IBANEZ RG 321MH
Pravidla fóra
Staci mrknout na stranky prodejcu nebo Ibanezu...
U RG321MH je 5ti polohovy prepinac.
Tim ze se to necpe vsude jsem myslel jine kytary, kde je prepinac co na prvni pohled vypada jako 5ti pol., ale je jen 3pol.
U RG321MH je 5ti polohovy prepinac.
Tim ze se to necpe vsude jsem myslel jine kytary, kde je prepinac co na prvni pohled vypada jako 5ti pol., ale je jen 3pol.
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
Raichy píše:Tady tu RG321 mahagonovou mám asi rok a zpracováním je to dobrá kytara, ladění drží výborně(používám 11ky struny a ladim tak jednou za 14 dní), tenkej, rychlej krk, dohmat na low E pod 2mm na E tak 1 mm (ale chce to tvrdší struny). Jedinej problém teda sou ty snímače a celkově elektronika. Mám kombo vox ad30vt a při vyšších hlasitostech to strašně vazbilo, skoro mi to utrhlo uši, tak sem vyměnil snímače za duncany, hodil sem tam super switch, lepší poťáky a novej jack(ale stavající byl docela dobrej) a musim říct, že ta kytara je teďka uplně o třídu vejš, kombo, ne že teď vůbec nevazbí, ale ani při max hlasitosti nevydá hlásek, žádný bzučení, prostě nic, zvuk se taky o moc zlepšil(hlavně čistej - ke krku sem dal SH-2N Jazz. Zkreslenej je taky lepší, ale ne zas tak o moc, to bude poznat líp až na lampě). Jo a taky mi časem začaly černat ty chromovaný rámečky, ale to je v pohodě sem je sundal přeleštil zubní pastou a sou jako nový(možná ještě lepší
). Uf, tak to bude asi všechno.
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
http://www.guitarshop.cz/Ibanez-RG321MH ... erie:14892
tady má v popisu 3 polohový přepinač
psal jsem na kytary.cz jestli ma 3 nebo 5ti
tak čekam na odpověd
tady má v popisu 3 polohový přepinač
psal jsem na kytary.cz jestli ma 3 nebo 5ti
tak čekam na odpověd
RG 321 MH ma 5ti polohovy prepinac...
Spatny popisek, to je normalni... Lidi co delaji eshopy, maji na starosti stovky i tisice polozek, ktery musi hlidat a aktualizovat, atd... je normalni, ze se vyskytne chybka...
Proc se nepodivas na web vyrobce?
http://www.ibanez.com
Spatny popisek, to je normalni... Lidi co delaji eshopy, maji na starosti stovky i tisice polozek, ktery musi hlidat a aktualizovat, atd... je normalni, ze se vyskytne chybka...
tam jsem se dival.ale nějak se mě nezdalo(ale ted jsem tam nakliknul jinou ktera ma jasně dany 3 polohovej přepinač)petrpeter píše:RG 321 MH ma 5ti polohovy prepinac...
OK budu si ji muset stejně vyzkoušet.jestli mě sedne nebo ne.
škoda že nema H S H.ale jen HH
mno uvidime příští měsic
/dal by se tam ten singl mezi ty dva humbače přidělat navic ?
Ma sice H-H, ale ma rozepinatelny HB na singly ve 2. poloze odspodu, a krkovy HB prepinatelny na paralelni zapojeni (barevnejsi clean sound) ve 4. poloze... Takze prostredni singl tam vube nechybi.... navic me osobne prekazi pri hre... 
Do ruky ti sedne neboj... je totiz lehka na tele (cca 3,5kg - lehky svetly mahagon), a krk je perfektne tvarovany na pohodlnou hru.... uvidis sam...
Do ruky ti sedne neboj... je totiz lehka na tele (cca 3,5kg - lehky svetly mahagon), a krk je perfektne tvarovany na pohodlnou hru.... uvidis sam...
Reaguju sam na sebe,ale neva:)...Az ted sem prisel na to,ze mam sice RG321,ale z uplne prvni serie,takze s tym lakem to bude asi trosku jine nez u tych novych modelu...toz takJaryn píše:No ja nevim,ale ja ju mam z druhe ruky a ten lak je furt pekny...asi mela dobreho prvniho majitela...
Jackson King V
Crate
D'Addario 0.10
Dunlop Tortex 0.88
Slayer,Megadeth,Exodus,Iron Maiden,Metallica,Judas Priest,COB...METAL
Crate
D'Addario 0.10
Dunlop Tortex 0.88
prvni pripad je kalsicky zapojeni H-S-H... to je snad bezny vsude, tam neni co resit, maximalne se pridava prepinac (prepinaci potak Tone) na rozepinani HB na singly v krajnich polohach....
to druhy u RG321 je prave ta specialitka 2xHB na 5ti pol. switch, ale je potreba mit ze snimace vyvedeny vsechny draty od civek...
Standartne je HB zapojen tak, ze ty dve civky v nem jsou spojeny seriove = silny vystup... Ale da se to zapojit i paralelne - zase trochu jiny zvuk (napr. v pripade Alnico snimacu velmi pekny a barevny...)...
A rozdil snad vidis, ne? ty hnede oznaceny snimace znamenaji, ze prave ty zrovna v tehle poloze prepinace snimaji zvuk.....
mimochodem, vidim ze te laka spis design nez kvalita a koukas po GRG270 s tim strasne krasnym a drsne metalackym, ale totalne na ho*** FR tremolem.... navic je lipova, pokud se nepletu, coz je oproti mahagonu u RG velky rozdil.... a ma i ty nejhorsi Ibanez snimace...
Jinak pro info:
GRG oznaceni = Gio RG (nizsi rada nez RG serie kytar), takze ta RG asi pochopitelne bude kvalitnejsi a vydrzi ti rozhodne dyl... Kdyz ti sedne do ruky, neni co resit... a pokud zacinas, tak na to FR tremolo - GRG270 uplne zapomen - vic by si serizoval nez hral...
Zadej si tady vyhledat RG321 MH a procti si diskuse, uz se tu o ni hodnekrat mluvilo, ze je lepsi kytara s minimem HW dilu, ale uz kvalitniho dreva (i kdyz za pomerne vyssi cenu), nez kytara s kdejakyma blbostma za stejnou cenu, protoze je jasny ze na ty druhy nebude kvalitni ani drevo ani to ostatni... - nekde prece usetrit museli...
to druhy u RG321 je prave ta specialitka 2xHB na 5ti pol. switch, ale je potreba mit ze snimace vyvedeny vsechny draty od civek...
Standartne je HB zapojen tak, ze ty dve civky v nem jsou spojeny seriove = silny vystup... Ale da se to zapojit i paralelne - zase trochu jiny zvuk (napr. v pripade Alnico snimacu velmi pekny a barevny...)...
A rozdil snad vidis, ne? ty hnede oznaceny snimace znamenaji, ze prave ty zrovna v tehle poloze prepinace snimaji zvuk.....
mimochodem, vidim ze te laka spis design nez kvalita a koukas po GRG270 s tim strasne krasnym a drsne metalackym, ale totalne na ho*** FR tremolem.... navic je lipova, pokud se nepletu, coz je oproti mahagonu u RG velky rozdil.... a ma i ty nejhorsi Ibanez snimace...
Jinak pro info:
GRG oznaceni = Gio RG (nizsi rada nez RG serie kytar), takze ta RG asi pochopitelne bude kvalitnejsi a vydrzi ti rozhodne dyl... Kdyz ti sedne do ruky, neni co resit... a pokud zacinas, tak na to FR tremolo - GRG270 uplne zapomen - vic by si serizoval nez hral...
Zadej si tady vyhledat RG321 MH a procti si diskuse, uz se tu o ni hodnekrat mluvilo, ze je lepsi kytara s minimem HW dilu, ale uz kvalitniho dreva (i kdyz za pomerne vyssi cenu), nez kytara s kdejakyma blbostma za stejnou cenu, protoze je jasny ze na ty druhy nebude kvalitni ani drevo ani to ostatni... - nekde prece usetrit museli...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Petře, mohl bys mi nějak popsat, co to vyleze z toho paralelního zapojení HB? Dost často se s tím setkávám, ale nikdo mi pořádně nebyl schopnej vysvětlit, co z toho vlastně dostanu? Je to něco jako spojení dvou SC v mezipoloze na SSS kytaře nebo něco uplně jinýho?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
tohle forum jsem si už projel a nejen tohlepetrpeter píše:...
o ten RG vim že je dělana z lepšího materialu(mahagon) a u te GRG řady se dost kritizuje pravě to tremolo.A ty snimače jsou určitě kvalitnější na tom RGčku
no každopádně si ji musim vyzkoušet
dival jsem na par videii na youtube a typci co hrali na to RGčko tak si to docela davali.
Ja mam tedka Stagga strata H-S-S kupovanyho tak před 4ma rokama jako sestava s Fenderem F15R k tomu mam ještě pedal Boss DS1
chci docilit co nejvěrohodnějšího Maidnovskyho zvuku.Tak bych si k tomu RGčku pořidil i pedal Marshal jackhammer JH1
zalezi na snimaci - u Alnica je z toho pekny barevny siroky zvuk....Nero píše:Petře, mohl bys mi nějak popsat, co to vyleze z toho paralelního zapojení HB? Dost často se s tím setkávám, ale nikdo mi pořádně nebyl schopnej vysvětlit, co z toho vlastně dostanu? Je to něco jako spojení dvou SC v mezipoloze na SSS kytaře nebo něco uplně jinýho?
u keramiky tak moc ne, ale je to obecne zvuk blizici se singlu (bez brumu), ale se silnejsim signalem....
V podstate kdyz to tak vezmu, tak kdyz ty kytary das k sobe, tak jsou uplne stejny.... akorat ze jedna je z lipy, ma na sobe kilo zeleza a horsi snimace...Rainmaker píše:tohle forum jsem si už projel a nejen tohlepetrpeter píše:...
o ten RG vim že je dělana z lepšího materialu(mahagon) a u te GRG řady se dost kritizuje pravě to tremolo.A ty snimače jsou určitě kvalitnější na tom RGčku
no každopádně si ji musim vyzkoušet
dival jsem na par videii na youtube a typci co hrali na to RGčko tak si to docela davali.
Ja mam tedka Stagga strata H-S-S kupovanyho tak před 4ma rokama jako sestava s Fenderem F15R k tomu mam ještě pedal Boss DS1
chci docilit co nejvěrohodnějšího Maidnovskyho zvuku.Tak bych si k tomu RGčku pořidil i pedal Marshal jackhammer JH1
Tvar RG je prosluly uz od osmdesatych let, co s tim Ibanez prisel...
ja budu přechazet z tehle
http://eshop.kytary.cz/stagg-s402-bk/89 ... 03:0:0:1:0
budeto velka změna , co se tyče třeba hrani a drženi kytary? zvuk bude asi lepší že ?
budeto velka změna , co se tyče třeba hrani a drženi kytary? zvuk bude asi lepší že ?
Zvuk nesrovnatelne lepsi, drzeni kytary na tele pohodlnejsi (RG ma cca 3,4kg - lehky svetly mahagon), a drzeni krku je velmi prijemne pro spoustu lidi co ji meli v ruce... vysoke polohy jsou velice dobre pristupne...Rainmaker píše:ja budu přechazet z tehle
Doporucuji na ty jumbo prazce pouzivat desitky struny a tlustsi... - jednak pri mekkych devitkach muzes strunu jednou pritlacit vic, jednou min a je to slyset, a silnejsi struny maji obecne lepsi, konkretnejsi zvuk...
No vsak uvidis, jak budes prekvapeny...
Ta v te modre metalize se jen tak neosoupe (lak) a vydrzi, ta cerna ma jen prirodni cernou povrchovou upravu a casem se osoupe uz jen tim odiranim na tele kdyz hrajes.... (uz jsem jich par videl), ale samozrejme na zvuk to nema vilv, a neni problem to znovu refinishovat.... nebo nechat hned cerny telo prelakovat nekde v lakovne nejakym tvrdsim polyuretan, polyester lakem...
Mimochodem i to tremolo FR se tam da casem nechat dodelat. V tele RG321 nejsou zadny diry, je tam pevna kobylka na par sroubcich a diry skrz (na struny). Kdyz se casem rozhodnes ze chces a potrebujes FR tremolo, koupis nejaky lepsi kvalitni, a kytarar ti uz bez problemu vyfrezuje patricny otvory zeshora i zespodu, a diru skrz, atd....
Hej lidi to je des...spoluhrac z kapeli ma Ibanez GAX30 a kdyz hrajeme spolecne,tak ta jeho uplne vynika...neni to hlasitostu,ale proste charakteristiku zvuku...aj kdyz hrajeme jen na sucho,tak zvuk z moji kytary je takovy tezky,basovy zatimco jeho takovy cinkavejsi a vic vynikne...je to tym,ze ta 321 je z mahagonu a ta jeho z agathisu?...a jak by se dalo dopomoct tomu,abych mel ten zvuk min "basovy"...chystam se na vymenu snimacu,tak estli aj ty to ovlivnija,tak pls nejake doporucte
Jackson King V
Crate
D'Addario 0.10
Dunlop Tortex 0.88
Crate
D'Addario 0.10
Dunlop Tortex 0.88