Kytara do 8000,-

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
60'Rock_N'_Roll

Re: Kytara do 8000,-

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Jinak ještě dodám, že její původní cena byla 14 000 a dnes se dají sehnat ke 12 000. Jsem první majitel. Časem můžeš udělat výměnu snímačů. A třrba i coil split na rozpojení snímače na singly. Takže řezavý u kobyly můžeš mít taky.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nevím jak jsou na tom současné Nighthawky od Epi, ale obecně jsou to zvláštní kytary, specifické tím, že jsou zvukem blíž k Fenderům. Mají dlouhou menzuru a ačkoli mají HB, kupodivu mají trošku stratovitý twang. Prostřední singláč je konstrukcí i polohou víceméně identický se stratovským, šikmý kobylkový HB má poměrně jasný zvuk (což je patrně dáno i jeho tvarem) a miniHB u krku také není žádné bláto, aspoň co jsem měl možnost poznat z nahrávek.
Faja

Příspěvek od Faja »

Za mě určitě nějaký epiphone :-) mají ''podstřelené'' ceny ..... Pokud se ti líbí les paul ber epiphone jelikož patří ke gibsonu ;-) sám vlastním ep. sg 400 a jsem spokojený ;-) A s lampou je zvuk dokonalý ;-) Kdyz to porovnám s originalem rozdíl tam je,ale nepatrný, takže běžný smrtelník ten rozíl nepozná (tech 20000 kc tam neslyšíš) ;-) Tak a ted se na mě majitelé gibsonů naštvou :D :D Ale než to začne chci říct že original je prostě originál ;-)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

S gibsoními snímači můžou být vyšší řady Epi dost blízko originálu, ale proboha hlavně nikdo neberte ty LP Special II, LP-100 a podobné klumpy na ozdobu, u těch spoléhají na to že "patří ke Gibsonu" a ty kytary jsou za ty peníze úděsné. A epiphoňácké tovární snímače jsou příšerné, dost často výrazně kazí dost slušnou kytaru.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Faja píše:Za mě určitě nějaký epiphone :-) mají ''podstřelené'' ceny ..... P
Fakt? :shock:
Kdyz to porovnám s originalem rozdíl tam je,ale nepatrný, takže běžný smrtelník ten rozíl nepozná (tech 20000 kc tam neslyšíš)

Tak to je konečně potvrzení toho, že nejsem běžný smrtelník, protože ten rozdíl tam skutečně poznám.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Nero píše:
Faja píše:Za mě určitě nějaký epiphone :-) mají ''podstřelené'' ceny ..... P
Kdyz to porovnám s originalem rozdíl tam je,ale nepatrný, takže běžný smrtelník ten rozíl nepozná (tech 20000 kc tam neslyšíš)

Tak to je konečně potvrzení toho, že nejsem běžný smrtelník, protože ten rozdíl tam skutečně poznám.
Jsi bůh.

ALe teď už vážně, ten rozdíl tam slyšet jde, můžu říct tak v 95% porovnání. I já už jsem jednou narazil na Gibson, který prostě nehrál a nikdy hrát nebude (LP Studio myslím, že ročník 2009). Ale jinak už ten rozdíl fakt člověk pozná jen v tom jak se chová to dřevo, že to není jen kus špalku.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak vždycky narazíš na mizerný kus - jistě jsou kusy od Gibsonu, co hrají stejně nebo hůř jak jiné určité kusy od Epi. Ale zcela všeobecně řečeno, v drtivé většině případů jakýkoli vyhraný kytarista výtvory těhle dvou značek rozezná.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Faja píše:Za mě určitě nějaký epiphone :-) mají ''podstřelené'' ceny ..... Pokud se ti líbí les paul ber epiphone jelikož patří ke gibsonu ;-) sám vlastním ep. sg 400 a jsem spokojený ;-) A s lampou je zvuk dokonalý ;-) Kdyz to porovnám s originalem rozdíl tam je,ale nepatrný, takže běžný smrtelník ten rozíl nepozná (tech 20000 kc tam neslyšíš) ;-) Tak a ted se na mě majitelé gibsonů naštvou :D :D Ale než to začne chci říct že original je prostě originál ;-)
Epiphone že má "podstřelený" ceny? Můžeš to trochu rozvíst? Rozhodně bych kvalitou Epi a Gibson neházel do jednoho pytle. Už jen kvůli použitým materiálům. Naopak bych řek, že Epiny jsou celkem předražený na to, že je to obyčejná Čína.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
jukatuka

Potřebuji poradit při výběru mé první kytary do 8000,-

Příspěvek od jukatuka »

Jsem budoucí kytarista začátečník a potřeboval bych poradit s výběrem mojí první elektrické kytary. Rozpočet jsem si stanovil do 8000,-. Chtěl bych pokud možno superstrat, protože bych chtěl hrát tvrdší styly. Mám pár vyhlídnutých kytar, mezi moje favority zatím patří IBANEZ RGD 320Z BK, jinak jsem se ještě díval po CORT EVL-X4 BKS, ESP LTD MH-53 BK a IBANEZ GRG 270B BKN. Byl bych rád, kdyby ste mi někdo napsal i Vaše případné zkušenosti s nějakou z těchhle kytar, nebo doporučil nějakou jinou podle mých požadavků, která by byla lepší, než výše zmiňované. Předem děkuji za odpovědi :)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 25.08.2013 15:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledej, zda tu podobné téma již není. Díky.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

8k je fajn rozpočet, jen se zeptám, myslíš i na nějaký zesilovač?
jinač bych šel do tohodle http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
když se smíříš s t ou výzdobou na hmatníku.. ta kytara je skoro za cenu jen těch snímačů, co v ní jsou :)
jukatuka

Příspěvek od jukatuka »

Zesilovač doma nějaký mám, přemýšlel sem ho zkombinovat s pc, ale asi bych si k tomu pro jistotu koupil ještě kombo RANDALL NB15E. Jinak dík za typ :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

než ten randal, to si radši sežeň externí zvukovku a hraj přes PC..(guitar rig, amplitube)
anebo dej méně za nastroj a dej více do zesáku..
nebo toto http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
jukatuka

Příspěvek od jukatuka »

No radši bych si koupil lepší kytaru, ale potom už mě 4k na kombo nezbydou :) jinak k té externí zvukovce stačila by třeba tahle? http://kytary.cz/prodipe-studio-22/HN131809/
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Prosím neřeště komba a zvukovky ve výběru el. kytary.
Jukatuka: Projdi si pár vláken v sekci Kytarové aparatury a určitě tam dostaneš odpověď na spoustu otázek, kdyby ne, tak stačí najít vlákno o zvukovkach a ptát se přímo tam. Zde už řeště jen výběr kytary.
K výběru- bazar ti asi nevadí ne? Pak bych se koukal směrem:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... dohodou=on
Z těch nejlevnějších LTD ESP, ani jich teď moc na bazaru není , zajímavá je řada M400/401 a 1000/1001, ale to je trochu někde jinde.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... dohodou=on - tady jsou trochu slabým místem snímače, jsou tovární a při nejlepším bych je hodnotil jako průměrné.
jukatuka

Příspěvek od jukatuka »

Jsou to pěkný kytary v tom bazaru, ale většinou bych musel jet moc daleko, jediná ta Schecter USA Damien Fr z Brna by šla. Jinak jakej máte názor na ty kytary co jsem psal v mojem prvním příspěvku nahoře, nejsou to jenom levný sh*ty na který nepůjde nic poslouchatelnýho zahrát? :)
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Tak samozřejmě na ně půjde hrát, hrát jde na spoustu věcí, jen se snažím ti za dané peníze pořídit maximum a na tom bazaru najdeš o třídu, možná dvě lepší kytaru, než když koupíš novou, ikdyž budeš muset investovat třeba něco do jízdenky, ale zase, když je to jen jednou při koupi kytary, tak to není tak hrozný ne? Neříkám jezdit přes celou republiku, ikdyž to taky jde, ale třeba cca 200Km obětovat? Na bazaru stačí mít trochu trpělivosti a brzo se tam najde něco poblíž, zvlášť, jestli jsi od Brna. Já jsem určitě pro bazar.
Ty levné kytary jsou hratelné, snad všechny (to LTD ESP nevím, ty levnější si myslím, že se nevyplatí, ale dobrý kus se dá najít všude). Jen mi řekni, proč jsi do tvého výběru zařadil i Ibanez RGD 320Z? To jsi je vybíral jen podle obrázků a nebo jsi si o nich četl i nějaké recenze případně ukázky na YT? Já jen, že tahle Ibanez má ještě delší menzuru než je zvykem a jestli o tom víš a počítáš s tím?
jastud

Příspěvek od jastud »

Bejk píše: Na bazaru stačí mít trochu trpělivosti a brzo se tam najde něco poblíž, zvlášť, jestli jsi od Brna. Já jsem určitě pro bazar.
Trochu OT poznámka. Téměř jistě se vyplatí nakupovat kdekoliv jinde než v Brně. Z nějakého důvodu (nenažranost jihomoraváků?) mi přijdou bazarový nabídky z jihomoravského kraje jako suverénně nejmíň výhodný. Malý výlet vlakem/busem/autem se vyplatí. Zvlášť u kytary za řekněme 7000-8000 je třeba pětikilo za cestu pořád relativně málo.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
jukatuka

Příspěvek od jukatuka »

Díky za upozornění :) předtím sem se na menzuru nijak nedíval, hlavně protože jsem nevěděl co to je :) s tak velkou menzurou by se mi asi přece jenom hrálo špatně. Jinak jsem se na ní díval na YT, specifikacemi se mi taky zdála docela dobrá a i vzhled se mi líbil. Ale asi dám na rady a koupím nějakou z bazaru. Nakonec asi fakt radši obětuju nějaký ty peníze navíc za cestování :)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Jastud: Já nevím, to mi nepřijde jako úplně pravda. Teď jsem při výběru LP narazil na dvě Vintage z Brna. Jedna stará půl roku, navíc zámky dunlop, řemen, kabel planet waves a tuším i ladička. Vše za 4250. Původní cena 8500 bez těch dopňků. Druhá byla za podobnou cenu, jen bez doplňků. A už víckrát mě na bazaru zaujaly věci z Brna. To není o místě, ale vždycky o lidech, nedělal bych nějaká pravidla pro jednotlivé kraje.

Ale jinak souhlasím s tím, že není takový problém pro kytaru někam trochu dál zajet. Přeci jen ji člověk nekupuje dvakrát do měsíce. A i s jízdenkou/autem se to člověku furt dost vyplatí.

P.S. Nejsem z Brna. :D
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
jastud

Příspěvek od jastud »

jako Brňák samozřejmě víc sleduju inzeráty z JM kraje a mám pocit, že v průměru jsou bazarový ceny o nějakých 20% vyšší než třeba v Praze. Nemám na to statistiku je to jen dlouhodobý pocit. Samozřejmě i v Brně se občas najde super nabídka.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“