Laney LC15 R clean

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Laney LC15 R clean

Příspěvek od bubucci »

Chcu sa optat :)
Kdo má zkušenost s 15W lampovým kombem, jestli je schopné uhrát s jakž takž čistým zvukem zkušebnu s bicíma. Repro je Celestion G10 Vintage. LC50 jsem tam měl minulý víkend a na dvojku už to řvalo jako bejk, ale tam bude rozdíl v headroomu mezi 15 a 50 watty a ještě k tomu jiné koncové lampy. Rád bych si vozil jenom kombo na zkoušku a ne celou hlavu. Mám tam ještě box 1x12 s V30.
...EDGE...

Re: Laney LC15 R clean

Příspěvek od ...EDGE... »

Jen kombo a ne celou hlavu? O kolik je podle tebe kombo vetsi nez hlava?

Mimochodem - u patnacti wattu s desetipalcem bych si nebyl uplne jisty, cisty asi nebude uplne cisty.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Mam ho a hral jsem na nej (zkusebnu i par koncertu). Je to dost na hrane, ty cisty zvuky. Opravdu zalezi jak moc je hlasity bubenik a zbytek kapely. Vyzkousej to (pokud tu 15ku mas) a uvidis. Pokud ji nemas, tak bych ji asi nekupoval.
(ja nakonec skoncil u 30ky s 12" reprakem a LC-15 mam jako zalozni/na nejake decentni jamovani ne moc nahlas).
Hraju výhradně na šrot.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak už je pozdě, už jsem ho koupil. Je to model LC15R Anniversary, v preampu je JJ lampa, konec Sovtek, repro Celestion G10 Vintage, mejd in jůkej. Už při domácí hlasitosti jsem zjistil, že je to dost na hraně, ale uvidím o víkendu na zkoušce. Zkusím to ještě propojit s tím 1x12 boxíkem, to by mohlo pomoct. Jinak zvukově je výborné, poprvé, co mě bavil singl na ibanezce 8) a když se vytaví, tak je to paráda. Mám k tomu ještě Boss DS-2 a ten nekreslí tak pěkně jako vytavené kombo, ale co bych čekal, že? Každopádně za 4.5 smetany jsem maximálně spokojený.
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

4.5 je asi dobra cena a ten Celestion je plus. Ja ho kupoval kdysi davno (15 let?) tehdy za 7.5tis, coz byla sice palka, ale zase nejlevnejsi celolampa na trhu. Casem jsem vymenil puvodni HH repro za Celestion, zvuk se zlepsil, mene jedovatych vysek a trochu vic tela. Ale stejne by to chtelo 12ku (ale to uz by to nebyla takova mala bedynka a hur by se to nosilo).
Hraju výhradně na šrot.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Dneska jsem byl ve zkušebně a zapojil jsem toho prcka na 2x12 V30 box a byl to neuvěřitelný randál. Úplný clean z toho nepoleze ale stačit to bude. Zkreslený zvuk přeřve naprosto s přehledem našeho bubeníka. Ten aparát jsem si prostě zamiloval :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Jak velky rozdil je to s velkym boxem proti te vnitrni 10", udelal si prime srovnani?
Jestli ma smysl abych s tou svoji nejak laboroval s jinym boxem (2x12 nemam ale nejaka uzavrena 1x12 by se nasla).
Hraju výhradně na šrot.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jde hlavně o ten charakter, je to prostě bez komprese jako A/B a s 2x12 boxem je to minimálne jednou tak hlasité. Pitbulla jsem musel hrát přes 3/4 volume abych se slyšel. A kdo nevěří, ať tam běží :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“