Kytara převážně na rock, metal (do 5000)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Logan

Kytara převážně na rock, metal (do 5000)

Příspěvek od Logan »

Ahoj,
potřeboval bych poradit s výběrem kytary. Už nějakou dobu hraji na akustiku a chtěl bych si pořídit moji první elektrickou kytaru na hraní písniček např. od skupin Slipknot, Linkin Park, Metallica, Lordi apod. takže na rock a metal. Už jsem to tady pročetl a mám vlastní návrh:
Kytara: http://kytary.cz/cort-x-1/HN103326/
Kombo: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=604299
Můj limit na kytaru i s kombem je tak 5000.
Díky za rady.
Naposledy upravil(a) Logan dne 13.04.2011 15:46, celkem upraveno 1 x.
J.Page

Re: Kytara převážně na rock, metal

Příspěvek od J.Page »

Já osobně si myslim, že na tu hudbu co chceš hrát by byl lepší Crate FW15R.Má takový moderni zkreslení.O tý X-1 nevim páč jsem na ní nehrál, ale měla by být OK.Je na ní ale tremolo-Využiješ ho?
jastud

Příspěvek od jastud »

Kombo jsi vybral docela dobře. Kytaru nevím, nikdy jsem ji nedržel v ruce, ale na první pohled nevypadá zle.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
J.Page

Příspěvek od J.Page »

Jo,Jo ty Rolandy sou fajn, ale nemyslíš, že by pro něj byl lepší ten crate?
Logan

Příspěvek od Logan »

J.Page píše:Je na ní ale tremolo-Využiješ ho?
Nevím, ale řekl bych že spíš ne, protože na žádnou elektriku jsem zatím nehrál, takže s tím nemám žádné zkušenosti, jen na tu akustiku, kde žádné není.
J.Page

Příspěvek od J.Page »

Logan píše:
Nevím, ale řekl bych že spíš ne, protože na žádnou elektriku jsem zatím nehrál, takže s tím nemám žádné zkušenosti, jen na tu akustiku, kde žádné není.
Tak zkus najít něco s pevnou kobylkou.Trváš na tom, že to musí být superstrat?
Btw tohle vypadá dobře:http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =10&order=
do toho bych možná šel.
Naposledy upravil(a) J.Page dne 13.04.2011 14:24, celkem upraveno 1 x.
Logan

Příspěvek od Logan »

Netrvám, ale tvarem se mi líbí nejvíc (i stratocaster, je to vzhledově skoro stejné) a navíc jsem se tady dočetl že typ superstrat je na tu tvrdší hudbu. Co říkáte na tuhle?
http://kytary.cz/washburn-rx12mb/HN113831/
J.Page

Příspěvek od J.Page »

Logan píše:Netrvám, ale tvarem se mi líbí nejvíc (i stratocaster, je to vzhledově skoro stejné) a navíc jsem se tady dočetl že typ superstrat je na tu tvrdší hudbu. Co říkáte na tuhle?
http://kytary.cz/washburn-rx12mb/HN113831/
Nemám vůbec tušení jak hraje ten Washburn...ale neměl by to bejt úplnej průser.O tom Schecteru ti napíše nějake schectrovec, mezi které já nepatřím, ale pár jich tu je.
jastud

Příspěvek od jastud »

J.Page píše:Jo,Jo ty Rolandy sou fajn, ale nemyslíš, že by pro něj byl lepší ten crate?
Začátečníkovi se víc hodí amp-modeling. Má víc možností a může zjistit jako cestou by chtěl jít dál. Proto doporučuju modelingové kombo. Ten Crate FW-15R taky není špatný, ale smysl podle mě má spíš v kombinaci s nějakým multiefektem (Pod, V-Amp), který by se pouštěl do čistého kanálu nebo Line-In.
Logan

Re: Kytara převážně na rock, metal (do 5000)

Příspěvek od Logan »

Ten Schecter se mi taky docela zamlouvá, ale chtělo by to radu někoho, kdo na nějakou takovou kytarou hrál nebo s ní má prostě nějakou zkušenost. Navíc v bazaru není žádná záruka, co kdyby se něco po.....? A jaké bych měl vzít to kombo?
J.Page

Příspěvek od J.Page »

Jastud má asi pravdu a ber Roland.Jinak, když kupuješ z bazaru, tak se nemáš moc čeho bát...můžeš si to zajet vyzkoušet a ten před tebou si asi taky vybral co nejlepší kus, takže máš částečnou záruku toho, že to bude dobrá kytara.A když budeš chtít bazarovou kytaru prodat, tak ji prodáš za stejnou nebo podobnou cenu za jakou si jí kupoval.Doporučuju na všechno si zahrát a podle toho rozhodovat.
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Logan píše:Ten Schecter se mi taky docela zamlouvá, ale chtělo by to radu někoho, kdo na nějakou takovou kytarou hrál nebo s ní má prostě nějakou zkušenost. Navíc v bazaru není žádná záruka, co kdyby se něco po.....? A jaké bych měl vzít to kombo?
Ten schecter je od člověka tady z fóra speed8 napiš mu
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Padavan

Příspěvek od Padavan »

Roland není špatný, ale bral bych nějaký vyšší model. Měl jsem pujčený 15X a akorát to chrastilo. Teď mám doma 30X a hraje mnohem lépe, má vetší reprák, více simulací + efekty. Ikdyž je dražší, tak se podle mě vyplatí. Já ho mám z bazaru za 3 700Kč a naprostá spokojenost :)
Logan

Příspěvek od Logan »

J.Page píše:Doporučuju na všechno si zahrát a podle toho rozhodovat.
Jestli je dotyčný skutečně z Šitbořic, jak píše na zdejším profilu speed8, tak by s tím mohl být problém pokud bych chtěl kupovat toho Schectera. Jsem z okolí Chomutova, přesněji z Kadaně. Kdybych ho opravdu kupoval, tak bych si ho musel nechat poslat.
Padavan píše:Roland není špatný, ale bral bych nějaký vyšší model. Měl jsem pujčený 15X a akorát to chrastilo. Teď mám doma 30X a hraje mnohem lépe, má vetší reprák, více simulací + efekty. Ikdyž je dražší, tak se podle mě vyplatí. Já ho mám z bazaru za 3 700Kč a naprostá spokojenost
Obávám se, že to bych si nemohl dovolit, protože jak jsem psal můj strop je tak 5000. Už takhle by mě ten Schecter + kombo Roland 15x stálo víc jak 5000.
jastud

Příspěvek od jastud »

Logan píše:
Jestli je dotyčný skutečně z Šitbořic, jak píše na zdejším profilu speed8, tak by s tím mohl být problém pokud bych chtěl kupovat toho Schectera. Jsem z okolí Chomutova, přesněji z Kadaně. Kdybych ho opravdu kupoval, tak bych si ho musel nechat poslat.
Padavan píše:Roland není špatný, ale bral bych nějaký vyšší model. Měl jsem pujčený 15X a akorát to chrastilo. Teď mám doma 30X a hraje mnohem lépe, má vetší reprák, více simulací + efekty. Ikdyž je dražší, tak se podle mě vyplatí. Já ho mám z bazaru za 3 700Kč a naprostá spokojenost
Obávám se, že to bych si nemohl dovolit, protože jak jsem psal můj strop je tak 5000. Už takhle by mě ten Schecter + kombo Roland 15x stálo víc jak 5000.
Záleží jaky máš úmysly, pokud hned kapelu tak 15x je slabota. Pokud chceš hrát doma a kapela bude až za čas tak ta patnáctka stačí bohatě.
Logan

Příspěvek od Logan »

jastud píše: Záleží jaky máš úmysly, pokud hned kapelu tak 15x je slabota. Pokud chceš hrát doma a kapela bude až za čas tak ta patnáctka stačí bohatě.
O kapele jsem zatím neuvažoval, chci hrát převážně doma(ono když si chci zahrát nějakou písničku např. od Slipknotů tak s akustikou se nechytám :) ) a když už kapelu tak až za nějakou dobu.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Jestli máš zájem, tak mi napiš SZ - na ICQ a Skypu teď dlouho nebudu.
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Logan píše:
Schectera se neboj, speeda znám osobně a neprodával by šmejd a taky by člověka neodrbal o prachy a být tebou tak se zkusím ještě kouknout po Cratu třeba,pokud by nějáký byl. A myslím, že zvuk jako mají Slipknot nevytáhneš z žádného toho levného komba. Ale na začátek bohatě stačí.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Logan píše:
Pokud to bereš takhle, nepotřebuješ ani víc než jeden snímač a žádné volume či tónovou clonu. A stratovské tremolo není problém dotáhnout a nepoužívat, tzn. jako by to byla pevná kobylka. A dražší než pevné kobylky rozhodně není.
Logan

Příspěvek od Logan »

A co říkáš na toho Schectera s pevnou kobylkou? Je lepší koupit tohle nebo nějakou jinou kytaru S tremolem např. toho Corta x-1? Mě se ten Schecter celkem zamlouvá.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“