Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
shoooter

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od shoooter »

Tohle je ten obrázek co jsem myslel. Je na polské mutaci Furchových stránek
Obrázek
jen se potom ten váleček zatáhne a opře se o tu fialovou část

Tady je potom vidět i jak je to špatně - je to ale malé.
Obrázek

EDIT: To nepatří dem, ale do "Kytara z druhé ruky - kompletní restaurace". Prosím o přesunutí, je-li to možné.
Naposledy upravil(a) shoooter dne 10.04.2011 18:45, celkem upraveno 1 x.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

CzechJoker píše: Tak informaci o tom, že nový model Duranga je celomasiv jsem dostal přímo ve firemní prodejně v Brně. Tam jsem ho mohl porovnat se "starou" verzí, která nejsou na spodní desce žebra a ve srovnání s klasickým déčkem je tato deska více bombírovaná. Ten nový model by měl být v prodeji cca od června, na prodejně měli v podstatě předprodukční kus.
Tak to je ale nějaký nepochopení, protože já si odnesl informaci, že je to polomasiv. Ale to je prašť jako uhoď - mě ta konkrétní kytara, co tam mají, přišla celkem fajn.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Skiner píše:
CzechJoker píše: Tak informaci o tom, že nový model Duranga je celomasiv jsem dostal přímo ve firemní prodejně v Brně. Tam jsem ho mohl porovnat se "starou" verzí, která nejsou na spodní desce žebra a ve srovnání s klasickým déčkem je tato deska více bombírovaná. Ten nový model by měl být v prodeji cca od června, na prodejně měli v podstatě předprodukční kus.
Tak to je ale nějaký nepochopení, protože já si odnesl informaci, že je to polomasiv. Ale to je prašť jako uhoď - mě ta konkrétní kytara, co tam mají, přišla celkem fajn.
Furch má nové stránky (jen v angličtině) a tam píše u Durango "back & sides ........ (plywood)", tedy překližka. Z fotek je evidentní, že zadní desky nemají žeba, alespoň ne klasická žebra.
Možná ale dali na nové stránky staré informace.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Ano, Durango je polomasiv. Ta komentovaná kytara je ale tuším tato: http://furch.cz/?stranka=instrument&instrument=d-20 . Tady o ní uvádí, že je to celomasiv, takže asi chyba u mě.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

To byla reakce na "CzechJoker: Teď už by se měly dělat celomasivní Duranga (hrál jsem na ně a zvukově hodně zajímavé), které už žebra mají."
kristiaan

Příspěvek od kristiaan »

Zdar, tak pokud se rozmýšlíš mezi furchem a něčím jiným, tak já se přimlouvám za Furcha. Řešil jsem přesně to samý teď cca 2 měsíce a včera koupil D40. Schodil jsem po Praze co se dalo, nový, starý kytary, vzhledem k momentální finanč. situaci do těch 10 tis, což samozřejmě u kytary nestačí na nějaký extra zázrak, ale řekl bych že i ten základní Furch se tomuhle dost vymyká. Prostě mam pocit že to hraje o třídu jinde než všechno ostatní za tyhle peníze, nemůžu si pomoct. Měl jsem předtím Washburna, celomasiv, kupoval jsem ho novej za 20 tis (před cca 12ti roky) a přijde mi, že ta D40 hraje líp!!!! Je fakt, že ten zvuk má svojí charakteristiku, která mě hodně sedne (nahlas, basy, cinky..) a někomu se nemusí líbit. Ale mě prostě přijde, že vše ostatní kolem 10 tis. je proti tomu uplně plochý...a i dražší kytary jsem zkoušel, dejme tomu do 20tky a v podstatě stejný pocit. Ale těch ne moc.. Třeba ten Wash, měl pěkný zvuk, ale na mě hodně středů, málo basů, což byla spíš chyba výběru když jsem ho kdysi kupoval, takže se asi nedá říct, že byl horší, ale zvukově mi víc sedí Furch. Taky mám srovnání s vyšší řadou, kamarád má taky F. celomasiv, smrk. Tvrdí, že stavěnou sobě na ruku ale to nevim jestli dělají, nicméně hraje to samozřejmě líp, ale nepřijde mi to až takový rozdíl oproti D40. Jinak jsem měl z popisu a fotek taky pocit, že ta kytara bude spíš choulostivá na zacházení atd, ale co jí teď mám doma, tak obavy zmizely. Přijde mi pevná, hodně kvalitně udělaná, krásně ladí zkrátka jsem po jednom dnu užívání velmi spokojen :-) Toť názor zřejmě doživotního amatéra, kterej si ale taky rád zahraje na kvalitní nástroj. Za těch 10 tisíc to rozhodně přináší víc než bych čekal. Dobře vyber...
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Já jsem si předevčírem drcnul do přední desky mikrofonem, je tam 4mm rýha, 1mm hluboká, kdepak cedr, to je choulostivé dřevo. Kupoval jsi ji u Humla? Mají tam výběr? Se tam chystám.
Naposledy upravil(a) Jazzman dne 13.04.2011 12:24, celkem upraveno 1 x.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

koukal jsem, že na webu Huml nezminuje co ma na krámě.
Byl jsem tam pred čtrnacti dny a má slušnej výběr Furcha, určitě tam nějakou hodinku strávíš.
kristiaan

Příspěvek od kristiaan »

Jasně, cedr bude určitě náchylnější než smrk...ale po přečtení některých příspěvků tady fóru jsem měl pocit, že se to skoro ani nedá vzít do ruky aby tomu člověk neublížil když to přeženu :) Tak to mi zas nepřijde. Doufám, že se mi taky nestane nějaká podobná nehoda ale nepůsobí to na mě jako nějak extrémně choulostivá kytara. Stejný názor od kamaráda, který už má třetího Furcha. Předtím jsem měl ten Wash, byl to smrk a taky jsem si udělal škrábanec na desce jedna dvě když jsem se omylem potkal s kovovým stojanem, ale na funkci to nemělo vliv.
Jj koupil jsem u Humla, mají tam dost velký výběr, nezkoušel jsem vše, ale řekl bych že mají většinu modelů a tvarů..zkoušel jsem tam i Cortky, kterých má taky požehnaně, ale ten Furch je prostě jinde, aspoň pro moje laické uši.
romank

Příspěvek od romank »

Ahoj, připojím se k diskusi ohledně kvality. Vlastním dvanáctistrunné durango D41CM12 a mám následující zkušenost. Asi po roce používání se mi na krku těsně pod hlavou začalo "vydouvat" dřevo a udělala tam prasklina. Je to místo, kde končí svorník na nastavení průhybu krku. Kupováno u Humla - přístup Furcha byl velmi korektní - reklamace bez problémů uznána, dali mi tam nový krk k tomu nové Elixíry zdarma (to mě potěšilo). Vše asi za tři týdny. Závěr si udělejte sami. Co se týče těla tak tam není problém - průhyb horní desky se nemění poškrábání je nulové. Asi je to tím, že mám řadu D41 s lesklým lakem. Ty D40 mají pouze tenkou matnou vrstvu a v kombinaci s měkkým cedrem se to rychle poškrábe. Že by ta silnější vrstva laku měla negativní vliv na zvuk jsem si nevšiml (porovnáváno při koupi).
Furch D41-CM12
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Tákže, včera jsem byl u Humla, jel jsem kolem tak jsem ozkoušel Déčko - Durango 40... Hned se mi zalíbilo a říkal jsem, že se určitě co nejdříve stavím s pěnezi. No a dnes jsem tam dorazil, napadlo mě ještě ozkoušet i to Jumbo... Tak jsem zkoušel a čím dál tím více mi přišlo lepší to Jumbo, takové čistší a čitelnější. No a nakonec jsem s ním i odešel. A docela by mě zajímalo na čem Furch vydělává - Ty Elixíry, Shaller mechaniky, to pouzdro k tomu je opravdu dost vystužené ...
Ale výsledek vidíte sami dole.

Jen jeden dotaz - přemýšlím o tom pickguardu, moc se mi nelíbí, a poškrábání by bylo alespoň takové vintage, jen se bojím abych to tím trsátkem nezrubal úplně a nebylo to pak bůchvíjak prodřené - co doporučíte? Radši ano, nebo ne?
Obrázek
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Doporucil bych asi hrat trosku min jak prase a zkusit se naucit hrat tak, abys trsatkem nemlatil do desky :)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Nebo průhledný pickguard. :D Kytarka moc pěkná. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
panedge

Příspěvek od panedge »

Gratuluju ke krásné akustice-žádnej pickguard tam nedávej :!:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

...EDGE... píše:Doporucil bych asi hrat trosku min jak prase a zkusit se naucit hrat tak, abys trsatkem nemlatil do desky :)
No to je někdy v podnapilém stavu těžké :lol:
Jinak ten průhledný je také řešení - ale ve výsledku to možná vypadá ještě hůř než černý. Možná sehnat nějaký s pěkným vzorem... Není nějaká firma, obchod, či cokoliv kde by měli pickguardy s různými vzory a podobně?
Obrázek
panedge

Příspěvek od panedge »

Na kolik to jumbo přišlo?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

panedge píše:Na kolik to jumbo přišlo?
10 990,- ... Futrál v ceně
Obrázek
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

jakub.kubaaa píše:
...EDGE... píše:Doporucil bych asi hrat trosku min jak prase a zkusit se naucit hrat tak, abys trsatkem nemlatil do desky :)
No to je někdy v podnapilém stavu těžké :lol:
Jinak ten průhledný je také řešení - ale ve výsledku to možná vypadá ještě hůř než černý. Možná sehnat nějaký s pěkným vzorem... Není nějaká firma, obchod, či cokoliv kde by měli pickguardy s různými vzory a podobně?
Neco jako toto by tomu urcite sluselo

http://luthierssupplies.com.au/images/B ... kguard.jpg
Naposledy upravil(a) ...EDGE... dne 15.04.2011 17:44, celkem upraveno 1 x.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

http://www.bachmusik.com/bach-btc-bach-ab_p1539
já bych si tam dovedl představit picguard s takovýmhle motivem, to by bylo parádní
Obrázek
panedge

Příspěvek od panedge »

jakub.kubaaa píše:
panedge píše:Na kolik to jumbo přišlo?
10 990,- ... Futrál v ceně
Tomu říkám dobrá cena,česká výroba,kvalitka,bezvadnej zvuk.Co víc chtít?Gibson to je jasný :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“