Puvodne jsem mel jasno s VOXem ale prijde mi ze nemíá moc hutný zvuk a taky bych chtěl okolo 50w
Spíš chci slyset vase zkusenosti s tema mene znamejsima kombama díky
Všechny jsou dobré, každý má jiný charakter. Měl bys to vyzkoušet. Výkonově budou všechny nastejno, ty waty tam zase takovou roli nehrají. Jinak napiš jaký máš rozpočet. Na bazaru je jeden vox ac 30 za podobné peníze jako ty co uvadíš, jenomže má alnico blue repra, což je nedílná součást zvuku voxe. Ostatně jak peavey, tak oba fendery jsou na bazarech dost často kolem 12-14 tisíc. Jinak co se týče mě, hot rod je dost agresivní a na šedesátky by se mi moc nehodil. Nejraděj mám voxe, peavey mi přišel tak na půl cesty mezi brit a us soundem. Blues deluxe máme na zkušebně a ten má perfektní čistý a super nakřáplý zvuk přepinatelný footswitchem -> pohodlnější než vox. Zvaž ještě nějakého orange, marshall (bez master volume).
No na VOXech me odrazuje to ze ju musim votavit jako krava vím ze do me zacnete valit ze by to nebyl VOX ale na ovladaní je vox strasny jinak z fendera deluxe mam pocit ze ma nadherny hutny ton a jednoduche ovladani otazka jak to bude znít na moji kytare ale myslim ze moje SGéčko ještě v pohodě vystačí
btw. opravte me kdyby neco . Nikdy jsem nemel lampu mam jen trandak. Koupil jsem si efekt s nadeji ze lampu nepotrebuju ale ten digitech je celkem na Hov***
Kup si lampu. Ale nejdřív to všechno ozkoušej. U toho voxe jde dostat dobrý zvuk i když to nebude vytavené nějak příšerně. Ostatně má to i master, takž z toho poleze i zkreslení při nižších hlasitostech. Chceš to dom nebo na hraní s kapelou? Jinak, ten blues deluxe se mi líbil hlavně se singlama. Vem kytaru a vyraž do Prahy. Zjisti, ve kterých shopech co mají a obejdi to. Jsou to poměrně běžné kombíčka, takže zbal kytaru a val zkoušet;)
Hot Rod mi moc vintage nepříjde.
Blues Deluxe je fajn především na čistý kanál, zkreslený je taky úžasný, ale doopravdy nic tvrdýho...gain na maximum je takový dobrý nakřáplý zvuk, žádný led zeppelin.
dlouho jsem se rozhodoval mezi Hot Rod a Blues Deluxe, nakonec jsem si koupil Bluese kvůli čistému kanálu. jsem spokojen
No do prahy se tak lehce nedostanu a ten marshall je moc drahy ...... chci kombo do 28k jinak hraju spíš doma někdy neco s kamosema nahrajem kdyz se bude darit tak mozna nejaky konzert ostatně posud sám http://www.youtube.com/watch?v=xqZHVkiApGk ........ a co treba nejaky zesik a reprobox z bazaru ?
Faja píše:No do prahy se tak lehce nedostanu a ten marshall je moc drahy ...... chci kombo do 28k jinak hraju spíš doma někdy neco s kamosema nahrajem kdyz se bude darit tak mozna nejaky konzert ostatně posud sám http://www.youtube.com/watch?v=xqZHVkiApGk ........ a co treba nejaky zesik a reprobox z bazaru ?
ujasni si co chceš, zuš výběr. těžko radit jestli máš chuť na sachr nebo čínskou kachnu.
kup voxe a budeš happy. stejně sem házíš komba pátý přes devátý, takže asi vůůůbec nemáš páru jak hrajou. a ani asi nevíš co chceš. podle toho, co posloucháš budeš s voxem vysmátej. za kombo 28 000 dáš, ale 500 za jízdenku do prahy, aby jsi to všechno viděl naživo a né jen z internetový stránky nedáš. co viděl, hlavně slyšel.
za mě vox. (proč?) poslední dobou se mi začaly líbit.
Jak říkám, ten peavey je něco mezi. Zvuk mi připadal hodnější než u fenderu, ale ne tak zvonivý jako u voxe. Za tu cenu jde sehnat klidně i hlavu a box (na bazaru, třeba jtm45), ale musíš vědět, co chceš. Ujasni si, jestli chceš bazar. Já to rozhodně doporučuju, sehnal bys tam klidně i toho marshalla pod 28k. Na doma by ti stačil i slabší aparát, třeba nějaký lepší vox ac15. Jinak zkus tohle: obepiš lidi na bazaru, co mají podobné aparáty o které stojíš. Pokud bydlí blízko, zeptej se, jestli je možné je ozkoušet a uvidíš;) Většinou narazíš na ochotné lidi.
ozkoušej: to cos vybral plus ten marshall co jsem poslal, marshall jtm45, vox ac15 (klidně nějaký harritage), egnatery (rebel), framus a všechno další, na co v obchodech které prolezeš narazíš(zeptej se prodavače, jestli mají charakterově podobné apce). Boxy k případným hlavám zkoušej nějaké lepší bedně (s G12T, greenbackama,...). Ne, že si to necháš strčit do marshall MG bedny. Dokud si na to nezahraješ, vědět nebudeš a výběr nezůžíš. Já bych třeba doma chtěl mít většinu z těch věcí co vypisuju. Proč? Protože se mi každý líbí něčím jiným.
OK zajedu si do musicentra do UH a uvidím ale podle zvuku me asi nejvíc lakají ty fendery VOX jsem slysel a zas tak moc se mi to nelibilo - proti fenderum díky za rady asi bude nejlepší všechno pokzoušet naživo btw. jsem ze zlína a tady takove možnosti jak v praze nemáme jsou tu jedny hudebniny kde maji víc nez 3 komba a je tma debilni chlap se kterym se neda domluvit aby si tam nekdo mohl neco vyzkouset ... no proste je to tady havarka :-/ díky za rady snad se mi to bude hodit
Zlín je něco přes hodinu cesty od Brna. Cena zpáteční jízdenky tipuju tak 160Kč. Při investici v řádu 30kKč je těch 160Kč pakatel. V Brně najdeš většinu věcí, co chceš, skladem, navíc je tu více hudebnin. V UH tak maximálně jedna.
Opravdu nechápu, nad čím špekuluješ.
Jester píše:Zlín je něco přes hodinu cesty od Brna. Cena zpáteční jízdenky tipuju tak 160Kč. Při investici v řádu 30kKč je těch 160Kč pakatel. V Brně najdeš většinu věcí, co chceš, skladem, navíc je tu více hudebnin. V UH tak maximálně jedna.
Opravdu nechápu, nad čím špekuluješ.
+1
Asi tak. Já bych zcela nečekaně doporučil kombo VHT pittbull 45. Pokud si nejsi jistý, co chceš, je to velice univerzální aparát. Má čistý kanál na úrovni tebou zmiňovaných komb a jako bonus výborný zkreslený, není moc lepších komb a na bazaru teď jeden je.
Faja píše:v UH je musiccenter ...... ty VHT taky nejsou k zahození ..... no je toho hafec musím to všechno odzkoušet
No kupodivu je musiccenter i v Brně.
Ne teď vážně, v tom Brně je toho prostě daleko víc. A myslím (pokud si dobře pamatuju), tak i sortiment MC v UH a BM bude širší ve prospěch BM.
Hele Faja, jsou tam i rozdíly v použitých lampách u těch zesiků, co píšeš. Většina má EL84, ale Fendera tam máš s 6L6. To je fakt velkej rozdíl. No a pak ti ještě zbývá typický british crunch s EL34...(a vice versa). Blues se dá hrát na leccos, je pytel typů, třeba od chicagskýho po bílý, těžko říct, jaký máš rád ataky... 84 jsou jemnější, takovej gentleman... 6L6 na konci kreslej pozdě dobrý třeba na americký country, EL34 zase dřív udělaj ten krásnej crunch a špičku, která je pro british crunch zvuk signifikantní. Kdyby na to existovala nějaká univerzální rada, byla by to pekelná nuda. Těžko z toho trefit, jestli bluesový sóla tavíš jak Gary Moore nebo jestli to šmrdláš jak Mayall. Na Beatles cover klidně EL84. Na krásný měkký teplý zvuky EL84. Na čistý zvonivý 6L6. Na rockový british EL34... A mezi tím je strašná spousta alternativ, protože to vůbec není ultimativní a zrovna tobě to může v uchu znít naopak.
Napiš svůj vzor a cíl cesty
Btw. dobrej sluneční hrob. těšil jsem se na sólo, ale třeba pak bude pokračování.
A pokud ti vadí randál z Voxe - co třeba Rebela 30, kterej umí hrát i potichu? http://www.thomann.de/cz/egnater_rebel30_112.htm
zrovna na tenhle aparát (akorát teda hlavu http://www.thomann.de/cz/egnater_rebel_30.htm + 2x1x12 box od blackheartu) hraje kytaristar z brutusu a na ten rock´n´roll co hrajou to znělo fakt pěkně