. Malé kombíčka na doma jsem testoval, vzal jsem Roland Cube 15X, hraju něco podobného jako Deadly, bydlím v rodinném baráku, s hlasitostí nejdu za čtvrtinu což mě dost vyděsilo. Mám pocit že na doma, když mluvíme o intenzivním cvičení, je nejlepší mít něco co vydává poměrně slušný zvuk při nízké hlasitosti. Co byste doporučili? Malou lampu ala Laney Cub, zůstat u Rolanda, anebo vzít modelingový Pod XT od Line 6.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“